Alle innlegg Sukkerforum

Hva slags førstedate liker dere?

Vis siste innlegg
(kvinne 41 år fra Oslo) ma. 17 juni 2013 10:00 Privat melding

Jeg innrømmer gladelig at jeg er skeptisk til folk jeg ikke kjenner.. Ikke min beste egenskap..
Samtidig skal det ikke så mye til før jeg føler meg mer komfortabel og dermed mer positiv og pratsom.

Jeg liker derfor førstedater med alkohol i bildet. Ikke noe fyll, men en øl eller to. Middag er også fint, for da har man noe å prate om som ikke nødvendigvis går på det veldig personlige med en gang.

Noen som har andre preferanser? Er dette typisk norsk, kanskje? At vi er litt innesluttet?

(mann 37 år fra Hordaland) ma. 17 juni 2013 10:14 Privat melding

Nå er ikke jeg typisk norsk, bare formelt og kulturelt :P

Men jeg liker helst uten alkohol. Kan godt spise middag, men helst velger jeg kafe eller en gåtur. Samtalene pleier alltid å gå greit, men jeg er ganske sosial da.

(mann 51 år fra Oslo) ma. 17 juni 2013 10:16 Privat melding

Gjørmebryting. Blir ikke så stivt og formelt da.

Skjult ID med pseudonym bokfink-1 ma. 17 juni 2013 10:20

Middagsdate med minusgrader i restauranten er vanskelig å gjennomføre med stilen i behold ;-)

(mann 33 år fra Oslo) ma. 17 juni 2013 10:30 Privat melding

Kaffe. Definitivt kaffe. Jeg lever av og for kaffe omtrent :D Det setter tankeboksen i gir :)

Ellers er jeg en sjenert jævel og en håpløs romantiker, så i de fleste tilfeller alkohol vil kunne åpne bankhvelvet i startfasen. Et ølglass eller to med Guinness hadde vært nice å kunne starte med :p

(kvinne 42 år fra Østfold) ma. 17 juni 2013 11:26 Privat melding

Ingen førstedate med alkohol... Greit å være litt sjenert første gang man møtes, vel?? Kafé og kaffe kan være koselig :) vet ikke hva som er vanlig så det blir interessant å følge denne tråden :)

(mann 33 år fra Oslo) ma. 17 juni 2013 11:28 Privat melding

@MaB75 kanskje, kanskje ikke. Det spørs. Noen kan jo tolke det som at jeg er uinteressert/apatisk/innesluttet eller noe i den duren.

(mann 46 år fra Vestfold) ma. 17 juni 2013 11:38 Privat melding

Kafè og kaffe synes jeg er veldig grei måte å møtes på første gang...
trenger ikke være så lenge på et første-møte.. Er jo bare for å se om personen er den man får inntrykk av på nettet.. Så en Is i sola kan også være helt greit..

Ellers har jeg hatt fin piknikk på strand og gått tur . Så litt aktivitet og uten for boxen er også veldig greit...
Sånn om man har bestemt seg for å treffes igjen... ja da kan kanskje et glass være hyggelig.... til middag/kvelds.

(mann 38 år fra Oslo) ma. 17 juni 2013 11:44 Privat melding

Ingen alkohol her, blir falsk med mindre den andre er av den typen som drikker mye, hver helg osv, og da er det ikke personen jeg vil ha med å gjøre.

Ellers så er det hva som helst, kaffe ute eller inne, en eller annen fysisk aktivitet, også inne eller ute, eller film, IGJEN, inne eller ute :)

(kvinne 42 år fra Østfold) ma. 17 juni 2013 11:45 Privat melding

@RPierce: hvis du sitter å sier absolutt ingenting så vil det kanskje bli litt kleint :) men det kommer vel litt an på dama også :) ikke alle som er så sjenerte og da kan det jo hende at du klarer å slappe av... Jeg er ikke spesielt sjenert og snakker i vei... Med alkohol kan tunga løsne litt vel mye:) ikke alltid positivt det heller... Tror jeg da:P har ikke testet ut date med alkohol ennå;)

(mann 33 år fra Oslo) ma. 17 juni 2013 11:49 Privat melding

@rasec

Hvordan er alkohol falsk?

Jeg er nysgjerrig fordi det virker som at du er så brå på å dømme. Tok du hensyn til typen alkohol og mengden, og personligheten til den som drikker og hvordan alkohol påvirker den?

