Alle innlegg Sukkerforum

Spandering

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym :) ti. 31 juli 2007 11:47

Det ble startet et lite off-topic tema i en annen tråd, nemlig om hvorvidt jenter bør betale (eller iallfall tilby seg å betale) halvparten av regningen etter et middagsbesøk.

Dersom jeg er på date og jenta ikke tilbyr seg å betale halvparten, tar jeg det som et veldig dårlig tegn. Når jenta ikke tilbyr å betale sin halvdel, tar hun oppvarting som en selvfølge. Og det å bli tatt som en selvfølge, er aldri noen god følelse. Jeg elsker å varte opp en kvinne, men ikke om hun tar det som en selvfølge.

Og når jeg da sier "Neida, det er greit, jeg spanderer", (hvilket jeg alltid gjør), synes jeg det er hyggelig med et lite "takk". Ellers blir man igjen tatt som en selvfølge.

Jeg var på en førstedate for et par uker siden. Vi hadde kun avtalt å ta et glass vin sammen. (Jeg inviterer aldri på middag første daten, rett og slett fordi det er kjipt å sitte å spise en hel middag dersom man raskt merker at det ikke "passer") Men hun ga uttrykk for at hun var sulten og hun ville spise. Hun bestilte en reinsdyrfilet. Jeg var ikke sulten, men bestilte noe enkelt for at hun ikke skulle spise alene. Når regningen kom, tilbød hun seg ikke å betale sin halvpart. Det ble bare den ene daten på henne, selv om hun ringte meg gjentatte ganger etterpå.

Om jenta ikke tilbyr seg å betale sin halvpart, lurer jeg på hvordan det skal tolkes. Forventer hun at dette skal vare for alltid i et eventuelt forhold? Forventer hun at jeg alltid betaler også alle andre ting vi gjør sammen, eksempelvis kino, teater, konserter, øl og vin på byen, reiser osv? I så fall kan det jo bli et dyrt forhold på sikt.

Liten reservasjon: Dersom jenta jeg dater er student, stiller det seg selvfølgelig annerledes. Jeg forventer ikke at en student skal tilby seg å betale halvparten av en helaften på byen. Men et "takk" er fortsatt hyggelig da.

Skjult ID med pseudonym mann-27 ti. 31 juli 2007 11:59

Dette var mye, men jeg er for det meste enig, altfor lite høflighet . . . . . . . .
Man får følelsen av til de grader å være misbrukt, sitter også igjen med en følelse av at mange er på Sukker for å "snylte",
og det gjelder svært ofte studenter også (?) (Mange av dem har kanskje mer på bok enn du og jeg?)
Det er kanskje de samme som roper høyest om likestilling (?)

Har aldri likt snylting, ikke på noen måter.

Skjult ID med pseudonym :) ti. 31 juli 2007 12:08

Men jeg har merket nokså tydelig at det er jenter med gode jobber og mye penger på bok, som i størst grad at det som en selvfølge at mannen betaler. Jenter som er studenter eller sykepleiere e.l. tilbyr seg alltid å dele på regningen.

(mann 51 år fra Oslo) ti. 31 juli 2007 12:18 Privat melding

Jeg liker heller ikke å bli utnyttet, men hvis det eneste som ikke stemte med dama som :) hadde date med, var at hun ikke betalte på første daten, hadde jeg nok godtatt flere forsøk. Men, hvis mønsteret fortsatte, det var kun jeg som betalte hele tiden, hadde jeg nok satt foten ned. ''Takk'' er alltid hyggelig.

(mann 51 år fra Oslo) ti. 31 juli 2007 12:21 Privat melding

Ja, det er oftest de som har minst forutsetning for å dele som insiterer på å dele regningen. Det har vel noe med egen økonomi, er du noenlunde etablert, så er ikke regningen for en helaften ødeleggende for økonomien. For en student eller liknede kan regningen være problematisk

Skjult ID med pseudonym Jente 31 ti. 31 juli 2007 12:25

Du har tydeligvis vært uheldig,håper dette ikke har vært noe som du har opplevd mange ganger.
Det gir oss jenter et dårlig rykte.. Det vil aldri falle meg inn å ta det som en selvfølge at mannen betaler alt.
Og det er jo vanelig høflighet å takke for alt mann får...
Men har jo opplevd at jeg har blitt spandert på og da ville han ha noe tilbake ,og ble sur når jeg ikke ville det sånn på første daten.

Skjult ID med pseudonym :) ti. 31 juli 2007 12:25

>Jeg liker heller ikke å bli utnyttet, men hvis det eneste som ikke
>stemte med dama som :) hadde date med, var at hun ikke betalte
>på første daten, hadde jeg nok godtatt flere forsøk.

Du har nok rett i at dersom alt annet stemte, ville det blitt en date til. Men situasjonen bidro til å dra helhetsinntrykket nedover.

