Alle innlegg Sukkerforum

Hvorfor lyver folk om rutiner og om hva de gjør ? ( hverdagslige ting )

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Ærlig on. 19 juni 2013 02:30

Som en liten innledning vil jeg bare forklare at jeg ikke er opptat av hvor ofte folk trener,hvor ofte de drar på by`n,hvor ofte de er på kino,hvor ofte de går tur,hvor ofte de drar på ferie/helgturer/hytta

Men jeg har pratet og hatt kontakt med mange her inne over lengere tid via telefon/skype og møtt de i ny og ne.

De skriver på profiler at de trener 3 ganger i uka eller at de ofte går tur og drar på hytte eller kino for eks.

Og når man da i starten begynner og prate med folk er det ofte litt "bli kjent prat" eller de noen kaller "intervju" hvor det er litt spørmål og svar om hva man gjør og hva man liker, evt hvor ofte man gjør ting.

Men når denne praten er over og man møtes eller fortsetter og holde kontakt via nett og telefon blir praten ofte anderledes og man begynner og prate om åssen dagen har vært, åssen det går med deg og hva du har gjort i det siste osv.

Og mange jeg har pratet med og holdt kontakten med og møtt har sagt i "startfasen" at de trener så så ofte, går tur så så ofte,er på hytta eller på By`n så så ofte blant andre ting som riding,skyting,turning,fotografering osv. MEN ja det er et stort MEN fordi i løpet av den perioden hvor vi har pratet og holdt kontakt har de aldri nevnt at de har trent,aldri nevnt at de har vært på tur eller på by`n eller noe som helst de har sagt innledningsvis at de gjør ofte. Til og med de jeg har pratet veldig mye med og møtt flere ganger har ikke gjort de "rutinene" de har oppgitt i det hele tatt. Som sagt så bryr jeg meg ikke hva de gjør på egen tid som er av det mindre interessante som folk ofte gjør alene. Men hvorfor sier de at de gjør ting som aldri blir gjort ?

Det jeg lurer veldig mye på er hvorfor folk rett og slett lyver på seg rutiner de aldri utfører. Hva er vitsen med og juge på seg rutiner og aktiviteter når man evt senere kan ende opp med og bli ganske bra kjent med personen for så og vise at man faktisk ikke trener 3 ganger i uka, Eller at man ikke går tur hver dag. Jeg skjønner ikke hvorfor folk sier ting de ikke gjør når man senere ser åpenbart at dette ikke blir gjort. Det er ingen dealbreaker at du ikke har rutiner og den slags, Men det er en dealbreaker at du lyver på deg rutiner og en hobby du aldri gjør. Jeg syntes det blir for dumt at man lyver på seg slike ting. Det er så åpenbart.

Akkurat som om jeg skulle sagt at mye av tiden min går til fotografering og tegning ( rent eksempel ) men jeg gjør det jo aldri/svært sjeldent.

Why ?

Skjult ID med pseudonym _ on. 19 juni 2013 02:34

Jeg sier ikke noe, fordi denne tråden ble slettet da jeg skrev et svar og nå opprettet igjen.

Skjult ID med pseudonym Oslofyren on. 19 juni 2013 02:38

Grunnen til at noen kanskje gjør dette, tviler på at det er veldig mange som gjør det, men men.. Til syvende og sist går det nok på dette med at folk vil være interessante og ''kule''. De vil ikke virke kjedeligere enn andre og det går vel heller på selvtillitt og selvfølelse dette med disse løgnene. Veldig dumt er det jo, for juger en person så vil man alltid lure på om de snakker sant eller ikke i etterkant også.

Skjult ID med pseudonym Ærlig on. 19 juni 2013 02:38

Det var jeg som slettet den for og rette opp i noen feil, Beklager

Skjult ID med pseudonym Elregn on. 19 juni 2013 02:39

Fordi det er ikke så kult å si at man sitter og ser på tv stort sett når man har fri.

Skjult ID med pseudonym Ærlig on. 19 juni 2013 02:41

@Oslofyren, Jeg skjønner jo at man kan juge på seg en skogtur i ny og ne, Eller en treningsdag. Men det og lyve på seg hele rutiner som det og trene 3-4 dager i uka, Gå tur vær dag og bruke mye tid på hobby som for eks tegning og fotografering skjønner jeg ikke helt, Det blir litt stort med og lyve på seg hele rutiner og faste gjøremål syntes jeg, Det er så lett og se at dette ikke blir gjort.