Forstå meg rett, jeg "forsvarer" ikke alkohol på første date, eller pusher det som en definert "must", men jeg utfordrer emnet for diskusjonens skyld.

(mann 33 år fra Oslo) ma. 17 juni 2013 11:52 Privat melding

@MaB75

Tja, som jeg skrev i posten over, så har jo mengde og type alt å si. En øl, eller to, evt _en_ drink kan for min egen del bryte bremsen sjenerthet kan være. På ingen måte "must", men det kan lettere få frem hvem jeg er i en vanlig situasjon uten....klein press, som en date kan fort bli til.

(kvinne 42 år fra Østfold) ma. 17 juni 2013 12:56 Privat melding

@RPierce

Ser den :)) Og det beste er jo å finne sin "form" :) En date skal jo helst være en positiv opplevelse og man vil jo gjerne få vist en liten snutt av hvem man er :) Jeg er såpass voksen at jeg ikke har noen "abslolutter" på hva som er riktig :)

(mann 38 år fra Oslo) ma. 17 juni 2013 13:20 Privat melding

@RPierce, det jeg mente var enkelt og greit at så å si alle jeg har møtt forandrer personligheten sin når de drikker alkohol, og sjeldent til noe positivt. Greit nok at dette ikke skjer når man bare drikker en øl, men seriøst, av alle jeg har hørt si "jeg skal bare ta en øl" så tipper jeg de som faktisk greier det er nede på promillenivå...

Da blir det for meg falskt å møte en person som skal drikke, for måten den personen er på kommer ikke til å være slik de er i edru tilstand, med mindre de faktisk drikker hver dag for å oppnå den "tilstanden".

Og btw, jeg er "brå på å dømme" fordi jeg ikke vil date en som føler de må drikke for å føle seg bra? Sist gang jeg sjekket så trenger ikke jeg å ta "hensyn til typen alkohol og mengden, og personligheten til den som drikker og hvordan alkohol påvirker den?", hva har det med saken å gjøre? Eller mener du at jeg ikke har lov til å ha mine egne meninger og preferanser? Skal jeg dra på dater som jeg ikke liker fordi jeg må ta hensyn, en slags pittydate?

Ellers skjønner jeg ikke hvorfor du skal "utfordrer emnet for diskusjonens skyld", dette er et subjektit tråd og vi er alle forskjellige. Istedenfor å diskutere så syntes jeg du burde bare akseptere at andre folk ikke ser på alkohol på samme måte som deg. Du føler at du trenger å drikke så du kan kvitte deg med sjenansen din, props til deg som har funnet noe som hjelper deg! :)

(mann 33 år fra Oslo) ma. 17 juni 2013 13:59 Privat melding

@rasec

Jeg utfordrer svart/hvitt synet ditt :)

Men for all del, jeg aksepterer at du mener det du mener nå.

PS: sist jeg sjekka var ikke en øl/drink "drikking". Og det virker som at jeg er en del av den promillenivået som du snakker om.

(mann 38 år fra Oslo) ma. 17 juni 2013 14:31 Privat melding

Ahh heheh ok, hva er neste fase i den utfordringen? :P

Og ja, hvis du faktisk greier å si at du skal ta en øl for så å gjøre det så er du det, men det er også jeg! Men sikkert pga jeg kan finne på å bli full på bare en øl, så lite drikker jeg, hahahah xD

(mann 33 år fra Oslo) ma. 17 juni 2013 14:37 Privat melding

Derfor er det greit med bare en.... :D Neida.

"Da jeg var ung" (wtf?!) så var jeg rask ute med å dømme og si at X og Y er ille og er bare Z og M. Etterhvert som jeg har..."seen some shit" så begynte X og Y bety langt mer enn "bare Z og M" og jeg har innsett at jeg har rett og slett ikke sett nyansene ved X og Y.

Utfordringen går bare ut på å være åpen for at den oppfatningen man har opparbeidet seg på en måte eller annen KAN være skeiv eller feil i det hele tatt. Mene kan man jo forskjellig og det er greit å være uenig (jeg pleier faktisk å lære noe nytt ved å være uenig og delta i diskusjoner)

MEN NÅ ER VI OFF-TOPIC HER, GUTTER OG JENTER :D

Det er blitt nevnt både kaffe og matbit, med og uten alkohol. Men hva mer kan man gjøre på første date uten at det havner i klisjè boksen? Føler kino f.eks. er mer date #2-#3 om ikke enda lenger frem.

