Alle innlegg Sukkerforum

Det grønne gresset...

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Artigkar ma. 15 juli 2013 22:41

Gresset er grønnere på den andre siden heter det i uttrykket. Vi mennesker har en tendens til å ønske oss det vi ikke har, både innen karriere, velstand og kjærlighet. Stort må bli større, godt må bli bedre. Vi ønsker å leve opp til en kunstig standard som er skapt av alle de positive innblikkene vi har av å titte over gjerdet til naboen. Vi ser ikke ugresset og vi ser ikke nedsiden. Overhørte noen på toget i dag: «Han har behov for å høre at andre synes bilen hans er fin» som årsak til at han byttet bil ofte. Det får meg til å tenke, stopper vi noen gang opp og nyter det vi har? Er det slik med kjærligheten også? At vi blir sjalu på de andre som har det så godt? Tenker vi noen gang på at vi kun ser overflater og glansbilder?

Jeg tenker mye på det. Derfor er jeg glad i de tingene jeg har. Er det noe jeg har lært i kjærligheten også, så er det å vanne gresset på min egen side av gjerdet. Det er jo engang slik at det gresset man vanner og steller er det grønneste? Kanskje noe å tenke på for dere som er på vei ut herfra? Rett fokuset på den du har «valgt» og sørg for å ta vare på det du har fått. Jeg har sett mange flotte par, glade mennesker i Oslo i dag, de som har funnet noen – de er heldige, gjør ditt for at det skal bli bra, og ikke forvent at noe kommer gratis. Et godt forhold skal man jobbe for, på samme måte som man må trene for å få en sunn kropp, eller jobbe hardt for å få en god jobb.

For oss andre som fortsatt sitter på gjerdet og ser at alle andre klipper plena, mens vi nyser av lett pollenallergi – vi får stelle med den lille jordflekken vi har og ta godt vare på oss selv. Kan jo være at noen kikker over gjerdet og ser oss en dag også – og da må vi være supergrønne! :D – Ha en fin kveld i kompostbingen! :)

Skjult ID med pseudonym humor123 ma. 15 juli 2013 22:43

Veldig enig :) bedre å nyte det man har en å hele tiden jakte mer. Lev i nuet :)

(kvinne 37 år fra Nord-Trøndelag) ma. 15 juli 2013 22:45 Privat melding

Nå ble jeg glad:)

Jeg har en fin liten hage jeg;)

(kvinne 42 år fra Østfold) ma. 15 juli 2013 22:46 Privat melding

Veldig bra skrevet som alltod og absolutt tankevekkende :D

Skjult ID med pseudonym Jente ma. 15 juli 2013 22:47

Veldig bra skrevet! Er veldig enig i at det er fort gjort å hele tiden jakte på det man ikke har. Det er viktig å sette pris på det man har.

Ha en flott sommer :-)

Skjult ID med pseudonym bønna ma. 15 juli 2013 22:47

Jeg vanner gresset titt og ofte. Fra eget private vannlager. Et stykke fra hytta vel og merke. Men det blir ikke grønnere. Kanskje vi skulle hatt en dråpe regn...

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt ma. 15 juli 2013 22:52

Jeg syns ikke gresset er grønnere på den andre siden. Gresset er nemlig grønnest hos meg! ;)

Vel, sånn bortsett fra at det er ei dame på den andre sida.. :P

(kvinne 39 år fra Sør-Trøndelag) ma. 15 juli 2013 22:57 Privat melding

Godt sagt! :) God sommer til TS og alle andre gressdyrkere.

(kvinne 37 år fra Nord-Trøndelag) ma. 15 juli 2013 22:58 Privat melding

Royy: Hehe.... skal notere det i dagboken og se hva jeg får gjort med saken:P

Skjult ID med pseudonym bønna ma. 15 juli 2013 23:00

Har.. som nevnt i annen tråd... vraket bilen og sykler. Så nå er jeg supergrønn. Og når jeg kikker meg omkring.... kompostbinge muligens ja. Ihvertfall bananfluer her... pføy!!

