Alle innlegg Sukkerforum

Provoserande tråd !

Vis siste innlegg
(mann 33 år fra Oslo) ti. 20 aug. 2013 23:45 Privat melding

Dette kjem til å bli ein veldig provoserande tråd så hald dykk fast. Folk med dårleg hjarte tek sjølv ansvaret når dei les tråden.

1) Visdom kjem ikkje an på intelligens eller på livserfaring. Det kjem an på mot. Visdom er for meg innsikt omsatt i praksis.

Den franske filosofen Deleuze sa om Nietzsche at den unike med Nietzsche ikkje var hans store kjeldemateriale, men at han ikkje nølte med å trekke konklusjonane av sine funn. Det er her eg meiner kjernen i visdomsproduksjon ligg. Du ser det du ser. Du aksepterer det. Og så handler du deretter. Alle veit at dei skal døy. Men kor mange handler deretter ? Kor mange veit at overvekt er skadeleg, reduserer sexlysten, lykka og helsa, men likevel ikkje gjer noko med det ? Er det mangel på intelligens som gjer dette ? Er det fordi vedkommande har lese for få bøker ? Det same med barneoppdraging. Du treng ikkje å vere Einstein for å oppdra eit barn, men jo meir visdom du har jo betre. Altså ein innsikt i kva du gjer feil, og eit mot til å innrømme dette overfor deg sjølv og så gjere dei nødvendige forandringane til det beste for deg og ditt barn.

Så grunnen til at ikkje alle mennesker over 60 år er vise er fordi dei har bygd seg opp tonnevis med forsvar imot den nakne og kalde sanninga. Ingenting galt med det. Eg dømmer dei ikkje. Eg berre seier at det er slik det er, og eg forstår dei veldig godt.

Så min tanke er denne: Livserfaringer KAN føre til visdom, men gjer ikkje det nødvendigvis, og gjer det som regel heller ikkje.

2) Folk har ulike måter å førehalde seg til livet på. Mange er fornøgd med å leve heilt vanlege liv. Kose seg med ein øl, playstation, to barn og ein Volvo. Ingenting galt med det. Mange liker det jamne liv som ofte kan fortone seg som ein berg og dalbane. Ein opplever lykkelege stunder og ein opplever ulykkelege stunder og ein er avhengig av mange ting, og ein lever i ein frykt for å tråkke folk på tærne, ein lengsel etter stadfesting ifrå andre, ein impulsivitet som av og til forårsaker stor lidelse, og ulike større eller mindre problem. Greitt nok det, men det er ikkje dette eg har lyst til. Og det er heller ikkje for desse at eg skriv postane mine. Eg skriv postane mine for dei som har lyst å gå den smale veg. For dei som har lyst å prøve noko anna enn A-4 livet. For dei som har lyst å finne sine eigne vegar her i livet og som er villig til å bite tennene saman og gjere sprø ting som folk flest kjem til å rynke i panna over. Dette er mitt publikum.

Skjult ID med pseudonym Ellan ti. 20 aug. 2013 23:52

Punkt 1: Det blir som "tiden leger alle sår". Nei, ikke nødvendigvis. Det kommer an på hva vi fyller den tiden med. Vi må nyttiggjøre det vi har, om det er livserfaringer, tid, en time hos psykolog...
Synes dette er ganske basic :)

Punkt 2: Ettersom jeg synes dette er ganske elementærkunnskap, så ser jeg ikke helt den smale stien du refererer til?

Skjult ID med pseudonym Skrujern ti. 20 aug. 2013 23:54

Synes det var bare svada igjen jeg. Lite som provoserte i allefall.

Skjult ID med pseudonym Snill ti. 20 aug. 2013 23:57

Jeg ser hva du mener @Haimon:-) men nå er jeg ikke helt A4 heller da:-)

Skjult ID ti. 20 aug. 2013 23:59

La menigheten starte sin beundring! Forkynneren har talt til sitt publikum la massesuggesjonen råde. Start deres erotiske opplevelse av den herlige samtalen.

