Alle innlegg Sukkerforum

Hva burde man unngå på første date?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Solstråla on. 10 juli 2013 11:29

Har et ønske om at vi kan dele hva vi burde spare oss for, spesielt først date.
Og kanskje gi hverandre litt råd, og hjelpe hverandre på å bli flinkere på kommunikasjon når man treffer nye mennesker.

For meg har førsteinntrykket mye å si, derfor syntes jeg dette er viktig.
Så, hva bør man spare seg for å spørre om/fortelle, spesielt første date?

Denne tråden valgte jeg lage etter min siste date, hvor han ikke kunne skjønne at han fortsatt var singel,
og hva han gjorde feil når han møtte damer.

Han er nok ikke den eneste som lurer på dette, så kanskje denne tråden kan hjelpe flere :)

Skjult ID on. 10 juli 2013 11:36

Ta frem røykpakka og jeg ber om regningen.
Ser du ikke ut som på bildene, så betaler jeg ved bestilling.

Skjult ID med pseudonym Solstråla on. 10 juli 2013 11:49

Akkurat, ja!

Skjult ID med pseudonym Tante Sofi on. 10 juli 2013 12:06

Jeg hadde en date for en tid tilbake....han inviterte på kino. Han spurte om jeg ville ha noe snop til kinoen, og jeg takket ja. Fikk klar melding om at den måtte jeg betale selv. Ble litt paff da....satt ut,kan man si. Etter kinoen spurte jeg om vi skulle gå et sted og prate litt... Det kan vi, sa han, men jeg har ikke råd til å spandere noe. En kopp kaffe kan jeg spandere, sa jeg (dum som jeg er) Burde jo avsluttet der og da. Under kaffen la han ut om en dame han hadde datet som hele tiden skulle ha han til å spandere på henne, og dette kom han aldri mer til å gjøre. Når man har samme inntekt så burde man betale likt...sa han videre.

Jeg har invitert og betalt flere ganger både kino og middag og mer, men når man inviterer på date, så inviterer man. Da er ikke dette anledningen til å være smålig. Har siden hatt flere dater med andre men aldri opplevd lignende, men mye annet rart.

Skjult ID med pseudonym Solstråla on. 10 juli 2013 12:20

Hehe, jeg splitter alltid regningen. Men skjønner du reagerte på det der. Ikke det at man trenger forlange at den andre parten skal betale, men måten han sa det på var noe spesiell, ja.

Det har skjedd en gang jeg har latt han spandere, men det var for jeg visste jeg kom til å treffe han igjen, og da var det min tur til å gjøre opp for meg :) Har venninner som tenker at date er gratis middag osv, men det blir ikke riktig for meg. Men hver sin smak :)

Opplevd mye rart selv, derfor jeg stiller som skjult id, så ingen føler seg truffet :)

(mann 33 år fra Oslo) on. 10 juli 2013 12:34 Privat melding

Ikke fortell meg om alle de andre du "har noe på gang med", det gjør deg ikke mer attraktiv å vite at du sjonglerer på fem menn. Tvert imot.

(mann 36 år fra Oslo) on. 10 juli 2013 12:35 Privat melding

Om det å måtte betale sin egen kinobillett er det rareste man har opplevd på date, da har man ikke opplevd så veldig mye rart :D

En date er en date, men i det lange løp så forventer jeg at begge gir og tar, også når det kommer til det økonomiske.

Skjult ID med pseudonym Tante Sofi on. 10 juli 2013 12:37

Når jeg blir invitert på date så blir jeg alltid spandert på og det er en selvfølge. Kan være at dette har med alder å gjøre, er ikke under 40 for å si det sånn. Menn jeg dater er i 40-50 års alderen og vet som oftest hvordan de skal oppføre seg og behandle en dame. De har også som oftest en trygg økonomi. Jeg har tilbudt meg å splitte regning, men får alltid store reaksjoner på det. Det kommer ikke på tale!!!

Smålighet og gnitne menn er direkte nedtur. Om du har dårlig råd så kan du iallefall late som om du er "rik" den kvelden. Om du har dårlig råd så inviter heller på en tur i parken eller på fjellet.....

