Alle innlegg Sukkerforum

Skal man være ærlig ?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Ærlig to. 15 aug. 2013 22:35

Jeg skadet meg stygt i en ulykke for flere år siden som nesten tok livet mitt, men etter flere års opptrening fra rullestol til å gå normalt igjen er jeg i dag 100% frisk og i full jobb og fryktelig stolt over hva jeg har prestert. Denne ulykken satte sine spor ved at jeg fikk arr og de er jo synlige om sommeren da jeg går i shorts o.l. Ingen som kan se at jeg har vært utsatt for en ulykke så lenge jeg har på bukse. Hver gang jeg skriver med en gutt og det ymtes frempå at vi kanskje skal treffes snart forteller jeg om denne ulykken og arrene. Enten ender det opp med ingen svar tilbake eller hyggelig melding om at det ikke har noen betydning ,men allerede første kontakt etter at jeg har vært ærlig merker jeg veldig ofte (ikke alltid ) at det ikke er den samme "kjemien" mellom oss lengre. Det kan være så mangt at de hadde andre de snakket med og lett å kutte meg ut når de vet jeg ikke er "perfekt". Jeg har full forståelse at man ikke ønsker kontakt, men noen ganger luer jeg på om jeg kanskje skulle ha ventet til etter det første møtet slik at de i alle fall kan få mulighet å se om det faktisk er kjemi og noe å bygge på. Kanskje man da har lettere for å overse dette med arrene. Hva mener dere, skal jeg fortsette å være ærlig eller skal jeg vente ?Fint med innspill da jeg nå er usikker på hva jeg bør gjøre, kanskje jeg legger for mye i det. Det kan kanskje være veldig overveldende når jeg slenger ut denne historien. I RL tenker jeg ikke så mye over arrene da de er en del av meg og jeg er en person som hverken er bitter eller dveler med fortiden, skjedd har skjedd og konsentrerer meg heller om fremtiden og hva godt den kan bringe, jeg får heller jobbe litt mer en andre for å finne kjærligheten. :)

Skjult ID med pseudonym sau to. 15 aug. 2013 22:37

Gutter som lar seg påvirke av sånt, er ikke gutter å spare på. Fortsett å fortell det du, til han som ikke bryr seg dukker opp. Det er testen sin det.

Skjult ID med pseudonym sugardaddy to. 15 aug. 2013 22:39

Tror du vet svaret selv her.
Hvis en person utelukker deg på grunn av arr, så vet du at personen ikke er verdt noe. Den samme personen vil nok også dumpe deg hvis du har en stor nese eller hengepupper.

Skjult ID med pseudonym melis to. 15 aug. 2013 22:40

Hva med å skrive det i profilen, så slipper du kontakt med lavpannne i utgangspunktet?

Skjult ID med pseudonym Siri to. 15 aug. 2013 22:40

Jeg syns ikke du trenger å fortelle det så fort. Man forteller jo ikke ALT om seg selv før man dater noen? Alle har vi en livshistorie, og noen ting bør man vente med å fortelle til man blir bedre kjent. Ønsker deg MASSE lykke til!:)

Skjult ID med pseudonym Ærlig to. 15 aug. 2013 22:42

Takk , jeg vet egentlig svaret og ønsker å være ærlig.. Ønsker dem ikke å fortsette kontakten er dem ikke verd min tid. Men jeg har nå flere personer som mener jeg ikke burde være så ærlig, derfor ble jeg litt usikker.

Skjult ID med pseudonym durrr to. 15 aug. 2013 22:42

Tja, på en side vil du ha bredere suksess om du ikke forteller det så fort. Men det er en side ved deg som er ganske vesentlig. Når jeg drar på date med noen, vil jeg bli kjent med dem. Jeg vil ikke ha en wannabe-A4 jente ;)

Skjult ID med pseudonym sugardaddy to. 15 aug. 2013 22:44

Jeg ville ikke ha tatt det opp før det nærmer seg aktuelt for en 2. eller 3. date. Det er jo ikke arrene han skal bli kjent med.