Skjult ID med pseudonym _ on. 19 juni 2013 02:44

jeg sitter ikke mye og ser på tv. derimot sitter jeg mye med dataen og hører på musikk og ønsker kanskje å gjøre noe med det, men data og programmering er noe jeg er vokst opp med og er min hobby. når man stortsett er alene så bruker man tid på det man selv liker.

Skjult ID med pseudonym Oslofyren on. 19 juni 2013 02:53

Ærlig: Er helt enig. Noen er flinkere til å juge enn andre så der har du svaret på det med å juge på seg rutiner og juge på seg en skogstur nå og da. Uansett blir det for dumt.

Til dere som juger på dere byturer/treningsrutiner osv: Jeg trener nesten aldri selv, ser mye på film og serier. Dette er en hobby for meg, hehe. Film/serie-entusiaster trengs det flere av. Så hvis det er noen der ute som juger om at de ikke er ''chille'' er det kjipt som faen i min bok hvertfall, for jeg er ikke så fan av å trene og diskutere prisene på proteinshaker. Jeg liker å se på 2-3 filmer etter jobb.

Bottom-line; Tingene dere juger om, er ting likesinnede vil like. Jeg kan se for meg at det er ekstremt stressende å late som om at man er noen man ikke er hvis man først møter en man er interessert i.

Skjult ID med pseudonym _ on. 19 juni 2013 03:05

er det noen her som prøver å opphøye seg høyere enn Gud?

jeg skal prøve å bli flinkere til å se over alle ljuge-feil jeg måtte ha gjort i min egen profil, men føler at det er for sent å begynne med profil-gjennomgang akkurat nå klokken 3 på natta. jeg skrev bl.a. om trening. fordi jeg trener faktisk. jeg er ikke den treningsnarkoman typen, det er ikke min hobby. hvor jeg trener og hvor ofte jeg trener har egentlig ingen noen ting med fordi jeg trener som oftest alene (for meg selv that is). og om noen prøver seg på det der med at jeg ljuger, de kan se seg selv i speilet.

Skjult ID med pseudonym Oslofyren on. 19 juni 2013 03:31

Kjære deg rett over meg. Det er da null problem å trene alene osv! Bare flott at du gjør det. :) Profil-gjennomgang er jo unødvendig. Og det er vel ingen som har sagt at du juger? :p Det TS retter tråden mot er jo de som legger ut masse om hvor mange ting de driver med på profilen sin som de faktisk ikke gjør.

Skjult ID med pseudonym _ on. 19 juni 2013 03:38

da er det på tide å si god natt.

p.s. hvis man irriterer seg over noen som ljuger ta det heller opp med den personen det gjelder. spør og få heller svar der.

Skjult ID med pseudonym _ on. 19 juni 2013 03:39

eller. kanskje ikke. hvis personen ljuger vil jo den personen kanskje ljuge enda mer. ta det med en klype salt.

Skjult ID med pseudonym Oslofyren on. 19 juni 2013 03:58

Mye mulig, men dette er jo ikke lynsjing av spesifikke personer, men heller ett spørsmål og mulig diskusjon rundt hvorfor visse mennesker juger om seg selv på nett/datingsider. Noe som faktisk kan lede til en grei nok diskusjon rundt psykologi og menneskets natur.

Så.. Juger vi generelt sett mer på nett, eller er det forbeholdt mer til sider hvor vi er mere eller mindre anonyme? I værste fall; Hvor langt tøyer vi strikken for at vi skal se bedre ut for alle andre. Hva har du gjort? Hvor langt er du villig til å gå for å virke mer interressant eller at folk skal oppdage deg? (Noen på forumet poster uten pseudonym, er det ett ledd i å bli lagt mer merke til?)

Vi er tross alt på en dating-side og på ett forum, slike tråder er DØMT til å havne her. Det er klart de fleste pynter på litt ekstra for å virke mer interressant; Det er en slik samtale jeg tror TS prøver å starte, hvorfor og hvor vanlig er det? Hvis du ikke liker diskusjoner/debatter om slike ting kan du faktisk ignorere tråden også. Det er faktisk ganske lett. Jeg har gjort det flere ganger selv.

