Alle innlegg Sukkerforum

Hvorfor er de fleste anonyme på forumet ?

Vis siste innlegg
(kvinne 59 år fra Telemark) lø. 10 aug. 2013 11:01 Privat melding

Dette er et datingforum, og dra regner jeg med at de fleste er her fordi de egentlig ønsker å finne en partner/kjæreste/date.
Det jeg lurer på er hvorfor folk da presenterer seg og sine meninger her som anonyme ?

Det skrives mye rart her, men folk viser kanskje hvem de er og hva de står for i sine skriverier.
Det kunne vært et bra bidrag til å bli kjent med hvem folk egentlig er og om de står for noe en selv liker/aksepterer.
Mange profiler sier litt lite, så dette kunne vært et tillegg til å bli kjent med ulike personer.

Finner det vanskelig når mesteparten av innleggene postes anonymt. Da blir det litt uinteressant hva den enkelte sier. (Selv om jeg flirer litt av hvordan enkelte presenterer seg). De tør vel fordi de er anonyme.

Tør man ikke stå for de meninger man har ? Ønsker man ikke å finne likesinnede ?

Finner det litt feigt, særlig der man rakker ned på andre eller andres meninger.

Forumet kunne blitt noe seriøst om alle postet med kallenavnet fra profilen slik at man kan finne ut om dette er en person som vekker interesse totalt sett.

Utfordrer dere til å være modige nok til å stå for det dere poster ! ;)

(mann 32 år fra Oslo) lø. 10 aug. 2013 11:46 Privat melding

Det er ein ganske klar negativ relasjon mellom politisk ukorrektheit og anonymitet. Anonyme mennesker føler seg friare til å seie kva dei vil, og til å lufte sitt begjær, sine fordommer og sin forakt overfor andre mennesker og grupperinger.

Folk som framstår utan anonymitetens trygge slør har i dei aller fleste tilfella relativt politisk korrekte og "voksne" meininger om det meste. Dei snakker ifrå storhjernen, og fortier sin amygdala, sitt hjarte, sin lever sin penis og sin vagina.

(kvinne 30 år fra Aust-Agder) lø. 10 aug. 2013 11:49 Privat melding

Ser ofte ut som at folk vil lage mest mulig kvalm uten å måtte stå for det. Og det ser ut som det er veldig mye sexuelt relaterte tråder, og kanskje ikke alle vil poste med profilen sin slik at alle kan se hva de liker/har gjort osv.

Men når de bruker pseudonym bare for å rakke ned på hverandre, ha "pisse-konkurranse" og rett å slett være ekle, syns jeg de er spesielt feige

Skjult ID med pseudonym reg lø. 10 aug. 2013 11:54

Forum er bare 1% av sukker, har en litt utypisk medlemsmasse og tiltrekker seg noe flere av de som har problemer, grunner til å forbli single etc.
Så forum er kanskje ikke det beste stedet å lete.
Ellers er det best å være anonym, siden forum har en ukultur med outing/uthenging, og det er enkelte tvilsomme forumister som også har drevet med trakassering og stalking privat utenfor sukker.

(kvinne 45 år fra Hordaland) lø. 10 aug. 2013 12:15 Privat melding

Anonymitet er jo også en frihet. Terskelen blir lavere for å snakke om helt personlige ting, som man ellers bare ville delt med nære venner, folk man stoler på. Ikke alt man vil dele rundt lunsjbordet på jobben. Ikke på forumet heller.

Ikke at man ikke kan stå for det man mener. Men folk er dømmende, noe som også vises i svært mange tråder her. Jeg har ikke lyst til å bli stemplet som det ene eller andre av folk som ikke kjenner meg, på bakgrunn av enkeltuttalelser. Derfor foretrekker jeg som oftest å skrive anonymt. (Men tar utfordringen og skriver dette åpent;))

Vi hadde kanskje sluppet en del ufine innlegg, skrevet mest for å provosere, om man ikke kunne skrive anonymt. Men tror nok en del av de mer personlige diskusjonene også hadde forsvunnet.

Synes for øvrig at det ikke burde være mulig å bruke mange ulike pseudonymer. Og at det burde være mulig å kontakte personer kun på grunnlag av pseudonymet.

(kvinne 44 år fra Oslo) lø. 10 aug. 2013 12:37 Privat melding

Jeg har lest og "snoket" en del på Forumet i det siste. Jeg er sånn relativt ny på Sukker, og har fått inntrykk av av det uansett blir feil. De som som skriver med åpen profil får tilbakemeldinger på at de "tøffer seg" med sine meninger, og de som skriver annonymt, får tilbakemeldinger om at de er feige! Jeg har vel bare konkludert med at vi er forskjellige og at det får jeg bare respektere.