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt on. 21 aug. 2013 00:06

Jeg koser meg med Xbox, sukkerfri appelsinsaft og BMW. Er det smalt nok eller? :P

Skjønte ikke helt hva som var provoserende. Sikkert fordi jeg er dum.. :P

Skjult ID med pseudonym Kikki on. 21 aug. 2013 00:09

....Alle disse dagene som kom og gikk, ikke visste jeg at det var selve livet.....

Ser poenget ditt med yppe til drittkasting Haimon, men disse refleksjonene dine - ikke særlig provoserende.

Skjult ID med pseudonym Diana on. 21 aug. 2013 00:14

Her var du svært lite provoserende, @haimon... Det du skriver er ganske så elementært så vanskelig å være uenig eller bli provosert :-) Men igjen - kan hende det er fordi jeg sliter litt med å lese nynorsken din...

(mann 33 år fra Oslo) on. 21 aug. 2013 00:15 Privat melding

Eg personleg synes alt eg seier er selvfølgeligheiter.

Alle mennesker gjer det eg skriv over litt her og litt der. Akkurat slik har dei fleste folk tatt ein armheving i sitt liv. Men veldig få driver det til Arnold Swartneger sine høgder.

Visdom er enkelt, men ikkje lett.

Folk trur ting er så forbanna komplisert og at du må ha så jævla masse intelligens og livserfaring for å forstå livet og for å bli lykkeleg. Nei. Du treng ikkje det. Du treng berre mot og baller til å gjere det du veit er til ditt eige beste. Og å alltid gjere det. Det er det veldig veldig veldig få folk som gjer.

Folk flest flørter med sanninga og dei flørter med sjølvrealisering.

Skjult ID med pseudonym Stevia61 on. 21 aug. 2013 00:16

Ja, alle endringer begynner i oss selv. Intet nytt under solen, altså. Og absolutt ikke noe provoserende i det. Provoserende blir det ikke før man forteller andre i detalj hva de skal gjøre.

Skjult ID med pseudonym manif on. 21 aug. 2013 00:41

Massesuggesjon er kjent for å fungere bra i urolige forhold. Charles Manson indoktrinerte sine unge hippier, bedre kjent som "familien", hippier som var i delvis protest etter strenge oppvekstforhold på 50- tallet i USA. Manson utbyttet grovt og brutalt svake sjeler, med sine djelelske holdninger og planer. Manson hatet samfunnet. Manson er en erklært mastermanipulator, med en enorm evne til å se og utnytte påvirkelige folks svakheter, med kraftfulle verbale talenter. I likhet med f.eks Hitler var han ikke utilregnelig, men han var gal, og av de ypperste narsissister, en narsissist i "verdensklasse". Manson er erklært som ondskapens ypperste prest. Mason forkynte som en gal.

Haien, blir du inspirert? Blir du drevet av publikums tilbakemeldinger, og drømmen om heder og ære? Kunne du tenkt deg et publikum av mye større dimensjoner, både i antall og slagkraft? Hva driver deg?
Angi svar Hai.

Skjult ID on. 21 aug. 2013 01:14

Gjeeeesp - nok et innlegg fra Haimon, og som vanlig ikke noe som går over i historien som grensesprengende eller verdt å huske. Nok et bevis på at Haimon ikke besitter visdom (selv om han krampaktig prøver å innbille seg selv og andre det i tråd etter tråd) - og fungerer egentlig veldig godt som et slags motbevis for hans påstand i denne tråden - han beviser dessverre i innlegg etter innlegg at en 27-åring overhodet ikke besitter visdom ;-) (Mulig jeg er litt for generaliserende her - jeg kan jo ikke utelukke at det finnes 27-åringer som besitter visdom - men så langt har jeg ikke sett noen ...). Jeg håper virkelig Haimon at det å skrive alle disse undermåls innleggene dine, hvor du driter ut deg selv og er fryktelig nedlatende mot så mange mennesker, gir deg mye lykke - du hjelper i alle fall svært få (og den tilsynelatende hjelpen de tror de får er bare å gjøre dem en bjørnetjeneste), og du gjør mange ulykkelige med både rådene dine og måten du direkte og indirekte henger ut enkelte kategorier mennesker på. Jeg synes egentlig utrolig synd på deg - et utrolig fattigslig menneske er du på det mentale plan. Kanskje på tide å slutte med all spam du drukner forumet i??