(kvinne 50 år fra Akershus) ti. 31 juli 2007 13:59 Privat melding

De aller fleste jenter jeg kjenner vil legge til grunn at regningen skal deles, men vil takke pent dersom han gjerne vil spandere. Dette med penger er i det hele tatt et viktig tema som det er alright at man er litt synkronisert på ellers blir det fort konflikter. Selv har jeg følt meg litt ubekvem dersom jeg dater en som har vesentlig mye mer å rutte med enn meg. Problemet oppstår dersom han stadig foreslår ting som koster en del penger og jeg kjenner at budsjettet mitt sprekker hvis jeg sier ja til alle (de morsomme) forslagene hans. I slike tilfeller har jeg som regel valgt å være ærlig og jeg har sagt at jeg ikke har råd. Noen ganger forslår da mannen at vi kan gjøre noe som ikke koster noe, - eller så sier han at han gjerne vil spandere fordi han gjerne vil ha meg med. Begge deler er greit og da spilles det med åpne kort. Det verste jeg vet er nemlig å bli oppfattet dithen at jeg forsøker å snylte på noen som er bedre stilt. Da spanderer jeg heller litt mer enn han :-)

Skjult ID med pseudonym :) ti. 31 juli 2007 14:25

Enig i det du sier, penelope. Dersom jeg dater mennesker med dårligere råd, eksempelvis noen som studerer, tenker jeg også litt på dette på forhånd. Og bygger det gjerne inn i invitasjonen at jeg spanderer, når jeg foreslår ting som koster litt ekstra, eksempelvis en langweekend i london etc. Men min erfaring er at jenter med mindre penger, har også mye stolthet. I vår datet jeg en hyggelig jente (vi har vært venner lenge da), og inviterte henne med til et sommerhus i spania som jeg lånte av en kollega. Jeg sa at jeg også ville spandere flyet, men hun nektet plent. Jeg vet hun ville, men... hun nektet å bli spandert på, og hadde ikke råd selv. Akkurat det synes jeg er litt vel mye stolthet da.

Skjult ID med pseudonym finbil ti. 31 juli 2007 14:32

:) - Enten gikk det på stolthet, eller så hadde hun ikke lyst på en uke med sexpress fra deg. For, når du spanderer, så forventer du jo selvfølgelig masse hanky panky på tur, sånn er det jo bare ;) Det vet hun, det vet du, og derfor valgte hun å bli hjemme. Hadde hun vært steinkåt på deg, og klar for en uke med deg og festkjeppen, hadde hun garantert slått til, hehe.

Skjult ID med pseudonym Deb@tt ti. 31 juli 2007 14:47

Er det ikke likestilling alle maser om i dette landet!? Halvparten av regningen deles, ferdig med det.
Jeg har også vært student og altid klart å betale regningene mine selv. Hvorfor i alle dager skulle noe betale for meg og jeg betale for de!

Skjult ID med pseudonym Jente 31 ti. 31 juli 2007 14:57

Det er snakk om å være en gentel mann... og det er tydeligvis :) !!
Derfor tror jeg ikke det var bare hanky panky på tur , det handlier om å gjøre noe uten om det vanelige sammen.
Det å reise sammen bygger tilit og følelser.Så hadde han lyst til å spandere så helt greit.

Skjult ID med pseudonym PUA ti. 31 juli 2007 15:02

Min erfaring er at ingen av de jeg har truffet forventer at jeg skal spandere, og de blir heller mer eller mindre fornærmet om jeg evt viser tegn til å ta hele regningen. Men noen ganger er det mer naturlig, om man feks skal inn på et museum, og førstemann i luka betaler for begge, så tar den andre kaffen etterpå. Nå inviterer jeg sjelden på middag i utgangspunktet, men heller på en kaffe. Om det er en person jeg finner ut at jeg ønsker å bruke mer tid på er det jo enkelt å si at man er sulten, for så å gå å spise et sted.

Skjult ID med pseudonym Pluto ti. 31 juli 2007 15:02


Etter å ha truffet noen jenter med svært forskjellig økonomi har jeg lært enda mer om mennesker (og kvinner?) enn jeg trodde jeg visste. Her er to eksempler:
Hun som hadde meget god økonomi, og flere ganger min inntekt, tok imot med den største selvfølgelighet.
(I rettferdigheten navn: Hun sa pent takk.)

Hun som hadde en meget trang personlig økonomi, og selv trenger hver krone, var meget bestemt på at alt skulle deles.

I disse to eksemplene var det ikke snakk om hundrelapper, men langt mere..

Hva er min reaksjon? - hvem fikk jeg respekt og godhet for?
Den som ga meg mest glede var selvsagt hun som selv hadde det trangest, men som hadde beholdt stoltheten.

Ingen av disse opplevelsene har gjort meg fattig, men gjort meg rikere på erfaring..

