Alle innlegg Sukkerforum

True or false

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym usikker ma. 5 aug. 2013 22:10

Its not the meaning of life. Its the feeling of life. True or false?

(mann 44 år fra Møre og Romsdal) ma. 5 aug. 2013 22:28 Privat melding

Det individuelle livet, hva som er riktig for meg, trenger ikke være riktig for deg.
Livet er fullstappet med følelser fra fødsel til grav, om man definerer meningen til å være en følelse, er det i så fall lykke man forfølger?
For meg er meningen å være i kontinuerlig utvikling, slik at jeg blir flinkere til å engasjere og ta vare på de rundt meg. Jeg tror veldig på det lærende mennesket og søker aktivt kunnskap, det betyr ikke at det er det riktige for noen andre. Og trenger livet å ha noen større mening enn å fødes og begraves? Jeg tror ikke det MÅ det, noen hindrer kriger, andre finner opp kur for sykdommer, noen ofrer livet for å hjelpe de i nød over hele verden, men det er mange tilfeldigheter som har ført de dit. Tror det var Mor Theresa som sa, "Jeg startet med å hjelpe ett menneske, og det har jeg gjort siden" En større mening for menneskeheten som helhet ser jeg ikke, i så fall vil ikke det være en multikulturell euforisk følelse, kanskje mer verdensfred?
Jeg tror hver enkelt må finne sin egen vei, ikke se seg for mye tilbake, og ikke se for langt frem, men heller vite hvor man står, og hvor man ønsker å gå.

Jeg har funnet min «mening med livet» - og den er ikke basert på å finne en følelse, lykke er for meg en bevisst erkjennelse, derfor vet jeg at jeg er lykkelig selv om jeg skulle være trist eller ha det vondt. Min lykke påvirkes ikke av humørsvingninger – Jeg har lykke som en gjenstand, enten har jeg den, eller så har jeg den ikke. Jeg velger å ha den, på bakgrunn av observasjoner av hva jeg har i livet mitt.

Jeg har en 120 siders beskrivelse av dette, så litt kort plass for meg her kjenner jeg. Og jeg tror flere kan klare å finne sin «mening med livet» om man forstår at den ikke består av en stor sannhet.

Så for å svare på spørsmålet ditt: Tralse, eller Farue om du vil...

Skjult ID med pseudonym 26 ti. 6 aug. 2013 00:29

True. Det er veien som er meningen, og på veien føler vi.

Skjult ID med pseudonym Antonym ti. 6 aug. 2013 00:32

The trouth is a potato!!

Skjult ID med pseudonym Statistisk ti. 6 aug. 2013 07:56

Når vi søker meningen med livet, er de jo gjerne en følelse av meningsfullhet vi søker. Og ikke meningen som faktaopplysning. Så litt "true". Men tror ikke følelsen av at noe er meningsfullt er knyttet opp mot en bestemt emosjon.

(mann 38 år fra Oslo) ti. 6 aug. 2013 08:52 Privat melding

Ikke noe vits å henge seg opp med hva meningen med livet er, for da risikerer man å gå glipp av å leve.