Alle innlegg Sukkerforum
Skjult ID med pseudonym Khione on. 26 juni 2013 13:04

Noen som har vært i USA og kan anbefale severdigheter i New Orleans og på Vestkysten? Og shoppingmuligheter i New York?
Og et siste spm på tampen; Vil gjerne ha en SUV, men jeg aner ikke hvor jeg skal søke for å finne det? På Avis og Hertz dukker det bare opp typiske familiebiler med skyvedør, og det er jeg ikke interessert i. Jeg vil ha en stor, sikker, behagelig og fin bil! :)

(kvinne 33 år fra Hordaland) on. 26 juni 2013 16:05 Privat melding

Anyone?

Skjult ID med pseudonym Juicer on. 26 juni 2013 16:45

Har ikke vært i New Orleans ("Nawlins", som de selv uttaler det) siden før Katrina. Men Bourbon Street er et "must", selv om det har dukket opp mange peep-shows steder der nå. Gå til endes og stikk innom Fritz blues bar (den eldste i gata). De gode blues-stedene finner du nå i sidegatene. Ellers er jo kirkegården (ja, faktisk!) en severdighet; gravene ligger over bakken fordi selve byen ligger jo under havnivå. Prøv å finne gravstøtten der det står "I told you I was sick!".
Hvis du leter etter vakker natur på vestkysten, så foreslår jeg Washington. Vil du ha strender, så California. Kjøp deg en "star map" på gata i LA og ta en kjøretur til Hollywood for å se på hvor de forskjellige filmstjernene bor. New York har Central Park, Statue of Liberty og Ellis Island (hvis du er historisk interssert)... og masse annet. Prøv pizzaen der!!!! Og Cheese Cake!
Shopping har jeg liten greie på. Mhp SUV, så søk på merket, f.eks. Ford Explorer eller Ford Escape, eller GMC Terrain Denali.
God ferie!

Skjult ID med pseudonym Juicer on. 26 juni 2013 16:49

Og ta en avstikker til Grand Canyon, of course!!! På veien fra California vil du få med deg Las Vegas og Hoover Dam. Grand Canyon er helt fantastisk. Dra til South Rim, like nordvest for Flaggstaff.

Skjult ID med pseudonym Khione on. 26 juni 2013 17:00

Alright! Takk for masse gode tips! :)

Skjult ID med pseudonym arneand on. 26 juni 2013 21:38

@ts
Aner ikke, men har selv hentet info fra sider som:

wikitravel.org/en/United_States_of_America

lonelyplanet.com/usa/new-o rleans

frommers.com/destinations/neworleans

fodors.com

roughguides.com

(mann 33 år fra Buskerud) on. 26 juni 2013 23:20 Privat melding

New Orleans eller New York kan jeg ikke uttale meg om. Jeg har hørt rykter om at det er mulig å shoppe i New York, forøvrig. Vestkysten, derimot..

Noe jeg kan anbefale er å starte i San Fransisco som i seg selv er en flott by, deretter ta bilen nedover langs California Highway 1 som går langs kysten. Veldig scenic, dog litt svingete, men absolutt en fin opplevelse. Alternativt kan du ta en innlandsrute ned til Sequoia og Kings Canyon National Forest; utrolig flott natur, og huser verdens største tre (i volum).

Du kommer etterhvert til LA, hvor du kan enten kjøre forbi eller bli... jeg har aldri helt sett det store med LA, men det er kanskje bare meg. Det er noen fornøyelsesparker i det området som f.eks. Six Flags; masse kø, men veldig bra når du først kommer til. Og så er det Hollywood, da.

Til slutt ender du i San Diego En fantastisk by, flotte strender og egentlig bare en deilig plass å være. Kan anbefale bl.a.. Sea World og traske rundt i downtown; Gaslamp quarter har massevis av utesteder og restauranter, Seaport Village er et interessant lite område ved bryggene med en del små butikker og lignende. Ellers er surfing og dykking stort om du interesserer deg for slikt.

Skjult ID med pseudonym Khione to. 27 juni 2013 00:17

Her har det jo kommet enda flere tips! Så gøy!

Skjult ID med pseudonym Z to. 27 juni 2013 00:28

De to ultimate byene i USA slik jeg ser det, er jo San Fransisco og NY hver på sin måte.

