Alle innlegg Sukkerforum

Gourmet sommermat

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Gourmet to. 11 juli 17:30

Selv komponert. Noe du har prøvd og det slått til hos deg og andre?

Jeg våger og prøver. Min siste "blanding" er en sommersalat bestående av hvitløk, løk, dill, majones, rømme, reker og vannmelon.

Nydelig!

Skjult ID to. 11 juli 17:36

For oss som er allergiske mot reker, løk, hvitløk og som ikke liker rømme hadde dette nok ikke blitt en schleger... Om ikke vannmelon og dill er godt sammen da :)

Skjult ID med pseudonym Gourmet to. 11 juli 17:43

@17:36
Vet ikke før jeg smaker ;-))
Du skal få beskjed.

Skjult ID to. 11 juli 17:56

Ahhh, glemte jo majonesen, den gjør nok susen :)

Skjult ID med pseudonym en Dame to. 11 juli 18:01

Jeg kunne vurdert et kokt egg til. Låter bra men kanskje ikke noe for norske ganer?

Skjult ID med pseudonym Gourmet to. 11 juli 18:03

Du skulle bare smakt, @Dame, mmmmmmm ............... :-)

Skjult ID med pseudonym nam to. 11 juli 22:20

Potetbåter lettkokte, blomkål, brokly, mais, rødløk, paprika, rømme, fløte, sopp og litt smør. Krydres med urte salt og pepper. Pakkes inn i folie og legges på grillen.

Super godt som tilbehør til alle former for kjøtt

Skjult ID to. 11 juli 23:19

Det enkle er ofte det beste (men ikke nødvendigvis det billigste) ;-) Håndpillede reker (hvis du ikke gjør det selv, så må de krystes), krepsehaler, hakket rødløk, hakket røkelaks og lakserogn - litt sitron og pepper over rekkene og krepsehalene før de blandes med seterrømme ;-)) serveres f eks i Croustades eller modne avovkadoer ;-))

Ellers det meste av skalldyr, dog ikke havets rotte (den russiske krabben) ;-))

Skjult ID med pseudonym coleslaw fr. 12 juli 11:01

enkel hjemmelaget dritgod coleslaw:

Del et nykål i to skjær i tynne strimler. Strimlene skylles og avrennes. Skrell og skjær et eple i passende store biter.

Kål, eple, en dæsj majones og en dæsj rømme (eventuelt bruk et samvittighetsmål) og en liten teskje pesto blandes godt sammen i en bolle.

Supert tilbehør til stort sett alt av sommermat.

Skjult ID fr. 12 juli 11:26

Ingen som spiser kinakål med thousand island lenger eller??
Fisefine er dere :p

Skjult ID med pseudonym en Dame fr. 12 juli 12:59

Det du skriver om er ikke noe gourmet, @11:26, det er utekjøkkenmat, det der...

Skjult ID med pseudonym en Dame fr. 12 juli 13:03

@Gourmet, sommer er grillmat og sjømat, rett og slett. Nyt den så lenge sommeren varer :-)
På terrassen, på stranda, på en restaurant, hjemme eller ute, på båten eller på skauen.

Husk at sommer er kort her oppe. :-)

Skjult ID med pseudonym rassgeir fr. 12 juli 16:00

Grandiosa med ekstra ost.

Skjult ID med pseudonym rassgeir fr. 12 juli 16:06

+ piffi.

Skjult ID med pseudonym Tingeling fr. 12 juli 16:27

Pærer og avocado (i biter) med limemarinade.
Passer til utrolig mye, særlig indiskinspirert mat. Er også et godt mellommåltid alene.
(Jeg bruker en friskpresset lime og Cocosa kokossukker i marinaden.)

Skjult ID fr. 12 juli 16:30

@rassgeir
Og en halvliter Asina? Tihihi

Skjult ID med pseudonym rassgeir fr. 12 juli 16:32

@skjult id 16:30

Ååå den er god, drakk enormt av den før:) Liker du og den?

