Alle innlegg Sukkerforum

Er trening et krav for at du skal møte den rette

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Gutt32 fr. 5 juli 2013 01:26

Hei!

Jeg er en gutt på 32 og har noen spørsmål til dere jenter her inne på Sukker =)

1. Er det sånn å forstå at dere kun foretrekker å date gutter/menn som er aktive i den forstand at vedkommende er på helsestudio ex antall ganger i uka, har jobb innen trening etc, er det et krav? Kan jo godt skjønne at man ikke ønsker en sofagris, men sitter med inntrykket fra en del profiler at trening & kosthold er nr 1 uansett hos en del jenter. Mitt inntrykk idag er det meste handler om å bli sett, og jeg må vel glatt innrømme at jeg som mange andre her inne ser på bildene på en profil før jeg leser videre.

Selv har jeg et ganske avslappet forhold til trening & kosthold, og trener fotball et par ganger i uka fordi jeg syns det er gøy og ikke fordi jeg må.

2. Jeg er 1,80 høy og veier cirka 93 KG, synes dere jenter dette er for mye? Er absolutt ikke stor men ikke tynn heller (kall det en mellomting)

Setter pris på ærlige tilbakemeldinger :)

Skjult ID med pseudonym :D fr. 5 juli 2013 01:55

Selv foretrekker jeg en som har et bra forhold til egen kropp. Om han trener masse eller liker å tilbringe tid på sofaen spiller liten rolle, så lenge han selv er komfortabel med seg selv. En mellomting er bra etter min mening :)

(kvinne 50 år fra Oslo) fr. 5 juli 2013 07:49 Privat melding

For meg er det viktig at man har litt felles interesser, derfor ønsker jeg å treffe en sporty mann som trener.

Man trener jo ikke bare for å tiltrekke det motsatte kjønn men for sin egen fysiske og psykiske helse.

Man kan være tynn men samtidig ha en vassen og usunn kropp, da kan det være helsefarlig.

Du selv må ha en kropp du trives med. Du må ikke trene hardt mange ganger i uka, et sunt kosthold og normal hverdagsaktivitet vil være godt nok.

Skjult ID med pseudonym Antonym fr. 5 juli 2013 08:04

Tok et tilfeldig søk på din vekt og høyde.. Kom jo en som var lit tyngre men, er det ca sånn du ser ut i kroppen?

http://www.zimbio.com/pictures/yo4jv3kxdq5/ACT+Brumbies+Headshots+Se ssion/oB37m2DLl8k/Christian+Lealiifano

Skjult ID med pseudonym eple fr. 5 juli 2013 08:38

Fyren på bildet trener ekstremt oftere enn TS. Muskler er litt tyngre enn fett, og strammer opp figuren i motsetning til fett. Så sannsynligheten for lik kropp er nok forsvinnende liten.

PS: I USA ville de fleste av oss bli oppfattet som ganske så slanke ;-) http://www.businessinsider.com/overweight-flyers-2012-5

(mann 36 år fra Oslo) fr. 5 juli 2013 08:57 Privat melding

Sukker er et kjøttmarked og med tilnærmet uendelig tilgang på det motsatte kjønn så blir man fort litt kravstor hva forventninger og krav angår.

Jeg har de siste 7 årene forandret meg voldsomt fra å være en svær sofagris til en småtrent treningsnarkoman og utdannet meg til Personlig Trener. Samtidig har jeg en teknisk kontorjobb. Når jeg møter folk på byen og forteller hva jeg driver med så er det voldsomt mer "ohhh" faktor over personlig trener tittel enn teknisk tittel :D

Jeg ønsker også ei dame som trener et par ganger i uka, fordi jeg vet hvilke enorme helsegevinster det gir, jeg vil ha ei dame som ser bra ut og som tenner meg, og fordi vi kan ha det som en felles greie vi kan gjøre sammen. Samtidig ønsker man seg jo et langt og friskt liv, og at man skal ha helsen i behold til å kunne ta vare på barn og barnebarn, osv, osv, osv. Lista over fordeler er uendelig lang.