Skjult ID med pseudonym someone on. 19 juni 2013 04:34

Jeg lyver ikke direkte, men unngår å være ærlig angående min livsstil. Jeg omgår knapt folk, isolerer meg som bare fan, viss jeg treffer damer så holder jeg dem på avstand så de ikke skal finne ut hvilken livsstil jeg praktiserer. Det funker faktisk ha litt langvarige relasjoner over nett, men om jeg skule begynt truffet de mer regelmessig så ville det fort bli problemer for meg, og også for motparten. Jeg er også delvis psycho, tenderer mot flere ulike personlighetsforstyrrelser.

(mann 43 år fra Rogaland) on. 19 juni 2013 04:42 Privat melding

@ts dette er netdating og her kommer der en del usanheder:) Folk lyver en masse på sig for at virke interessant, da feks. fyre har en del preferanser, som feks. at pigerne skal træne et eller andet, men det gælder begge veje.

Der er så stor "konkurrance"herinde, at nogen føler, at de må pointere/lyve om ting de faktisk ikke overholder:)

Det som er lidt sjovt er, at størstedelen af kvindelige profiler(og sikkert også mandelige profiler) næsten altid "praler" med træning ect. og at de ihvertfald gør noget for at holde sig i form, men når det kommer til stykket, så er de ikke anderledes end alle "os" andre, som har en normal hverdag, hvor der ikke altid er tid til at træne 4-5 gange i ugen:)

Det som er endnu mere sjov er, at de profiler som faktisk lyver, får meget mere opmærksomhed end de profiler, som faktisk er ærlige:)

Tror jeg skal køre en test, hvor jeg skriver, at jeg faktisk træner 4-6 gange i ugen og er "ganske opptatt av trening" da jeg tror min profil vil blive besøgt en hel del mere:)

Vi er hvem vi er og ærlighed varer længst!

Jeg tror, at når folk forstår dette, så er der større mulighed for, at forholdene som bliver dannet igennem netdating, faktisk ender ud i et seriøst forhold istedetfor et overfladisk forhold, som holder i 1-6 mnd :)

Har læst og hørt om en del, som har været her i flere år og som har datet utrolig mange, og for mig ville det være en fallit erklæring, da det i min verden viser, at man ikke er helt så ærlig, som man giver utrykt for, at man er, ja eller det at man dater for at date:)

Vil dog gerne pointere, at der findes undtag, hvor kemien er der, men det ikke holder i lengden:=)

Hvis man skal tro på profilerne herinde, så er det jo egentlig utrolig at tænke på, at folk faktisk er single, da alle jo mere eller mindre er perfekte og fortjener den perfekte kæreste:)

Skjult ID med pseudonym T87 on. 19 juni 2013 08:16

at folk lyver i sine profiler overasker meg ikke det spor...
jeg klarer heller ikke se hvorfor man skal gjøre det, man vil jo at personen på andre siden skal like deg for den du er og ikke den du utgir deg for og være...

når man først er inne på dette på lyving på nett sider. noen som har sett på catfish på mtv`?

(mann 38 år fra Oslo) on. 19 juni 2013 08:23 Privat melding

Jeg tror d er en del av markedsføringen, du vet ingen reklame er 100% "rett".

Jeg har også opplevd slikt litt for mange ganger, men jeg er da den som bryr meg om slikt, eller i alle fall en ting, og det er å holde seg aktivt. Etter å ha vært overvektig selv og kjent på hva det gjøre med kropp og sjel, så vil jeg ikke ha en partner som ikke har samme syn.

Men for meg så er andre ting ubetydelige, kompromisser må til for å danne et godt forhold. Det er i alle fall slik verden er hos meg, man må gi for å motta! :)

(mann 46 år fra Vestfold) on. 19 juni 2013 08:56 Privat melding

Dette er da helt normalt. Folk lyver på seg de egenskapene og rutinene de ønsker å ha, også satser de på å "bli sånn" innen de treffer den rette. Jeg tviler på at det er så mange her som beskriver mye av sine dårligste egenskaper. Og med rette i en online dateverden.

Bare ta en titt på treningsstudioene. Om alle som sier de trener hadde gjort det, burde det jo trengt tatt være fullt opp på de mere eller mindre hele tiden :-)

Da er det bedre å skrive litt mindre i profilen, så kan resten tas når man prøver bli kjent :-)

Skjult ID med pseudonym Z on. 19 juni 2013 09:07

Har ikke lest tråden, så jeg sier sikkert det selvfølgelige som andre har skrevet, men årsaken?

