Alle innlegg Sukkerforum

DEN STORE KJÆRLIGHETEN

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym skriveline to. 25 juli 2013 20:20

Lurte på har dere virkelig elsket noen? Vet du hva det er å elske? Tror du at du kommer til å oppleve den store kjærligheten, eller er det bare noen få forunt, og noe man kun ser på film?

(kvinne 42 år fra Akershus) to. 25 juli 2013 20:28 Privat melding

Noen få forunt og resten på film...;)
...jada litt mist troa jeg...., men er lov og håpe da :))

(mann 42 år fra Nord-Trøndelag) to. 25 juli 2013 20:40 Privat melding

Har forekommet ja, verre å få det til å vare da. Noen tror alltid gresset er grønnere på den andre siden...

Skjult ID med pseudonym padde to. 25 juli 2013 20:46

Ja, og det var/er Paddine.

Skjult ID med pseudonym Eleni to. 25 juli 2013 20:51

Tror ikke det bare skjer på film, men har vel mine tvil om at det vil skje med meg.

Uten at det tar livsmotet fra meg, da :-)

Skjult ID med pseudonym Mann to. 25 juli 2013 20:51

Ja, dessverre. Definitivt ikke verdt det.

(mann 44 år fra Møre og Romsdal) to. 25 juli 2013 20:56 Privat melding

Det å elske noen tar tid, man må igjennom så mange porter først, bli tiltrukket, date, bli kjent, bli godkjent, bli kjæreste og forelsket og så må personen vokse på deg, og til slutt så vil man elske noen, ofte omtrent i brytningspunktet hvor mange misforstår det med at forelskelsen går over. Det å virkelig elske noen er ikke bare en følelse, men også et bevisst valg, det handler om å ta det valget og vite at du har tatt det valget.

Som første gangen man drikker kaffe, så blir man våken, etterhvert trenger man flere kopper kaffe for å få den samme effekten, så til slutt har ikke kaffen noen effekt, men man vet at man elsker det. Samme prinspippet med kjærlighet, bortsett fra når forelskelsen går over bytter man det ut med en ny person i stedet for å tørre å elske. Samme som at når man ble avhengig av kaffe så bytter man det ut med sjokolademelk fordi det gir deg sukkerkick, til det går over og man skulle ønske man hadde kaffe igjen.. Eneste forskjellen er at folk slutter ikke å elske kaffe...

Den store kjærligheten som man ser på film er jo på film av den grunn at det er sjelden. Noen er heldige og opplever det, og er så opptatt av å lete etter DEN følelsen at de ikke ser at de løper ned bakken ved siden av sykkelen.

Vil du oppleve den store kjærligheten så må du først oppleve at forelskelsen dør, og du vet at den er der likevel. For selv om sommerfuglene har fløyet så betyr det ikke at de ikke kommer tilbake, det betyr bare at du har blitt så trygg på personen og vant til den "rusen" - og så lever vi på kjærligheten til vi en dag når vi minst venter det opplever litt av den rusen igjen.

For de aller fleste av oss er den store kjærligheten et bevisst valg, hvor vi må gi det tid og la den komme, for noen ytterst få sjeldne så kommer den momentant. Men det er jo som å tippe lotto, i stedet for å jobbe.. begge deler kan gjøre deg rik, den ene krever mer jobb og tar tid, den andre kan kanskje aldri komme. Pick your way to happiness.

Men vit at det er forskjell på tiltrekning, begjær, fasinasjon, forelskelse, adrenalin og kjærlighet - Det høres kanskje ufattelig uromatisk ut, med at kjærlighet er et valg, men jeg tror dessverre at alt for mange blander kortene for mye. Jeg leste en gang, kanskje her?!? husker ikke: "Ta med en dame på ekstremsport-date, hun vil blande adrenalinet i kroppen med forelskelse og bli forelsket i deg" - litt generalisering for en gangs skyld fra meg, men man snakker så ofte om kjemi...