Skjult ID med pseudonym rassgeir fr. 12 juli 16:32

Men godt med en kald pils til og da:)

Skjult ID fr. 12 juli 16:34

4 pils og ein pizza, ei flaske vi i ny og ne...

Skjult ID fr. 12 juli 17:10

steker meg noen fiskepinner jeg. sammen med pommes frites og ketchup er det herlig. tomat og agurk kan en også ha til.

Skjult ID med pseudonym Høg Mann fr. 12 juli 17:11

I kveld blir det kos med reker og hvitvin. Fin sommermat, tykkjer eg.

Skjult ID med pseudonym m fr. 12 juli 18:37

Mange som tror de er i en gourmet standar.. men det er veldig få som er det. en Gourmet kan dere lese om her: http://no.wikipedia.org/wiki/Gourmet
At flere har gode tips kan jeg leve med, men ingen av dere gjør noe i Gourmet faget.

Skjult ID fr. 12 juli 18:56

@m

Du har vel heller ikke noe i gourmetfaget å gjøre - det eneste du makter å servere er jo surmagede oppstøt ;-)) Det faller heller ikke inn under gourmetdefinisjonen - så du gjør deg faktisk skyldig i det du beskylder de ovenfor for ... Gratulerer!!! Og, sett i forhold til Wikipedias definisjon av gourmetmåltid, så er det faktisk noen ovenfor som kan ligge innenfor definisjonen av gourmetmåltid (skalldyr, grillmat og sjømat) - det hele kommer bare an på hvordan råvarene er, hvordan de tilberedels og anrettes ;-)

Til dere som eventuelt skulle skrive noe på denne tråden senere, nedenfor er en definisjon av gourmetmåltid ;-))

Et gourmetmåltid settes normalt sammen av utsøkte, ferske råvarer som tilberedes, anrettes og presenteres i tråd med anerkjente prosedyrer som gir hver enkelt komponent mulighet til å utvikle seg til sitt ypperste slik at selskapet rundt bordet får en ekstraordinær matopplevelse.

Skjult ID med pseudonym lurer fr. 12 juli 19:02

Taco?

Skjult ID med pseudonym m fr. 12 juli 19:06

@18:56
Nå sa jeg heller ikke at jeg hadde noe der å gjøre, men siden du mener jeg gjorde det, vil jeg komme med noen oppstøt.
Les alle innlegg en gang til.. Gå tilbake til ditt eget innlegg, og fortell meg hvem av innleggene du mener kom inn under gourmet innlegget? Jeg ser de fleste av de på de grill kveldene jeg er på, noen med andre småforskjeller, men det vil ikke ta meg lang tid å finne ut hvilken webside de var tatt i fra. Den eneste jeg ikke hadde hørt om før var: Pærer og avocado (i biter) med limemarinade. Den kan jeg se som en forrett i ett gourmet måltid. de ande nope.

Skjult ID fr. 12 juli 19:23

@m

Er du lat? Jeg leste for øvrig innleggene før jeg svarte deg, og det var kun to som KUNNE kvalifisert - må du virkelig ha meg til å angi hvilke når det er så åpenbart hvilke det er ut fra det jeg nevner av hovedingredienser? Og, jeg sa ikke at de kvalifiserte, bare at de "kan ligge innenfor definisjonen av gourmetmåltid" ... Leseferdigheter synes på lik linje med skriveferdigheter (orddelingsfeil mv) å være mangelvare hos deg ;-))

Skjult ID med pseudonym hL fr. 12 juli 19:35

@19:23 har nå byttet nick i fra m til hL just for the fun of it.
Om jeg er lat??? så ikke helt at den skulle komme, og ser ikke helt hvorfor. Kan du forklare?
Jeg kan også se at du ikke er veldig vant med gourmet mat, da du henvisser til hovedingredienser.
Og ditt patetiske forsøk å disse meg pga mine lese og skrivevansker, gjør deg bare utrolig liten.

