Alle innlegg Sukkerforum
(mann 33 år fra Oslo) lø. 17 aug. 2013 10:57 Privat melding

For omtrent fem år sidan var eg på eit vorspiel. Ein fyr eg då aldri hadde møtt, men som var venn av ein bekjent tilbydde meg to hamburgere som han hadde laga sjølv. Hei, vil du også ha, spurte han meg i forbifarten. Ja, sa eg.

Denne hendinga hugsar eg den dag i dag. Det er noko med når folk gir utan å forvente noko tilbake, at dette gjer eit djupt inntrykk på oss. Denne fyren kjente meg ikkje. Han forventa ingenting tilbake. Han ville ikkje ha mi takksemje, mine penger, min beundring, han ville ikkje ha nokon ting ifrå meg. Slike hendingar skjer ganske sjeldant. Som oftast vil folk alltid ha noko tilbake. Vi er selektive. Vi gir drinker, oppmerksemje, gåver til folk som vi allereie har kontakt med, med folk som vi ønskjer å oppnå noko med. Eg gir deg, og så gir du meg. Eg gir deg drink, kjære hotte dame, og så forplikter du deg til å prate med meg i ti minutt og helst le av mine vittigheiter og så ha sex med meg.

Give to take.

Ein blir veldig sjølvsikker av å gi for å gi. Gi og så berre gå bort. Gi utan å melke den andre for ein eller annan fordelaktig respons.

Skjult ID med pseudonym Snill lø. 17 aug. 2013 11:36

Du har rett @Haimon:) det er ikke mangen som gir uten og forventa noe igjen. Men det finnes noen igjen av de enda :-) Som altid! Godt skreve, men det er noe jeg forventer av deg :-) hehe
Ha en fin dag @Haimon

(mann 33 år fra Oslo) lø. 17 aug. 2013 11:45 Privat melding

takk :)

(mann 58 år fra Oslo) lø. 17 aug. 2013 11:56 Privat melding

Det føles godt å være raus. Og det er herlig å møte rause mennesker. Samtidig så forutsetter raushet at man møter folk som har vett til å ta imot.
Ts. Jeg mistenker deg for å vite dette godt. :-)

(mann 33 år fra Oslo) lø. 17 aug. 2013 12:00 Privat melding

Hjelp dei som vil ha hjelp ikkje dei som treng hjelp.

Hjelp folk på den måten dei vil, og la det vere opp til dei om dei vil ha hjelpa di. Gi hjelp utan at personen føler det som om han/ho mister sin verdigheit eller stolheit eller autonomi. Viss ein gjer det så vil ganske mange ta imot hjelp. Tilby din hjelp. Ikkje press den ned i kjeften på folk. Og ikkje belær folk.

Skjult ID lø. 17 aug. 2013 12:34

He. . . . Har jeg vs, og lager mat. Får da alle mat, uansett om jeg kjenner dem, eller om de bare er med noen andre. Venter så klart ikke noe tilbake. Dette er da vanlig folkeskikk

Skjult ID med pseudonym skrujern lø. 17 aug. 2013 12:42

Feil, hjelp de på den måten -du- vil og la det være opp til de om de vil ha hjelpen eller ikke.

(kvinne 45 år fra Oslo) lø. 17 aug. 2013 14:24 Privat melding

Så sant som det er sagt: Den største gleden du kan ha - det er å gjøre andre glad:-)

(mann 33 år fra Oslo) lø. 17 aug. 2013 14:27 Privat melding

Alle er raus litt her og litt der. Men det er veldig få folk som har rausheit som ein generell innstilling i livet. Veldig få folk som alltid spør: Korleis kan eg bidra her ?

Skjult ID lø. 17 aug. 2013 15:13

Tror Haimon har veldig lite å gjøre i dag.

Skjult ID med pseudonym sau lø. 17 aug. 2013 16:03

Kanskje han kan steke noen burgere til oss?

Skjult ID med pseudonym salamander lø. 17 aug. 2013 16:13

Men trenger akkurat dette å bety så mye?
Matvarene er omtrent gratis, og to burgere fra eller til, og det var tross en sosial samling.
Jeg har selv gitt bort mat (til mest ukjente) jeg ikke trengte ved grilling, og det var ikke noe spesielt, ikke raushet egentlig.

Skjult ID med pseudonym Statistisk lø. 17 aug. 2013 18:14

Det er jo ikke burgerne det handler om. Men en holdning til livet. Dele når man har. Ta i mot når man trenger. Ikke være så opptatt av å skulle få noe tilbake når man gir, eller gi tilbake til dem man har fått noe av. Men vite at i dag er det jeg som gir, en annen dag er det jeg som får, men det trenger ikke være fra samme person.

Noe av det samme som det å ikke være så opptatt av å få heder og ære eller belønning for det man gjør. Det er noe med å gjøre det som føles rett, av hjertet, uten baktanker.

Skjult ID med pseudonym ABBA lø. 17 aug. 2013 18:39

Utopi, spør du meg, @Statistisk. Sånn fungerer ikke verden. Ikke i dag, ikke i vår "delen" av kloden.

En gang kom kommunisme til og prøvde å formidle og gjennomføre det du sier nå. Men det viste seg at sånn kan det ikke bli fordi mennesker er korrupte og egoistiske av "legning". Kanskje det er allerede Eva i paradiset som spiste det forbudte eple vi kan "takke". Det slått meg akkurat at Bibelen er fortsatt et meget aktuelt verk.

Skjult ID med pseudonym Statistisk lø. 17 aug. 2013 19:28

@ABBA, det er jo lett å se hvordan verden er når man ser seg rundt. Men man trenger ikke være sånn av den grunn. Det er jo igjen noe av det samme, man kan jo prøve å leve etter sine idealer selv om man ikke alltid får det samme tilbake. "Man in the Mirror". Om mange nok gidder å prøve, blir jo verden faktisk et bedre sted. Jeg er kanskje en idealist, men heller det.

Skjult ID med pseudonym ABBA lø. 17 aug. 2013 19:39

@Statistisk
Jeg har også drømt en gang om å være sjøl hjulpet men fant opp ganske så tidig at jeg klarer ikke å kysse meg selv i panna og i nakken heller. Jeg trenger en kar til det, jeg...

Og ja, verden blir bedre hvis vi klarer å holde på hverandre en lengre stund. Vi kan ikke resirkullere hverandre så kjapp som vi pleier å gjøre uten konsekvenser.