Skjult ID med pseudonym skriveline to. 25 juli 2013 21:11

Hmm ja det der med kjærligheten er kanskje ikke det letteste folkens;-)
Med ekte kjærlighet Mundilfare tenker jeg og på den som kommer etter at den "værste" forelskelsen er over, og går over i noe annet, og man bare vet allikevel..
Men jeg tror det er få som står så langt, som velger å gå den veien, fordi det er ofte som du sier en jobb.

Derfor hopper vi videre, amorøse (hærlig) ennå en gang, istedetfor å jobbe med seg selv. Og på veien mister man muligheten til å komme ordentlig nær et annet menneske- og seg selv..

Men jeg tror på at det finnes noen der ute, som man kan ha noe ekte med, og den dagen jeg ikke tror det lenger kommer jeg til å bli disillusjonert. Kall meg gjene naiv, men jeg tror på kjærligheten.

Men spennende å høre hva folk egentlig mener..
Har et inntrykk av at mange er "sånn passe" fornøyd med sin utvalgte, og egentlig kunne ønske seg noe annet..
Og det er jo ganske så trist synes jeg.

Skjult ID med pseudonym Mundilfare to. 25 juli 2013 21:24

Alt du trenger da @skriveline er en som også kan "holde ut" til det oppstår, vet hva det handler om og er villig til å ta jobben. Et forhold må man jobbe med som med alt annet. Vil man ha en god jobb, så må man gjøre en innsats. Vil man være slank og veltrent må man stå på. Vil man ha et godt forhold må det prioriteres og jobbes med. Romantikk er jo noe man gjør, og ligger i små og store handlinger, altså "alle" kan klare å få til et romantisk og fint forhold. For meg er det største hindret å bli forelsket, gjerne i kombinasjon med at den andre også må bli det. Går jeg først inn i et forhold så er det for at det skal vare. Er man "sånn passe" fornøyd så kan man jo selv gjøre noe med det?
Det går i vertfall ikke an å sitte stille ventende på at den store kjærligheten skal ramle ned i fanget.

Vi har nok da lik oppfattning av hva den ekte kjærligheten er, mine oldeforeldre og besteforeldre ble aldri skilt, mine foreldre ble aldri skilt, og alle har lært meg en ting, at forelskelse ikke er det samme som kjærlighet, og kjærlighet er et valg du må selv velge å ta og så stå for ditt valg "i gode og onde dager" - Da er det lov å være drittlei av og til, bare man vet at man har oppskriften på å komme ut av det. Og da må dere tørre å snakke, og velge en mann som tør å snakke ut om ting.

Men så er det enkelte som lever usunt og har flott kropp, enkelte daffer igjennom skolen og skaper drømmejobben litt på flaks. Noen vinner i lotto, og noen bare VET med en gang at det er kjærlighet man opplever. Mens i de aller aller fleste tilfeller så må man jobbe hardt for det. Er man villig til å overse 99 muligheter fordi man venter på den ene som kanskje ikke kommer?

Det finnes personer som klarer å skape livet, og det er noen som venter på å leve det, sånn er det alltid. :)

Skjult ID to. 25 juli 2013 21:47

Har mistet troen på den stoooore kjærligheten....

(kvinne 50 år fra Akershus) to. 25 juli 2013 22:05 Privat melding

Så super bra skrevet .. mundilfare :-) så enig med deg

(mann 40 år fra Oslo) to. 25 juli 2013 22:15 Privat melding

@Mundilfare
Enig, som det meste annet, det krever arbeid, vilje til innsats. Og da har man det samarbeidet som er den perfekte kjærlighet. Tenker på mine besteforeldre, de holdt sammen fra de var 19, DET var kjærlighet, helt til det siste.

(mann 35 år fra Oslo) to. 25 juli 2013 23:35 Privat melding

Jeg har ikke tro på DEN store kjærligheten eller DEN rette.