Skjult ID fr. 12 juli 19:55

@hL

Mennesker som ikke kan skrive mv tar jeg virkelig ikke seriøst ;-) (Det var for øvrig ikke et "forsøk" på å disse deg - jeg gjorde det faktisk ... ;-))) Og, forklaringen på hvorfor jeg spurte om du var lat ligger i setningen etter spørsmålet (må du virkelig ha det inn med t-skje?). Neida, jeg er ikke vant med gourmetmat - jeg spiser bare minst en gang i måneden, ofte flere ganger hver måned, på en restaurant med en eller flere stjerner i Michelin Guide (Norge eller utlandet - avhengig av hvor jeg befinner meg) så ...

Skjult ID med pseudonym hL fr. 12 juli 20:17

@19:55

Jeg er tydlig dårliere enn deg på ord og hvordan de skal settes sammen, noe jeg vet kommer i fra dårlig skolegang. Men jeg kan fortsatt gjøre meg forstått, selv om du er så utrolig mye bedre. jeg er glad at du har komme der, at du spiser gourmet mat flere ganger i måneden om det skjer i Norge eller ett annet sted i verden. Du er verdens vant person, som tydligvis gjør deg til en mester i faget. Du kan med dine lese og skrive ferdigheter sette folk i en bås og si om de er en kokk, snekker eller som deg selv. Jeg kondolerer.... Jeg ser slike som deg hver dag, da jeg hjelper de med banale it problemer. Jeg har aldri sagt at jeg kan skrive norsk, men jeg håper ikke det skal eksludere meg i fra samfunnet? Men flaks for meg, at jeg har hatt en annen interesse etter skolen, som har tatt meg der jeg er i dag... Lite hummer og kaviar, men mange flotte folk og masse kunnskap.
Selv med min minimale kunnskap om rettskriving, så går det fint.

Skjult ID med pseudonym onkelsnill fr. 12 juli 20:22

pølser i lompe her gitt:)

Skjult ID med pseudonym sistemann fr. 12 juli 20:32

mangler litt salat i salaten din, og majones er ikke akurat en 'sommerdressing'. Vannmelon og reker vil kun funke i en asiatisk salat hvor melonen er raspet og rekene kuttet i små biter før de blandes med litt chili og knuste peanøtter. Hvis du bytter ut melonen med pomelo og legger i litt grønn salat og koriander, snask!

Skjult ID med pseudonym hL fr. 12 juli 20:38

@sistemann.. lol

Skjult ID fr. 12 juli 21:27

@hL

Jeg har aldri påstått at jeg er en mester i faget - jeg svarte bare på din påstand om at jeg ikke var veldig vant med "gourmet mat".

Jada, jeg er helt sikkert en av de som noen som deg må hjelpe med banale IT-problemer, men har du noen gang tenkt over at det er det som medfører at du har en jobb? Og, har du noen gang tenkt over at bakgrunnen for at sånne som meg stiller den type banale spørsmål er at vi ikke har TID til å finne ut av det selv, at det økonomisk er mer lønnsomt at sånne som meg ringer sånne som deg for en rask løsning (og tro meg, det finnes ganske mange kjøtthuer i din bransje, dog påstår jeg ikke at du er det). Det er ikke det at sånne som meg ikke har intelligens nok til å finne ut av det, timeprisen min, leveringskravene mine etc medfører at jeg må få dette fikset - og det raskere enn raskest, hvilket de færreste av sånne som deg er i stand til å forstå betydningen av ...

Og, insinuasjonen din om min venne- og omgangskrets kan du stappe et visst sted hvor solen aldri skinner ;-)) Jeg har bare flotte mennesker med en helt utrolig kunnskap som mine venner - gode mennesker er de på alle måter også ;-))

Så, @hL - hvorfor i all verden postet du ditt første innlegg på denne tråden - nedlatende så det holder - og så viser du at du ikke har noe å bidra med mht det tråden tar opp - SKAM DEG!

Skjult ID med pseudonym hL fr. 12 juli 21:42

@21:27
Dette er en kopi av mitt første innlegg.
"Mange som tror de er i en gourmet standar.. men det er veldig få som er det. en Gourmet kan dere lese om her: http://no.wikipedia.org/wiki/Gourmet
At flere har gode tips kan jeg leve med, men ingen av dere gjør noe i Gourmet faget."

