Alle innlegg Sukkerforum

Whistleblower siktet for spionasje.

Vis siste innlegg
(mann 33 år fra Oslo) lø. 22 juni 2013 12:31 Privat melding

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10117577

Hele "varsler" saken begynner å nærme seg latterlige nivåer, om det var Snowden eller Manning. Ironi på sitt beste.

Så, let me get this straight, hele nasjonens myndigheter følger med på absolutt alt av innkommende, innlands og utgående kommunikasjon uten å få en smekk på fingrene er IKKE spionasje?

En individ som avdekker brudd på bl.a. 4th og 5th amendmends er en spion og blir straffet for det. Men hvem straffer myndighetene for nettopp de samme bruddene?

Skjult ID lø. 22 juni 2013 12:46

Nå fikk du "bad standing" hos CIA, NSA, MI5, MI6, E-Tjenesten og Politiets Sikkerhetstjeneste.

(mann 33 år fra Oslo) lø. 22 juni 2013 12:57 Privat melding

Ja, for det kunne falt meg inn å reise til et land hvor stater fengsler folk for å kjøre i feil kjøreretning? :P

Litt kjipere med MI5 og M6, da jeg har faktisk lyst å reise til ZE GRET BRITAN.

Men ja. Merkelige greier det der.

Skjult ID med pseudonym tec. lø. 22 juni 2013 13:07

@ts
Ingen bryr seg. StoppDLD fikk knappe 19.000 underskrifter, og du kan være sikker på at alle som skrev under er flagget. Ta ansvar for egen anonymitet og la resten seile sin egen sjø.

Skjult ID lø. 22 juni 2013 13:14

Vanskelig å være anonym tec, med mindre du har tenk å bli eneboer i skauen! :)

Skjult ID med pseudonym bønna lø. 22 juni 2013 13:15

..myndighetene straffer seg selv... på badet med pisk.

Skjult ID med pseudonym tomato lø. 22 juni 2013 13:17

Dette har jo foregått siden 80-tallet under begrepet "Echelon" (bare å google). Jeg trodde dette har vært allmenn kjent i mange år? Jeg plukket det i hvertfall opp da jeg begynte med internett i -96. News my ass.

(mann 33 år fra Oslo) lø. 22 juni 2013 13:26 Privat melding

Echelon, ah, good ol' Echelon.

@tomato og @tec: Jeg skjønner at det kanskje ikke er så "news", men jeg er bare overasket over graden av "gi faen" folk har i forhold til det. Ingen protester (bortsett ubetydelige signatur kampanjer på nett), ingen opprør, ikke en dritt. Bare syting.

Og enda en ting jeg synes er morsomt er at det alltid dysses ned, uten at de skyldige (les: myndigheter) blir straffet. De finner alltid en "scapegoat" og det er gjerne den som blir vist frem i media, h*n blir straffet og plassert i fengsel på livstid og "alle" er fornøyde.

What the f.

Skjult ID med pseudonym tec. lø. 22 juni 2013 13:38

@tomato
+1
Rundt 96/97 var det vel carnivore om lagde overskrifter. Uansett er ikke dette nyheter lenger.
Om regjeringen påstår de ikke var klar over dette pr i dag lyver de, er alvorlig inkompetente, eller så sitter hele NSM og NorCERT og spiller CS/DOTA2/LoL eller Starcraft HOTS...

Lurer på hvor lenge Snowden kunne blitt i Norge før han ville blitt utlevert til USA.
Tatt i betraktning at fyren risikerer dødstraff på grunn av tiltalen burde han ikke kunne blitt utlevert, men noe sier meg at han neppe hadde fått tid til å pakke ut før han ble sendt ut.

Skjult ID med pseudonym colt84 lø. 22 juni 2013 14:15

Se bare Bradly Manning.. Er egentlig 2 forskjellige saker, MEN tanken bak de 2 sakene er identisk. De ville at folk skulle få vite, se bare hvordan bradly har det nå. Nå blir han vell sittende i guantanamo eller hvor han nå er og bli torturert resten av livet. Usa the land of the free lol.. Men tipper på at hadde noen her i norge avslørt noe så hadde man vell forsvunnet kjapt.

Skjult ID med pseudonym pgmp lø. 22 juni 2013 14:15

Folk bryr seg så lite om sine egne personopplysninger at de publiserer dem på facebook. Forskere legger sine data og levebrød ut på skydrive eller dropbox som "backup" til fri benyttelse for de som finner skytjenestenes svakheter. Velger man å publisere informasjon, må man regne med at noen ser den.

(mann 46 år fra Rogaland) sø. 23 juni 2013 09:45 Privat melding

Det er så mange problemstillinger her. Men i sum kan en konkludere med at folk er idioter og at brød og sirkus er alt som betyr noe for den gemene hop. Det skremmer og deprimerer at Paradise Hotell får større oppmerksomhet en Manning og Snowden. en hvorfor er det slik?

Først og fremst så forstår og kan ikke folk grunnleggende prinsipper innen demokrati, frihet og rettsvern. Alt dette vi nå hører om og ser er bare detaljer i det store bildet. Folk tror de er individualister, spesielt mennesker som er aktive i forskjellige grupperinger tror sterkt at det er 100% selvstyrte. Se litt på Derren Brown og tenk gjennom konsekvensene av det han sier og gjør. Derren sine triks fungerer veldig fint i stor skala også.

1996 var første gang jeg fikk demonstrert elektroniske pass der bildet av hver enkelt var lagret digitalt i passet, sammen en del annen sensitiv informasjon om passinnehaveren. Dette kombinert med skanning av ansiktet skulle få opp farten på hvor fort en kunne utføre passkontroll. Tenk da over alle bilder folk har lagt ut på FB og tagget med navn. Denne databasen har NSA hatt fri tilgang til. Tenk så at NSA har tilgang til titusener av overvåkingskamera. Det er ikke så velidig vanskelig å sette opp et system som kryssjekker ansiktene fra overvåkingskameraene mot FB sin enorme billeddatabase. Herfra og ut så er det kun fantasien og hvor konspiatorisk du ønsker å være som setter grenser for hva dette kan brukes til.

Folk flest forstår rett og slett ikke hva som skjer rundt dem. Og mesteparten av de som forstår bryr seg ikke så lenge de får mat, bosted og en fest i ny og ne. Det er til å grine av...

Skjult ID med pseudonym hansen sø. 23 juni 2013 09:57

Kunne vært en interessant sak om Snowden hadde søkt asyl her i landet. Han risikerer dødsstraff og tortur. Krigsforbrytere og terrorister har fått opphold i Norge med den begrunnelsen. Hvordan hadde myndighetene stilt seg i forhold til han?

Skjult ID med pseudonym tec. sø. 23 juni 2013 12:48

hemmelig:
Ansiktsgjennkjenning i stor skala og sanntid er allerede på plass i et prøveprosjekt i EU.
Prosjektet startet i 2009 og avsluttes i år, men du vil neppe ha hørt om det i media.
Siden det er EU som står bak kreves det offentlig informasjon tilgjengelig, så du kan besøke følgende side:
http://www.indect-project.eu/

Slå det sammen med http://www.cleanitproject.eu/ og datalagringsdirektivet, så har du så mye data du kan ønske deg.