Jeg tror det kan finnes flere store kjærligheter og flere som er rette. Så om et godt forhold går galt betyr det ikke at sjansen har forsvunnet. Kall meg optimist for det ville være en korrekt beskrivelse.

Skjult ID med pseudonym wut? to. 25 juli 2013 23:43

Tja, jeg har aldri følt den store kjærligheten, men jeg trodde ikke på ekte forelskelse heller før for noen måneder siden. Det var ganske merkelig. Bare jævlig kjipt at ho ikke følte det samme, så nå er det bare å glemme.

Uansett, i lys av denne oppdagelsen har jeg tro på at det finnes en tilnærmet perfekt match der ute. Men når det måtte skje er et helt annet spørsmål.

(mann 33 år fra Oslo) to. 25 juli 2013 23:45 Privat melding

what "wut?" said.

Jeg har fortsatt tro på at det er mulig med tilnærmet perfekt match. Hun er et eller annet sted i verden, Norge eller ei. Jorda rundt tur i 30års gave?

Skjult ID med pseudonym søker to. 25 juli 2013 23:58

"Det viktigste er ikke å bli elsket men å elske". Sånt tullete ordtak vi er oppvokst med. Men jo eldre man blir desto mer forstår vi at det er sant. Uansett hvor mye vi er elsket så kan det aldri gi den samme gleden som det å elske.
Men det å elske noen er jo vårt eget valg, så vi kan faktisk velge denne gleden.

(mann 39 år fra Telemark) fr. 26 juli 2013 00:24 Privat melding

Ja og ja :)

Skjult ID fr. 26 juli 2013 00:25

Ja, har opplevd og hadde nok vart livet ut hvis jeg ikke oppførte meg som en dust.
Oppleve igjen? Tja, dette er jeg mer tvilende til.

(mann 45 år fra Oslo) fr. 26 juli 2013 01:03 Privat melding

...Og det betyr ikke å trøkke seg sammen med en annen som en flat sandwich :P Det betyr å forstå - og å få kraft - til å elske verden i et videre perspektiv. Jeg har erfart Den Store kjærligheten - men bare som sjeldne glimt. (Men det er nok til at jeg vet den eksisterer.) Via henne og han kan "kraften strømme som en syklus": Man viser hvor man elsker hverandre ved også å se/leve utenfor hverandre.

Fikk jeg sagt det jeg ville tro?

Skjult ID med pseudonym 75er fr. 26 juli 2013 01:55

Ja, har virkelig elsket noen og tror jeg kommer til å møte en person jeg virkelig kommer til å elske en gang til... Å være forelsket er herlig, men ingenting slår følelsen av å elske:-) det vil jeg oppleve igjen :-)

Skjult ID med pseudonym granskauen fr. 26 juli 2013 03:09

Ja, ja og njaaaaaa, skeptisk.

Skjult ID med pseudonym søker fr. 26 juli 2013 09:32

@HDV
Å elske er et verb, så ja du kan velge. Det betyr ikke at det er lett, det kan være innmari vanskelig.
Du sier du har elsket en annen før, hvorfor sluttet du? Hva var betingelsen for din kjærlighet?

Skjult ID med pseudonym K41 fr. 26 juli 2013 12:28

@El_Gringo Det du sier er så sant, så sant <3

Skjult ID med pseudonym -m- fr. 26 juli 2013 14:59

Jeg har opplevd det jeg så på som den store kjærligheten, meget mulig at hadde jeg ikke vært så pur ung så hadde jeg kansje vært i det enda og det hadde blitt bra igjen. I et lanvarig forhold er det jo bølgedaler. Men sånt noe er vanskelig å si. Dermed har jeg elsket og blitt elsket og følt hvor utrolig flott det kan være. Den samhørigheten over flere år, hvor forelskelse går over til kjærlighet. Dermed tror jeg og at jeg kan oppleve det igjen. Er en positiv sjel og tanken på at det skulle være min eneste sjangse ville jo vært veldig trist. Nei jeg kommer nok til å oppleve det igjen og denne gangen er jeg eldre og mer erfaren når det kommer til kjærlighet. Da kommer jeg nok til å kjempe enda mer når det går i motbakke og ikke gi opp så lett :)