P:-)

Skjult ID med pseudonym Deb@tt ti. 31 juli 2007 15:09

Sitat @ :-) "av jenter med gode jobber og mye penger på bok, som i størst grad at det som en selvfølge at mannen betaler. Jenter som er studenter eller sykepleiere e.l. tilbyr seg alltid å dele på regningen"

Jenter med god jobb og mye penger er "smartere" , det er derfor de også har mye penger også.........flinke til å prioritere og "leve" på andre. Mens studenter eller sykepleiere o.l er ikke så opptatt av å prioritere og ikke "leve" på andre og mer opptatt at "daten" skal det oppnås noe annet. Blir det fokusert på hvem som skal betale hva, så tror jeg nok daten går i vasken for begge eller den ene part. Det er jo mye mer som står på "spill" enn de pengene. Det viktigste at man oppnår en god tone og evt en "slags" kjemi ved første møtet og snakker om noe "pos" ting, eller hva? " Første møtet er viktig, samt en god avsluttning på daten:-)
Skjult ID med pseudonym nutrient ti. 31 juli 2007 16:05

En sann historie fra virkligheten:-)

Kjenner noen som møttes tilfeldig på en ferje. De vekslet noen få ord i det de gikk om bord:-) De satte seg litt unna hverandre om bord. Da bilettmannen kom hadde mannen glemt lommeboka si hjemme. Kvinnen tok kontakt og hun ønsket å spandere/hjelpe mannen å betale og hun vill ikke ha noe igjen for dette. Kjempe "gentel kvinne"!!:-) I det de kjørte ut skrev mannen opp bilnummeret og ringte opp noen bekjente i bilttilsynet. Mannen tok kontakt ved å sende blomster til henne som takk for hjelpen og retunerte pengene. Kvinnen tok kontakt tilbake til mannen, og sa at han kunne heller evt kunne be henne ut på morosamt eller lignende. I dag er de sammen og har to barn sammen:-)

Hva kan vi lære av dette kvinner og menn?:-)

Skjult ID med pseudonym Deb@tt ti. 31 juli 2007 16:20

......at vi ikke skal sitte her inne på sukker og heller ta "ferje", og glemme lommeboka hjemme, og se om noen betaler biletten for deg....;-)

Skjult ID med pseudonym nutrient ti. 31 juli 2007 16:26

hehe:-)...eller siste gangen man glemmer lommeboka hjemme og la aldri en kvinne be om å få lov til å betale, og ikke skal ha noe igjen for det........for da sitter man i "saksa"... ;-) ;-P

Skjult ID med pseudonym :) ti. 31 juli 2007 18:23

>:) - Enten gikk det på stolthet, eller så hadde hun
>ikke lyst på en uke med sexpress fra deg.... Hadde hun vært steinkåt
>på deg, og klar for en uke med deg og festkjeppen, hadde hun
>garantert slått til, hehe.

Jeg synes ikke det er noen god ide og vulgarisere temaet på denne måten. Og jeg synes det er litt feil å underslå muligheten for at en kvinne kan ha slik stolthet som jeg skisserte.

Skjult ID med pseudonym :) ti. 31 juli 2007 18:26

>:) - Enten gikk det på stolthet, eller så hadde hun
>ikke lyst på en uke med sexpress fra deg.... Hadde hun vært steinkåt
>på deg, og klar for en uke med deg og festkjeppen, hadde hun
>garantert slått til, hehe.

Jeg synes ikke det er noen god ide og vulgarisere temaet på denne måten. Og jeg synes det er litt feil å underslå muligheten for at en kvinne kan ha slik stolthet som jeg skisserte.

Skjult ID med pseudonym :) ti. 31 juli 2007 18:28

... for øvrig hadde vi allerede holdt på som kaniner i et par uker (og for så vidt også on and off i et par år (beste pulekompis jeg har hatt)). Er det noen av oss som utsettes for sexpress, er jeg redd det går andre veien.

Nei, det koker rett og slett ned til at hun har ekstraordinært stor integritet og prinsippfasthet.

Skjult ID med pseudonym Hoppe ti. 31 juli 2007 20:36

Jeg forslår altid å betale min del. Om vi kun drikker noe og han da sier at nei, han betaler så lar jeg ham, men skal vi spise på en av de første datene insisterer jeg på å betale min del. Gjerne senere også men det kommer litt an på forholdene. Dreier det seg om en reise så ville jeg betalt min del. En gang vi skulle spise spurte han meg på forhånd hvordan vi gjorde det med regningen fordi han måtte passe økonomien litt. Det var veldig fint. Vi betalte hver for oss og hadde en kjempedate :-)

Det har blitt litt rart et par andre ganger. Han tok en pils eller to mer, menn gjør gjerne det. Han skulle gjøre opp for middagen og han ville ha halparten av regningen av meg og så ga han kr 1 -en- i tips. Det betød at jeg sponset ham, ikke allverden det, men det ble litt rart da, viste ikke riktig hva jeg skulle gjøre overfor kelneren.

(mann 37 år fra Aust-Agder) ti. 31 juli 2007 22:58 Privat melding

Det greieste hadde vel vært om den som inviterer bestaler. Sånn er det ofte med andre ting... Også kan man selvfølgelig krangle over at på flesteparten av "førstegangsdate" så er det gutten som inviterer/spør.
Men det ville vel blitt feil om det hadde vært kvinnene som hadde invitert på date oftest også...

Men det hører litt med til spillet at gutten skal være gentleman så vi finner oss da i det. Og penger er langt fra alt.
Dere kan jo tenke på det neste gang dere sitter på pøbben kl 3 om natta og kjøper den siste øl'n om hvor mye dere har brukt på den kvelden!!