Skjult ID med pseudonym Siri to. 15 aug. 2013 22:45

Men dette handler ikke om å være ærlig. Så klart du skal fortelle det etterhvert hvis dere fortsetter å treffes! Men du "skylder" ingen å si det før dere har møttes. Jeg forteller ikke de jeg skal date at jeg har sillikonpupper. Er jeg uærlig fordet?? (vet at ikke det kan sammenlignes med deg...men det var et eksempel)

Skjult ID med pseudonym Ærlig to. 15 aug. 2013 22:47

Takk for kjempeflotte svar.

hehe glemte helt å huke av for anonym men godt vi får slette meldingene våres.

Skjult ID med pseudonym Ærlig to. 15 aug. 2013 22:51

Jeg kommer heller til å se an litt neste gang og gjøre hva jeg føler for der og da. Men som NVE sier at jeg ikke må gjøre arrene større en det de er, det er jo akkurat det jeg gjør i RL men kanskje ikke helt klarer å overføre på slike nettsider.

Skjult ID med pseudonym Elizabet69 to. 15 aug. 2013 22:51

Når jeg leser det du skriver er det første som slår meg at du forteller mennene noe negativt om deg selv (du har arr), men jeg leser historien din helt omvent. Du forteller jo om et fantastisk pågangsmot, ståpåevne og innsats - og du lykkes å nå målene dine! Hvilken historie er det egentlig som sier mest om deg? Og hvilken historie forteller du?

Når det er sagt, jeg tror jeg uansett ville fortalt dette ansikt til ansikt. Da er det lettere å avklare fortløpende, kanskje ville det til og med være naturlig å vise ham arrene også? Et brev som begynner med "jeg må fortelle deg noe... " blir jo veldig skummelt, mye skumlere enn det behøver å være. Det er jo bare noen arr på kroppen til ei jente med masse tæl og pågangsmot!

Skjult ID med pseudonym skrujern to. 15 aug. 2013 22:53

TS:

Her er mine tanker om det som mann. For min del er ikke dette noe du trenger å si i starten. På et senere tidspunkt er det greit nok. Og for å være helt ærlig, hvis ikke disse arrene dine er av en helt sjokkerende art, trenger du ikke si det i det heletatt for min del.

Hvis du vil fortelle det trenger du ikke male ut en lang kjip historie. Bare si det som det er. Du krasjet, havnet i rullestol og trente deg opp til å gå igjen. Ikke gjør det til en lang greie med sjukdomsprat, det kan du heller ta senere. En mann vil være nysgjerrig på dette og spørre selv etter hvert.

Skjult ID med pseudonym skrujern to. 15 aug. 2013 22:54

Og ja, som folk over har skrevet. Bare tull å ta dette i meldinger her på sukker.

Skjult ID to. 15 aug. 2013 22:57

Jeg er jente og har noen stygge arr selv. Men jeg tenker ikke over det. Så nevner det ikke for gutten engang. Men det er klart de kan ikke unngå å se dette når jeg er naken. Men har aldri opplevd noe negativ angående arrenne. Har vært mere nysgjerrighet, kan ha ligget i sengen og kost og gutten har begynt å utforske arrene. Og da har det så klart vært naturlig å snakke om dem. Og har ikke opplevd å bli dumpet pga arrene.
Men nå har jeg heller ikke hoppet i sengen med noen jeg ikke allerede har utviklet følelser for, og tror det har vært gjensidig. Og jeg som person er jo ikke noe annerledes med eller uten arr. Så la gutten lære deg å kjenne først. Om dere blir godt kjent før dere havner i sengen er det også naturlig å fortelle om ulykken. Og da vil han jo også skjønne at du har arr.

Men nå har jeg hatt dem i mange år, og det er for meg blitt helt naturlig. Prøv å ikke fokuser så mye på dem, så vil du se at det går bra. De vil også bli mindre fremtredende etter hvert.