Når det er sagt så synes jeg personlig at damer ikke skal ha for mye muskler, men rett og slett være ei normal, sprek og feminin dame :D

Når det kommer til din vekt og høyde så har du en BMI på nesten 29 og kan nok med fordel gå litt ned i fetprosent og øke muskelmasse. BMI er forsåvidt lite egnet på individnivå fordi man kan være supertrent og muskelmann med fettprosent på nesten 0 og samtidig bli kategorisert som overvektig, men for å sammenligne store antall mennesker så er det et bra verktøy.

Skalaen er forøvrig slik:

BMI på under 18,5 = undervektig.
BMI på mellom 18,5 og 24,9 = normal kroppsvekt.
BMI på mellom 25 og 29,9 = overvektig.
BMI på mellom 30 og 34,9 = fedme.
BMI på mellom 35 og 39,9 = fedme, klasse II.
BMI på 40 og over = fedme, klasse III (ekstrem fedme).

Vekt / høyde / høyde (93/1,8/1,8=28,7)

(mann 33 år fra Oslo) fr. 5 juli 2013 09:31 Privat melding

Det er på ingen måte hets eller ment for å være hets, men når jeg er 1.83 og veide 95kg før i tiden...jeeeeZUZ. Jeg nekter å veie så mye igjen :P

(kvinne 38 år fra Akershus) fr. 5 juli 2013 10:22 Privat melding

For meg er det ikke et absolutt krav at du skal trene vekter og flytte fjell annenhver dag. Og kiloene kan fordele seg veldig forskjellig fra person til person.

Selv er det håndball som er treningen for meg, og da også med det formålet du beskriver; bevegelse og fordi det er gøy. Jeg skal ærlig innrømme at jeg av og til tenker at det ikke er plass til meg i en persons hektiske hverdag, der overtid og trening styrer innholdet... Men selvfølgelig ønsker jeg ikke å forvitre i sofaen med en mann som ikke beveger seg i det hele tatt.

Men svaret er i alle fall NEI, ikke alle forventer en trengingsnarkoman;)

Skjult ID med pseudonym Tjukken fr. 5 juli 2013 11:06

Jeg har vært 100 kg og 77 kg i løpet av de siste årene. Det må jo sies at det var stor forskjell på antall hverdagsblikk. Nå er jeg ganske trent, (er passe sterk og god kondisjon) har en ok figur (men for mye magefett, men har fortsatt ca 10 kg igjen til mitt mål på 76 kg. Jeg har i løpet av to år heller endret livsstil fremfor å gå på en spesifikk diett. Dessverre hadde jeg noen måneder med en kjempesprekk som gjør at jeg måtte starte litt på nytt. Jeg trives best når jeg er mellom 75-80 kg og har ambisjoner om å klare å etablere meg på det nivået også. Derfor vil jeg ha ei som er opptatt av sunt kosthold og trening - da jeg vet at jeg faller fort av om jeg får ei rund ei som er glad i desserter og godis. :/ - Livet mitt er utrolig mye bedre når jeg er under 80 kg, det blir merkbart bedre når jeg er under 85, da kan jeg knyte skoene uten å slite :P - humøret blir bedre, huset er ryddigere, mer energi til sønnen min, bedre selvbilde. Jeg orker mer og opplever mer i og med at jeg orker flere aktiviteter.

Jeg føler meg ikke tjukk nå, selv om jeg har 10 kg + - når jeg ser på folk rundt meg så synes jeg at jeg ser ok ut for min alder.

Men som sagt, for å gå tilbake til TS sitt utgangspunt. Selvsagt betyr det mye for mange at partneren ser bra ut, at man er i form vil jo øke sjansene, fremfor å minke de. Selv liker jeg tynne damer og ser jo at det da er en fordel at jeg også er slank eller i det minste normal. :) Det å være sunn, veltrent og i god form trenger ikke bety at man er treningsnarkoman - men om damer vil ha en veltrent og sunn en som ikke bruker tid på trening så blir det nok litt vanskeligere :P - Men dette livet lever jeg for meg og min sønn, og håper jeg finner ei dame som ikke griner på nesa når jeg disker opp mine gode salater eller koker torsk. :D

(kvinne 38 år fra Akershus) fr. 5 juli 2013 11:32 Privat melding

Hmmm.. godt spørsmål, TS:

Jeg har hatt en tendens til å finne bittelitt "slaskete sofagriser", og har personlig erfaring med hva dét gjør med min egen kropp, selv om jeg gjerne trente helgeformiddager mens de sov.. men det hjelper ikke når matpreferansene til nevnte sofaboere medførte vektøkning for min del også..

