Alle innlegg Sukkerforum

Hvordan spotte falske profiler og scammere

Vis siste innlegg
(mann 37 år fra Buskerud) ti. 16 juli 2013 11:26 Privat melding

Etter å ha vært på diverse dating-sites i ca. ett år har jeg lært meg å spotte falske profiler kjapt. Regner ikke med at andre har store problemer med dette heller, men for nye brukere kan kanskje dette være til hjelp?
Punktene nedenfor gir ingen garanti for at en profil er falsk, men det er en ganske god indikator. Flere av dem er ganske opplagte, men siden de fortsetter må det jo være folk som biter på :)

- Aldersforskjell. Om du er dobbelt så gammel som personen som kontakter deg burde det ringe en bjelle. Klart det kan være reellt, men gå forsiktig frem.

- Meldinger fra ett betalende medlem som ikke har bilder eller profiltekst.

- Dårlig språk og setninger som ser ut som de kommer rett ut av google translate. Seriøse personer som ikke kan så godt Norsk skriver gjerne på engelsk, mens scammere tydeligvis har fått det for seg at man må skrive på Norsk for å gjøre seg forstått.

- Kun ett bilde. Nå er det selvfølgelig mange reelle profiler som også bare har ett enkelt bilde, men om en profil faktisk har flere bilder er det en god indikajson på at den IKKE er falsk.

- Ingen reelle brukere ville noen gang sendt en førstemelding der de ber deg svare til en vanlig mailadresse, men dette ser jeg veldig ofte fra scammere.

- Scammere bruker ofte samme (korte) profiltekst på flere profiler. Ser du en profiltekst du kjenner igjen fra en annen profil vet du den er falsk.

- Linker til profiler på andre nettsteder. Har f.eks sett flere jenter som "leter etter sex", og linker til en profil på ett annet datingsted. Var litt i tvil til å begynne med siden dette andre stedet tydeligvis tillater bilder som ikke er tillatt på sukker, men når jeg oppdaget den samme teksten i flere slike profiler var saken avgjort.

- Out of your league. Om du får en overfladisk melding fra en person som er mye penere enn deg - tenk deg om.

- Katolikker. Denne gir selvfølgelig ingen garanti, men til tross for at andelen etniske nordmenn som er katolikker er forsvinnende liten går det veldig ofte igjen hos scammere. Dårlig research av scammere som tydeligvis kommer fra land der katolisisme er mye mer vanlig.

- Andre likheter i profiler. Scammere er tydeligvis ikke så veldig originale. På en annen stor nettdating-site ble jeg opp til flere ganger om dagen kontaktet av nye falske brukere, og likhetene i profilene var lett å se. De aller fleste var f.eks katolske regnskapsførere fra Nordland med en årslønn på 750.000kr.

(mann 32 år fra Buskerud) ti. 16 juli 2013 11:59 Privat melding

Så har man jo også Google bildesøk. Bildene brukes tross alt andre steder også, og de profilene har en litt annen alder, plassering, interesser osv. Ganske så avslørende.
Ellers har man jo det beste tipset av de alle: Er du i tvil, så er det falskt.

Skjult ID med pseudonym Blåbær ti. 16 juli 2013 12:04

Snakker dere om "kvinnelige" profiler eller generelt ?

(mann 37 år fra Buskerud) ti. 16 juli 2013 12:10 Privat melding

ahhs: Det har jeg faktisk testet, men aldri fått noen positive hits.

(mann 37 år fra Buskerud) ti. 16 juli 2013 12:11 Privat melding

@Blåbær: I utgangspunktet generellt, men jeg har relativt liten erfaring med mannlige falske profiler/scammere, så jeg kan ikke garantere at det samme gjelder der :)

Skjult ID med pseudonym Blåbær ti. 16 juli 2013 12:27

@xadre
Det stemmer med de mannlige falske profiler jeg har støtt på i hvert fall.

(mann 32 år fra Buskerud) ti. 16 juli 2013 12:50 Privat melding

@xadre
Jeg sitter med en litt annen oppfatning. det. Så klart gir det langt fra alltid positivt treff, men det skjer. De gangene jeg har prøvd så har det vært litt 50/50 om det gir treff eller ei.

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt ti. 16 juli 2013 13:10

Hva!? Mener du å si at alle de flotte jentene som har tatt kontakt med meg er fake?
Og jeg som trodde profilene deres ble borte fordi jeg var for treg med å svare de og at de fant noen andre som falt pladask for dem i stedet... :/