Alle innlegg Sukkerforum
Skjult ID med pseudonym fuvv ma. 5 aug. 2013 20:49

Så, jeg har fundert litt. Hvor virkningsfullt er hypnose, og hvor lenge varer "effekten"? Selvsagt individuelt så sikkert nesten umulig å svare på, men når de viser hypnose på diverse TV-show, så er det jo veldig virkningsfullt på noen, og det virker som at det er hypnotisøren som bestemmer hvor lenge hypnosen skal vare.

Jeg sliter med litt dårlig selvtillit, uten å helt vite hvorfor. Har ikke noe særlig grunn til å ha lite tro på meg selv, men på enkelte områder hemmer det meg likevel en del. Hva om jeg er mottakelig for hypnose, og hypnotisøren sa noe slikt som dette til meg?

"Når du våkner vil du være fylt opp av selvtillit, uten å være selvgod. Å omgås og prate med folk vil føles som det mest naturlige i verden for deg, og du vil ikke synes det er ubehagelig å ta kontakt med fremmede folk"

Eller noe sånt :-)

Så er det jo bare for hypnotisøren å la være til å avbryte hypnosen. Men det er vel gjerne mer komplisert enn dette? Kanskje jeg etter noen timer eller dager er tilbake til normalen?

Men en skulle jo tro at det var mulig å hypnotisere folk til litt bedre selvtillit når enkelte kan bli hypnotisert til å tro at de er en hund eller apekatt :-p

Skjult ID med pseudonym MrMister ma. 5 aug. 2013 21:00

Det er vel litt som placebo effekten....mulig litt sterkere effekt.

Derren Brown hadde et show hvor han lurte mennesker til å ta en pille mot angst og frykt (og røyking) - og det "fungerte" på de fleste av dem, selv etter at de ble fortalt at de bare tok sukkerpille.

Så lenge DU tror på noe så vil det stort sett hjelpe ganske mye, selv om hypnose har fungert på mennesker som ikke "tror" på det. Det finnes visstnok veldig mange teknikker for hypnose, så det går vel bare på å finne en metode som fungerer for deg selv.

Aldri hørt om permanent hypnose men jeg har sett flere show hvor mennesker har blitt lurt over flere dager og uker...så det er mulig at det finnes noe slikt.

Tingen med hypnose er jo at du ikke skal vite hva som skjer da....så hypnotisøren må jo eventuelt få deg til å tro at du er noen du ikke er. Alt er jo bare snakk om å blokkere eller forsterke visse deler av ting som skjer i hjernen din....

Skjult ID med pseudonym Voksenmann ma. 5 aug. 2013 21:23

Hypnose er en reell og god behandlingsteknikk for mange traumaer og "lidelser". Du bør lese boken "Hypnose. Alt du bør vite om hypnose" av Paul McKenna. McKenna er mest kjent for sine underholdsningsmessige hypnoseshow, men jobber også med hypnoseterapi. Boken er en veldig god innføring i totaliteten omkring hynose og menneskesinnets grunnlag for hva hypnosen kan gjøre.

Skjult ID ma. 5 aug. 2013 21:25

Hvor fikk du behandling Klara? Trenger tips til dyktig og seriøs hypnotisør.

Skjult ID med pseudonym Voksenmann ma. 5 aug. 2013 21:26

Det bør kanskje legges til at det er ulike lovgivning i ulike land når det utøvelse av hypnose. I Norge er det bare leger, tannleger og psykologer som har lov til å bruke hypnose på andre personer.

Skjult ID ma. 5 aug. 2013 21:28

Lurer på om det finnes bivirkninger og om det kan være farlig på noen måte

(mann 33 år fra Oslo) ma. 5 aug. 2013 21:45 Privat melding

"Jeg sliter med litt dårlig selvtillit, uten å helt vite hvorfor."

Den setningen der sier alt: "uten å helt vite hvorfor". Det er DER problemets kjerne ligger, og det er der du må grave. Hypnose vil lindre symptomene, men ikke årsaken. Invester heller i en psykolog enn hypnotisør, spør du meg. Jeg tror du vil få mye mer utbytte og nytteverdi der.

Skjult ID med pseudonym -m- ma. 5 aug. 2013 21:46

Sier meg enig med RPierce bedre å ta det onde ved roten i stedet for å dekke over.

Skjult ID med pseudonym fuvv ma. 5 aug. 2013 22:15

Klart, det er jo ALLTID en årsak til dårlig selvtillit. Og psykolog er nok en god løsning i veldig mange tilfeller. Tror ikke den dårlige selvtilliten min stikker så dypt, så en dyktig psykolog hadde kanskje kunnet hjulpe meg på kort tid, eller så hadde det tatt lang tid med kostbare timer uten særlig progresjon fordi det likevel var vanskelig å finne nøkkelen. Hvem vet.

Føler litt at det ligger en innarbeidet sperre hos meg. Det er ikke noe spesiell grunn til at den skal være der lenger, og tenker at om jeg er mottakelig for hypnose så kanskje dette kunne blitt løst på svært kort tid. Istedetfor å ta lange runder med en psykolog som må grave og grave før årsaken kanskje kommer fram i dagen.