Alle innlegg Sukkerforum

Enklere på nett??

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym TK9 on. 10 juli 2013 18:17

Er nettsamfunn en menneskelig form for E-bay?

Blir det langt enklere å shoppe på nettet etter stadig nye relasjoner eller å avslutte forholdet dersom det ikke fungerer. ???

(mann 51 år fra Oslo) on. 10 juli 2013 18:20 Privat melding

Genial problemstilling!

Vi er alle på salg, men limiten er høy :-)

Skjult ID med pseudonym arneand on. 10 juli 2013 18:21

@ts
Aner ikke, men jeg tar ikke paypal, så det kan være forklaringen på at jeg fortsatt er her... ;p

Skjult ID med pseudonym cicero on. 10 juli 2013 18:56

Kanskje lettere å få nye connections online, men så betyr de mindre også.

Skjult ID med pseudonym happydame on. 10 juli 2013 19:03

Det blir litt anti-jantelov på nett. De fleste av oss møter folk vi ikke har noen normal relasjon til i hverdagen.

Med ingen felles kjente eller felles miljø, vil mange drite langt i janteloven, eller bygdedyret, dvs å passe på å alltid behandle sine relasjoner med ydmykhet og respekt. Dette gjelder både oss som tar kontakt med ukjente her på nett, og for oss alle når vi avslutter nye "ukjente bekjente". Dette er bare min mening da men.. :)

(mann 51 år fra Oslo) on. 10 juli 2013 19:09 Privat melding

Prisverdig innstilling, Happy.

Men jeg tror at det like gjerne fungerer motsatt, siden man ikke kjenner noen kan man la høfligheten fare.

Skjult ID med pseudonym Artigkar on. 10 juli 2013 19:23

Nettet og dets påvirkning på forhold er jo et spennende område. Nettet og teknologifremskrittene har jo påvirket alle områder i våre liv, også forhold. Man møter nå mennesker på en helt annen måte og på en helt annen arena. Resultatet kan vel antas å ironisk gjøre oss mindre flinkere til å kommunisere? Mange er ikke bevisste på og takler ikke at personer kontakter deg på nett for å flørte. På samme måte vil jo det kanskje være lettere å la seg friste ut av et forhold når det er så mye bra i "vinduet"? Gresset på den andre siden ser vel mer grønnere ut enn noengang, i tillegg så er jo det gresset mer synlig enn noengang.

Går vi et stykke tilbake i tid når sms kom, så tok det jo ikke lang tid før folk flørtet og fristet hverandre via sms, og nå er det jo flere kanaler også.

Det er nok lett når man kjeder seg i et forhold å svare på den flørtende meldingen som ligger og blinker på skjermen. Eller drømme seg bort i det livet andre har utstilt på facebook?

Jeg tror at om vi ikke er bevisst på hva man ser og får servert så kan man lett la seg friste til å hoppe ut av et ellers sunt og godt forhold. Det å kjede seg er jo blitt noe negativt i dagens samfunn hvor vi skal underholdes dag ut og inn. Finner jeg ei jente som avviser den type oppmerksomhet så er hun en keeper.

Samtidig som andres tilgjengelighet har blitt tydeligere, så har vi også fått en generasjon eller to med mennesker som ikke takler motgang og "tomgang" på samme måte - og kanskje forventer å bli underholdt, og mangler forståelse for at man må være en del av underholdningen selv.

Kunsten å stå i et seriøst langt forhold begynner å bli en spesiel kunstform - dessverre tror jeg at for mange er gresset på den andre siden alltid grønnere - i og med at man ikke evner å se "nedsiden" i offentligheten.

Så det moderne forholdet har kanskje andre utfordringer nå enn bare for noen få år siden.

(mann 51 år fra Oslo) to. 11 juli 2013 01:21 Privat melding

Dagens innlegg.

Vil idealet om livslangt forhold byttes ut med et bruk-og-kastideal, der de som faktisk holder sammen i tiår blir sett på som umoderne?

Og hvis vi skal beholde idealet og faktisk jobbe for forholdet, hvordan skal vi da praktisk håndtere nye medier med sine fristelser?

Skjult ID med pseudonym Lazarus75 to. 11 juli 2013 01:44

Tja, vil nå ikke akkurat kalle det enklere :)

Skjult ID med pseudonym cicero to. 11 juli 2013 01:57

@Fettberget

Det virker som det er sjeldent for min generasjon (de som er i tyveårene nå) å faktisk ha langtidsforhold ja. Det skal veldig mye til for at man velger å binde seg til en person i dag. Alle er like kresne, og tilgangen på grønnere gress er uendelig.

Skjult ID med pseudonym Me too to. 11 juli 2013 02:08

Fin tråd og gode innlegg!

Ja, jeg tror det er enklere.... å gå ut med noen (man kan rett og slett kjede seg en dag) og å slå opp og gå videre...
Jeg har blitt dumpa et par ganger når jeg egentlig synes ting er veldig hyggelig og alt er perfekt. Da tenker jeg det er gresset som frister et annet sted.

Hadde mye større forholds-problemer FØR jeg var på nett.. Men vi gikk ikke fra hverandre for det. Nå er det to kg. for mye og takk til deg... Leit egentlig.

Skjult ID med pseudonym målfrid to. 11 juli 2013 06:46

Jeg kjenner at jeg gjerne skulle visst hvem Artigkar var her på Sukker:)