Jeg ser ikke helt min nedlatende holding her, men mer en informativ en. Vi har jo allerede funnet ut at mine norsk kunskaper er veldig dårlige, så det er vel ikke du som hopper litt tidlig? Jeg føler at jeg ikke har noe å skamme meg over, jeg sier faktisk at noen har gode tips, men de er ikke gourmet.

Men til deg.. du som er så mye bedre enn alle andre. Makan til nedlatende holding du har, håper jeg virkelig ikke mange har. Du er jo faktisk er en er glad jeg ikke kjenner. Enten er du en helt annen person privat enn det du er på nett, eller så har nok dine "venner" allerede sett igjennom deg. Det er også fantastisk at jeg har en timelønn som er over gjennomsnittet, så det betyr å du putter veldig mange yrker i samme bås som meg. Folk du egentlig ikke har tid til, for du har penger nok til at noen andre tar seg av banale problemer. Du er egentlig en hoven liten patetisk liten unge. Ønsker deg lykketil i din lille bobble av verden, en dag må du våkne, og du vil de ting på en annen måte.

Skjult ID med pseudonym hL fr. 12 juli 21:44

SKAM DEG SELV!!!!!!!

Skjult ID med pseudonym Dame fr. 12 juli 21:48

Koker faktisk opp noe sausekjøtt fra i går med rikelig av grønnsaker, potet og brun saus. Smaker himmelsk:)

Skjult ID med pseudonym mammakos fr. 12 juli 21:52

mmm, det hørtes godt ut @dame, er du voksen?:)

Skjult ID med pseudonym Tingeling fr. 12 juli 21:58

*Jeg syns det er litt synd at denne tråden som kunne vært en god inspirasjon ift å finne på noen nye retter i sommervarme og sommerregn har utviklet seg til å inneholde mer strupekutting enn kutting som foregår på kjøkkenbenken. For MEG er det IKKE viktig om det står Gourmet eller ikke. Jeg syns ideen om tipstråder er kjempegod, jeg. Særlig ift mat. Jeg må innrømme jeg ikke er blant de mest kreative når jeg "kun" skal lage til meg selv. Så takk uansett for et godt innspill blant mange mindre interessante tråder, @Gourmet. :-)*

Skjult ID med pseudonym Dame fr. 12 juli 22:00

Det er jeg @mammakos:)

Skjult ID med pseudonym mammakos fr. 12 juli 22:05

skulle vært hos deg jeg @dame hehe:)

Skjult ID med pseudonym Dame fr. 12 juli 22:08

:)

Skjult ID med pseudonym ansgar fr. 12 juli 22:34

koser meg med svineknoker og tilbehør.

Skjult ID fr. 12 juli 23:15

@hL

Konstaterer at det ikke finnes noen grense for lavmål ... Og, som om jeg gidder bry meg med om du har en timelønn over gjennomsnittet ;-)) Det har ingenting med saken å gjøre, og sier vel med all mulig tydelighet sitt om deg som trekker det inn i diskusjonen ... Og, tro meg, basert på timelønnen putter jeg ingen i bås, det finnes tross alt de som har en timelønn som de ikke fortjener ... (både den ene og andre veien ;-)))

Konstaterer også at det ikke finnes noen grense for manglende forståelse for sin egen berettigelse ... Du må ha en IQ på roten av skonummer for ikke å forstå at sånne som meg er villig til å betale for sånne som deg sine tjenester - det er bare at de fleste av dere ikke evner å løse problemene ... Og, fortsatt tror dere skal ha betalt ...

Og, din insinuasjon mht at jeg ikke har tid til mennesker, pga pengenes betydning, kan du for øvrig også stappe opp et viss sted hvor solen aldri skinner ;-)) Det du skriver viser med all mulig tydelighet at du ikke har den minste forståelse for den virkelige dynamikken ;-)) Mattematisk/økonomisk er dette utrolig elementært. Du evner bare ikke se det ;-))

Btw, sprekker boblende min (vel, den boblende finnes ikke ;-)) så er det du, og mange mindre intelligente som taper ;-(