Jeg har de siste årene trent mer og mer selv, og har innsett at jeg må finne meg en mann som også liker å trene. Ikke nødvendigvis hver eneste dag, og være så ekstrem at han ikke kan skeie ut med potetgull og dip en lørdag kveld, men en som har omlag samme treningsfrekvens som meg. Det vil si alt mellom 3-7 dager i uken avhengig av program, og helst vekter for da kan vi trene sammen.. kan ikke finne meg en jogger - da dør jeg! ;-)

Så mitt svar til deg basert på personlig erfaring er at jeg vil helst finne en mann som holder seg i form, og siden jeg har passert tredve med god margin selv så vil mest sannsynlig denne mannen ligge i samme aldersgruppe (+) og da er det enda viktigere å holde seg i form..

Jeg MÅ ikke ha en sånn mann:

http://news.xinhuanet.com/english/photo/2012-05/14/c_131586592_7.htm

men en mellomting mellom ovennevnte og dette:

http://4.bp.blogspot.com/_-b2sVFU8_vA/SwIWAptpCPI/AAAAAAAAAQc/R3WMCjwxU00/s4 00/Lazy+Pig+copy.jpg

hadde vært fint.. og så foretrekker jeg at de ikke løper på fjelltopper hver helg, jeg fikk overdose fjellvandring som barn etter diverse "helvetesturer" på 11t+ fra hytte til hytte, så det ligger langt inne å finne tilbake til "fjellgleden" ;-)

btw: BMI suger hvis man har muskler, jeg har en BMI på 26,1 mao så er jeg overvektig ifølge DEN skalaen, men jeg har en fettprosent på 22 ergo så ser jeg visstnok sånn ut.. :

http://bfitandlive.com/blog/wp-content/uploads/2013/04/women-body-fat-percen tage.jpg

If only.. :-P

Skjult ID med pseudonym MaB75 fr. 5 juli 2013 11:33

Ikke alle er ute etter en treningsnarkoman, men jeg tror kravene blir høyere her inne på sukker da det er ofte utseende man først tiltrekkes av. IRL så er sjarm en viktig del av hva jeg tiltrekkes av. Det er vanskelig å se sjarm ut i fra et bilde:) For meg så starter tenningen i hodet hvis ikke jeg bare er ute etter et ONS.

Skjult ID med pseudonym Smylfz fr. 5 juli 2013 11:34

@RPierce:

Damn you, du påvirker skrivestilen min!! :-)
Lenker meg her og lenker meg der... *sukk*

(kvinne 39 år fra Vest-Agder) fr. 5 juli 2013 12:04 Privat melding

Jeg foretrekker en aktiv fyr, han trenger ikke jobbe med trening men er ett pluss hvis han er muskuløs og trener på helsestudio. Jeg trener selv styrke og kondisjon 4-6 ganger i uka, og trening er en viktig del av livet mitt. Så da hadde det vært en fordel at vi hadde det til felles.
Når jeg er inne på en profil og han ikke har trening/helse/livstil som interesser så går jeg videre.

(kvinne 32 år fra Oslo) fr. 5 juli 2013 12:04 Privat melding

Spm 1: Trening er absolutt ikke et krav, på noen måte.

Spm 2: Skjønnhet kommer innenfra, personlighet er alfa og omega. Personlighet er nogenlunde stabilt, men vekt kan man "fikse" iløpet av nogenlunde kort tid hvis man vil. Liker jeg personligheten godt nok, så spiller ikke vekten noen særlig rolle.

(mann 38 år fra Oslo) fr. 5 juli 2013 12:49 Privat melding

Hehe, lille meg veide 95 kg en gang i tiden, og som RPierce sier, ALDRI TILBAKE!!

Men til tråden, og tenker det er jenter som tenker som meg, for meg så er det viktig at man har like interesser, uansett hva de måtte være. En person som f.eks. elsker å være på telttur, skiturer osv kommer jo ikke til å passe sammen med en som liker å se på tv, spille tv spill osv. Og siden jeg er en aktiv person, så vil jeg ha en aktiv partner, slik at vi kan gjøre ting sammen og ikke "skli/vokse" fra hverandre.

