Alle innlegg Sukkerforum

Årslønn - oppfattes det som skryt?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym hansen sø. 23 juni 2013 15:33

Jeg har til nå ikke fylt inn feltet med årslønn i profilen, mest fordi jeg tror det virker litt blærete og negativt å sette inn "Høy".

Hvordan leser egentlig damene dette feltet. Teller det negativt om dere kommer over en profil som har satt den til "Høy"?

Skjult ID med pseudonym yes sø. 23 juni 2013 15:42

Det teller negativt for meg. Ikke for at jeg synes det er blærete men ordi jeg ikke vil bli sett på som golddigger for at jeg tok kontakt.

Skjult ID med pseudonym +++ sø. 23 juni 2013 15:44

Dropp å skriv det.

Skjult ID med pseudonym blåberry sø. 23 juni 2013 15:44

Jeg tror en mann som opplyser om høy årslønn ikke oppfatter at du tar kontakt som golddigging. I såfall vil han jo mistenke ALLE kontaktsøkende som nettopp det. Og misliker han det hadde han ikke opplyst om inntekt ;)

Skjult ID med pseudonym MaB75 sø. 23 juni 2013 15:45

Det kommer vel helt ann på profilteksten om profilen blir blærete. Ikke årslønnen... Men jeg kunne ikke bry meg mindre om den er høy eller middels eller manglende eller whatever...

Skjult ID med pseudonym FrkHurra sø. 23 juni 2013 15:49

@MaB75, bryr du deg ikke om at inntekt er manglende til en potensiell kjæreste? Litt betyr det jo? En fordel å ha en jobb og inntekt. Om den er middels eller høy er en ting, men at den faktisk er der.

Skjult ID sø. 23 juni 2013 15:50

Det er veldig opp og ned hva folk oppfatter som høy, middels og lav lønn. Jeg har selv rundt 800 tusen og satte den til "høy" etter å ha forhørt meg med venner først, men har skjønt at for veldig mange andre så bør du ha godt over en million før du setter den til "høy"

Nå om dagen dater jeg ei som mener det er skyhøyt... Mens andre har ment at det er helt middels. Sånn egentelig er det jo vanlig middelklasselønn, så slik sett er det rett. Det er middels... For en som tjener 400K virker 800K mye... Men Kanskje virkeligheten er sånn at alt under 500K er lavt i Norge...

Jeg fjernet til slutt hele greia. Ikke bare synes jeg det er irrelevant, men jeg er ikke en som "ser ut som han har mye penger" og hvis det er fordi de tjener 270K selv og synes 800 er mye og det er et pluss, så er jeg egentelig ikke interessert.

Hva definerer du som høy lønn da TS?

Selv tenker jeg at man har høy lønn hvis man har over 50K utbetalt hver måned etter skatt.

Skjult ID med pseudonym Juicer sø. 23 juni 2013 15:53

Det er vel typisk norsk å tone det ned. Janteloven, vet du. Det er egentlig ingen objektive grunner til at det burde vekke sterke sym- eller antipatier, men slik det er visst.

Skjult ID sø. 23 juni 2013 15:57

Årslønn er fullstendig irellevant, jeg leter etter en kjæreste ikke en forsørger.
Syns det er litt show off når det står høy inntekt eller hemmelig med høyt forbruk......

(mann 46 år fra Akershus) sø. 23 juni 2013 15:59 Privat melding

@Skjult ID 15:50

Dersom du mener at 800 000 er en helt vanlig middelklasselønn, da har vi en stoooor andel fattige i dette landet. Fattige som "bare" tjener opp mot en halv mill. I mine øyne er 800 en høy lønn, og langt over hva som er en normal inntekt for en "vanlig" arbeider. En vanlig industriarbeider, sykepleier, yrkessjåfør, osv ligger vel gjerne med en inntekt mellom 350 og 500 ett sted, utenom eventuelle tillegg.

Skjult ID med pseudonym hansen sø. 23 juni 2013 16:05

@(Skjult ID ) - sø. 23 juni 15:50

For meg er 800 høyt. For min egen del ligger jeg en del høyere, men er likevel den i studiekameratgjengen som ligger lavest - så alt er relativt.

Skjult ID sø. 23 juni 2013 16:05

Eikers, vanlige arbeidere har jo ikke middelklasselønn. Men det betyr ikke at de er fattige. Men joa, poenget er at folk har helt forskjellige definisjoner av dette. Levekostnadene er forskjellig på forskjellige steder i landet osv.

