Alle innlegg Sukkerforum

Betre liv

Vis siste innlegg
(mann 32 år fra Oslo) ti. 20 aug. 2013 00:35 Privat melding

Eit spørsmål som eg har stilt meg sjølv ved eit par høve og som eg føler eg har fått svært stor nytte av er dette:

Kva kan eg gjere i dag for å bli meir lykkeleg ?

Eg fann ut at eg gjorde svært mange nøytrale ting som ikkje auker min livsglede for fem flate ører.

Eg fann også ut at det var visse enkle ting eg kunne gjere som etter alt sannsyn ville gjere meg lykkelegare på sikt, men som eg til no ikkje hadde fått ut fingeren og gjort.

Dette verker kanskje som eit banalt spørsmål, men saken er at svært mange mennesker bruker utruleg mykje tid på tull. Ein bruker svært mykje tid på tull og svært lite tid på konstruktive, meiningsfulle og kreative ting som gir meining og glede. Dette er ein krass påstand, men den er backa opp med ein god del vitenskap.

Så ja: Eg oppforder alle til å gjere meir av det som gjer dei lykkelege både no og på sikt.

Håper det hjelper nokon.

Skjult ID med pseudonym Jente ti. 20 aug. 2013 00:45

Hva mener du med at mange bruker mye tid på tull? Hva er "tull" i dine øyne?
Hva er meningsfullt og konstruktiv tidsbruk for deg, TS?

Skjult ID med pseudonym blindebukk ti. 20 aug. 2013 00:47

fyre opp 2 hjulingen ein solskinsdag..rase avgårde,kjenne pådraget når ein vrir gassen på fult gjer meg lykkligare:)

Skjult ID med pseudonym manif ti. 20 aug. 2013 01:20

Hei Hai:):)

Har du fått et kall i dag? Fortell mer om kallet da ....jeg vil vite alt ..har du oppnådd kontakt med lamaen himself, Tenzin Gyatso?

Jeg selv fikk også et kall her en dag. Vil du vite hva det gikk ut på?
Jeg sto lett henslengt mot en hard betongvegg, en bunker ....plutselig ble jeg rakk i ryggen, det kom til meg, et slags kall ...vil du vite resten?

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt ti. 20 aug. 2013 02:36

Nøyer meg med å gjøre ting som gjør meg glad her og nå jeg.
Å bruke tid på litt tull er noe av dette som gjør meg glad. :P

Skjult ID med pseudonym Dr.Anal ti. 20 aug. 2013 02:37

Om du har veldig vondt i ræva bør du prøve dette: Slå på lyset og pass på at øynene dine er åpne.

Om det fortsatt er mørkt har du de fleste symptomer på at hodet ditt er kommet opp i rompa. Prøv forsiktig å trekke det ut igjen.

Skjult ID med pseudonym manif ti. 20 aug. 2013 02:44

Vennligst utdyp hvorfor du blir ill i ræva pga at du ikke har tørka deg. Jeg forstår det kan by på problemer og ubehageligheter, både for deg selv og andre, men det er vel ikke fysisk ubehag. Refererer du i hovedsak til psykisk eller fysisk smerte?
Håper med dette jeg deltar med konstruktive innspill, og får diskusjonen i gang. Får vi liker å DISKUTERE...gjør vi ikke hai??? Vi liker å diskutere hardt, være påståelige og sinte.
Så håper dette hjelper jeg også.

Skjult ID ti. 20 aug. 2013 02:52

Hvorfor må slike som dr. anal alltid forsøple med sine innspill.

Skjult ID med pseudonym Dr.Anal ti. 20 aug. 2013 02:57

Når du ikke kan stå for det du skriver selv under pseudonym står det virkelig ille til.

Skjult ID med pseudonym Skrujern ti. 20 aug. 2013 13:13

En skulle nesten tro TS har betalt for å produsere svada. Svada hjelper ingen. I stedet for å produsere svada, bør man bruke tiden til noe konstruktivt. Da hadde nok TS blitt mer lykkelig.