Skjult ID med pseudonym manif on. 21 aug. 2013 01:24

Vi skal heller ikke glemme at Manson knulla som en gal, og praktiserte hippieorgier i ørkenen. Han hadde et harem med sexslavinner, faktisk. Dette kombinerte han parallellt med sin djevelske forkynning og manipulering. En forkynner med makt i sine ord kan altså ha andre effekter og fordeler, og med tanke på din uttrykte passivitet overfor kvinner, vil dette kunne være et bra middel for å få store mengder kvinnelig gunst.

Skjult ID on. 21 aug. 2013 01:26

Summen av alle disse innleggene minner mer og mer om et vekkelsesmøte. Hvor alle disse punktene er å anse som "de 10 bud" i Haimon. Jeg venter bare på at "de troende" skal legge ned sine profiler og trekke mot det store hav for å svømme med haiene.

Skjult ID med pseudonym manif on. 21 aug. 2013 01:39

Haien er i gang med sin kamp (les mein kampf). Manifesteringer.

Skjult ID med pseudonym Z on. 21 aug. 2013 09:12

Så kjedelig med de som bare er ute etter å kritisere Haimon heller enn å bare forsvinne ut av synsfeltet
- eller å faktisk mene noe om innholdet i tråden! AT DERE GIDDER!

Haimon
Provoserende er du overhodet ikke. Men jeg er uenig i synspunktene dine :-)

1. Du sier at alle vet at de skal dø, og mange lever likevel som overvektig f.eks. Og hvorfor gjør de ikke noe med det? Slik jeg leser deg, legger du til grunn større livskvalitet om man er mer "perfekt". Dette stemmer da ikke!
Dette er en påstand uten rot i virkeligheten. De mest "vellykkede" av oss tar selvmord. Og jeg kjenner nok av triste, utslitte og tomme mennesker som tilsynelatende lever et lykkelig liv som ville gitt mye for å ha et likt og ektefølt liv (les gjerne lykke) som uperfekte jeg gjør f.eks. Det handler om indre sunnhet - ikke bare perfekt ytre.

2. Her får jeg lyst til å spørre deg: Hva er den smale veg for deg?
For meg spiller det ingen rolle om man lever som huleboer eller som A4, om man har barn eller ikke, om man
jobber 8-16 og spiser taco på lørdagskvelden eller om man går med kjortel og sandaler og maler døgnet rundt. Lykke har ingenting med disse utvendige prioriteringene å gjøre. Det handler om den indre oppfyllelsen. Om
mentale behov er dekket eller udekket. Gåten er å knekke denne, finne ut hva man trenger - og gi seg selv dette. Da kan man være hvor som helst og gjøre hva som helst. Det er ikke noe mer hokus pokus. Vil man være lykkelig, handler det om å ikke "overse" seg selv. Om tilstedeværelse. Ytre valg har svært lite med saken å gjøre slik jeg ser det....

Derfor ser jeg en enorm splid mellom "Å bite tennen sammen" og å bli lykkelig. Dette er motpoler for meg.
Og nå ser du kanskje også at slik jeg ser ting, handler denne tråden og tråden din om et bedre liv om det samme.

:-)

Skjult ID med pseudonym 1+1 on. 21 aug. 2013 09:42

1.Visdom har da ingen ting med mot å gjøre. Virker som om du drømmer opp dine egne defineringer.

2. Det er ikke mye med dine innleg som ikke er helt vanlige. Virker som om du lever ett ekstremt vanlig liv. Odd Nerdrum som ett eksempel gjør det ikke.

Skjult ID med pseudonym Z on. 21 aug. 2013 09:44

1+1
Hvordan mener du at visdom ikke har noe med mot å gjøre? Det interesserer meg :-)

Skjult ID med pseudonym 1+1 on. 21 aug. 2013 09:47

Bevisets byrde hviler på den som kommer med en påstand. Må man ha mot for å gå på jobben hver dag?

Skjult ID med pseudonym Z on. 21 aug. 2013 09:49

Må man ha mot for å spise middag hver dag? Det er ikke tema.