(mann 39 år fra Buskerud) fr. 26 juli 2013 15:48 Privat melding

Jeg har opplevd det som jeg oppfattet som den store kjærligheten 2 ganger i mitt liv, hvert fall har de gangene vært helt annerledes enn hva andre ting jeg har opplevd.

Så ja at man kan finne den store kjærligheten er det for meg ikke tvil om, som mundifar og andre sier, "problemet" er at man gjerne må jobbe litt for å finne denne store kjærligheten, og det er jo ikke alltid så veldig enkelt..

Enn annen ting er jo at folk gjerne tolker den store kjærligheten veldig forskjellig, jeg har mine preferanser på hva kjærlighet er kontra forelskelse, mens andre igjen har sine preferanser.

Kan ikke bare livet på den måten være litt lettere da... sukk :P

(mann 39 år fra Buskerud) fr. 26 juli 2013 15:50 Privat melding

@ m
Fine ord, der er litt av cluet! Ikke gi opp så lett i motbakkene!

Skjult ID med pseudonym Lazarus75 fr. 26 juli 2013 17:09

jeg tror fremdeles, men man blir jo ikke yngre :)

Skjult ID med pseudonym Jøran. fr. 26 juli 2013 17:13

Ja, ja, ja, nei, nei.

Skjult ID med pseudonym -m- fr. 26 juli 2013 17:19

@santonse

Takk :)

(mann 37 år fra Vestfold) fr. 26 juli 2013 17:51 Privat melding

Hmm, og jeg som ikke liker kaffe...

Skjult ID med pseudonym hemmelig fr. 26 juli 2013 17:55

Mye bra i denne tråden, men jeg er solid uenig i at en må la forelskelsen dø før en kan elske.

(mann 39 år fra Buskerud) fr. 26 juli 2013 18:10 Privat melding

@hemmelig
Ja er vel egentlig enig i utsagnet ditt, en forelskelse kan gå over til å elske.

MEN, det som (jeg tror) ofte skjer, er at denne forelskelsen går over etter hvert (kan gjerne ta år), og det er da mange ikke "går" videre og lar hverandre elske den andre.

For i mine øyne er det ikke tvil om at selve forelskelsen er mer "rosenrødt" mens selve kjærligheten bygger vel mye på respekt, det å se opp til hverandre og mange andre tellende elementer

Skjult ID fr. 26 juli 2013 18:11

@ M

My pleasure! :)

Skjult ID med pseudonym santonse fr. 26 juli 2013 18:13

den skulle jo være med brukernavn :)
Prøver å ikke poste flere poster etter hverandre med bilde, Please be patient, still learning!

Skjult ID med pseudonym :) fr. 26 juli 2013 22:42

:)

Skjult ID med pseudonym Marihøna fr. 26 juli 2013 22:45

Jeg vet hva det vil si å elske, og å bli elsket..

Skjult ID med pseudonym Marihøna fr. 26 juli 2013 23:21

Jeg er heldig å har opplevd å elske, og bli elsket. Vi elsket hverandre dypt og inderlig, vi var det nærmeste man kan komme sjelevenner. Dessverre døde han altfor ung. Å bli elsket og elske noen er en fantastisk og himmelsk ting. Å ville springe herifra og til månen hadde jeg gjort for han, og det hadde nok han gjort for meg også. Det som er bakdelen med å ha opplevd dette, er at jeg vet hvordan dette føles, og det skal mye til for å matche det.. Men jeg tror og håper jeg får oppleve det igjen :)

Skjult ID med pseudonym skriveline fr. 26 juli 2013 23:27

Tusen takk til alle dere for å dele historier og synspunkter- jeg tror det finnes håp:-)

Skjult ID med pseudonym Patsy fr. 26 juli 2013 23:29

@Marihøna
Høres flott ut (bortsett fra at han døde).