Skjult ID med pseudonym chicka ti. 20 aug. 2013 13:33

Jeg har brukt mye tid på å reflektere over lykke! Det gjør deg litt smågal;-) Fokuser på de små øyblikkene.... barn som ler, en god samtale, solen som stikker, følelsen etter en treningsøkt, en stille morgen.... Det er mange ting som tilsammen kan gjøre deg lykkelig i nuet... hvis du bare stopper opp litt og tenker:-)

Skjult ID med pseudonym Diana ti. 20 aug. 2013 13:46

Mulig det språket ditt, TS, men sliter generelt med å forstå innholdet i det du skriver... Du skriver at folk bruker mye tid på tull i stedet for meningsfylte aktiviteter. For meg så er variasjon i livet viktig for å føle lykke. Skulle jeg gått å analysert absolutt alt jeg sa, gjorde, skrev osv hadde jeg ihvertfall ikke blitt mer lykkelig. Har du noen gang tenkt på at du kanskje overanalyserer ting? Hva er galt med å bare leve? Livet mitt er både fylt med tull OG meningsfylte aktiviteter...

(mann 39 år fra Oslo) ti. 20 aug. 2013 13:50 Privat melding

Litt vel søkt å hevde at andre driver med meningsløst tull. Hvem refererer du til, rosabloggere eller naboen?

Skjult ID med pseudonym tresnitt ti. 20 aug. 2013 15:49

Hallo amøber :P
Han refererer jo til seg selv, og snakker videre til andre det måtte gjelde. At han ikke selv først kommer med konkrete eksempler på hva tull er for noe gjør ingen ting. Det kan allikevel sette igang en prat. Men her er visst de fleste ute etter å fortelle hvor dummepomme alle andre er.

Skjult ID med pseudonym tresnitt ti. 20 aug. 2013 15:51

OK forresten ikke nødvendigvis de fleste men mange!

Skjult ID ti. 20 aug. 2013 16:23

Enig! For din del ..så bør du kanskje slutte å skrive så mange kvasifilosofiske og tåpelige innlegg på Sukker;-)

(mann 44 år fra Møre og Romsdal) ti. 20 aug. 2013 18:16 Privat melding

Jeg må ta Haimon litt i forsvar her. Han er en som bidrar med positive innlegg på forumet. I stedet på å henge seg opp i at dere ikke forstår eller at dere er lei av at han skriver "kvasifilosofiske og tåpelige" innlegg på sukker, så kan dere jo heller drite i å kommentere? Vil dere skrive i "jeg hadde sex med to stykker"-tråder så gjør gjerne det hvor dere kan anonymt gruppeonanere i fred og ro uten å måtte tenke en eneste tanke. Trådene til Haimon får en til å tenke, om man er uenige eller ei så fordrer de tenking. Trådene hans appellerer også til de som liker å tenke, på samme måte som andre tråder når frem til de som er opptatt av promp og prakt.

Jeg er ikke bestandig helt enig med han, men prøver å skrive motsvar med en viss grad med saklighet. Om man ikke har noe å bidra med, kan man ikke da la være? Slik at de som vil bidra kan det i litt fred og ro.

Sånn over til tema: Det å kartlegge hva som gjør en lykkelig kan være en nyttig øvelse for mange. Det er nok mange som ikke vet hva som gir eller tar energi fra dem. Det er mange som ikke vet hva de vil, ikke noe galt i det. Det kan være at mange har nytte av å gjøre mye "tull" og han har rett, svært mange mennesker bruker mye tid på tull. Du kan selv definere "tull" om det er nyttige eller unyttige aktiviteter for deg. La oss definere tull som unyttig og meningsløs aktivitet som tapper deg for energi, så er det mange som blir fanget i et "kjedelig mønster". Man trenger ikke bli fornærmet fordi han definerer det som "tull" - og vri det om i ordkløyveri om at "tull" kan være noe du liker, om det er noe du liker, så er det ikke tull. Nå har jeg skrevet tull så mange ganger at ordet tull i seg selv ble et veldig rart ord... Men uansett. Ja mange kaster bort mye tid på ting som ikke gjør dem lykkelig, hva kan vi selv gjøre for å øke vår egen lykke er vel budskapet.

Nå er det jo sånn at jakten på lykke og visdom ofte fører til at man innser hvor ulykkelig man er og hvor lite man egentlig kan. Ignorance is bliss. - Samtidig er det nyttig å bli godt kjent med seg selv, det kan jo hjelpe på å finne drømmepartneren her også for de av oss som er her av den grunn.

