Alle innlegg Sukkerforum

Barnløse menn?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym .oOo. ti. 2 juli 2013 00:45

Artikkel i Aftenposten i dag som fenger mange - kjør debatt :)

http://www.aftenposten.no/familie-og-oppvekst/Har-lyst-pa-barn_-men-ender- opp-uten-7244792.html

Skjult ID med pseudonym :-) ti. 2 juli 2013 08:12

Noen er vel for selvopptatt og tror de kan holde på med det i årevis, de er mere interessert i eventyr og ser sporten i flørten, og vil ikke binde seg uten å ha rast fra seg litt. Synd for dem.
Og en del andre klarer vel ikke leve opp til forventningene hvordan en mann skal være, med selvtillit, etc. Manglende selvtillit ser damer med en gang.

Det er nok mange grunner til at menn forblir barnløse.

(mann 38 år fra Oslo) ti. 2 juli 2013 08:32 Privat melding

Det er sant @:-), mange grunner til det. Syntes det selvfølgelig er trist, særlig når man tenker at flere kvinner blir mødre samtidig. Det betyr at flere kvinner får barn med samme mann, slik at en mann kan være far til 2-3 unger med like mange forskjellige kvinner, og en kvinne kan ha 2-3 unger, med like mange forskjellige menn.

Hva vil det si for samfunnet? Hovedsakelig at den "kjernefamillien" mange av oss vokste opp med har begynt å gå i oppløsning (egentlig ikke, det begynte å skje for lenge siden), man ser det lett på skillsmisse statistikken (ca 50% av ekteskap går i oppløsning etter et par år). Jeg jobbet som lærer på en ungdomsskole for et par år tilbake, og ble litt satt ut av at nesten halvparten av alle mine elever kom fra skillsmisse-familier. Når jeg gikk da på samme skole så var det bare 1 som kom fra skillsmisse, det var kanskje bare 10 i hele alderstrinnet.

Men hva kan man gjøre med det? Og er det noe vits egentlig?

Skjult ID med pseudonym :-) ti. 2 juli 2013 08:54

Det er nok litt greit også, for jeg tror ikke det er alle "kjernefamilier" fra år tilbake som faktisk levde i sunne forhold, burde vært gifte i det hele tatt. Jeg tror nok det er en god del "mørketall" fra den perioden, ikke nødvendigvis antall skillsmisser, men heller hvem som BURDE skilt seg. Drittsekker av noen menn, utroskap, etc. Er nok mange som har levd i heller dårlige forhold, men det var ikke sosialt akseptert å skilles.

Det er vel ikke stort å gjøre med det, annet enn å håpe at familier prøver litt til, gjør en ekstra innsats, ev bruker litt bedre tid og bli enda bedre kjent i forskjellige situasjoner, før en en tar steget, får barn og gifter seg.

Det som skremmer meg meste egentlig er alle de som er så redde for å binde seg, og spesielt å gifte seg.
Men barn kan de få! Man kan ikke skilles fra barna sine ...

Skjult ID med pseudonym Biturbo ti. 2 juli 2013 09:29

@ :-)

Synd for dem? Kanskje ikke alle menn har lyst på unger? Den tanken har ikke slått deg?

Skjult ID med pseudonym :-) ti. 2 juli 2013 09:46

Selvfølgelig har det slått meg, men det var vel ikke det som ble diskutert her? Her diskuterer vi de som er 40+ og faktisk vil ha barn, men kanskje begynner bli litt sent ute.

At mange ikke vil ha barn er forståelig, og helt greit.

Skjult ID med pseudonym Julie ti. 2 juli 2013 09:53

Mest synd for alle barn som kan ikke leve sammen med sine foreldre og få med seg de familieverdiene de fortjener å være fortrolige med.

Jeg lurer ofte på om det er en ny kultur vi har skapt ved å ha så mange kjærester. Et statistisk forhold er ikke særlig langt. Folk skifter partnere så ofte at jeg tviler om de har hat tid til å bli kjæreste egentlig før det går i oppløsning. Man snakker altså om korte og lange forhold. Korte er 2 uker, lange 6 mnd. Det kommer barn av sånne forhold også.

Mennene vi diskuterer her i tråden, de som ikke vil ha barn, synes jeg er meget fornuftige. Å lage barn er lett, å gi dem godt liv er meget vanskelig.

Skjult ID med pseudonym Biturbo ti. 2 juli 2013 10:06

Vellykkede menn over 40 har få problemer med å skaffe seg partner og barn. Det er de som ikke har kjørt karriere race som sliter med dette. Damer trenger bare å være pene for å kapre en fyr for å starte produksjonen.. om hun fortsatt er fertil da.

Skjult ID med pseudonym :-) ti. 2 juli 2013 10:16

@Julie

Ja jeg er helt enig i at mange skifter kjærester for ofte, men noen er ganske kritisk til sin kjærest, om ikke alt klaffer med en gang vil de ikke mer. Alt skal gå på skinner fra første stund.

Jeg er ikke helt enig at det er så vanskelig å gi barna et godt liv (jeg har 2 barn).
Men å få barn fører til at en ikke kan gjøre som en vil, en har ansvar for de små, det ansvaret burde ingen løpe fra, selv om det desverre skjer alt for ofte. Fordi de ikke vil, det "ødelegger" for det livet de lever. Vi må ta ansvar for de barna vi setter til verden.