San Fransisco har så mye: Flott natur i nærheten, byen er fin, mange muligheter utenfor byen, shopping...

NY er en verdensmetropol som man enten elske eller hater, vil jeg tro. Det kan være hett der sommerstid på en helt annen måte enn i San Fransisco, men likevel verdt en tur. Her er et uttall steder å shoppe, selvsagt! Personlig liker jeg best å rusle i Soho, men handler faktisk best og mest effektivt på sentrene. Så finnes det dusinvis av små spesialforretninger og spesialdelikatesser og spesialditt og spesial datt. Jeg vil anbefale en app laget av en norsk jente som heter "New york insider". Jeg testet ut både michelinstjernerestaurantene (seriøst så spiste jeg kun god mat i NY, nettopp fordi jeg gikk på stjernerestaurantene til en meget rimelig penge! Og det var ofte sære, bortgjemte, men veldig koselige steder!), små fortauskafeer, vintage-butikker, asiatisk tapas, steder å gå.....you name it. Og alle tipsene fra denne appen var vellykket. Ellers er det alltid fint å ta en helikoptertur over Manhattan, se et show eller et teaterstykke, rusle på små, rare steder (sjekk appen) og bare være til uten å måtte løpe for å få med seg mest mulig. Men en Strawberry Daiquri i en av toppetasjene på et hotell e.l hører med! Ellers er det fint å komme seg på fjorden om det er dødsvarmt....ja, NY er en never ending story :-)

Ellers er amerikanerne gode på burger og tex mex. Alt som ikke er gourmet....

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt to. 27 juni 2013 00:33

Det er hauger av seriøse butikker i New York, ja til og med på Manhattan som er interessante for dere jenter.
Alt fra separate merkebutikker til det større Macy's kjøpesenteret.
Men du finner garantert nok av shoppingguider når du kommer dit. :P

Vestkysten har jeg lite peiling på da forrige tur var nedover østkysten for min del. :P

Skjult ID med pseudonym PI to. 27 juni 2013 02:27

Leiebil kan du finne på ---> http://www.finn.no/r/leiebiler/ Et lite tips er å sjekke bilen nøye for skader og feil før du tar over bilen, og si i fra og noter på kontrakten.. (Se etter riper i lakken , bulker, steinsprut, setetrekk, lys mv.) De kan fort finne på å sende deg en regning hvis de finner skader når du leverer bilen hvis du ikke har sagt i fra tidligere. Har selv hatt problemer pga at en lyspære hadde gått. Sa i fra 5t etter at jeg overtok bilen og måtte krangle med selskapet en god stund før det til slutt ordnet seg.

Ellers er jeg enig med Hallgeirl. San Franscisco er en herlig by. Alcatraz kan anbefales. Og hvis du vil ut av bilen en dag, så kan en sykkeltur fra Fishermans warf over golden gate og til sausalito anbefales. Shopping er det også muligheter for. Finner mange kjente butikker rundt Union Squar.

Skal du kjøre mellom SF og LA kjør langs kysten og bruk et par dager. Er mange fine småsteder på veien, bla. Carmel og Santa Barbara.

Finner forøvrig Outlet sentere over hele landet. Gode priser og godt utvalg av det meste :) kan f.eks. sjekke ut noe her---> http://www.premiumoutlets.com/centers/

Skjult ID med pseudonym Blondie to. 27 juni 2013 10:04

Wiiiiihii! Jeg kribler i hele kroppen etter å ta fatt på turen! Tusen hjertelig for gode tips, alle sammen!

Skjult ID med pseudonym søker to. 27 juni 2013 18:06

Kan bare si meg enig med @hallgeirl. Men når du først er i San diego så kan du jo spasere over grensen til Mexico (må ikke finne på å ta bilen med), det er en annen verden som må oppleves.
Du må også sørge for å få med deg en tur gjennom Death Valley.
Men vestkysten er lang, hvis det er i nord du reiser så er det enda mer å oppleve selv om det gjerne er mindre kjent. Også der bør du ta en tur over med fergen til Canada for å oppleve verdens vakreste by.

Biltypen du vil ha skulle ikke være så vanskelig. Selv foretrekker jeg små biler, dette er vanskeligere i USA siden alle ønsker store biler der.