Skjult ID ti. 20 aug. 2013 18:24

…men det er jo akkurat hva dette er…promp og prakt. Sånn, da skal jeg respektere ditt ønske å holde meg unna. Promp appellerer uansett ikke så mye til meg.

Skjult ID med pseudonym manif ti. 20 aug. 2013 18:43

Mundifare:
drive på sukkerforumet å lage bråk, vil du si dette er en tullaktivitet for den som gjør det, dersom vedkommende finner det meningsfylt, dersom det har en hensikt, selv om det går på andres bekostning?

(kvinne 48 år fra Akershus) ti. 20 aug. 2013 19:01 Privat melding

@ TS
Hva du kan gjøre for å bli lykkeligere Haimon vet jeg ikke, for jeg kjenner deg ikke.
Det å bare bruke tid på konstruktive ting, og ikke tull vill det gjøre deg lykkeligere? Og hva anser du for å være tull? For min del tror jeg livet hadde blitt veldig kjedelig om jeg bare skulle gjort konstruktive ting.
Hadde ivertfall ikke blitt lykkeligere. Et kjedelig liv er ikke et lykkelig liv for meg.
Men jeg er lykkelig. Klart jeg har opplevd triste ting i livet som alle andre. Men det gjelder å innfinne seg med situasjonen man er i, og gjøre det beste ut av det. Og det er et utrykk som heter at man er sin egen lykkes smed. Og det er det mye sant i.
Så syns du skal få ut fingeren å gjøre det som du selv mener vil gjøre deg lykkelig. :-) Du har jo allerede funnet ut hva det er.

Skjult ID med pseudonym Mundilfare ti. 20 aug. 2013 19:03

@Manif, alle hver med sin lyst, men noen prøver å begrense seg fra å ødelegge for andre. Og den grensen er det mange som ikke er oppdratt med dessverre. Jeg vet jo at det er en håpløs kamp å vinne så lenge sukker.no tillater folk å skrive 100 % anonymt.

@Kiara - Ja jeg ble litt tullete :D - men det å virkelig gå inn for å kaste bort en dag i ny og ne er jo sunt for sjela. Og da er det plutselig meningsfullt.

Skjult ID med pseudonym Tips ti. 20 aug. 2013 19:29

Ja,man kan sikkert ha godt av å teke over hva man bedriver dagene med, og om det gjør enn lykkelig.

Akkurat nå spiller jeg Playstation 3, min far har alltid fortalt meg at det er tull, men akkurat nå gjør det meg lykkelig.

Om jeg gjør det en hel dag i strekk, så gjør det meg egentlig ulykkelig, for da kunne jeg egentlig tenkt meg og gjort andre ting.

Poenget er at man bør gjøre det som gjør enn lykkelig i det lange løp, og det er så utrolig mye lettere om man faktisk tar seg tid til å tenke over: "hva gjør meg lykkelig?" Selvrefleksjon det vel?

Synes haimon har et godt poeng jeg...

Og jeg innser at jeg synes faktisk postene til haimon er artige, selv om jeg ble sinnsykt provosert av de første han la ut for en tid tilbake.

Men vet du hva? Å bli provosert av og til gjør meg lykkelig! ^^

(mann 42 år fra Hordaland) ti. 20 aug. 2013 20:45 Privat melding

"Nøytrale ting" som ikke "aukar min livsglede for fem flate ører" ser jeg ikke på som negative.

Jeg er tilhenger av dialektikk og tolker "nøytrale ting" i betydningen et ytterpunkt for Haimon.
Ettersom jeg, enn så lenge, er ateist og er avhengig av egen lek for å få tiden til å gå, har jeg begynt å verdsette både prokrastinering og å "kaste bort tid".

Skjult ID med pseudonym Flux ti. 20 aug. 2013 20:56

Enig med du Haimon.

"Alla dessa dagar som kom och gick,
inte visste jag att de var livet."

Stig Johansson

Skjult ID ti. 20 aug. 2013 21:24

@ flux

" alle dessa dager som kom och gick,
Intet visste jeg att de var livet"

handler vel mere om at man ikke skal kaste bort livet, men nyte det og gjøre det beste ut av det om tinato skriver.
TS mener man ikke skal bruke dagene på tull, men om det gjør en lykkelig så skal man det

Skjult ID med pseudonym bønna ti. 20 aug. 2013 21:40

Både det å skrive og lese på forum er i mine øyne tull. Er TS innlegg svada, så vet jeg ikke hva en skal kalle øvrige foruminnlegg for. Som skjult ID 21:24 skriver - det er lov å tulle og ha glede av det.