Skjult ID med pseudonym :-) on. 10 juli 2013 12:39

Hvis jeg inviterer så betaler jeg, uten å gi hun en sjanse til å betale. Så kan hun betale ved en senere anledning, hvis det blir noen flere.

Skjult ID med pseudonym Mann on. 10 juli 2013 12:46

Jeg betaler aldri for første date. Splitter regningen. Faktisk betaler jeg ikke for damer jeg ikke har hatt sex med. Ser ikke ut til at det har vært et problem å få date nr 2 av den grunn.

Skjult ID med pseudonym Mann on. 10 juli 2013 12:48

Og for å legge til, jeg har ikke dårlig råd. Tjener godt over gjennomsnittet. Jeg dater heldigvis ikke så gamle damer som Tante Sofie.

Skjult ID med pseudonym :-) on. 10 juli 2013 12:50

@Mann

Det sier jo litt om hvordan du behandler damer

Skjult ID med pseudonym Tante Sofi on. 10 juli 2013 12:52

Hehe....Mann, er ikke gammel. Og det er Tante Sofi.

(mann 36 år fra Oslo) on. 10 juli 2013 12:54 Privat melding

@Tante Sofi
Er det å "vite hvordan man behandler ei dame" likestilt med å dra kortet i enhver sammenheng?

For min del handler det ikke om pengene, mer om holdningene som ligger bak. Om frøkna i enhver sammenheng (tenker utover første date kino her) viser at hun forventer å bli påspandert så er det ganske turn-off. Har hun kortet sitt klart og viser at hun er selvstendig og ikke forventer noe, så er jeg mye raskere ute med å snike meg forbi henne og spandere.

Når alt kommer til alt så tenker jeg at det er klinkende likegyldig hvem som betalte for kinoen, snopet eller kaffen. Er ikke akkurat det jeg sitter å tenker på når jeg er på date i allefall :)

Skjult ID med pseudonym Smylfz on. 10 juli 2013 12:55

*Snøft* - Jeg tenker at @Mann bør tenke over formuleringene sine..

Du betaler bare for damer du ligger med med andre ord, for DA er det liksom greit å spandere?
hm.. minner veldig om en annen ny tråd her inne ;-)

Jeg synes det er helt greit å splitte, men det er også veldig hyggelig å bli spandert på :-)

For min del så stiller jeg med åpent sinn, bare ikke snakk om ekser, eller problemer av ymse slag, de kan jeg få på et senere tidspunkt, og hvis du sitter der musestille og jeg føler at jeg må holde samtalen i gang så blir det slitsomt, bortsett fra det.. ingen spesielle turn-offs fra denne kanten :-)

Skjult ID med pseudonym Mann on. 10 juli 2013 12:57

Man kverulerer da ikke om det. Jeg har kun datet et par stykker som ikke frivillig splitter regningen. For de fleste damer i 20 og 30 årene ser det ut til å være en selvfølge at regningen splittes.

Gammelt tankegods er gammelt og passer best for de eldre og gråhårede.

Skjult ID med pseudonym Dame on. 10 juli 2013 12:59

Jeg er jente og har spandert på begge flere ganger enn de har spandert på meg. Dette fordi de sitter ög nøler og vrir seg når regningen kommer. Når jeg sier at jeg kan ta hele, lar de meg glatt gjøre dette....

Jeg betaler, men de mister så mange stjerner med den oppførselen at poenget med daten nesten blir borte. Jeg er ikke gnien, og orker bare ikke menn som er det. Men det er UTROLIG mye av det. I høst betalte jeg f.eks 5000 på hotell-opphold for oss. Han sto bak meg da vi sjekket ut uten å engang tilby seg å dele. Er det mulig! Gadd ikke be om penger. Er de så kjipe så er det så kjipe. Det sier mye om dem. Regnet ut etterpå at jeg hadde betalt ca. 8000 mot hans 1500 på den tiden vi datet. Han ga meg andre ting som gjorde det verdt det der og da. Men jeg styrer unna det gjerrighetstrekket vanligvis. Selv om det betyr at første date ofte er på meg.

