Alle innlegg Sukkerforum

Invester i livslyst!

Vis siste innlegg
(kvinne 50 år fra Akershus) on. 6 aug. 2008 17:00 Privat melding

Leste en supergod artikkel nå nylig--- "Invester i livslyst" skrevet av livscoach Kari Sørli.

Vel verdt å lese!

"Visste du at en god pause nesten er viktigere enn slit og innsats? Uten en skikkelig pause går vi nemlig fort tom for både futt og motivasjon. På mange måter er sommeren den viktigste årstiden. Det er da vi virkelig har sjansen til å lade batteriene og fylle på med energi før høsten kommer. Med fulladede batterier varer vi lenger, og arbeidsoppgavene blir mer lystbetont.

Å følge dine lyster, er å gjøre ting du lever lenge på. Det er å følge hjertet. Bruk sensommeren til å nære hjertet ditt med livslyst! Vær ute i det grønne, sug til deg sollys, omgi deg med glade mennsker, spis god mat og nyt livet. Så lever du på det langt uti novembermørket.

Å bli mer bevisst din personlige livslyst kan være en god investering. Bli bedre kjent med den. Legg merke til når den er der. Dyrk den. Du har den når du gjør noe du synes er gøy, når du kjenner en bølge av lykke, en boblende energi, når du ler så tårene triller. eller når du kjenner en stille ro eller et sukk av takknemlighet. Kort sagt, når livet føles meningsfullt!

La livslysten bli din veiviser i livet. Styr mot det som gir deg glede. Ikke la hodet og fornuften ta monopol på livet ditt. Lev med hjertet også! Forsøk å finne noe morsomt selv i rutinemessige ting. Ikke glem at hvis noe er 95% kjedelig, er 5% gøy!

Det finnes de som gir lystene sine hovedrollen i livet, og gjør hobbyen sin til yrke. Det vi elsker å gjøre, er vi også ofte gode på. Uansett hva dine personlige lyster er (eks. reiselyst, skaperlyst, leselyst, eventyrlyst...) og uansett hvor stor eller liten rolle du har gitt dem i livet, er de et viktig signal til deg. De viser deg vei til ditt innerste skattekammer av overskudd, energi og livsglede.

Når du blir trøtt, lei og utslitt, er dette også et signal om at det er på tide med et aldri så lite dykk nedi skattekisten!
Og det trenger ikke å ta lang tid. Sitter du i et kjedelig møte, lukk øynene noen sekunder og kjør en indre film med et herlig minne f.eks. fra ferien. Tenk på at det er sånn du egentlig har det. Dette kjedelige møtet er bare et unntak - bestem deg for å gjøre noe gøy når møtet er ferdig. Slik kan du bruke lageret ditt aktivt."

...artikkelen fortsetter........

Skjult ID med pseudonym Bloomie on. 6 aug. 2008 17:00

forts. artikkel….

”Og er det ikke slik at du våkner om morgenen og impulsivt tenker: "Jippiii! Jeg gleder meg til i dag!" når regnet pisker mot vinduet og det er 211 morgener til neste sommerferie - ja da har jeg en god nyhet. Det er nemlig alltid noe å glede seg til i løpet av en dag, bare vi tar oss tid til å kjenne ordentlig etter.

Gjør det til en vane å bli liggende i sengen et øyeblikk før du styrter av gårde. Fokuser på dagen som ligger foran deg. Den første dagen i resten av ditt liv. Kommer det negative tanker, la de få rase fra seg: ”Uff, i dag må jeg bli ferdig med ditt og jeg må lide meg gjennom datt..”. Deretter fokuserer du på de tingene du gleder deg til den dagen. Det kan være å se barnet ditt smile mot deg, det kan være at det er lønningsdag, det kan være at du skal treffe en venninne på kafè. Så står du opp og møter dagen med et smil.

Livslysten fungerer omtrent som en plante. Det du vanner og gir oppmerksomhet, det vokser og trives. Så ikke glem å vanne den med gledesdrypp når kveldene blir mørke og høsten setter inn.”

(kvinne 41 år fra Troms) on. 6 aug. 2008 17:03 Privat melding

@bloomie fint nytt bilde av deg da!!!:-)

Skjult ID med pseudonym Bloomie on. 6 aug. 2008 17:41

Sunway......*ler! Thank you, snuppa!

Skjult ID med pseudonym mann29 on. 6 aug. 2008 20:52

Helt klart viktig å prioritere søken etter det som gir næring :-) Å i tillegg tilstrebe variasjon tror jeg også er sunt for en allsidig og kontrastfylt hverdag. Og ofte får man 'hjelp' fordi man kan ta med energi fra en aktivitet til en annen. Kanskje miljøskifte også er nødvendig for å kunne se ting og segselv 'utenifra'? Kanskje det er det f.eks. en lang ferie gjør med oss?

Ekte engasjement er et utrolig flott verktøy :-) Den reneste form for energi? Etter min mening vekkes det fra innsiden i oss, enten i fra en lidenskap / hobby, i søken etter en følelse eller f.eks. i forhold til noe vi føler grunnleggende rett eller galt for (rettferdighetssans).

Jeg tror ikke dette trenger å avanserte motiver eller ønsker i det hele tatt, men at det kan oppleves som komplekst å finne dem :-)

Og den som leter...