Alle innlegg Sukkerforum
(mann 32 år fra Oslo) lø. 17 aug. 2013 09:21 Privat melding

Eg trur energi er viktig for kor attraktiv vi er. Energien vi har er viktig for kor attraktive vi er på kjøttmarkedet, kjærestemarkedet og vennemarkedet.

Når du er rundt nokon mennesker så føler du at denne personen er raus, generøs, glad, lykkeleg og at han eigentleg gir faen i kva andre mennesker meiner om han, men at han likevel ønskjer å gi og hjelpe andre menneske. Slike menneske er attraktive.

Andre menneske er missnøgde, triste og usikre på seg sjølv. Dei bryr seg om å bli likt, elska og verdsatt av andre, men dei er likevel ikkje spesielt hjelpsame og generøse av seg. Gir dei ein drink til nokon, er det alltid til ei vakker dame dei håper å gjere inntrykk på.

Folk snakker om alt dette andre: Utsjånad, mage, trening, hobbyar og penger og utdanning og kognitive evner og alt det der, men ingen snakker om energi.

Folk som har ein bunnsolid god energi, som har tru på seg sjølv, som har tru på andre menneske, som føler at verda og menneska rundt ein er gode, ressurssterke, sexy og interessante menneske vil alltid bli møtt med velvilje og interesse av nesten alle.

Folk liker lykkelege menneske. Folk liker generøse menneske. Folk liker trygge mennesker.

Ein del folk er lykketiggere. Dei kjem ut i verda og på sukker med tomt beger. Så håper dei på at ein livspartner eller ein sexpartner skal fylle opp denne koppen med lykke. Den tomme koppen skal bli full ved hjelp av den andre. Når dette ikkje skjer blir dei sint, bitre, såra.

Men viss du har ein stabil indre lykke, ein indre tru på deg sjølv og på din eigenverdi så vil ting skje utanfor deg og du tek lett på det. Folk vil også like deg oftare, men du vil ikkje bli så utruleg oppteken av det for din kopp er allereie fylt.

For å seie det litt kynisk: The hungry don´t get fed.

(mann 57 år fra Oslo) lø. 17 aug. 2013 09:49 Privat melding

Hva er energi? For meg er det et begrep i fysikken. Mens å være energisk brukes om å være i aktivitet og bruke energi.
Begreper som dette bruker vi overført om menneskelig oppførsel. Men da er det lett å snakke forbi hverandre.
Hvis jeg snakker om energi med en dame som er i de alternative sfærer, er vi antakelig på hver vår klode. ;-)

Skjult ID med pseudonym Z lø. 17 aug. 2013 10:03

Dette er noe av det beste jeg har lest på forumet på svært, svært lenge. Og du har så rett, så rett...

Det er forunderlig å treffe mennesker som ikke har noe forhold til energi. For meg er det helt essensielt. Men det er stor forskjell på å opptre raus, generøs og glad som i en sosial kode - og å faktisk være det som i oppfylt.

Lykketiggere var et bra ord, som jeg skal ta med meg videre. Det er også den viktigste årsaken til min singeltilværelse. Dessverre er det mange som ikke selv skjønner at de er lykketiggere, og dessverre er det mange som ikke verken skjønner eller innser at det å være lykkelig ofte krever innsats, en innsats man må gjøre selv.

Skjult ID med pseudonym Z lø. 17 aug. 2013 10:03

Stevia
Det jeg skrev, skrev jeg før jeg leste ditt innlegg, så dette med energi var ingen kritikk til deg.
Men dette ble jo snarere en bekreftelse av det jeg skrev.
Du har ikke noe forhold til energi - jeg går så langt som til å si at jeg velger min partner på grunn av energi :-)

Skjult ID med pseudonym bat lø. 17 aug. 2013 10:22

Energi er kanskje ikke det rette/beste ordet for dette, men vi har ikke noe annet?

Skjult ID med pseudonym Z lø. 17 aug. 2013 10:28

Jeg mener at ordet "energi" er helt korrekt for dette. Og jeg mener at feilfri ikke har noe med saken å gjøre...

Skjult ID med pseudonym ABBA lø. 17 aug. 2013 10:41

@bat, kan brukes også karisma/utstråling men det blir ikke det samme.

Samtidig som energi kan missforstås lett og relateres enten til det vitenskapelige eller til det alternative som i @Stevias tilfelle.

Men hva er denne energien vi snakker om? En slags kombinasjon av personlighet, humør, dagsform, intelligens, oppførsel og sikkert en del faktorer til.

Jeg synes som @Z, at ordet energi er ganske korrekt for det @Haimon beskriver i innlegget sitt.

(mann 32 år fra Oslo) lø. 17 aug. 2013 10:43 Privat melding

Energi, vibe, utstråling, karisma eller mangel av sådan....you name it....

Har aldri møtt nokon som var for perfekte. Har derimot møtt mange som ikkje har omfavna sin eigen imperfeksjon og sårbarheit.