Jo, den tror jeg er så enkel at mennesket har lyst til å være vellykket! Være det alle ønsker å ha, altså en aktiv, veltrent, sosial og såkalt vellykket kjæreste. Derfor er det mange som fremstiller seg sånn de kanskje var engang, eller sånn de ønsker å være, eller har tenkt å begynne å bli på mandag.

Jeg tror det skal litt mot til å si sannheten akkurat som den er for mange. Rart, men jeg tror det. Enkelt og greit.

Skjult ID med pseudonym anonym on. 19 juni 2013 09:20

Og hva er konsekvensen?
Jo, folk har det vanskelig å få det til, altså møtes og trives sammen og satse på å bli kjent.
Det er vanskelig å få en date en gang fordi folk lyver og skuffer hverandre.

Skjult ID med pseudonym Z on. 19 juni 2013 09:24

Joa, men hva er konsekvensen for sin egel del?
Man føler aldri at man egentlig er bra nok, og lever livet sitt halvveis nettopp fordi man ikke "når" opp.
Men når opp til hva? Det hele blir jo ganske lite og ganske trist spør du meg :-)

Jeg slår et slag for "vær som du er - da er det lettere å like deg fordi du da har ditt innhold om ikke annet*

Skjult ID med pseudonym Alexis on. 19 juni 2013 10:05

Jeg har også støtt på en del av disse som skryter på seg mange interesser de tydeligvis ikke praktiserer.
Sist gang jeg opplevde dette spurte jeg rett ut hva som var greia, og fikk til svar at han pleide å trene jevnlig før og at han ønsket å begynne med det igjen. Når det var spesifiserte han ikke, men det må vel ha vært den tiden det tar å legge på seg mellom 20 og 30 kg siden. Han hadde også skrevet normal kroppsbygning i profilen, noe han sikkert også hadde for 25-30 kg siden, og til spørsmål om det så var svaret at han skulle gå ned de ekstra kiloene i løpet av sommeren... Bildene viste seg å være xx antall år gamle.
Når han toppet det med å ha barn boende hos seg når det står at han ikke har barn i profilen fikk jeg det enda mer travelt med å gå. Jeg er ganske irritert over å ha kastet bort tid på vedkommende, og lurer på om det faktisk finnes noen som synes det er greit at man er så lite ærlig før en møtes?

Skjult ID on. 19 juni 2013 10:17

Ja, folk lyver om alt mulig. Nettet er stedet hvor man kan drømme seg bort til sine idealer og tror at et ønske om trening, slank kropp eller hva det kan være, er nok til å drive det som sannhet. Man lyver for seg selv. Det er som med de overvektige som spiser en liten yoghurt i kantina men søppelkurver ved pulten til vedkommende er full med sjokolade papirer.

Skjult ID med pseudonym Z on. 19 juni 2013 10:18

Jeg drømmer meg bort i en som ikke lyver om seg selv, jeg - men en som vil bli stadig bedre kjent med seg selv.
Og meg da :-)

Skjult ID on. 19 juni 2013 10:26

Når 2 mennesker møtes og begge har vilje til å bli kjent med hverandre, er løgn overflødig. Men det er så sjeldent man møter sånne som vil satse fra blanke ark.

Og vist, Z
Man må være først og fremst bli kjent med seg selv for å kunne bli kjent med den andre.

Lykke til å finne ham du drømmer deg bort i.

Skjult ID med pseudonym Z on. 19 juni 2013 10:32

Det sies så, Skjult ID. Men jeg kjente ikke meg selv så godt før. Likevel ble jeg veldig godt kjent med andre. De satte sin lit til meg, og jeg kunne lytte og lytte uten å dele så mye av meg selv. Så man kan faktisk bli godt kjent med andre uten å kjenne seg selv. Men jeg synes ikke det er noen god ide på sikt, egentlig. Så nå har jeg snudd helt og synes at den edleste formen av å rømme fra seg selv er å ta vare på alle andre.

Derfor kjenner jeg nå meg selv bedre enn de fleste. Og nettopp derfor kan jeg drømme - og leve drømmen :-)

Men takk for lykkeønskninger! De er alltid gode å ta med.