Og det med kropp, så lenge personen er konfortabel nok til å være naken med meg så ser jeg ikke problemet! xD

Skjult ID med pseudonym rasec fr. 5 juli 2013 12:53

@Smylfz, ja de bildene der forteller ingenting!! Se heller her

http://www.builtlean.com/2012/09/24/body-fat-percentage-men-women/

og sammenlign, og for å faktisk kunne måle fett% så bør du gjøre det på forskjellige måter, over lang tid, for det finnes ingen test som kan gi deg en 100% riktig tall "der og da", med mindre du gjør en kroppsammensetningstest som er vannbasert, altså du blir puttet i en vanntank.

Skjult ID med pseudonym Smylfz fr. 5 juli 2013 14:00

@rasec:

jeg humorerte rundt det med BMI og overvektbetegnelse fordi BMI er noe forbannet tull hvis du har bittelitt mer enn gjennomsnittlig med muskler på kroppen.

Damn! :-)

Ifølge de bildene som du la la link til så har jeg en fettprosent på 15-17, men ifølge min PTs fancy schmancy apparat som har målt meg over lengre tid så er jeg nå ca 22% og tikker nedover... Gud så kjekt om hans overestimerer.. haha :-P

Eller egentlig ikke forsåvidt... fordi siden målet er 19ish (-) i høst og enda mindre neste vår, så har jeg fremdeles litt å gå på ifølge den som måler kroppen min, så da tror jeg at jeg holder meg til den... føler vel også selv at jeg ligger et sted imellom der.. hihi

Klem! ;-)

Skjult ID med pseudonym Smylfz fr. 5 juli 2013 14:04

F... blingset.. jeg er IKKE 15-17 nei, hohooh\\ho

Må passe på å ikke overselge nå.. shiiit...

Jepp, 22 er nok ganske meg.. haha, men nå må jeg slutte fordi TS ville ikke ha småprat og avsporinger, beklager TS!! :-D

Skjult ID med pseudonym rasec fr. 5 juli 2013 14:27

De bruker sikker en sånn Tanita vektmaskin? De er greie de, men siden de som oftest har to innstillinger, athletic og normal, så tar jeg begge to og ta gjennomssnittet fra de, elelrs så hadde jeg vært ned på 5% noe som er farlig men også ikke "meg" for jeg ser jo at jeg ikke er det, ligger mer på 7-9%. Men jeg bruker også målebånd og klyper og da tar jeg gjennomsnittet fra alt og får en ca verdi, uansett :P Men under 10% er jeg, og det var d som var målet mitt uansett!

Og til tråden, NEI jeg har ikke noen fett% krav på min "drømmepartner"! Men skal ikke være for lav for jeg liker ikke når man ser (men også kjenner!!) beina på kvinnekroppen, særlig hoftebein, ribbein, kragebein... *shivers*

Skjult ID med pseudonym Gutt32 fr. 5 juli 2013 15:43

Setter pris på konstruktive og allrighte tilbakemeldinger på denne "problemstillinga" mi.
Jeg må også innrømme at jeg har sett jenteprofiler hvor mye av det feminine er på kroppen er helt borte og erstattet med bodybuilder liknende greier, men for all de om det =)

Smaken er som kjent som baken og folk er forskjellige =)

Skjult ID med pseudonym happydame fr. 5 juli 2013 15:59

Om du definerer muskler i seg selv som maskulinitet og ikke helse, så skjønner jeg hvorfor du spør som du gjør her inne.

Ei sprettrumpe er feks mye muskler. En kan ikke få det uten å ha gjort rumpa sterk. Og til det må det mye motbakkeløping/spenstrening til, eller mye ren styrke, som knebøy, markløft og andre tunge øvelser.

Men noen liker feite eller benete rumper.. Jeg gjør det ikke. Så ja.. heldigvis er vi forskjellige. :)
Det finnes noe for nesten enhver smak.

Skjult ID med pseudonym Gutt32 fr. 5 juli 2013 16:04

Setter pris på konstruktive og allrighte tilbakemeldinger på denne "problemstillinga" mi.
Jeg må også innrømme at jeg har sett jenteprofiler hvor mye av det feminine er på kroppen er helt borte og erstattet med bodybuilder liknende greier, men for all de om det =)

Smaken er som kjent som baken og folk er forskjellige =)

(mann 30 år fra Oslo) fr. 5 juli 2013 16:10 Privat melding

Du trenger ikke å spørre ett fåtalls, vilkårlige jenter på Sukker om det, forskningen har svaret. JA, det er en signifikant faktor i partnerutvelgelsen. Folk som veltrente har hyppigere sex enn de som er utrente. Muskler signaliserer mye testosteron som igjen betyr god fruktbarhet m.m. Ikke minst er det sunt. Bare å komme seg på gymmet.