Men det er vanlig å vise at man er takknemlig for at noen spanderer ja:-)

Skjult ID med pseudonym :) ti. 31 juli 2007 23:42

>Men det hører litt med til spillet at gutten skal være
>gentleman så vi finner oss da i det.

For meg handler det ikke om å "finne meg i det".

Det er en stor glede å være gentleman. Jeg elsker å varte opp en vakker kvinne. Men dette forutsetter at kvinnen er "gentlewoman". Og det er hun ikke om hun tar oppvartingen som en selvfølge.

Skjult ID med pseudonym gutt ti. 31 juli 2007 23:44

Er det nødvendigvis så vanskelig dette da? Noen er mer bortskjemte enn andre.

Skjult ID med pseudonym jente19 on. 1 aug. 2007 20:36

Jeg insisterer alltid på å betale min del. De forholdene jeg har vært i tror jeg det er veldig jevnt hva vi har bidratt med når det kommer til penger. Jeg liker å spandere og kan også bli spandert på så lenge jeg kan få gjøre det samme en annen gang.

Skjult ID med pseudonym Jente37 on. 1 aug. 2007 20:46

Jeg har råd til å betale min halvdel og tilbyr meg alltid. Jeg synes ikke det alltid er hyggelig å bli spandert på, men noen ganger er det veldig veldig riktig. Noen ganger har jeg opplevd at han jeg er ute med blir sur hvis jeg insisterer på å betale - jeg gjør det når jeg vet det ikke blir noe flere treff......

Skjult ID med pseudonym Jente 38 on. 1 aug. 2007 21:11

Jeg tar det som en selvfølge at gentlemenn alltid spanderer uansett jeg da. Var med en kavaler til Spania en gang, hvor han antydet at jeg kanskje kunne bidra med litt... . Det var den turen - makan!. Får da være grenser også, synes nå jeg da. Tror mange menn glemmer at det blandt annet er en stor påkjenning for kvinner å føde barn.

Skjult ID med pseudonym Jente37 on. 1 aug. 2007 21:15

Hahaha.... Jente38 er en mann!! Nice try!

Skjult ID med pseudonym jepp on. 1 aug. 2007 21:25

synes jentene kan spandere jeg.. hvis de absolutt vil ned i buksene på oss..

Skjult ID med pseudonym :) to. 2 aug. 2007 12:56

Jeg må innrømme at det rykket i foten når jeg leste posten til Jente38, inntil jeg forstod at det var ironi. Hehe...

Skjult ID med pseudonym hmmmmmmmm to. 2 aug. 2007 15:36

Å dele regninger er en selvfølge, iallfall på dater.

Skjult ID med pseudonym slapp-hånd to. 2 aug. 2007 23:36

Tenkte nettopp på det med oppvartning og enkelte menns forventninger til sex... Blir ikke det det samme som å "kjøpe" sex?
Og likeså jenter som "gir" bort sex i bytte mot litt oppvartning?

Det kan bli brutale sammenligninger, men ligger det noe i det?

Skjult ID med pseudonym Jente22 fr. 3 aug. 2007 12:24

Etter å ha lest dette, føler jeg meg rett og slett som en forferdelig snylter...
Altså, når en mann ber meg på date så har jeg alltid latt han betale. Siden jeg er student og alltid fattig, så tilbyr jeg alltid noe tilbake, selv om det kanskje ikke er verdt like mye som en middag... Men ber jeg en mann på date, så er det liksom JEG som skal betale. Hm.. Har aldri tenkt på dette som noe store greier, men det er kanskje ikke så rart når jeg er så utrolig bortskjemt og får alt oppi henda =) Hehe...

Skjult ID med pseudonym Grr lø. 11 aug. 2007 19:20

Normal høflighet, selv om vi lever i likestillingstider er jo at mannen er gentleman, og spør om det er greit å betale. Behøver jo ikke ligge noe bak det alikevel. For meg er dette en normal sak. Men det er jo mange jenter som vil betale for det. Og det viser egentlig at jenta er både real og smart.

(kvinne 67 år fra Oslo) lø. 11 aug. 2007 19:51 Privat melding

Jeg har ikke vært lenge på denne kanalen så jeg har vel en litt annen bakgrunn.
Ble singel for litt over ett år siden og var ute i begynnelsen. Ble bedt ut på middag og min situvasjon var ganske godt opplyst før daten. Jeg ble bedt ut og hadde også gitt beskjed om at dette hadde jeg ikke råd til. Ble spandert på og takket både før og etter. Følte meg hverken som billig eller at jeg måtte gi noe honky tonk tilbake.
Senere har jeg vært student og datene har vært anderledes. Ble jeg enig med noen at vi går ut og tar en pils helt uforbindtlig regner jeg med å betale for meg selv. Betaler han ble jeg glad og takket.
Senere har jeg datet 2 gang, tilogmed blitt sendt penger til for å komme nordover( turde vell ikke dra hvis ikke den andre hadde satset litt og) Tilbød meg å betale halvparten der oppe. Slapp det. Takket. Spleiset det jeg hadde råd til der, og ikke minst hadde med meg gaver som var litt kostbare ( selv om han ikke visste det)
Jeg har foreløpig det slik at jeg snur på krona, men har verdier. Fast jobb er kommet nå men ikke første månedslønn. Tror ikke villigheten til å spandere på meg er der når de vet hva jeg sitter med, men føler at hvis noen ber meg ut på en øl eller kaffe uten å ha sagt noe i fra på forhånd ønsker jeg at de spanderer. Jeg takker og tar det ikke som en selvfølge. Vil kanskje endre meg litt når jeg har mer cash.