Jeg synes det er best å holde kjeft om lønn. For egen del driter jeg i hva damen tjener, det jeg er opptatt av er at hun har skaffet seg en jobb hun liker.

Skjult ID med pseudonym Ayørn sø. 23 juni 2013 16:09

Min grunnlønn er 500.000kr, men jeg tjener 1.2 mill med all overtid og tillegg.

Vil dette være gjennomsnittlig eller høy lønn? Jeg tjener ikke nødvendigvis mye, jeg bare jobber mye...

Det står vel 'uviktig' eller hva det er i profilen min.

Skjult ID med pseudonym MaB75 sø. 23 juni 2013 16:14

Jeg er fornøyd med lønna mi jeg, men som offentlig ansatt vil jeg aldri bli rik og det er ikke akkurat viktig for meg heller...

Men 800000 i året er HØY inntekt for såå mange fattige har vi da virkelig ikke i Norge...

(mann 38 år fra Oslo) sø. 23 juni 2013 16:18 Privat melding

Gjennomsnittslønnen her i Norge er vel på rundt 450.000, men er store svinginger avhengig av hvilket felt man jobber i.

F.eks. så vil en person som jobber med renhold i en oljeplatform kunne lett tjene det dobbelte av en som gjør samme type jobb, bare på fastlandet.

Skjult ID sø. 23 juni 2013 16:22

Jeg har helt vanlig jobb midt i Oslo sentrum og jeg tror ikke det finnes en eneste person som jobber hos oss som ligger så lavt som 450K. Tror alle har over 500 og flere ligger godt over en million.

Skjult ID med pseudonym FrkHurra sø. 23 juni 2013 16:24

En helt vanlig jobb? Jeg kjenner jeg er litt spent på hva definisjonen av en helt vanlig jobb er?

(mann 51 år fra Oslo) sø. 23 juni 2013 16:29 Privat melding

Høy lønn er bedre enn lav lønn, stor hytte bedre en liten.

Men du blir ikke mer eller bedre mann, elsker, far, venn av den grunn.

Er man opptatt av å vise det frem, tyder det vel heller på det motsatte.

Skjult ID med pseudonym MaB75 sø. 23 juni 2013 16:32

Jeg er også nysgjerrig på hva en vanlig jobb er...?????? Trodde jeg hadde det, men ligger tydligvis under gjennomsnittet:)
Akkurat den uttalelsen om vanlig jobb var litt arrogant kanskje?

Skjult ID med pseudonym FrkHurra sø. 23 juni 2013 16:33

@Fettberget, fornuftig mann.

(Men et fryktelig kallenavn.)

Skjult ID med pseudonym XC sø. 23 juni 2013 17:52

At det står "høy" i det feltet er ikke nødvendigvis negativt - men legger du til høyt forbruk, så blir klysefaktoren relativt høy - og så kommer det selvsagt an på hva som for øvrig står i profilen din og hva slags menneske du til syvende og sist er ;-))

Personlig synes jeg opplysninger om årslønn er irrelevant, og at Sukker burde vurdere å fjerne dette punktet. For meg er det relevante at du har en jobb, en utdannelse og at du liker jobben din ;-)) Og, mind you, det betyr ikke at de som mangler alt eller noe av dette er mindreverdige som menneske - det er bare det at jeg ikke er på jakt etter venner, men en kjæreste, og erfaringen tilsier at like barn som oftest leker best ...

Og, som diskusjonen over viser, det er utrolig vanskelig å vite hva som er høy, middels mv. Selv tjener jeg godt over millionen, og synes ikke selv at betegnelsen høy passer (men at jeg tjener godt er det ingen tvil om) - tenker vel at høy ligger i sjiktet over 1,5 millioner - middels er mellom 500,000 og 1,5 millioner - men jeg ser jo at dette også blir feil, idet det er et stort innbyrdes spenn her. På den annen side er jeg sikker på at ganske mange menn her på sukker anser årslønnen som høy hvis den overstiger 500,000, og opplyser deretter. I bunn og grunn er vi midt inne i Einsteins relativitetsteori. Som det meste annet kommer det an på ditt eget ståsted ;-))

Som kvinne antar jeg for øvrig at mange menn vil føle seg "truet" av en kvinne som har en årslønn som er høy - og siden jeg ikke er så fryktelig opptatt av penger (vel, viktig å ha til salt i suppa, og kanskje litt mer), så føler jeg at irrelevant er en relativt god betegnelse ;-)) Mulig noen vil mene at jeg seiler under falskt flagg, men erfaringen tilsier at når man blir kjent, så blir dette med årslønnen en relativt ubetydelig faktor.