Skjult ID on. 10 juli 2013 13:05

Folk hyler om seg med kvinnefrigjøring, likhet mellom kjønnene osv. Men når regninga kommer forventer man at menn skal betale...... Er ikke det litt selvmotsigende??
Er selv kvinne så trenger ikke kommentere at jeg er en sur, gjerrig gammel gubbe. Jeg betaler for meg selv, så slipper jeg forventninger om gjengjeldelse.

(mann 36 år fra Oslo) on. 10 juli 2013 13:06 Privat melding

@4realmen

Haha, spot on! Om hvem som betaler for kaffen er hva man står igjen med etter første daten så er man en dårlig match.

Skjult ID med pseudonym Tante Sofi on. 10 juli 2013 13:07

Slemtiger, er enig i det med holdninger. Norske kvinner i dag (meg inkludert) setter sin ære i å være selvstendig på alle områder, også økonomisk.

Det med å bli spandert på når man blir invitert ut har noe med høflighet og galanthet å gjøre...noe som mange av oss kvinner setter stor pris på, og som er veldig sjarmerende. Det er også noe som heter skikk å bruk.

Ellers så lar jeg aldri en mann dra kortet for meg i tide og utide. Da ville jeg følt meg "kjøpt" på en måte. Der er en grense for alt. Det skal føles riktig.

(kvinne 38 år fra Akershus) on. 10 juli 2013 13:08 Privat melding

@(Skjult ID ) - on. 10 juli 13:05:

Jeg klarer ikke helt å se at noen (av damene) i denne tråden har forventet at mannen skal betale?

Det må være noe jeg har gått glipp av her, tror jeg må lese alle innleggene én gang til for dette skjønner jeg ikke.. :-)

Skjult ID med pseudonym Smylfz on. 10 juli 2013 13:10

Forøvrig signerer jeg @4realmen - hvis dét er det eneste du husker så er det kanskje like greit å tusle videre...

Skjult ID med pseudonym Tante Sofi on. 10 juli 2013 13:13

Dame....bevaremegvel!!!! Gjerrighet er definitivt turnoff.

Kvinnefrigjøring??? Menn kan vel få være spandabel og galante selv på en rødstrømpe?

Skjult ID med pseudonym sodd on. 10 juli 2013 13:14

Hørt om begrepet gentleman @Slemtiger?

(mann 36 år fra Oslo) on. 10 juli 2013 13:18 Privat melding

@Sodd

Gentleman er et engelsk uttrykk for en mann med taktfull og beleven oppførsel.

Uttrykket er kjent siden 1300-tallet og ble opprinnelig brukt om en mann av edel slekt med rett til å bære våpenskjold uten å høre til høyadelen. De tilsvarte stort sett proprietærene i Danmark-Norge. I rang sto de etter baronetter, riddere og væpnere. Sosialt sett var de bedre stilt enn selveierbøndene.

I moderne språkbruk brukes uttrykket nå dels om en mann av overklassen, og dels om en fint tenkende og hensynsfull mann med høyt utviklet æresfølelse. I den siste betydningen er ordet blitt internasjonalt.

Kilde: Wikipedia

Skjult ID med pseudonym J on. 10 juli 2013 13:19

Skikkelig romantisk på en date å dele regningen... Er selv mann og jeg betaler med glede på en date!

Skjult ID med pseudonym sodd on. 10 juli 2013 13:20

Ja hva mer kan en forvente @Slemtiger..

(mann 38 år fra Oslo) on. 10 juli 2013 13:22 Privat melding

Det jeg lurer på er om det finnes ett tema der menn og kvinner kan være enige i, som faktisk bringer oss SAMMEN og ikke fra hverandre..