(kvinne 67 år fra Oslo) lø. 11 aug. 2007 20:12 Privat melding

Stolthet og verdighet blandes ikke med penger. Jeg ser ikke på mannen som at han tror jeg er en vinhore, og tror han jeg er det er det hans problem. Jeg er så stolt i meg selv at hvis jeg mottar penger ( av eksen) eller blir spandert på, regner jeg med at de har råd til det. Er kjempetakknemlig og liker generøse menn, men sengehalmen kommer ikke på tale 1 daten for meg.

Skjult ID med pseudonym Løvegutt lø. 11 aug. 2007 21:00

Jeg forventer at damen spanderer, skulle bare mangle. Hvis jeg merker at hun ikke har tenkt å gjør det så pleier jeg å si at jeg skal på toalettet, og så kommer jeg rett og slett aldri tilbake.

(mann 36 år fra Oslo) on. 15 aug. 2007 23:32 Privat melding

Vi lever i 2007 og regningen bør deles! Spandert på en rekke jenter opp gjennom årene. Dette har jeg bevisst sluttet med pga manglende takknemnlighet. Mange jenter, ikke alle, men mange tar det som en selfølge at mannen skal spandere. Det er en ting jeg syntes er utrolig sjarmerende, det er når jenter også tilbyr seg å spandere, noe som desverre aldri, eller altfor sjelden skjer! Gutter syntes dette er utrolig sjarmerende, så hvorfor tar ikke jenter mer initativ på dette området?? I utganspunket bør regningen deles. Men det er jo ganske vanskelig når det i all hovedsak er gutter (hvertfall i norge) som nesten alltid tar initativet til en date, da føler også mange at de må spandere. Siden det ofte er mangel på initativ på jenter på en date blir defor mange gutter usikre når regningen kommer på bordet og tørr ikke annet enn a betale alt.

Skjult ID med pseudonym Knivkvass to. 16 aug. 2007 00:04

Der er to hovedgrupper kvinner som foretrekker at mannen spanderer på daten. Den ene gruppen er de stakkars kvinnfolk som har blitt hjernevasket til å tro at hvis mannen spanderer daten så er han et generøst menneske, og hvis han ikke spanderer så er han gnien. Denne gruppe kvinnfolk må man ha medynk med, de er antakelig ikke særlig intelligente.
Den annen gruppe kvinner er dem som har lært seg å snylte.

Man kan enkelt sile ut disse ved å diskuttere problematikken FØR man dater, eller sørge for å ta første daten et sted og under omstendigheter hvor slik problematikk ikke eksisterer.....inviter henne f.eks med på tur i skog og mark. Så får du i tillegg sjekket om hun kan gå i annet enn stilettheler...hehe

Skjult ID med pseudonym dolphine to. 16 aug. 2007 00:22

hm - jeg har vært både fattig student og meget godt betalt jobb og det har aldri slått meg at jeg ikke skulle være med å dele i utgangspunktet....

er feminist men vil en mann gjerne betale så er jo det hyggelig, føler ikke at det truer meg som selvstendig kvinne.....er som Frida6 trygg på meg selv og hva jeg står for..... og har ikke følt noe press enten den ene eller andre veien... de fleste menn er jo veldig ok (selv om ikke alltid kemien er der) :o)

Jeg hadde også følt meg utnyttet om rollene var den andre veien - og oppfatter det som uoppdragent å ikke takke ... og ganske umodent egentlig...

(mann 59 år fra Oslo) to. 16 aug. 2007 00:39 Privat melding

Litt vanskelig dilemma...?
Jeg har lyst til å spandere for da virker man "gentleman" og det hender det jo at kvinnene setter pris på...??
Litt avhengig av "daten", er utlegget litt varierende. En drink på en bar er vel overkommelig for de fleste, en 5 retters på en 5 eller 6 stjerners restaurant blir kanskje litt i overkant, og sjelden brukt som første date?? (iallefall ikke av meg)
Av og til tilsier innholdet i lommeboka at den romantiske middagen jeg hadde tenkt meg kan ende opp med to stearinlys utenfor en pølsebod..
Dersom jeg spanderer, vil jeg forvente et takk. (og det har jeg fått, takk for det..!)
Jeg må vel være såpass ærlig at jeg ikke alltid har økonomi til å ta hele regningen alene, og da velger jeg kanskje en litt "enklere" date i utgangspunktet / starten.
Etterhvert som "datene" øker på, regner jeg med at tilbudet om å dele øker tilsvarende, dessuten har man da blitt bedre kjent å kan være litt mer åpne overfor hverandre.
Vi må ikke tro at jentene / kvinnene er mindre smarte enn oss. Erfaringsmessig setter de pris på å bli spandert på, men de skjønner når man sier rett ut hvordan økonomien ligger an. Ærlighet varer lengst, gjør det ikke?