Skjult ID fr. 26 juli 2013 23:30

shut up Patsy, du kommer bare med idioti!!

(mann 39 år fra Buskerud) fr. 26 juli 2013 23:35 Privat melding

Men kjære deg (Skjult ID ) - fr. 26 juli 23:30
Hva er det som har rammet deg idag da?

Skjult ID fr. 26 juli 2013 23:36

Må jeg utdype @santonse?

Skjult ID med pseudonym santonse fr. 26 juli 2013 23:40

@ (Skjult ID ) - fr. 26 juli 23:36
Mulig jeg har oversett en kontekst her, men så da ikke noe galt i hva Patsy skrev i og for seg, derav min kommentar til deg...

Skjult ID fr. 26 juli 2013 23:44

Av erfaring vet jeg at @Patsy til stadighet kommer med spydigheter på forum. Det å ha med i parantes at en person døde, bekrefter bare hva jeg tidligere har sett @Patsy har kommet med. Derfor min kommentar @santonse.

Skjult ID med pseudonym Marihøna fr. 26 juli 2013 23:48

Jeg tok ikke det som en spydighet, bare så det er sagt.. :) første gang jeg kommenterer noe på forum, så jeg er litt ny her inne..

Skjult ID fr. 26 juli 2013 23:50

Det var bra @Marihøna, trist historie å høre.

(mann 39 år fra Buskerud) fr. 26 juli 2013 23:54 Privat melding

@ (Skjult ID ) - fr. 26 juli 23:44

Nå skal jeg ikke lage en diskusjon ut av dette, for som sagt så kjenner jeg ikke konteksten, og det kan jo da være flere enn meg som ikke gjør det, da virker en slik kommentar som din ganske latterlig, jeg skal ikke forsvare eller angripe hva eventuelt Patsy har sagt eller gjort da jeg ikke vet.

Ett velmenende råd til deg vil jo da være å rapportere de personene som du mener kommer med galle, og ikke komme opp med samme galle selv..

Om det er greit for deg, så tenker jeg at vi uansett stopper denne samtalen her, da dette er veldig offtopic.

Skjult ID med pseudonym Flux lø. 27 juli 2013 10:20

Men hva er kjærlighet, forelskelse, begjær, å elske, å være betatt, tiltrukket av etc.

Vi har så mange fine flotte ord for følelser som det er så vanskelig å definere, så vi mener vel alle noe litt forskjellig hver gang vi bruker disse ordene.

Jeg har aldri sagt til noen at "jeg elsker deg", og jeg vet ikke om jeg noen gang vil si det til noen.

En slik selvutslettende kjærlighet hvor man vil kaste seg foran en bil for å redde sin kjære synes jeg er litt skremmende, men når det gjelder mine barn så ville jeg nok gå ganske langt. Det er en kjærlighet hvor de bokstavelig talt er en del av meg, og kanskje jeg en dag vil finne noen som jeg føler det samme for. Jeg kommer ikke til å sittet på gjerdet å vente til henne dukker opp, for da mistenker jeg at jeg vil vente lenge :)

Nå det gjelder om det bare en en det ute som er den perfekte match, eller "den store kjærligheten", så har jeg ikke noe tro på det. Jo da, det finnes nok noen der ute som er omtrent 100% match ,og hvor vi ville hatt et flott liv sammen med, men da det jo er 7 milliarder mennesker her på kloden, så er vel sannsynligheten for at hun er her på sukker ganske liten ;)

Finner jeg noen som jeg er veldig tiltrukket av, både utvendig og innvendig, og hun føler det samme for meg, så kommer jeg til å satse på oss :)