(mann 33 år fra Oslo) fr. 5 juli 2013 16:14 Privat melding

Så en dame i drammensveien (skøyen) i dag. Du så velbygd skuldre, armer og lats(!). Søt som faen. Sweet mary jesus of fuck, jeg døde litt. Lov å drømme da.

Skjult ID med pseudonym happydame fr. 5 juli 2013 16:50

Kunne vært meg.. sånn bortsett fra at jeg ikke var i Drammensveien i går.. :P

(mann 33 år fra Oslo) fr. 5 juli 2013 16:53 Privat melding

i går? I DAG.

Skjult ID med pseudonym happydame fr. 5 juli 2013 17:07

Ikke i dag heller.. eller i morgen.. :P
Er det fredag så er det fredag. Hvorfor ha på brillene da liksom! :P Er bare ølbrillene som skal på litt utpå kvelden, så alle blir til hunks.

(mann 33 år fra Oslo) fr. 5 juli 2013 17:11 Privat melding

brillene? Hvem har nevnt briller? O_o :D

(jeg hadde solbriller på i bilen, men det er det eneste)

(kvinne 28 år fra Vestfold) fr. 5 juli 2013 17:18 Privat melding

Jeg ser det som svært viktig at fremtidig partner trener en del og har nogenlunde samme livvstil som meg :)

Skjult ID med pseudonym Mann30åra lø. 6 juli 2013 15:26

Trente 10-11 økter i uka før. Jepp hadde muskler i bøtter og spann. Damene kikket så det holdt.... Men vet dere hva? Når man kikket seg selv i speilet var man aldri fornøyd og alltid noe man ville forandre på.... NÅ derrimot trener jeg innimellom for morroskyld og for ikke å havne i sofafella. 8 pack er byttet ut med 5pack med litt fett utenpå. Jeg er iallefall mye mer fortrolig for meg selv og når jeg kikker meg i speilet er det ikke masse feil jeg ser, men noe helt ok...
Jeg vil på samme måte ikke ha ei dame som er der jeg var tidligere! Men ei som liker å bevege seg litt og ikke er redd for "hverdagstrening" .

Blir litt slik som man føler når man enkelte ganger går inn i en minimalistisk arkitekttegnet bolig. Er pent, rent og stilfult. Liker å se på og oppleve....men ikke der jeg ville bodd....

Det å finne en som vil beholde stålmann/kvinne kroppen har sin pris i forholdet. En pris jeg ikke er villig til å betale ;)

(kvinne 44 år fra Aust-Agder) lø. 6 juli 2013 20:38 Privat melding

Tipper de fleste kvinner/jenter (og gutter/menn) ønsker å finne seg en partner som trener omtrent like mye eller lite som dem selv :)

Men jeg vil tro at det er mer viktig å finne seg en "likesinnet" desto mer opptatt og dedikert man er til en eller annen ting. Enten det er trening eller noe annet som har en stor plass i livet til folk.

Og da bør det jo ikke være så vanskelig å forstå og godta at en del av dem som trener en del selv, ikke ønsker seg en typisk "sofasliter" eller en som "bare" går tur to ganger i uka.

Heldigvis er det så mange forskjellige mennesker der ute, at det uansett vil finnes en for oss alle :)
Selv om jeg nok tror at mennesker som trener en del, generelt sett nok er litt mer "ettertraktet" enn en typisk "sofasliter". Både fordi svært mange ønsker å leve et litt mer aktivt liv enn de kanskje gjør. Men også fordi trente mennesker generelt sett (merk at jeg skriver generelt, så mange unntak her ;)
ser "freshere" ut, har en litt mer sneisen kropp, og dermed vekker den fysiske interessen hos motsatt kjønn oftere enn en som ser typisk "sofasløver" ut gjør :P

Skjult ID med pseudonym beebee lø. 6 juli 2013 21:51

Det er overhodet ikke et krav at han skal tilbringe mesteparten av dagene på treningssenteret, men ser helst at han er aktiv og tar vare på seg selv.