Ps. foreløpig er lommeboken såpass full at om det skulle bli til en date, så er det jeg som spanderer om du da tilfeldigvis ikke er av typen som "bøtter" champagne til 6000,- pr. flaske hele kvelden.....

Skjult ID med pseudonym dolphine to. 16 aug. 2007 00:49

ja hvorfor ikke en date med stearinlys utenfor en pølsebod - det er ihvertfall originalt:o) Og det er kanskje flere enn meg som har vært på nok dyre restauranter som det er - det er jo personen man skal sjekke ut og atmosfæren er ofte litt mer avslappet på litt mindre dyre steder...

(mann 53 år fra Oslo) fr. 31 aug. 2007 23:43 Privat melding

Helt enig med dolphie her.
Hvorfor ikke gjøre noen nytt istedet for og blakke seg på en restaurant og da ha det evige maset om og dele en regning.

Som det ble nevnt ovenfor her: Stearinlys utefor en pølsebod. Ta med et par engangskubber, noen pølser, flaske vin og et par pledd og dra i skogen eller på stranda, sykkeltur eller med et par fiskestenger, ta en båt ut til noen øyer, etc. etc., så har du den mest romantiske daten du kan tenke deg. Og det til ca 200 kr.

Det er 1000 morsomme ting man kan gjøre for og få en date litt spesiell. Man MÅ ikke akkurat dra på en fancy scmancy restaurant for en date.

Men når det er sagt så er jeg absolutt ikke gjerrig. Men har vært på dater og betalt gilde eller og delt på det og står vel etterpå og tenker at dette var jo absolutt ikke verd det. Så vær litt kreativ og prøv andre ting (man får stort sett en stor stjerne av daten for det).
Og man sitter ikke evnt. med skjegget i postkassa etterpå.

Skjult ID med pseudonym Jente 31 sø. 2 sep. 2007 11:20

Ta en tur i butikken.. kjøp inn noen varer .... ha daten hjemme hos deg ,og vær to om å lage mat..
Gir grunnlag for god stemning i et avslappet miljø.. ikke trenger det bli så dyrt,heller.
Morsomt er det også.... er det noen som vil være med? ;o)

Skjult ID med pseudonym cheer31 sø. 2 sep. 2007 14:01


Er det noe som gir meg hodebry så er det nettopp dette med hvem som skal betale regningen.
Jeg betaler mer enn gjerne for meg og tilbyr meg alltid å gjøre det. Men dere menn er jo så forskjellig. Noen blir fornærmet hvis jeg tilbyr meg å betale mens andre igjen tar det som en selvfølge at man deler regningen. Jeg merker ved meg selv at jeg blir ofte usikker på om jeg skal akseptere en date invitasjon for det er så ulik praksis blandt dere menn over hva som forventes rundt dette med regningen.
Jeg syns at den som inviterer -mannen eller kvinnen - betaler, så får man da planlegge daten etter hva man føler at man har råd til. Man må ikke treffes første gang over en finere middag ute. Det har skjedd at jeg har takket nei til slike invitasjoner for jeg må jo anta at han som ber meg med på middagen forventer at jeg gjør opp for meg. Det er dessverre langt utenfor mitt budsjett å spise på sånne steder. Jeg syns det derfor er ganske ufint av en mann å si "Jeg har lyst til å ta med meg deg ut på en skikkelig middag" og så forvente at jeg betaler for min del. Jeg ville aldri ha bedt en mann betale for seg hvis jeg sa det samme til han.
Derimot, er det ikke en "formell" dateinvitasjon, men mer en enighet om å treffes så er det helt naturlig at kjøper og betaler for sitt. Jeg liker slike uformelle møter langt mer :)
Jeg vet det er dyrere å spise ute, men dere menn som inviterer oss ut på middag og forventer da at vi gjør opp for oss - tilbyr dere å betale for dere etter dere har vært hjemme hos damene på middag? Det går for noen lapper når man inviterer en mann hjem til middag også. I alle fall hvis man lager en biffmiddag med tilhørende vin.
Uansett, dating og finne noen er vanskelig nok i seg selv - hvorfor må maset om regningen komplisere det ytterliger?

Skjult ID med pseudonym Jente_øst sø. 2 sep. 2007 15:26

Tror nok at de færreste jenter er slik som den jenten trådstarter beskriver.

Men når man går sammen til middag, kan det lett bli litt pinlig eller vanskelig. Jeg har selv vært på date hvor mannen ville spandere. Jeg la inn protest og ville selvfølgelig dele, og tenkte på at mannen må jo ha store utgifter ved å varte opp sine dater dersom han alltid skal spandere. I det øyeblikket jeg hadde protestert og ville dele regningen, tenkte jeg: ”uff, ble det feil også? Såret jeg han ved å ikke la han få være gentlemann å spandere på meg?”. Ergo ble jeg litt usikker på hva jeg skulle gjøre. Alt ble feil og jeg visste ikke hva som var rett og galt. Jeg ville ikke såre han. For som cheer31 skriver. Menn er også forkjellige, noen vil være gentlemann, og noen vil dele. Jeg kan gjerne være ’gentlewomen’ (som nevnt i andre innlegg her), men dette er mye lettere senere, når man har kommet forbi den første daten.