Skjult ID med pseudonym opphøyet to. 15 aug. 2013 22:58

Takk for innlegget! Kom til å tenke på at jeg også har noen ganske store arr etter hofteoperasjon i barndommen. Tenker ikke på dem i hverdagen og hadde aldri tenkt på å nevne det i chat før et møte. Jeg tror kanskje jeg også vil råde deg til å vente med historien om arrene til et møte. Historien om ulykken er veldig sterk, men sier du rullestol er det nok mange som rygger hvis de ikke har møtt deg. Historien blir enda sterkere hvis du forteller den når dere møtes når han likevel ser at du er frisk og sunn.

Skjult ID med pseudonym flaske to. 15 aug. 2013 23:04

På dette stedet blir folk diskvalifisert som potensiell partner på bakgrunn av bagateller. Vi ser så mange profiler og prater med så mange her at om en eller annen ting oppfattes som negativ så kutter vi kontakten og går videre. Dette gjør vi selv om vi vet at alle her inne har feil og mangler. Jeg anser det egentlig ikke som feil og mangler, men som spor av levd liv, og detaljer som er med å gjøre den enkelte spesiell.

Jeg har selv min historie som har satt spor i mitt liv. Noen spor er synlige mens andre er skjulte spor som man kan oppdage ut fra mine valg, etter hvert som man blir kjent med meg. Slike spor er et godt utgangspunkt for å bli kjent, da alle spor har sin historie som er verdt å fortelle.

Så min tanke er at det kan være greit å vente med å fortelle det til du har vist deg frem, og sett hva den andre har å by på. Da vet du bedre om dette er en person som fortjener å se dine spor, og få høre historiene som hører til. Når du er kommet så langt, tror jeg ikke personen du har truffet vil reise seg og gå på grunn av noen arr. Noen ganske få vil selv da forlate deg på grunn av dette, men de hadde nok forlatt deg for en eller annen bagatell ganske raskt uansett.

Jeg ønsker deg lykke til!

Skjult ID med pseudonym Skalle to. 15 aug. 2013 23:04

TS:
Bare vent til dere har møttes IRL. Jeg har datet ei som var selvskader og hun hadde mange arr oppover armene. For meg var ikke dette noe problem, men hadde hun startet med å fortelle meg dette på melding så hadde jeg kanskje ikke møtt henne(?) (Vanskelig å vite nå i etterkant).
Jeg møtte jenta og falt pladask. Da betydde arrene ingenting for meg. Håper du også møter en som ikke bryr seg om arrene. Du fortjener det :)

Skjult ID med pseudonym Ærlig to. 15 aug. 2013 23:05

@skult id 22:57

I virkelig liv har jeg aldri problemer med arrene og tenker ikke over dem, ingen av mine kjærester har heller brydd seg. Men her inne virker det helt motsatt, veldig mange som bryr seg negativt.

Takk for at du tok deg tid til å fortelle om deg :)

Det samme til deg Opphøyet, godt å høre fra andre i samme situasjon.

Skjult ID med pseudonym Ærlig to. 15 aug. 2013 23:07

@skalle

Takk, godt å vite at det finnes slike menn som deg :)

Skjult ID med pseudonym Mr to. 15 aug. 2013 23:23

Hvorfor trenger du å nevne det i det hele tatt? jeg har et arr på ryggen etter at jeg fjernet en føflekk, men jeg forteller da vel ikke det til noen? Hva er poenget?
Helt ærlig tror jeg at om jeg plutselig så det en gang og fikk høre en lignende historie ville jeg bare hatt lyst til å gi henne en klem og nusse benet :P

Jeg tror da etter å ha lest de andre meldingene at vi kan konkludere med at fyren kan finne ut av det på den naturlige måten, ved å se det. Men ta gjerne å fortell om hva som skjedde når du har møtt han en gang eller to, kanskje til og med før om du føler for det, men ikke føl at du må :)