Viss ein kan leve med sine eigne sårbarheiter og tenke at dei til og med kan vere sjarmerande, så blir ein langt meir sjarmerande enn om ein stadig vekk kikker seg rundt for å finne folk som kan fortelle ein at ein er god nok. Hei, eg er overvektig. Kan du elske meg likevel ? Er eg elskbar.*** Betre å berre seie: Hei, her er eg. Take it or leave it.

Skjult ID med pseudonym Lady lø. 17 aug. 2013 10:45

Mennesker med mye positiv energi eller holdning er aldri feil:) Dine indre følelser vil alltid vise seg i det ytre.... via holdning, språk og ikke minst hvordan du behandler andre...

Hvem er interessert i mennesker som trenger "krykker" for å holde seg oppe, og sist men ikke minst
alltid gir andre skylden for sitt miserable liv....

Happy hunting:)

Skjult ID med pseudonym 1234 lø. 17 aug. 2013 10:45

Bra tanke, bra tråd!

Jeg personlig tenker ofte på energi både som fysisk fenomen og energiomsetning i mennesker. Men jeg mener at det er ikke en generell korrelasjon på energiomsetning (som vi mener med "å være aktiv") og attraktivitet i et menneske. Ikke nødvendigvis, og i alle fall ikke for alle. Men det er et veldig veldig godt utgangspunkt å tenke slike tanker - og å være dette bevisst i sitt søk på nye venner og/eller partner.

Alt er energi, også det mentale, abstrakte og ubevisste. Man utstråler energi - både merkbar og ikke-direkte-merkbar.
Mange sendere og mottakere skal kunne kommunisere mellom venner og partnere på frekvenser som man ikke enkelt kan fininnstille selv.

Hvis alt er "på bølgelengde" oppnår man et nytt fenomen som er fantastisk mektig, men som jeg ikke vil nevne med navn nå.

Takk, Haimon!

(mann 32 år fra Oslo) lø. 17 aug. 2013 10:50 Privat melding

Eg trur at det føreheld seg slik:

Blir du nedbrutt og bitter av å få ti avslag eller ti ikkje-responser her på sukker, så var det ikkje dei ti jentene/guttene som skapte bitterheita i deg. Den bitterheita var der alltid. Det var berre eit tynt lag med sjølvtillitt og håp som blei fullstendig smadra i den augeblinken du innsåg at desse ti menneskene ikkje var stormforelska i deg og kanskje ikkje brydde seg om deg.

Mange seier mykje positivt om håp. Men håp er trua på at morgondagen skal bringe noko betre enn dagen i dag. Det er bra. Men håp kan også bli tanken om at morgondagens gleder kan rettferdiggjere dagens lidelser. Og det er feil. Ein må nyte dagen i dag, augeblinken her og no. Dagen i morgon kan sjølvsagt bli enda betre.

Morgondagen og framtida kan anta same form som graset på den andre sida. Det blir ei unnskyldning for å ikkje handle no og her, og for å ikkje nyte no og her.

Skjult ID med pseudonym -m- lø. 17 aug. 2013 11:03

Det med energi og kjemi mellom mennesker er vell noe av det som forklarer hvorfor man automatisk kommer bedre overens med noen mennesker mens med andre gjør man ikke det. Fascinerende synes jeg. Noen mennesker blir man liksom trukket til og jeg tror det ligger noe i det. Mye man ikke kan forklare men som bare "er".

Veldig bra inlegg TS :)

Skjult ID med pseudonym Medium lø. 17 aug. 2013 11:04

Takk for en positive tråd, Haimon! Trenger flere slike. Har lest om dette mange ganger rundt omkring når jeg prøver å forstå meg selv og hvordan vi mennesker fungerer. Interessant og lærerikt. :-)

Skjult ID med pseudonym skrujern lø. 17 aug. 2013 11:31

Begrepet "energi" i denne sammenhengen får meg til å rynke på nesen. Snakker du her om metafysisk babbel uten særlig rot i virkeligheten?

Jeg er delvis enig med det du skriver. Feks at folk som er lykkelige og har selvtillit er attraktive. Du kaller det trygghet, men det er jo bare et nytt ord på det alle vet fra før. Alle digger folk med masse selvtillit. Dette har ingenting med "energi" å gjøre. Energi er det samme som evnen til å ha kraft gjennom strekning, og måles i Joule! Ikke metafysisk skrullehodeenergi uten rot i virkeligheten. :)

Skjult ID lø. 17 aug. 2013 12:58

Bare synd ikke denne energien vises her inne

(mann 32 år fra Oslo) lø. 17 aug. 2013 14:23 Privat melding

Denne energien vises her inne.

Skjult ID med pseudonym :) lø. 17 aug. 2013 14:38

@Haimon

Fantastisk bra skrevet! :) Og jeg er så enig.
Sier som andre her har gjort: -Noe av det beste og mest positive jeg har lest på forumet på veldig lenge :)

Skjult ID med pseudonym skrujern lø. 17 aug. 2013 14:39

Ahh, så det ER metafysisk tullball du snakker om. Nå sank du mange hakk i anseelse her TS.