Men for å unngå flere dilemmaer…
Avtal på forhånd at dere møtes for en kaffe, et glass vin eller lign. og at denne daten skal vare maks en time (eller hva du/dere føler for). Da er begge fri til å gå når tiden er der. Dersom man møter en som det overhodet ikke er match med, kan både piknik i parken og middag bli for voldsomt.

Dersom denne første daten ble SÅ trivelig at man ønsker å møtes igjen, da er det jo den enkleste sak i verden å avtale en ny date. Dette er en ærlig sak til det beste for begge parter, og det er litt lettere å bryte ut når man har en tidsbegrenset avtale.

Lykke til folkens!

(mann 37 år fra Oslo) sø. 2 sep. 2007 19:00 Privat melding

Jeg vil naturligvis være gentleman og tilby meg å betale for en middag, men vil nok samtidig forvente at jenta protesterer og sier hun vil dele regningen. Jeg vil jo ha en selvstendig jente.

Så kan jeg heller spandere en drink etterpå.

Skjult ID med pseudonym FattiogRik ma. 3 sep. 2007 23:35

Jeg forventer selvfølgelig at jenta betaler hvis vi dater. Damene jeg dater har stort sett +400000 i året og har ingen problemer med å betale litt til meg. Likestillingen tok meg da jeg var liten og jeg har lært å stille krav til damene også. Mine damer har hatt selvrespekt og de har vart med å betale alle regninger. Men de satt pris på en liten gave i ny og ne. Og det fikk de :-)

Skjult ID med pseudonym småkresen ma. 3 sep. 2007 23:59

"Fattigogrik"..Du minner meg om en venn jeg "hadde"....han ble litt innhentet.... uten å utdype det nærmere.....

Skjult ID med pseudonym FattiogRik ti. 4 sep. 2007 00:11

Jeg er faktisk multimillionær (utover nedbetalt hus), men jeg passer veldig på å ikke vise det de første datene. Hvis jeg viser det kommer damene raskt, og hvis ikke er det langt vanskeligere. Kjærlighet er ikke hva det en gang var - eller er det nettopp det det er ? Leve den ekte kjærligheten.

Skjult ID med pseudonym småkresen ti. 4 sep. 2007 00:30

Ikke så hårsår da kjære sukkersøte venn... utrolig hvor hårsåre vi er enkelte.. :-)- med eller uten uskyldig flippskjegg.. hehe..

Og et tips til alle damer med "utsøkt smak" ute etter edle verdier..
Husk å spandere første kvelden.. så kanskje smaken av sødme kommer krypende..

Så får den gjennomsnittlige sukkerbruker bøye seg pent og håpe....neeei (nyte sine pent skjulte behagelige opplevelser)..

(mann 50 år fra Oslo) to. 6 sep. 2007 07:15 Privat melding

Tja...her var det mange meninger om såkalt "spandering".
Tydeligvis er jeg av den gamle skole....lar egentlig aldri ting gå så langt som å se hvem som plukker opp regninga.
Jeg tar den alltid, og dersom jenta sier at hun tar halvparten, så sier jeg bare et høflig takk.....men at det går bra. Selvfølgelig lar jeg jentene betale dersom de ønsker det...syns jo det er veldig hyggelig.
Jeg forventer ingen takk...har egentlig aldri forventet å få en takk, for at jeg "spanderer". Tror kanskje at de som mener at et takk er berettiget, er også av de som aldri gjør noenting for noen med mindre de forventer å få noe igjen.

Vedr. valget på hvor man skal ha den første daten, så er det selvfølgelig mange andre ting man kan gjøre enn f.eks restaurant....siste daten min var på IKEA, men ikke i "restauranten".
Vi fant oss en liten krok i møbelavdelingen, der hvor de har laget noen "åpne" romløsninger. Jeg tok med en god vin, og vi benka oss ned. Utrolig morsomt å se hvordan mennesker bare gikk forbi og trodde at vi var en del av settingen.
Etterhvert som vinen gikk til hodet på en tom mage, så utviklet det hele seg til å bli rene lobbyvirksomheten.
Vi la ut om hvor god sofaen var å sitte i osv....og kundene gikk rundt og kikka på prisen og spurte sågar om det var mulig å trekke den om i et annet stoff etc....det var virkelig en opplevelse, så mitt råd...vær litt crazy i forslaget på første daten, det kan bli utrolig gøy. Hører jo selvfølgelig med at det ikke ble "oss", selv om vi begge to var på bølgelengde på det meste.
Man kan ha mye gøy isammen....med det er ikke dermed sagt at "alt" funker... kjemien, den greia som vi ikke helt klarer å sette finger´n på, og egentlig ikke vet hva det er før den treffer oss...er ikke alltid like lett å finne. Litt avsporing her..sorry:)

Skjult ID med pseudonym småkresen to. 6 sep. 2007 11:35

Med din historie fremstår du ganske så oppegående asparges..godt å lese fornuftige meninger iblant endel "ytterkanter" med fare for fall hehe...drar meg løst i mitt uskyldige flippskjegg og ønsker alle en herlig lunch...