Fremdeles interessert i svaret ditt :-)

Skjult ID med pseudonym 1+1 on. 21 aug. 2013 09:58

Vel for å svare konkret trenger jeg noe mer konkret enn å referere til døde filosofer.

Skjult ID med pseudonym Z on. 21 aug. 2013 10:02

Det er du som kommer med påstanden "Visdom har da ingenting med mot å gjøre", 1+1
Jeg forventer ikke noe annet svar enn hva du mente jeg, døde filosofer eller ei :-)

Skjult ID med pseudonym 1+1 on. 21 aug. 2013 10:06

Igjen Z, jeg trenger å vite hvordan visdom har noe med mot å gjøre. Hvordan skal jeg svare når TS ikke går i detalj?

Skjult ID med pseudonym Z on. 21 aug. 2013 10:11

Igjen; Hvorfor kritiserer TS om du ikke vet hva du kritisere? Hva med et spørsmål?
Han har en påstand. Du har en påstand right back at him.

Det er visst enklare å kritisere her i verden enn å virkelig mene noe, stå for noe og synliggjør dette. Eller?

Skjult ID med pseudonym 1+1 on. 21 aug. 2013 10:15

TS skriver hva visdom er for *han* , da stiller jeg spørsmålstegn ved det.

Isteden for å konstant cheerleade TS kan du svare på spørsmålet i og med at du er enig med han.

Skjult ID med pseudonym Z on. 21 aug. 2013 10:19

Jeg har sagt hva jeg er uenig i jeg, og skrevet hva jeg mener. Jeg er ikke enig, jeg er uenig.
Men jeg er dermed ikke enig i at man bare kan kritisere ham som person uten videre.
Så når noen kritiserer, vil jeg noen ganger vite hva de er uenige i, fremfor hva de synes om TS personlig.
Det interesserer meg :-)

Skjult ID med pseudonym 1+1 on. 21 aug. 2013 10:26

Hvordan har jeg kritisert han personlig?

Skjult ID med pseudonym Z on. 21 aug. 2013 10:38

Eks.
Virker som om du drømmer opp dine egne defineringer.
Det er ikke mye med dine innleg som ikke er helt vanlige.
Virker som om du lever ett ekstremt vanlig liv.

Dette mener jeg tar bort fokus fra tråden kontra om du hadde sagt hva DU mente om temaet i tråden.
Og nå gjør vi to det samme, snakker om ting utenfor trådens kjerne. Derfor avslutter jeg her.

Skjult ID med pseudonym søker on. 21 aug. 2013 11:34

Hvorfor all denne kritikken mot Haimon? Er det janteloven?
Man trenger jo ikke være enig med alt Haimon kommer med, men trådene hans er da vel mye bedre enn "jeg får ikke svar på meldinger" trådene.
Og, ja, visdom krever også mot til å reflektere over andre menneskers påstander istedenfor å bare gå i forsvarsposisjon. Det krever å tørre å bli provosert og reflektere over hvorfor man blir provosert. Meninger, holdninger og moral er ofte indoktrinering fra samfunnet, ikke en natur lov. Eneste måten å bli visere på da er å lytte til de som har provoserende meninger.

Så blir det sagt at dette er helt selvsagt. Det ser man ikke til daglig rundt oss. Utrolig mange som kun spiller på hjemmebane, der er de konge. Der kan de hovere over gjestene som sliter på bortebane. Men hvem er det som oppnår erfaring og visdom? Sjømannen som ler av landkrabben, men selv aldri har vært på bortebane, eller landkrabben som opplever noe nytt?

Skjult ID med pseudonym Statistisk on. 21 aug. 2013 12:32

@Haimon, jeg synes det er bra at du skriver innleggene dine.