Skjult ID med pseudonym LitenTiger ma. 15 juli 2013 23:06

Tankevekkende og vakkert skrevet, som alltid Artigkar ;-)) skulle nesten ønske at du ikke skrev under pseudonym ... (Men da hadde vel innboksen din blitt bombet sønder og sammen ville jeg trodd, ;-))

(mann 33 år fra Oslo) ma. 15 juli 2013 23:15 Privat melding

Jeg driver og klipper min egen plen, maler huset og pusser opp meg selv. Fordi hun er der ute. Et eller annet sted. Og jeg skal være "my best self" når vi møtes.

Skjult ID med pseudonym ^^ ti. 16 juli 2013 13:55

@Artigkar

Du åpnet øynene mine på nytt nå og jeg skal starte med å slutte her, og dyrke meg selv og mitt liv. Så kommer mannen når han kommer! :)

<3

Skjult ID med pseudonym Analbert ti. 16 juli 2013 14:23

Har ikke store hageflekken men, den lille jeg har gjødslet og trimmet jeg i hele fjor og mye finere en naboen!!

I år derimot så har jeg rene gjørmehullet mens naboen hvertfall har gress........ Forbanna drenering!
Ting endrere seg hele tiden.....

Kvitter meg med alt gresset og legger platting i år.. Glatt og fint!!! Grønnere hos naboen men, foretrekker å kose meg der jeg trives.. Grønnere eller ikke..

Skjult ID ti. 16 juli 2013 17:22

Har ikke skjønt hvorfor ikke flere ordner seg kunstgress jeg ;)
Det må vel være lov til å ha noe i plast å leke på, så en slipper litt mer av pollenallergien ?

Skjult ID med pseudonym Tilia ti. 16 juli 2013 21:44

Fin funderende tråd, Artigkar - en grønn gresstråd med rom for avsporing på nye, spirende filosoferingsstier. Likes!
Gress er gresselig viktig i både sjekkefasen og det etablerte forhold. Viktig som du sier, å pleie og sette pris på sitt eget gress, la det vokse og gro og ikke slå det for ofte (eller tråkke for hardt på).
Likeså er det viktig å unngå å holde folk på gress, selv om det titt og ofte kan føles som lykken og veien til ens hjerte går gjennom nakne føtter i mykt og duggfriskt gress. Men i slike tilfeller vil man jo helst være sammen med gresseieren, da - ikke bare bli satt igjen der for å gresse mutters alene, liksom. :/

...de ekstra slemme, de holder folk på kunstgress - huff! - dét må være det usleste av det usle, altså! :(

Men med frokost i det grønne, kan du vinne hjertet til den skjønne - og er man da av den musikalske typen, så kan man jo blåse en liten trudelutt på et gresstrå, så -vips- er frøkna sjarmert i senk... eller -eng! ;)

Skyggesidene dukker dog dessverre også opp på gress, som når man har kommet inn i et etablert forhold, og pleier gress og hus og heim som best man kan, og partneren _likevel_ forlater en, for å se om gresset er grønnere (og evt. skjønnere) på den andre siden av gjerdet. Det er jo DETTE som i ordets rette forstand må kunne kalles å være "gressenke/gressenkemann"! ;P Det er nok da at noen bare gir opp alt og asfalterer hele elendet, eller ser alt bli lagt i (under) grus. :/ - og etter hvert venner man seg mer og mer til dette singel-livet, hvor gresset etter hvert blir blott et vagt fjernt minne...

Selv lever jeg høyt hevet over gressnivå for tiden, og her i gården skal det ikke komme så mye som en liten fliik av noe kunstgressjævelskap iallfall (ei heller skal der røykes noe gress ute på balkongen, det får holde med hvetegress på kjøkkenet, og litt andre urteremedier, for å opprettholde litt hippie-light-image ;P ) -- såååh; jeg får heller bare drømme videre om egen hageflekk en stund til, til jeg eventuelt blir lokket ned på bakken igjen av en herlig grønn, "jordnær" mann. :) ...gresskar?? ;P

Skjult ID med pseudonym femtitre ti. 16 juli 2013 23:05

Fint at det finnes postitive mennesker,tror ikke alle tok den med gresset,men kjekt lese et innlegg med gode
innslag,litt for mye negativt her av og til,eller avsporinger.Ha en fine sommerkveld alle der ute.