(mann 34 år fra Oslo) ma. 17 juni 2013 14:37 Privat melding

Synes personlig dette cafejaget er en uting. En overraskende fin ting å gjøre kan være og iløpet av en gåtur gå innom en platesjappe eller bruktsjappe eller lignende. En fin setting med masse å snakke om og hele tiden nye elementer verdt å gripe fatt i.

Skjult ID med pseudonym JUSTME ma. 17 juni 2013 16:00

Den kulaste førstedaten eg har hatt,var å bli tatt med på leirdueskyting.. Den beste var ein kopp kaffi i bilen min på ein parkeringsplass utenfor ein bensinstasjon.. Har og vore på kino,på restaurant,på kafe,på gåtur og på pub.. Den heilt klart verste var på pub..

(mann 43 år fra Rogaland) ma. 17 juni 2013 17:41 Privat melding

@Ts Med alle de krav og den mengde med løgne, som florere på en del profiler, så er jeg helt klart til et "kort" møde, som den første date, så kan man mærke lidt efter om personen er den samme, som det indtryk de har givet af sig selv igennem at skrive brev, snakke på tlf ect.

Når det første møde er overstået, så er middag, tur på havet, fisketur med picknick, action dates ift. klatrevæg, rapelling ect kan sagtens være en god date, da man får overskredet nogle grænser og har en fælles oplevelse at snakke om:)

@rasec Jeg må indrømme, at jeg er enig med @RPierce mht til din udmelding vedr. øl/vin på første date, da jeg også tolkede den ret sort/hvid,da man jo sagtens kan have et første møde en onsdag feks. og tvivler på, at man drikker sig plakat stiv der :) Der er vel en psykisk påvirkning af det at drikke et glas vin, som gør, at man slapper lidt mere af og opfører sig mere narturligt. Det er min opfattelse, at hvis man ikke er lidt nervøs på et første møde, så har man ikke lysten til eller troen på, at der evt. kunne være noget:)

Jeg kender mange og er selv en person, som ikke har problemer med at drikke en enkelt øl/glas vin og så stoppe der, men kender også nogle, som ikke er i stand til det uden, at de fortsætter indtil næste dag:)

Men det kan jo godt være, at hvis man har datet utrolig mange, at man bliver lidt "imune" overfor disse nervøse følelser, fordi man netop har prøvet det ofte, det ved jeg ikke :)

(mann 33 år fra Oslo) ma. 17 juni 2013 17:50 Privat melding

Pinnemand, mulig det. Jeg HÅPER det at det er sånn at jo mer man dater jo mer avslappet forhold man har til det :P *krysse fingra*

(mann 43 år fra Rogaland) ma. 17 juni 2013 18:33 Privat melding

@RPierce hehe jeg håber, at jeg ikke skal date så meget før jeg finder en, som er værd min fulde opmærksomhed:P

(mann 33 år fra Oslo) ma. 17 juni 2013 18:58 Privat melding

obligatorisk "AMEN, BROTHA" *highfive*

(kvinne 48 år fra Vestfold) ma. 17 juni 2013 19:06 Privat melding

Jeg hater første date, det beste er vel når det går flyttende over til date nr. 2 eller 3 :)

(mann 43 år fra Rogaland) ma. 17 juni 2013 19:10 Privat melding

@oooh-yeah Jeg kan godt lide første date, da der er spænding og nervøsitet, men er der jo også på 2 og 3 date:) Det er jo lidt godt at mærke, at dette betyder noget og at man har troen/håbet på, at der kunne være noget rigtig godt på vej :)

(mann 33 år fra Oslo) ma. 17 juni 2013 19:14 Privat melding

Derfor øl til første date. I loose my shit :| ALLTID nervøs, uansett hvor mye jeg holder meg sammen :P

Men så er det jo det som er spennende: både "nervewrecking" og godt samtidig. Både gleder og gruer meg :)

Det skal også sies at jeg ikke går på dates uten at jeg vet at det KAN være potensiale.