Skjult ID med pseudonym oslomann fr. 16 aug. 2013 14:37

En kollega av meg fortalte for en stund siden om en av hennes venninner som for noen år siden møtte en mann, og begynte å date han. Saken var imidlertid at hun var gravid da hun møtte denne nye mannen, noe sånt som 3 mnd på vei. Ikke langt på vei nok til at han la merke til det altså, men hun var klar over det selv. Hun valgte ikke å si noe til han før de hadde datet en liten stund og han hadde begynt å få følelser for henne, og når hun først gjorde det så valgte han å bli værende hos henne. De er visst i dag gift. Ganske sleip etter min mening, og jeg tviler på om det hadde fungert ovenfor alle menn, men det fungerte for henne i hvertfall og enden var jo god i og med at de fortsatt er sammen. De har visst felles barn også nå. Hadde hun fortalt at hun var gravid med en annen manns barn første gangen de møttes, før han ble kjent med henne og begynte å bli glad i henne, så kan det jo derimot godt hende at han hadde takket for seg og gått videre uten noen gang å gi henne en sjanse.

Mener selvsagt ikke å likestille det å være gravid og det å ha noen stygge arr, men poenget er det samme. Det er kanskje litt sleip og "uærlig", men noen ganger kan det kanskje være lurt å ikke fortelle alt med en gang. Det er lettere å avvise en fremmed enn noen du allerede har begynt å like og fått følelser for. Men du vil selvsagt ta en sjanse også da, ved å holde slik informasjon tilbake, for enkelte kan jo kanskje komme til å føle seg bedratt og takle det dårlig. Skjønt vil tro de færreste blir sinte over at du ikke har fortalt dem om noen arr, selv om de kanskje skulle synes det er turn-off og bli litt skuffa på grunn av det.

Skjult ID med pseudonym Skalle fr. 16 aug. 2013 15:14

@Oslomann:
For meg høres det veldig sleipt ut å ikke fortelle at man er gravid når man møter noen. Jeg synes det er MYE "verre" enn noen arr. Dette kunne fort vært en "dealbreaker" for meg. Ikke det faktum at hun skal ha barn, men det faktum at hun velger å ikke si noe om noe som er så viktig. Virker veldig utspekulert..

Skjult ID med pseudonym sukkersøt fr. 16 aug. 2013 15:41

oslomann

Det går ikke ann å samenligne dette. Kan ikke fatte at et kvinne menneske kan gjøre noe sånt. Sier vel litt om moralen til denne dama. Og hadde jeg vært mannen hadde jeg bedt henne dratt til hel.....

Skjult ID med pseudonym søker fr. 16 aug. 2013 16:44

@TS
Hva slags gutter er det du velger å kommunisere med? Det høres ut som dette er noe som har hendt mange ganger og jeg kan ikke på noen måte forstå at det skulle være normalt for gutter flest å reagere slik. Så istedenfor å tenke på om du skal fortelle om det eller ikke så burde du gjerne tenke igjennom hvorfor du velger gutter som er slik?

Skjult ID med pseudonym Ærlig fr. 16 aug. 2013 18:46

@Mr

Det er ikke akkurat snakk om ett arr etter en føflekk på ryggen, det er snakke om mye verre en det dessverre ;) men jeg ler godt av det å nusse benet og gi en klem, det likte jeg ;)

@søker

Tror nok det er flotte mannfolk jeg kommuniserer med, jeg dømmer ingen av dem for at kontakten uteblir, tror nok at det å få en slik melding gjør det lett å gå videre til neste, slik er det bare, betyr ikke at de er dårlige mennesker, ser jo at folk dropper folk for mindre en dette ;)

@Oslomann

Hadde jeg vært gravid hadde jeg fortalt det uten å nøle, det er en så viktig ting så å holde slikt skjult ville ikke hvert riktig.

Jeg har fått mange flott svar takk alle sammen :) , nå er det slik at ingen av dem er feil, det å fortelle kan være vel så riktig som det å vente litt. Jeg vet i alle fall at jeg skal vente neste gang å se hva som skjer. Tar jdet heller som det kommer. :)

Skjult ID med pseudonym Ærlig fr. 16 aug. 2013 18:46

@utenbilde

Takk :)

Skjult ID med pseudonym Titan fr. 16 aug. 2013 21:53

@Ærlig

Hei Ærlig. =)

Jeg synes du er ei tøff jente som forteller litt om deg selv. Selv etter at du har opplevd noe som er så forferdelig virker du som du tar livet med et smil. Viktig at du ikke lar arrene hindre deg i kjærligheten for den finner du. =)

Du er ikke alene med å føle den usikkerheten vedr sukker. Jeg har selv arr etter jeg var i en alvorlig ulykke. Fikk store brannskader på kroppen og måtte amputere det ene benet. Vet du, jeg ville ikke ha vært uten den opplevelsen selv om jeg skulle ønske meg selv normal noen ganger. Skulle jeg kunne ha gjort det om idag hadde jeg valgt det livet jeg har nå. Ville ikke ha mistet den livsgnisten jeg har fått i etterhånd. Stå på frøken!