Skjult ID on. 19 juni 2013 11:10

Folk lyver fordi de gjerne vil trene 3-4 ganger i uken og gjorde det en gang på 90tallet.
Jeg syns det er verre med de som skriver meldinger og later som de har interesse og kunnskap om mine hobbyer. De ender dessverre fort på blokkeringslisten :(

(mann 38 år fra Oslo) on. 19 juni 2013 11:44 Privat melding

@4realmen, kanskje det at du bruker så mye tid på trening er det som blir litt turn off, kanskje de tenker hvordan skal hun få tid til meg? :P

Jeg har 10 økter på 14 dager fordelt på ca 1 time hver gang, så greier ikke å se på meg selv som "treningsgal", selv om jeg vet at det er mer enn maaaange! Men fortsatt MYE mindre enn hva andre "treningsglade" folk gjør! :P

Skjult ID med pseudonym Sprett on. 19 juni 2013 20:39

Som dere ser kan dere poste anonymt og jeg lurer veldig fælt på hvorfor noen lyver på seg rutiner,treningsøkter og diverse hobbyer.

Om dere har gjort det eller gjør det, Forklar gjerne hvorfor ?

jeg skjønner ikke at det skal være en dealbreaker at folk ikke trener ( selvom de ikke er i dårlig form og tykke ) eller at det er en dealbreaker at man ikke brenner for noe eller har en hobby
¨
Selv så har jeg en lidenskap men den er litt sær og jeg holder den ofte for meg selv når jeg vi kommer inn på emne siden det er ikke noe man evt holder på sammen med andre for og utføre, Men jeg elsker våpen og kniver og kan sitte i lang tid og se på dokumentarer og lese om det, til og med prøve og lage egene kniver. Jeg elsker historien bak det og hva det har brakt med seg og hva det har ødelagt, hvor revolusjonerende visse våpen/kniver/sverd har vært og hvor mye det har påvirket historien. Men hvor innteresant er dette for andre ? jeg mener det er sært og ha en lidenskap når objektene du brenner for er rett og slett ment for og ta liv, der ser du hvor sært det er. Men dette er en ting jeg holder på med alene og koser meg med alene og ikke noe jeg trenger og dele med andre.

Det vil si at i det offentlige er jeg verken aktiv eller har en hobby eller har en lidenskap. Men jeg er verken kjedelig,tykk eller livløs person . Jeg har mange venner, gode venner som vil være mye med meg og alltid inviterer til lystige lag og turer og er ofte den som setter fyr i bålet for stemning . Og jeg driver ikke med noen ting nevnværdig egentlig.

Skjult ID med pseudonym Bella on. 19 juni 2013 21:36

Men, kan det ikke også være en mulighet at folk endrer vanene sine når de treffer noen? Man er jo gjerne mer aktiv når man er singel, mens når man møter noen vil man ofte prioritere tid med denne personen i stedet? Ergo prioriterer man ikke lenger å trene 4-5 ganger i uka?:) Mener ikke at man skal gi opp trening og hobbyer selv om man får seg kjæreste altså, men det er jo tross alt bare 7 dager i en uke..:)

(mann 47 år fra Oslo) on. 19 juni 2013 21:39 Privat melding

Er nok litt av det samme som det med at det er lettere å be om tilgivelse enn tillatelse. Har man først klart å framstå som spennende nok til å få en date, så regner nok mange med at de klarer å holde på interessen uansett om det de har skrevet stemmer eller ikke.

(mann 30 år fra Oslo) on. 19 juni 2013 21:45 Privat melding

Jeg har en teori, når jeg drev og trente før så hadde jeg ikke av vane å si at jeg hadde vært på trening. Rett og slett fordi jeg ikke er typen til å skryte. Det kan hende mange tenker sånn? Spesielt normale folk, det er vel svært få folk som liker skrytepaver, eller kanskje det er bare noe jeg har innbilt meg?

Kan være det samme for de du har snakket med, når du har spurt hva de har gjort idag/igår/denne uken så har de utelatt å nevne at de har trent/gått tur etc. fordi de ikke vil skryte og/eller at det er så normalt for dem at det ikke er noe vits i å nevne.

Og som mange andre nevner, nettet er fullt av løgn. Gjelder å være smart nok til å spotte det og styre unna så du ikke blir lurt. Folk kan skryte på seg ting her uten å bli tatt.