(kvinne 42 år fra Østfold) ma. 17 juni 2013 19:17 Privat melding

@RPierce: Hvordan vet man at det kan være potensiale før man faktisk møter en person? Min erfaring er at de aller fleste gjør seg best i virkligheten... HVis du da ikke tenker på at man liker humoren, utseende, barn/ikke barn e.l...

(mann 43 år fra Rogaland) ma. 17 juni 2013 19:28 Privat melding

@RPierce kan godt have en første date uden, men jeg er enig med dig! har det på samme måde:)

(kvinne 48 år fra Vestfold) ma. 17 juni 2013 19:34 Privat melding

@pinnemand

Det er ikke nervøsiteten som gjør sussen, selv om man alltid er litt nervøs. Man treffer en helt fremmed person og det føles ikke helt naturlig ut, det er det som er problemet.

Jeg ville gjerne trives mer på førstedaten. Følger med spenning tråden her, kanskje får jeg noen positive innput :-)

De fleste mener vel et kort kaffetreff er helt allright for å begynne med. Kaffetreff er kjedelig, spør du meg.
Eller har du noen forslag for et litt usedvanlig kaffetreff?

(mann 33 år fra Oslo) ma. 17 juni 2013 19:34 Privat melding

MaB75, mnja. Man bør jo prate litt på "mail" her og snuse litt rundt først. Treffer man mer enn tre miner, er det ut :P Neida, men du skjønner poenget. Man prater her først, ser om det du leser/hører hittil er "OK", så kan man tenke date for å sjekke ting ut videre.

Sendte en link til youtube video av Fatboy Slim (en eller annen låt) til en her midt i en samtale, og vedkommende begynte å snakke nedlatende om FS og hvor dårlig "sånn repeterende musikk" er. DAAAAAAA...."døra er der borte, thank you, come again....or actually, dont."

Glem kjemi. No such thing.

Skjult ID med pseudonym MaB75 ma. 17 juni 2013 19:37

@RPierce:

Jeg skjønner poenget og er helt enig:)) faktisk:)
Den dama du snakket med var ikke så taktisk hun da:) Regner med at daten din har lov til å like annen musikk enn deg? ;)

Skjult ID med pseudonym odd ma. 17 juni 2013 19:56

Driter i hvem jeg treffer (bare jeg har nok øl)

(mann 43 år fra Rogaland) ma. 17 juni 2013 19:59 Privat melding

@oooh-yeah Der er jo en masse forskellige måder, at mødes første gang, selvom det "bare" er en kaffe date:)

Som feks.

Ta kaffe på kanden og sæt jer ved havnen, vandet.
Kaffe på kanden og mødes på et udkigssted i nærheden.

Tror de fleste ville sætte pris på, at det bliver lidt anderledes end Cafè besøg, men selvfølgelig heller ikke overdrive, hvis det er planlagt, som et kort møde:)

Skjult ID med pseudonym oooh-yeah ma. 17 juni 2013 20:14

Eller kanskje en dynamisk kaffe date? Man klatrer eller jogger ved siden av :-)

Ok, det med utsiktsted, eller å sitte ved vannet høres bra ut

En kort sightseen tur med båt kunne også vært interessant nå i sommer. Når turen blir ferdig er førstedaten også avsluttet og overstått . YEAH!

(mann 43 år fra Rogaland) ma. 17 juni 2013 20:32 Privat melding

@oooh-yeah haha dynamisk kaffe date, se det er at tænke udenfor boksen!:)

(mann 47 år fra Oslo) ma. 17 juni 2013 20:38 Privat melding

GJERNE en øl eller ti på første date. Hvis hun i tillegg gyver løs på både IPA og Sink the Bismarck, er jeg solgt, snydens og salig.

Skjult ID med pseudonym Ærligheten ma. 17 juni 2013 20:39

Det verste er date på en trendy cafe på løkka.. Da dropper jeg heller den aktuelle dama.

(mann 33 år fra Oslo) ma. 17 juni 2013 21:39 Privat melding

@mab75 det skal man få lov til!