Det du skriver om mot og visdom er bra, men tror eksemplene om overvekt forvirrer mer enn belyser. Jeg tolker det du sier som et forsøk på å beskrive den typen "livsløgner" folk klynger seg til fordi det motsatte gjør at verdensbildet raser sammen. Å slippe til sannheter som er ubehagelige, krever mot. Å handle i tråd med det man vet er rett, krever mot, særlig hvis "alle" sier mot. All verdens kunnskap er ubrukelig dersom man ikke benytter den til å tenke selv og forstå verden. Det om å gå mot strømmen og leve det livet man selv ønsker, handler jo mye av det samme. Våge å tenke selv, se ting som de er, prøve å beskrive det man ser, og leve etter det man ser. Det siste er det vanskeligste. Og det er altså der "mot" kommer inn, sammen med utholdenhet, for det er ikke alltid så lett å gå utenfor de opptråkkede stiene.

(mann 39 år fra Oslo) on. 21 aug. 2013 12:39 Privat melding

+1 Skrujern, znoooooozz....

Skal du komme med noe SKIKKELIG provoserende, så kan du heller si at den gjennomsnittelige nordmannen kommer aldri til å oppnå ordentlig visdom, av den enkle grunn at vedkommende lever et altfor overbeskyttet liv og har null peiling på hvordan 95% av verden FAKTISK har det. Personen mangler rett og slett en "fullverdig" livserfaring, og uten å virkelig jobbe for det, så vil kunnskapen og "mot" som vedkommende opparbeide seg være preget av denne "myke" tilværelsen.

Som utrykket sier, "Nød lærer naken kvinne å spinne", så kan du illustrere det jeg sier ved at ola og kari nordmann har aldri vært i "nød" så de kan ikke "spinne", altså de har aldri vært utsatt for de reele utfordringer som livet gir nesten alle mennesker på jorda, så de opparbeider seg ikke fullverdig "visdom".

WOW d ble mye svada... xD

Skjult ID on. 21 aug. 2013 13:44

Visdom har selvfølgelig ikke noe med mot å gjøre! Mot uten visdom er en livsfarlig kombinasjon. Hvordan kan man ha mot til å gjøre det som er best for en selv, uten først å ha visdom til å forståvite hva som er best for en selv.

La oss si at et menneske, med kanskje et noe sært utgangspunkt, starter på et studie. Dette studiet har et innhold som kan være krevende og forvirrende hvis man ikke evner å ta til seg denne kunnskapen på en rasjonell måte. La oss videre si at dette menneske starter å poste innlegg på et nettforum hvor han kan identifiseres, disse innleggene blir bare verre og verre. Vedkommende blir møtt med ramsalt kritikk og sågar personangrep. Allikevel, pga mangel på visdom, fortsetter personen å poste disse innleggene. Dette krever mot, men det viser en total mangel på visdom ift å vurdere hva som er best for en selv.

Det som kanskje verre er, er at personen har noen få ”tilhengere”, som, antakelig pga mangel på empati (eller visdom) oppfordrer til denne aktiviteten, selv om de også etter hvert strever mer og mer med å forstå innleggene.

Så kan man si, i den ideelle verden skulle ikke dette være nødvendig, men verden er så alt annet enn ideell. Kanskje kreves det noe visdom for å forstå det, selv om jeg trodde det var mer eller mindre opplagt.

Skjult ID med pseudonym MrAsshole on. 21 aug. 2013 14:05

@rasec: Har du ikke sett hvor mye spinning-gruppetimer det er rundt omkring? Jeg vil si at Kari og Ola Nordmann har lært å spinne som bare faen. De var nakne, så seg selv i speilet og lærte noe. De lærte at "jeg trenger å spinne", også satt de seg på nærmeste fastmonterte sykkel, tråkket som noen spinnville hamstere og kom seg ikke av flekken.

Skjult ID med pseudonym søker on. 21 aug. 2013 14:30

@13:44
Hva slags visdom er det i innlegget ditt?
Hvorfor kaller du det tilhengere som mangler visom fordi noen ikke er like blokkerte?
Jeg vil anbefale deg å lese ditt eget innlegg en gang til, for det er en meget god beskrivelse av mange av de som i dag regnes som historiens mest vise. Alt fra Galileo til Jesus. Mens du fremstår som prototypen på det motsatte.