Når noe så smålig som dette her ser ut til å skape diskusjon.. ja da er det ikke rart vi alle sammen er single!!

og en liten kommentar til Smylfz, du må nok lese litt mellom linjene for å forstå det der. Når kvinner sier at den som inviterer er den som betaler, så blir det nesten automatisk at mannen betaler (nå snakker jeg veldig subjektivt her, tipper at 99% av gangene jeg har vært på en date så er det jeg som har "invitert"). Som en annen kommenterte tidligere i tråden, mange jenter ser på en date som en gratis middag osv. Så ja, heheh håper du har gått tilbake og lest alt fra begynnelsen! xD

Skjult ID med pseudonym Gunnar on. 10 juli 2013 13:22

Jeg tilbyr meg alltid å betale på kafe om jeg har fått lov til å "duppe fingern" litt underveis. Overraskende mange av mine 1. date synes det er spennende å bli fingret under bordet over en kafffe.

Skjult ID med pseudonym Tante Sofi on. 10 juli 2013 13:23

Ja nettopp J.....skikkelig romantisk på en date å dele regningen.

Skjult ID med pseudonym herregud on. 10 juli 2013 13:25

Tror ikke det finnes noen fasit her. Tror det kommer an på både hvem som tok initiativ til å møtes, hvem begge parter er, personlig øknomi, og sikkert hundre andre faktorer.

Selv har jeg ingenting mot spandere, men hadde ikke hoppa i taket om jenta ville betale for seg selv. Noen jenter ser ikke hvorfor mannen skal spandere i det hele tatt, og noen er veldig "Ok, men da tar jeg neste runde". Mye forskjellige holdninger der ute.

Skjult ID med pseudonym Tante Sofi on. 10 juli 2013 13:25

Gunnar......du er nok en god gammeldags idiot. Tror neppe du noensinne har fått duppet fingern hverken på kafe eller ellers....

Skjult ID med pseudonym Dame on. 10 juli 2013 13:26

Husker en mann som sa etter middagen han hadde invitert til:
"Jeg tenkte at siden det var mitt forslag med middag her, så kan jeg betale 60% og du 40%?"

Ler meg skakk. De som ikke ser problemet med dette, kommer aldri til å se det heller tror jeg... :-)

Skjult ID med pseudonym Gunhild on. 10 juli 2013 13:27

Jeg takket ja til kaffe @Gunnar, ikke fingring:P

(kvinne 38 år fra Akershus) on. 10 juli 2013 13:27 Privat melding

Wiihihihi, @rasec: du ba meg lese mellom linjene.. damn!

Jeg forsøker å tenke "mannete", og får beskjed om å tenke som en dame.. mao jeg må tolke ting i teksten og sånn.. darn..

*blir dere aldri fornøyd?* ;-)

Forresten så har du helt rett, men hvis jeg foreslår en date (yes, it happens, believe it or not ;-) ) så antar jeg at jeg betaler, blir jeg bedt på date så forbereder jeg meg på splitting, men blir veldig glad hvis jeg blir påspandert! :-D

PS: Jeg fatter og begriper ikke hvorfor jeg er singel jeg.. antagelig dårlig selvinnsikt eller noe :-P

Skjult ID med pseudonym -s- on. 10 juli 2013 13:29

Utrolig lite sjarmerende å dele regningen når en skal på date. Har både spandert selv og blitt spandert på. Aldri opplevd at en mann har foreslått å dele regningen.. Heldigvis...

Skjult ID med pseudonym Dame on. 10 juli 2013 13:30

@gunnar

Så du dater bare om sommeren, og kun kvinner i kjole?
;-)

Skjult ID med pseudonym Gunnar on. 10 juli 2013 13:31

Som sagt:

Litt "fingerdupping" = jeg spanderer regningen for kaffen
Ikke "fingerdupping" = dama betaler for seg.

Det er synes jeg er en grei regel.

Skjult ID med pseudonym Gunnar on. 10 juli 2013 13:31

@ Dame

Nei, sitter vi ved siden hverandre så trenger hun bare dra ned buksesmekken litt, så kommer jeg til da også.