(mann 32 år fra Oslo) ti. 20 aug. 2013 23:10 Privat melding

Artikkelen viser kva som er time-waister, objektivt sett:

http://www.npr.org/blogs/alltechconsidered/2013/08/19/213568763/researchers- facebook-makes-us-sadder-and-less-satisfied

Skjult ID on. 21 aug. 2013 02:40

Hvilke "ører" snakker du om @Haimon? Dine ser jo ikke akkurat flate ut ... Eller er det bare det at du ikke kan uttrykke deg - selv ikke på grautmål er det i dette uttrykket pluralformen .... Vel, du får trøste deg med at det verste er hva du klarer lire ut av deg innholdsmessige - skriveleifene blir i en slik sammenheng så utrolig underordnet! ;-)) mao gratulerer med nok et svadainnlegg! ;-(((

Skjult ID med pseudonym Star on. 21 aug. 2013 05:15

Er ganske så enig i det TS skriver.....
Jeg velger å gjøre det som gjør meg lykkelig... om det så er å ligge rett ut på sofaen en hel dag, spise masse sjokolade, gå en lang tur, ta en fest etc.....

Skjult ID med pseudonym Z on. 21 aug. 2013 09:22

Hva man kan gjøre for å være lykkelig?

Være tilstede i eget liv. Bare være.....

Skjult ID med pseudonym Z on. 21 aug. 2013 23:06

Fint innlegg, HDV. Dette innlegget var godt gjennomarbeidet og jeg synes du har mange fine tanker.

Men vet du hva jeg tror? Jeg tror at playstation er noe av det viktigste du gjør for ikke å være lykkelig.
Internett, spill....dette er tross alt "tomme" ting i min verden. Gå tur langs sjøen! Frisk luft gir i alle fall meg glede!
Så tror jeg at det er smart å finne de tingene som gjør at du har det bra, ikke bare vente på den rette.
Da kan jo i verste fall livet være over før man slutter å vente.....og det er jo en trist tanke.

Så skal man være ganske skrivekyndig for å evne å skrive AKKURAT hva man mener, ja. Godt poeng :-)

Skjult ID on. 21 aug. 2013 23:22

I min verden er ikke internett og play satation tomme ting. Har stor glede av det, i tillegg til alt det andre jeg gjør.

Skjult ID med pseudonym Z on. 21 aug. 2013 23:23

Helt fint, Skjult ID.

Skjult ID on. 21 aug. 2013 23:34

Satation...ja.Sove nå tror jeg.

Skjult ID med pseudonym durrr on. 21 aug. 2013 23:36

Det høres litt rart ut, men prøv det. Kanskje det funker.

Lag en stop-doing liste. Finn ut av ting som du ikke trenger å gjøre

Eksempelvis:
- en eller annen hobby du egentlig ikke er så interessert i
- jobben du egentlig hater
- henge med folk du ikke er så begeistret over

Når du gjennomfører dette, vil du ha mer tid til det du liker og elsker. Da blir du automatisk i litt bedre humør ;)

Skjult ID med pseudonym tresnitt on. 21 aug. 2013 23:38

Hei. Akkurat nå tar jeg en siste titt på denne skjermen i kveld... og jeg har lyst til å si at jeg blir glad av å lese siste innlegg av deg, HDV, og Z. Akkurat her og nå! Plutselig er det noe godt som gløder i meg fordi jeg ser måten dere snakker sammen. Så oppriktig, velmenende og gjennomtenkt. Takk skal dere ha. Jeg har ikke så mye annet å si akkurat nå. God natt alle.

Skjult ID med pseudonym tresnitt to. 22 aug. 2013 00:01

"De andre" er noe som flest mulig burde se før valget. (Kan også se på nett.) Jeg så det for noen få dager siden. God natt.

Skjult ID med pseudonym durrr to. 22 aug. 2013 00:20

Hvis noen lurer på hva jeg mener:
http://www.jimcollins.com/article_topics/articles/best-new-years.html