En mann som er inaktiv og ikke har noen interesse for trening eller kosthold er ikke veldig aktuelt for meg, siden jeg selv er en smule opptatt av det.

(mann 43 år fra Sør-Trøndelag) sø. 7 juli 2013 02:40 Privat melding

Jeg trener en del selv på helsestudio eller sykler på landveien. Så,ja trening er en del av livet mitt.
Men en fremtidig partner trenger ikke å være treningsnarkoman,eller trene så mye. Det er ikke et kravfra min side.Men ville vært fint om jeg fikk med meg henne litt å trn sammen. Da blir treningen så mye artigere. :)

Skjult ID med pseudonym -m- sø. 7 juli 2013 11:16

Som flere nevner en mellomting er fint. Er litt viktig at man er litt lit vertfall når det kommer til matfokus og treningsfokus, har merket det en del når jeg har deita litt at jeg passer best med noen som har litt fokus. Samtidig ikke for mye. Jeg kan nemlig ikke spise burger og brus hver dag og aldri trene da ser jeg ut som en flodhest rimelig fort og det har jeg ikke lyst til :P Var samboer med en som ikke brydde seg verken om trening eller kosthold, bare jeg som hadde fokus der. Merket veldig da at det å ha en mann å feks dra på spinning med eller en fjelltur innimellom har faktisk mye å si for min egen trivsel i lengden. En mann som trener 2-3 ganger i uken er helt fint det. En som kan dra på en fest på en lørdag eller spise godis i sofan uten å frike ut men har bra kosthold ellers og drar med meg på trening og turer så gjør jeg det samme. Så ja det har litt å si. Samtidig har jeg og vært sammen med gutter som har hatt et overfokus på trening, det blir for mye igjen. Skal nevnes at jeg selv har hatt overfokus, typ trent vær dag, jobber på treningsenter osv..dermed må jeg ha en som og holder meg litt i øra den veien og forteller meg at der er lov å kose seg og chille litt. En del av min hverdagsglede er jo og å innimellom kunne ta en øl på byen/hjemmefest osv med venner så kan ikke ha en mann som friker ut der fordi han er redd for kalorier. Det blir for mye andre veien :P

Mellomting er jo bra på de fleste ting i livet egentlig :)

(mann 33 år fra Oslo) ma. 8 juli 2013 16:38 Privat melding

Ja.

Skjult ID med pseudonym Tingeling ma. 8 juli 2013 18:56

1. Jeg har ikke noe KRAV til treningsmengde, men for meg funker det positivt med en partner som har høy treningsfrekvens. Det trigger meg også. Mine eks`er trente daglig, og det funket fint for begge parter. Jeg er noe mer opptatt av kosthold enn trening, og det har med tid å gjøre for min del. Hva jeg har tid til, og kan prioritere pr øyeblikket. Mer tid til trening står høyt på ønskelista, da. Kosthold er jeg vel i overkant opptatt av ift de fleste i mitt nettverk, sånn sett.
2. Min erfaring er at 100 kg fordelt på ca 1,85 kan være helt topp. Det handler vel mer om hvordan kiloene er plassert, vil jeg tro?

Viktigst uansett er vel at man er happy med måten man lever på.
Og om man ikke er det har man også selv ansvaret for å gjøre de endringene som skal til.
Sånn i utgangspunktet, da. ;-)

Skjult ID med pseudonym Arne ma. 8 juli 2013 19:00

Det er bra med treningsfrekvenser.

Skjult ID med pseudonym Me ma. 8 juli 2013 20:22

Min eks-samboer nærmer seg 50. Han har ikke trent en dag - utover markaturer med bikkja i bedagelig tempo og slike ting. Han ser helt flott ut i kroppen og holder seg godt. Har kanskje 6-7 kg. for mye. Gjør ingenting. Jeg leter ikke etter 6-pack. Synes faktisk ikke det er fint. Kanskje fordi det sier noe om livsstil som ikke jeg identifiserer meg med. Eller kanskje fordi jeg liker dem litt rundrere... Jeg liker dem menneskelige. Med stor personlighet. Trening er virkelig ikke viktig, så lenge han er aktiv og vil være med på et normalt aktivitetsnivå!