Skjult ID med pseudonym Dame on. 10 juli 2013 13:33

Så Trådstarter:

Du bør altså være kjapp med å si at du tar regningen på første date. (Ellers er sjansen tlstede for at hun gjør det og synes du er en fjott). Har du lite penger, er det helt ok. Da velger du en kaffe, eller en øl. Om du ikke har råd til å spandere det heller, er du antakelig ikke noe godt parti, men da velger du en spasertur i marka. :-)

(mann 36 år fra Oslo) on. 10 juli 2013 13:34 Privat melding

Vet ikke om jeg skal le eller grine av denne tråden... Når man er på date så bør man vel ha helt andre ting å tenke på enn hvem som betaler for kaffen? Er det bare jeg som tenker at det er revnende likegyldig?

Skjult ID med pseudonym rasec on. 10 juli 2013 13:35

Heheh godt du tok den Smylfz! ;P

Men ja, jeg ser ikke problemet egentlig. Men det jeg hater er jenter som ser på det som en selvfølge at mannen skal betale uansett. Og subjektiv som jeg er, så har jeg også opplevd at mange av disse jentene er utrolig dårlig i senga, som i mitt hode gir mening siden de sikkert er vant til å "få" og aldri "gi".

Tror det heter å være bortskjemt? ;P

Skjult ID med pseudonym Tante Sofi on. 10 juli 2013 13:35

Jepp Dame....dette var en fin oppsummering.

Skjult ID med pseudonym J on. 10 juli 2013 13:35

Enig @Dame.

Skjult ID med pseudonym rasec on. 10 juli 2013 13:36

Igjen, +1 Slemtiger!!!

Endelig noen som skjønner "problemet" som mange folk skaper seg... Hva er vitsen?

Skjult ID on. 10 juli 2013 13:38

Du er vel en av de som virkelig ser ut til å være opptatt av nettopp regningen @Slemtiger, og @robinsve da..:)

Skjult ID med pseudonym Tante Sofi on. 10 juli 2013 13:40

En date er vel røfflig sett en avtale om å treffes.

Skjult ID med pseudonym on. 10 juli 2013 13:43

Da er mitt neste spørsmål: Hva skal man egentlig definere som "å treffes" @Tante Sofi?

(mann 36 år fra Oslo) on. 10 juli 2013 13:43 Privat melding

(Skjult ID ) - on. 10 juli 13:38
Regningene mine er satt opp med avtalegiro/efaktura. Slipper dermed å tenke på dem.

Skjult ID on. 10 juli 2013 13:44

djjj ler!!;DD

Skjult ID med pseudonym salamander on. 10 juli 2013 13:44

Glemme å sjekke om restauranten kun tar kontant.

Skjult ID on. 10 juli 2013 13:46

Og skikkelig moroklump i tillegg @Slemtiger! What a catch...!

(mann 36 år fra Oslo) on. 10 juli 2013 13:47 Privat melding

(Skjult ID ) - on. 10 juli 13:46

Hva med å ha baller nok til å poste med navn og bilde om du er kjekkas nok til å slenge dritt om andre?

Skjult ID on. 10 juli 2013 13:53

Følte du deg truffet @Slemtiger? Var da ikke stygt ment det vel?
Fint du lager reglene her @robinsve:), men lutrygget, DET er jeg ikke:)

Skjult ID on. 10 juli 2013 13:55

2 tøffinger som tør å poste med åpen profil her- bøyer meg i støvet.

Skjult ID med pseudonym Anonym on. 10 juli 2013 13:55

Analsex.
Greit å vente noen dater med det.

Skjult ID on. 10 juli 2013 13:56

Slapp av da @robinsve og pust dypt.

Skjult ID on. 10 juli 2013 13:57

Helt ok du mener det @robinsve, skal nok klare å leve med det;)

Skjult ID med pseudonym meg on. 10 juli 2013 14:00

Er det ikke lovt å poste anonymt lenger hehe:-)

Skjult ID med pseudonym Solstråla on. 10 juli 2013 14:03

Er dette med regningen alt vi har å si noe på ting vi burde unngå på første date?

Jeg kan komme med noen gullkorn til;

"Hvor mange andre enn meg snakker du med på sukker?"