Skjult ID med pseudonym 1234 lø. 17 aug. 2013 20:07

Husk endelig å fortsette med å oppdatere oss på ditt personlige trynebarometer, skrujern!

Skjult ID med pseudonym ABBA lø. 17 aug. 2013 20:14

Akkurat nå kunne jeg tenke meg å bruke energien min til å møte en flott kar, flørte med ham, snakke med ham, drikke en kaffe eller en øl med ham og bli kjent og se om vi har noe framtidsutsikter sammen eller ei.
Hvis ja, avtale en ny date, hvis nei ønske hverandre lykke til.................................................................... men ............
Huske og minne møtet vårt som en godt skritt på veien til å finne den riktige......................

Skjult ID med pseudonym Voksenmann lø. 17 aug. 2013 20:16

ABBA:
Skal vi velge tid og sted for alt det der?

Skjult ID med pseudonym ABBA lø. 17 aug. 2013 20:22

Et sted mellom Kongsvinger og Drammen? Hvor blir det? En tid fremover? Neste helg, neste uke, neste år???

Skjult ID med pseudonym Voksenmann lø. 17 aug. 2013 20:25

Neste årer urealistisk. Vi kan diskutere noe i nærmeste framtid - både tid og sted. Og du seriøst vil altså...

Skjult ID med pseudonym ABBA lø. 17 aug. 2013 20:29

Ja, hvorfor ikke.. I stedet å bruke penger på sukkermedlemskap, kan vi bruke dem på bensin og forurense verden ved å kjøre fram og tilbake for å kose oss i hverandres selskap, ikke sant?

Skjult ID med pseudonym Voksenmann lø. 17 aug. 2013 20:32

Og hvis vi bruker offentlig kommunikasjon er energiregnskapet bare på den positive siden - med bare kos, og ingen samfunnsmessige negative effekter...

Skjult ID med pseudonym ABBA lø. 17 aug. 2013 20:36

Kan hende vi stemmer på de grønne også av den grunn?

Skjult ID med pseudonym Voksenmann lø. 17 aug. 2013 20:42

Det er ikke umulig det. Du skal se vi har flere felles interesser enn de umiddelbart åpenbare...

Skjult ID med pseudonym Bb lø. 17 aug. 2013 20:45

Må si meg litt enig med @skrujern her selv om jeg kanskje ville ordlagt meg litt annerledes.
Upresise begrep i analytisk konteks blir ofte bare pompøst. Jeg må innrømme at jeg syns flere av tekstene til TS faller inn under den beskrivelsen. Dog er de inspirerende for mange andre ser det ut til.

Syns det er litt merkelig at ingen ennå har nevn begrepet " integritet" i denne tråden. De menneskene som får drivkraften sin innenfra er ofte mer behagelig å forholde seg til siden ord og tanker stemmer overens med handlinger og kroppsspråk i større grad.

Bare 20% av kommunikasjonen i en samtale er verbal. Det er ikke uten grunn når det poengteres at et bilde sier mer enn 1000 ord. Eller at den berømte "kjemien" får så mye oppmerksomhet.

Skjult ID lø. 17 aug. 2013 20:48

Jeg tror at floskler og uttrykte selvfølgeligheter bidrar i negativ retning ift hvor attraktiv vi er....

Skjult ID med pseudonym Z lø. 17 aug. 2013 21:33

Personlig tror jeg at integritet handler om mange ting. For meg inneholder det også energi.
Det hjelper lite for meg å være positiv, om hele energien utrståler noe helt annet, f.eks.
Jeg tror også at noen er mer vàr for energier enn andre.
Og jeg tror at noen kan mer om dette fordi det interesserer noen og ikke andre. Det interesserer meg.
Derfor er det også viktig for meg. Derfor "merker" jeg fort et menneskes energi.
Helt uavhengig av "kjemi mellom oss" tiltrekkes jeg av menneskers kjemi - eller rygger bort fra den.

Og egentlig tror jeg vi alle har det sånn i større eller mindre grad. Dette har med interesse/følsomhet å gjøre.
Jeg kan selvsagt ta feil i at jeg tror det er sånn for alle - men for MEG er jeg bombesikker i min sak :-)

Skjult ID med pseudonym 1234 lø. 17 aug. 2013 22:45

Jeg synes det er merkelig at integritet blir tatt opp i denne tråden. Slik jeg forstår temaet, handler det om et menneske som helhet - og på hvilke måter det tiltrekker seg andre.

Kjemi er en god metafor for dette, for alle del, men jeg mener energi - både bokstavelig og som metafor - er enda mer dekkende her på Sukker, hvor noen leter etter de som er helt spesielle for akkurat seg.

Skjult ID med pseudonym Z lø. 17 aug. 2013 22:47

Du sier noe, 1234.....

:-)