Klem Titan

Skjult ID med pseudonym dame 45 fr. 16 aug. 2013 22:04

Her inne er det så mye overfladiske menn som kan velge å vrake - og det er nettopp det de gjør!
Så mitt råd er: vent med å fortelle dette til du finner den rette, som vil like deg for den du er og som ikke bedømmer deg på forhånd.Vent gjerne med å fortelle det etter mer enn første treff. Da vil det ikke lenger ha noen betydning for han, for det er deg han har blitt kjent med og ikke historien om hva som skjedde med deg for flere år siden.

Lykke til :))

Skjult ID med pseudonym fyr84 fr. 16 aug. 2013 22:08

Når du tar det opp så kan det jo virke som en issue.. Tror ikke jeg hadde sagt noe, bare latt det komme naturlig. Et menneske uten et arr på kroppen, har ikke levd livet..

Skjult ID med pseudonym Ærlig fr. 16 aug. 2013 23:25

@Titan

Tusen takk for at du delte din historie. Godt å høre at du er så positiv til hendelsen du har vært igjennom, veldig lett å få mye selvmedlidenhet etter slike hendelser. Jeg er så enig den livsgnisten man får etter noe slik former deg til den du er og for meg fikk jeg livsgnisten og motivasjonen og rett og slett livet tilbake,. Jeg holdt på å miste beinet men var heldig å få beholde det etter langvarig forsøk på å redde det etter utallige operasjoner. Men man får ikke gjort noe med hva som har skjedd, bedre å tenke fremover og nyte livet. Så takk igjen jeg setter pris på at du tok deg tid til å svare på denne tråden.

Klem Ærlig

Skjult ID ma. 19 aug. 2013 13:21

............................er DEG som er viktig og arr er det mange som har, av ulik karakter.......arrene dine er "uviktig" i første omgang, det er DEG som menneske som er viktigst. Så skal du finne kjærligheten, er arrene helt uviktig. De blir en del av det er DEG etter hvert, dersom de ønsker å bli kjent med DEG. Den dagen du kler av deg for mannen, vil han spørre, hvis det er viktig. Det er viktig for DEG å vite at din hendelse, dine arr, opplevelser, erfaringer osv, har gjort DEG til den du er i dag. Hvis en mann ser dette - er han verdt din kjærlighet <3 og vil ikke bry seg om nevnte arr. Du forteller meg om et sterkt, reflektert, bevisst og pågangsrikt menneske.
La ingen dømme deg etter klær, inntekt og arr. Er helt uvesentlig i forhold til kjærlighet.
En oppegående mann vil skjønne, når du forteller ulykkeshistorien, at arr vil der være. Og det er ikke arrene de skal leve med - men DEG som menneske og individ. Arrene, synlig/usynlig, har selvsagt gjort DEG til den du ER i dag. Alle mennesker har en ryggsekk - noen klarer bære den andre ikke.....kommer an på hvordan den pakkes, tømmes og repakkes.

Takk for din historie og ønsker DEG masse lykke på DIN vei - for den er DIN <3

klem fra kvinne med usynlige arr........

(mann 38 år fra Vestfold) ma. 19 aug. 2013 17:39 Privat melding

Ser ikke noe grunn til at du skal fortelle om arrene før du kommer inn på temaet på et eller annet vis. Hvis du kommer inn på et relatert tema så kan du jo fortelle om ulykken osv. så skjønner vel en oppegående kar (forhåpentligvis) at det vil være noe arr. De arrene forandrer jo ikke den personen han har blitt kjent med.