(kvinne 42 år fra Østfold) ma. 17 juni 2013 21:48 Privat melding

Jeg foretrekker å gå tur, jeg da:) På første date:) Funker praten bra og kjemien er der, kan man sette seg på en benk og prate litt. Hvis ikke er det bare å gå runden ferdig og vips; det var den daten:)

@RPierce: Er nok lurt å tillate det ;) Men ikke så lurt å kristisere musikken mens man blir kjent, kanskje...;)

Skjult ID med pseudonym bønna ma. 17 juni 2013 22:41

Jeg tror jeg går for kaffedaten. Presskanne medbragt til skogs. Vann varmet over et (ulovlig) bål en gloheit sommerdag. Og mens Løvenskiolds grønne lunger i full karbonutfoldelse gir et rødt skjær over horisonten og sola går ned bak et teppe av røyk kan vi nippe til kaffen og kjenne på om stemningen gav en liten gnist...

Skjult ID ma. 17 juni 2013 22:49

Neida, går ikke med en fremmed person inn i skogen. Er du gal?! :-)

Skjult ID med pseudonym bønna ma. 17 juni 2013 22:53

..hvilken skog? Den som aldri kom til Maxbo?

..moohahahaahaaahaaahee ehehheee heh eh erkkk...

Skjult ID med pseudonym sukkersøt ma. 17 juni 2013 22:57

Spørr en til meg om kaffedate spyr jeg over hele pc`n.
Be meg med på en is-bar istedet. og kjøp verdens største og beste sjokolade is til meg.
Da er jeg solgt :-)

Skjult ID ma. 17 juni 2013 22:59

Jeg vet ikke hvilken skog du snakker om i innlegget ditt kl. 22.41

Skjult ID med pseudonym Tilia ma. 17 juni 2013 23:59

Som en god huldertøs burde jeg jo lokket noen ut til et tåkelagt skogstjern for en trollsk midtsommerdate, nå som det jo skal være magisk, stooor "Superfullmåne" på St.Hans-aften og alt.

Men jeg lengter til et annet sted enn bare Marka, eller Sognsvann omringet av en haug tightsbekledte menn med "løpetid"... ://
Nei, må finne meg en villere skog og en "villere" mann, iallfall en skikkelig mann som har LYST til å vandre i skogen og nyte roen, lydene og duftene (og selskapet!), i stedet for bare løpe fortest mulig den kjappeste veien igjennom.

Av bydater ville jeg nok satt en rødvinsakkompagnert tordenværsdate på Bare Jazz øverst på ønskelisten min.
(har kun vært der i rent vennskaplig setting tidligere, men tror det ville vært superkoseromantiskstemningsfullt hvis man var to ferske datere med varme, synkronspirende følelser i hjertet,... *ssukk!*)
Det blir som regel alltid noen muligheter for dette perfekte dateværet i løpet av Oslo-sommeren, og da er vindusplassen der selvskreven, såklart -- eller ute i gårdsrommet, hvis man skulle få lyst til å sitte tett sammen under et ullpledd, og ta inn duften av tordenværet og det varme sommerregnet. <3

Skjult ID ti. 18 juni 2013 23:27

Mr. Torrance hadde noen gode ideer! :o) fin måte å unngå den trykkende stillheten eller samtaletørken.

(mann 38 år fra Oslo) on. 19 juni 2013 08:47 Privat melding

Dere skal selvfølgelig ha deres mening om hva dere måtte ønske, akkurat som at jeg har lov å mene ekstakt hva jeg måtte ønske! ;D

Grunnen til at jeg har mine syn er pga min erfaring, noe som jeg ikke ser noe vits i å utlevere eller forklare her inne for det angår ikke dere. Ingen her kan komme her og si til meg at folk ikke forandrer seg når de drikker alkohol, det er en rusmiddel, så enkelt er det bare. Jeg vil ikke vise en annen person noe annet enn meg selv 100% når jeg er på date, og da setter jeg pris på at den andre gjør det samme. For meg så går det mest ut på å IKKE ruse vekk det man føler, tolk det som dere måtte ønske. Etter alt jeg har opplevd, så er det med å FØLE, være konfortabelt med følelser, og VIRKELIG kjenne på følelser det som betyr mest for meg, da blir det bare tull å ruse de bort fordi jeg blir litt "innesluttet" når jeg er nervøs eller hva det måtte være. Og seriøst, jeg er en sjenert og feig jævel når det kommer til kvinenr, men vet at for å kvitte meg med det så MÅ jeg gjøre de tingene jeg er redd for! :)

Men verden er en gråsone og ikke svart hvitt, det er ikke slik at jeg ikke har vært på dater og drukket. Jeg snakker vel mer om hva jeg foretrekker enn hva virkeligheten byr meg! ;)