"Du vil ikke kanskje holde meg med selskap på hotellet da?"

(mann 36 år fra Oslo) on. 10 juli 2013 14:21 Privat melding

(Skjult ID ) - on. 10 juli 13:53

Skal nok mer til for å såre meg. Jeg forstår godt at forumtroll sitter inne med mye seksuell frustrasjon, som vi til stadighet kan legge merke til i de utallige snode trådene her inne :)

Bra du får det ut, på den ene eller andre måten. Whatever turns you on baby!

Skjult ID on. 10 juli 2013 14:57

Godt å høre @Slemtiger, ble nesten bekymret en liten stund:) Igjen har du rett!- Seksuell frustrasjon er årsaken til at jeg poster anonymt og mener det jeg mener!! 10 poeng til deg!!

(mann 51 år fra Oslo) on. 10 juli 2013 15:17 Privat melding

Det er ingen som påstår at de som poster anonymt ikke mener det de skriver.

Men de sliter med å stå for det.

Ellers er det én ting som slår meg i denne pengediskusjonen: Er det en korrelasjon mellom gjerrig/nøysom i pengebruk og i kjærlighet?

Skjult ID med pseudonym Dame on. 10 juli 2013 15:32

Endelig ble det penset tilbake til temaet....

Ja, jeg tror det er korrelasjon mellom pengebruk og kjærlighet i forhold til gjerrighet.
Det er derfor jeg styrer unna gjerrige menn. Betaler som sagt langt mer enn halvparten i snitt, og velger det selv. Lar han meg betale alt om han har invitert, er han en fjott. (Har jeg invitert, er det ok). Men orker ikke styr og mas med det.

Andre ting man bør unngå: Ikke spør om jeg har vært lenge på Sukker. Ikke snakk om nettdating i det hele tatt! Vi er ikke ute for å snakke om andre menn og damer. Men for å bli kjent og kanskje få interesse for hverandre.

Ikke snakk om eksen din. Spesielt ikke si noe stygt om henne eller han. Det er vanligere enn dere tror.... Men jeg vil ikke høre om det - ha fokus på MEG, nåtid og kanskje litt framtid. Ikke fortiden din når det gjelder damer og kjærlighet!

Skjult ID med pseudonym Solstråla on. 10 juli 2013 15:46

Han har presterte å spørre om jeg ville treffe han seinere på kvelden, etter han hadde møtt eksen sin :) I say no more...

(mann 51 år fra Oslo) on. 10 juli 2013 15:49 Privat melding

Temaene er ikke så nøye, det er hvordan du omtaler dem.

(mann 57 år fra Oslo) on. 10 juli 2013 15:53 Privat melding

Veldig greit, har jeg invitert på date, så er jeg forberedt på å betale hele regningen. Og gjør det om hun ikke tar initiativ til noe annet. Hvis hun sier at hun vil vi skal dele, så respekterer jeg det. Et sånt ønske blir alltid begrunnet på en vennlig møte, og det kommer sikkert nye muligheter.
Ellers er førsteinntrykket viktig. Liker jeg det, og synes hun er spennende, så gjelder det å flørte med blikket og være interessert i å bli kjent med personen jeg har fått anledning til å treffe. Hvis jeg derimot skjønner at her kommer det ikke til å bli gnist, så blir samtalen mindre inspirert.

(mann 51 år fra Oslo) on. 10 juli 2013 16:00 Privat melding

Blir ikke noe klining da, Robinsve :-)

Skjult ID med pseudonym rez on. 10 juli 2013 16:14

jeg for min del er mer fan av dates man ikke nødvendigvis trenger å bruke penger på. mest fordi jeg synes å spise ute eller å drikke er en kjedelig aktivitet.

Skjult ID med pseudonym herregud on. 10 juli 2013 16:53

Man må jo bare "gå ut og ta en øl", da er alt mulig: Alt fra to øl, småprat og en tidlig kveld til en lang kveld med grøftefyll og kjip, halvpinlig fyllesex. Og alt imellom. Men date, det skal jeg faen ikke på.