(mann 38 år fra Oslo) sø. 23 juni 2013 18:04 Privat melding

http://www.na24.no/article3365675.ece

Fra i fjor men har ikke forandret seg så drastisk mye.

Skjult ID sø. 23 juni 2013 18:13

Spot on XC. Det som faktisk er viktig er at vedkommende har en jobb hun liker. For meg spiller det liten rolle om hun tjener 270K eller to millioner. Personlig kunne jeg ikke tenke meg å bytte til en jobb som er kjedelig om de så doblet lønnen min til 1.6/1.7 mill liksom. Hvorfor? Jo, fordi jeg lever av hobbyen min og har gått fra å ha jobb jeg oppfattet som litt kjip til en jobb jeg liker veldig godt. Forskjellen i livskvalitet er dramatisk stor.

Så hvis noen har en jobb de ikke liker, så lurer jeg på hvorfor de ikke gjør noe med det. Det brukes en stor andel av livet på jobbing, så hvis jobben suger, så suger livet. Hvor mye eller lite man da tjener blir irrelevant.

Skjult ID med pseudonym XC sø. 23 juni 2013 18:51

Takk ;-)) Et lite men, vi skal ikke glemme at det finnes mennesker som har satt seg i en slik situasjon at de MÅ fortsette i en jobb de ikke trives i - først og fremst kanskje pga størrelsen på huslån og hvor muligheten for å få en tilsvarende godt betalt jobb ikke er særlig realistiske. Så der har du kanskje deler av svaret på spørsmålet ditt ;-) Den andre delen av svaret er kanskje at noen er veldig opphengte i den tilsynelatende statusen som følger av nåværende jobb ...

Skjult ID med pseudonym kari sø. 23 juni 2013 23:46

Viktigste er at de har en RYDDIG økonomi. For min del er det viktigste at man trives med det man jobber med og ikke lever over evne. Har dessverre fått en dyr lærepenge av å flytte sammen med en som ikke hadde ryddig økonomi.....

(mann 46 år fra Oslo) ma. 24 juni 2013 00:24 Privat melding

300- eller 500- eller 800 tusen eller over 1 million er tall det diskuteres omkring. Hva er mye? Hva er lite?

Med feks 160 tusen i året har jeg langt mere enn jeg strengt tatt behøver. Den dyreste luksusgjenstand jeg noen gang har kjøpt er mitt videokamera til 50 tusen. Et engangskjøp.

Jeg synes norske folks gjennomsnittlige forhold til penger er merkelig. Mange tror de trenger mye mer enn de gjør. Eller de VIL tro det... Fordi de tror de blir lykkeligere av det. Er det ikke rart? Jeg bor forøvrig alene. Men likevel?

Skjult ID ma. 24 juni 2013 00:31

Ok, jeg brukte over 50K i vinter på hytter, heiskort, drivstoff osv for å være på fjellet.. Skiutstyr til ca 20 lapper ble dte også. Men akkurat utstyret varer flere sesonger, så det kan holdes utenfor.

Trenger jeg være så mye på fjellet? Nei, men det er en lidenskap, så det gjør meg definitivt mer lykkelig at jeg kan.

160K betaler ikke bil og bolig engang..

Hver sin smak.

Skjult ID ma. 24 juni 2013 01:06

Det hadde ikke overrasket meg, men TS har bare postet to ganger?

Jeg står på mitt. Det beste er å droppe alt som har med penger å gjøre i profilen og heller ikke henge seg opp i det når man dater. Det viktige er å ha en jobb man liker.

(mann 33 år fra Oslo) ma. 24 juni 2013 01:24 Privat melding

nvm, feil føkkings tråd :D My bad.

(kvinne 45 år fra Akershus) ma. 24 juni 2013 01:25 Privat melding

Høy lønn har ingen betydning. Mer viktig at de har en jobb de trives i.

Skjult ID med pseudonym hansen ma. 24 juni 2013 16:48

Ser at noen etterlyser meg i tråden.

Jeg fikk i grunnen svar på spørsmålet og fortsetter med "Irrelevant" i profilen.