Alle innlegg Sukkerforum

Atletisk kropp!

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Pappa ti. 20 aug. 2013 19:34

Dette kaller jeg atletisk kropp! Blir sulten på hudkontakt bare ved å se denne videoen ;)

Fjern eventuelle mellomrom fra linken

http://m.youtube.com/watch?v=81F9XpWF0dg

Skjult ID med pseudonym Skrujern ti. 20 aug. 2013 19:38

Helt enig med deg i at disse er atletiske. Er en del på sukker som kunne ha godt av å se den, så de fikk begrepsapperatet på plass her.

Ellers synes jeg videoen nesten hørte hjemme på "superkleint" listen min. Et sted mellom "menn som skifter bleie" og "menn som sniffer bleier"

Skjult ID med pseudonym Star ti. 20 aug. 2013 20:10

Helt klart at det er et par, tre, fire....... her inne som har misforstått hva atletisk er ;)

Skjult ID med pseudonym Lemon ti. 20 aug. 2013 20:22

Det er da ikke sånn at lista for å oppfylle merkelappen "atletisk" her inne er fasongen til profesjonelle turnere/dansere. Selv vurderer jeg det som helt legitimt at en slank person som er trent benytter seg av den beskrivelsen.

Skjult ID med pseudonym oo ti. 20 aug. 2013 20:52

ikke for å skryte - men jeg er innafor - jeg er faktisk atletisk hvis dette er normen, dog jeg danser ikke etter heismusakk ;o)

Skjult ID med pseudonym oo ti. 20 aug. 2013 20:54

lemon - hvis en ikke er proposjonalt harmonisk bygget kan en ikke kalle seg atletisk.

Hvis en f.eks har korte ben iforhold til resten av kroppen men allikevel veltrent og sterk - er en muskuløs/veltrent, men ikke atletisk!

Skjult ID med pseudonym Flux ti. 20 aug. 2013 21:01

@oo: det er jo bullshit. Er det bare de som passer inn i det gyldne snitt som kan være atletiske?

Atletisk betyr bare veltrent, eller en dyktig idrettsutøver.

Google litt så ser du at din definisjon er på viddene :)

Skjult ID med pseudonym bønna ti. 20 aug. 2013 21:12

Dette var omtrent idrett, dans/ballett og akrobatikk på en gang. Ble så oppslukt at jeg sprutet ut over tastaturet... ja, tomaten altså. Da jeg bet i den.

Skjult ID med pseudonym oo ti. 20 aug. 2013 21:45

flux - google selv og se at definisjonen ikke er fastsatt ;)

Hvis du resonerer videre
- de aller fleste dyktige idrettsutøvere er i realiteten helt tydelig harmonisk bygget (hvis du ser bort fra sleggekastere ol. - de er oftest ikke atletiske bare råsterke, veltrente og svært muskuløse)

De i toppeliten er der fordi kroppen deres er bygget perfekt for elite-idrett

Skjult ID med pseudonym oo ti. 20 aug. 2013 21:46

bønna - jeg siklet nesten (og det var ikke tomat) og tenkte at jeg burde legge noen ord om akrobatikk i profilen min... hehe

Skjult ID med pseudonym Bisken on. 21 aug. 2013 01:12

@oo

Herregud kis, er du helt potte tett? Det å være atletisk har selvsagt ingenting med proporsjoner å gjøre!

En styrkeløfter som har spesialisert seg på benkpress har alltid korte overarmer, siden dette er fordelaktig i forhold til vektoverføring.

På samme måte vil en markløfter ha lange armer og kort rygg, siden dette gjør at han får en kortere løftebane.

atletisk (ɑtˈleːtɪsk)
adjektiv
med kropp som er typisk for atleter, muskuløs og veltrent

Skjult ID med pseudonym Lemon on. 21 aug. 2013 02:52

@ oo

Ja, man kan veldig grovt dele inn kroppen etter fasonger basert på utgangspunktet man er født med - som benbygning. Og man har derav et fåtall som er velsignet med fantastiske gener som gjør at en respondere lett på trening og samtidig får en velproposjonert kropp fordi potensialet for muskelvekst er adekvat overalt på kroppen. Jeg skulle gjerne hatt et slikt utgangspunkt, men det har jeg ikke. Og jeg er rimelig sikker på at ytterst få har det. En annen ting jeg er rimelig sikker på, er at personen som er opptatt av om brystmålet mitt er optimalt ift. midjen, er ikke rett for meg :)

Hva man velger som kroppstype på sukker.no er ikke så ekstremt spesfiktig som du skisserer her.

(mann 39 år fra Oslo) on. 21 aug. 2013 13:54 Privat melding

Yes, de er atletiske, men subjektivt sett så lener de mer mot den slanke siden enn den muskuløse siden. Men igjen, my 2 cents! :)

Og bare for å kaste meg inn i selve debatten, @oo du tar helt feil i din definisjon, du burde prøve å lese litt av vitenskapen som finnes på det området der.

ALLE kan bli slanke/muskuløse/atletiske/feite hvis de gir kroppen den påkjenningen som kreves for å få dette til. Det du refererer til er hvordan fasong de kommer til å ha, en atletisk person som er lav vil ha en annen fasong enn en atletisk person som er høy, men de vil uansett være "atletiske".

Les om endomorph, ectomorph og mesomorph, som er velkjente utrykk når vi snakker om kroppsbygning. Fasong er subjektivt ut i fra at det baserer seg på "omrisset" ditt, mens kroppsbygning har noe med blandt annet biomekanikk. Syntes mange her burde lese mer vitenskap enn "media-mas".

Og sist men ikke minst, du vil ALLTID finne noen som ikke passer inn i disse "malene" dere snakker om, altså en som driver med den og den idretten vil være sånn og sånn, igjen fordi vi mennesker er SKAPT for å tilpasse oss. Det kan hende at de ikke blir OL og VM gullmedaljevinnere, selv om tom der så har du hatt folk som har vunnet til tross for å ikke passe "malen".

Skjult ID med pseudonym belling on. 21 aug. 2013 14:00

@TS
Hva med en IKEA (ekte) skinnsofa, de koster ned i 4000?
Du får hudkontakt, helt lovlig.