Jeg er litt enig med @Etella, at det er en viss frihet i det å skrive under pseudonym. Jeg har svart på noen tråder her, særlig de som omhandler råd om hva jeg tenker om ulike ting (dating, sex o.l.) og det ville jeg nok ikke delt åpent med kollegaer eller fremmede mennesker. Da er det greit å "gjemme" seg litt bak et pseudonym.

Jeg kunne forøverlig ønske at jeg kunne søke opp profilnavn i forumet. Da kunne jeg jo virkelig fått en intrykk av hva ulike, interessante folk, som jeg kunne tenke meg å bli bedere kjent med, har ment i ulike saker:-)

(mann 44 år fra Møre og Romsdal) lø. 10 aug. 2013 12:43 Privat melding

Jeg kom frem til den konklusjonen at jeg er her for å vise hvem jeg er for å finne noen, og da nytter det ikke å være anonym. Det å kunne skrive anonymt er greit, om man ønsker å gå inn på et tema som man ikke nødvendigivs er komfortabel til å skrive åpent, det kan være konkrete ting om en ex, eller en date som lett kan identifisere andre personer, da synes jeg det er greit å være anonym. Jeg for min del har valgt å kun skrive åpent, men skriver med pseudonymet "Mundilfare" for å unngå at bildet vises hele tiden. Jeg avslørte min skjulte identitet, da jeg ikke har problemer med å stå for det jeg skrev som anonym også. Er bevisst på å prøve å bidra positivt, kan selvsagt være uenig, men prøver å unngå å være ufin, i det minste bevisst.

@reg - forumet er ikke bare sukkers skyggepersoner - det er mange oppegående gode mennesker her, jeg har blitt litt kjent med flere som viser sterke gode kvaliteter i form av både å være oppegående og reflekterte. - Jeg velger å være aktiv her for å være en motvekt mot det negative, for å bidra til at forumet faktisk skal være en møteplass for single, om vi er sprø eller ei. Om vi hadde fjernet anonymiteten eller linket alle brukere opp til ett pseudonym som var sporbart så kunne man klart å få et bedre møterom.

Jeg har stort sett fått positive tilbakemeldinger her inne. Noen er uenige med meg, noen er enige, ingen har vært direkte ufine.

Det skal ikke mer enn et par timers arbeid til fra sukker.no sin side for å gjøre forumet bedre. De logger sikkert allerede IP-adressen på både innlegg og innlogging, så de kunne like gjerne opprettet et felt for valgfritt forumbrukernavn - og så vips kunne ikke personer skrive med forskjellig identitet osv.. det hadde luket ut det verste. Det krever et ekstra felt i databasen, litt justering på kildekoden og vips så er ting bedre. Alle utviklere som er litt under snittet flinke kan dette. Så egentlig noe Sukker.no kunne fikset på mandag før lunsj om de VILLE.

Skjult ID med pseudonym 1234 lø. 10 aug. 2013 13:44

Jeg vurderer fortløpende å skrive med åpen profil. Foreløpig er det ikke aktuelt fordi jeg ønsker ikke at hvemsomhelst skal finne meg. Ikke nå.

Men jeg støtter helhjertet forslaget om å måtte holde seg til étt pseudonym!

(mann 40 år fra Østfold) lø. 10 aug. 2013 14:00 Privat melding

Noen ganger kan man skrive om ting som er mer personlig, og da er det greit å kunne være anonym. Det er også veldig lett å overanalysere uttalelser og anta at "slik og slik er det" om personen som skriver på forum, og også i disse tilfellene er anonymitet en fin ting. Man får ikke sjansen til å forklare hva en egentlig mente til de som bare leser forumet og som gjør seg opp en mening om en person ut fra det han/hun skriver. Når noe man skriver ikke kommer frem som det er ment, kan det jo skremme bort "den rette".

Anonymitet er IKKE greit når det bare er brukt for å kunne lage kvalm og skrive nedsettende om andre. Dette er det bare svake mennesker som gjør.

(kvinne 42 år fra Akershus) lø. 10 aug. 2013 14:36 Privat melding

Det hadde vært "ryddigere" om hver bruker hadde hatt ett pseudonym.
Enig med Shyboy77 at å være anonym for å lage kvalm ikke er greit...
Har lest litt her inne, og det forundrer meg at en del er såpass ufine.
Lurer på om de er sånn IRL også!?