Skjult ID med pseudonym småkresen to. 6 sep. 2007 16:49

Småkresen I beste Roobin Hood stil..........
Hmm.. har sine årsaker isåfall.oss imellom... må trå litt forsiktig om dagen...blir jo kjent med noen sukkerbiter og ting er på gang.. mulig litt derfor.. kræsjer jo litt med den selvsikre "fattigogrik" (som forøvrig merkelig nok ble tyst som østers ??)....og Nemo`s" teori".. men.... det er jo greit å slippe å ligge igjen blant de egosentrerte..... Nemo og "fattigogrik" som utbrente lik da.. men så lenge det finnes alle kategorier med eller uten grå stær så.... skulle hilse fra mitt flippskjegg forresten.. ha en fortsatt fin dag feminia49 :-))-

Skjult ID med pseudonym småkresen to. 6 sep. 2007 17:22

Roobin Hood må bare spore tilbake til temaet....

Angående å la damene spandere for å skule sine hemmeligheter er jo i utgangspunktet et tegn på å holde ting for seg selv i et fremtidig forhold.. omtrent som en hund som har bitt.. biter ofte igjen....

Heldigvis finnes det måter å straffe hunder på.......

Overnevnte minner meg om en kaptein med en seilbåt ganske så kostbar... ankom fest på kaia og var særdeles ovenpå....
Noe Roobin Hood ofte "prøver ut" spekulerte metoder på..

Kapteinen tømte på med håvenhet.. ..
og sa videre til sin kapteis-elskerine....
kom vi forlater disse udugelige guttene og finner et annet sted...
og jeg ladet kanonen...

...om jeg var en kaptein som deg.....
...ville jeg gått i byssa og talt over alle mine likvider.... i fred..
... så kanskje vi kan feste og nyte sommeren og slappe av i fred...
... fruen samtykket....kapteien gikk... ooooog.. som fortjent... fikk han sin straff....
....noe også Roobin Hood nøt...... den natten.........
....Så er du iallefall advart..mot rampete gutter med flippskjegg... på sikt....

Skjult ID med pseudonym småkresen to. 6 sep. 2007 18:19

Nyter små hviskende ord... og livet generelt... og ønsker feminia en fortsatt behagelig kveld..(hmm.. hvem hun nå er..mulig jeg kanskje vet men..litt nysjerrig selv nå. siden hun antakelig vet..).. men ikke si det til noen..

(mann 51 år fra Oslo) to. 6 sep. 2007 18:37 Privat melding

asparges, det var tøft å legge den første daten til IKEA. Neste gang kan du jo ta en av de værre testene for om forholdet er "liv laga", prøv å shoppe noe sammen på IKEA...

(mann 53 år fra Oslo) fr. 7 sep. 2007 14:13 Privat melding

Asparges.
Utrolig bra og kreativ date må jeg si. Hvorfor sitte rakrygget og med pendressen på i kanskje et scenario hvor man ikke føler seg helt hjemme? Bedre og finne på andre ting hvor man er mer avsappet og ikke minst er seg selv.

Ha en god helg selv asparges:) og selvfølgelig alle andre :)

(mann 35 år fra Sør-Trøndelag) lø. 8 sep. 2007 18:28 Privat melding

"Når regningen kom, tilbød hun seg ikke å betale sin halvpart."

Jeg hadde bare ledd og betalt min del. Kommer ikke på tale å spandere noe på noen som sitter og tar det som en selvfølge. Det er ikke akkurat den type jente jeg går ut med igjen uansett.

(mann 43 år fra Oslo) ma. 10 sep. 2007 22:56 Privat melding

Hei,
Jeg likte innledningen. Jente som på "bare bestiller seg en reindyrfilet" ryker selvfølgelig på hodet ut. Hadde jeg latt meg provosere hadde jeg ringt og klaget til moren hennes. .

(kvinne 56 år fra Østfold) lø. 22 sep. 2007 23:54 Privat melding

Om vi går ut og spiser middag første gangen, det har hendt, så tar jeg alltid min del av regningen. Dette avgjør jeg gjerne tidlig. For meg handler det om muligheten til handlingsfrihet. Vil gjerne ha muligheten til å si det var hyggelig, men sorry.... Det synes jeg er betraktelig vanskeligere når jeg har tatt imot en middag. Dessuten, hvis jeg vil ha konjak til kaffen har jeg ikke hjerte til å la noen betale den for meg.

Har til og med hatt den første daten hjemme hos meg. Det handlet om at vi egentlig hadde avtalt å gå en tur i marka, at det høljet ned, og at han ikke var tilgjengelig på telefonen pga viktige forhandlinger på jobben. Jeg hev meg rund og disket opp med skikkelig middag på meget kort varsel. Tror han ble litt overrasket over at jeg tok sjansen på å invitere ham hjem på første daten :) Det gikk bra, men jeg er fremdeles singel.