Skjult ID med pseudonym Statistisk on. 21 aug. 2013 14:31

@anonym 13:44: Veldig mye av kritikken mot Haimon går på at han poster selvfølgeligheter og svada. Er ikke en selvfølgelighet egentlig noe folk anser som et gyldig utsagn? Kan ikke huske han har kommet med personangrep eller ufine utsagn, slik som mange andre, med eller uten åpen profil. Derfor kan jeg ikke begripe hvorfor han skal angripes så hardt, eller beskyttes mot seg selv. Kan virkelig ikke se at han gjør noe galt mot andre eller seg selv ved å skrive det han gjør. Vil heller påstå at mange som hisser seg opp over innleggene hans, går langt over streken.

Og det å kalle folk for tilhengere av en person dersom man sier noe positivt om det personen skriver, synes jeg er litt drøyt. Er alt så svart-hvitt?

Helt enig med at mot uten visdom er farlig. Kalles ikke det overmot? Men det forandrer jo ikke poenget.

Hadde Haimon vært mer vis om han holdt tankene sine for seg selv? Tja, hvis målet var å slippe unna vreden. Men da vil jeg heller betvile visdommen i all denne hetsen.

(kvinne 30 år fra Oslo) on. 21 aug. 2013 15:11 Privat melding

Det eneste som ligner på provokasjon er at du gidder å dra inn Deleuze og Nietzsche.

Skjult ID on. 21 aug. 2013 15:14

Søker:
I det hypotetiske eksempelet, for å illustrere forskjellen på mot og visdom, kan man velge om man vil legge til grunn at innleggene, eller reaksjonene på innleggene, er av en slik art at det åpenbart ikke er til vedkommendes beste å fortsette med dette. Altså, ta det for gitt – det er en forutsetning bygget inn i eksempelet for å illustrere et poeng!
La oss si innleggene har en rasistisk karakter, altså de er ikke skrevet av Jesus. Vil det hjelpe deg å forstå.

Statistisk

At en selvfølgelighet må kunne anses som et gyldig utsagn høres fornuftig ut.
At mennesket bak et gyldig utsagn skal angripes synes jeg ikke er riktig!
At innhold angripes hardt har jeg like lite problemer med som at innholdet i hva-det-nå-måtte-være-jeg-skriver angripes hardt.
Med ”tilhenger” mener jeg ikke mennesker som sier noe positivt om hva andre skriver. Jeg kan nok helt sikkert finne noe positivt å si om et eller annet i FrP’s partiprogram, men jeg er ikke en tilhenger av den grunn.
Jeg er helt klart for å kjempe for det man tror på. Om Haimon hadde vært mer vis om han holdt tankene sine for seg selv vet jeg ikke, jeg kjenner ikke Haimon.
Om et menneske skal være forsiktig med hva det sier og gjør på et nettsted med en halv million brukere tror jeg er til det menneskets beste.

Skjult ID med pseudonym Z on. 21 aug. 2013 15:52

Det virker som om noen tror det er helt greit å kritisere Haimon, og da også som person og menneske!
Og ettersom noen har startet, er det superlett å bare hive seg på bølgen, drite ut, kalle ham ting og holde på.
Jeg finner det usmakelig!

Folk får mene hva de vil, men la ytringene deres si noe om innhold, ikke om person. Det er bare umodent.

(mann 33 år fra Oslo) on. 21 aug. 2013 16:38 Privat melding

Så kjedelig med de som bare er ute etter å kritisere Haimon heller enn å bare forsvinne ut av synsfeltet
- eller å faktisk mene noe om innholdet i tråden! AT DERE GIDDER!

Haimon
Provoserende er du overhodet ikke. Men jeg er uenig i synspunktene dine :-)

1. Du sier at alle vet at de skal dø, og mange lever likevel som overvektig f.eks. Og hvorfor gjør de ikke noe med det? Slik jeg leser deg, legger du til grunn større livskvalitet om man er mer "perfekt". Dette stemmer da ikke!
Dette er en påstand uten rot i virkeligheten. De mest "vellykkede" av oss tar selvmord. Og jeg kjenner nok av triste, utslitte og tomme mennesker som tilsynelatende lever et lykkelig liv som ville gitt mye for å ha et likt og ektefølt liv (les gjerne lykke) som uperfekte jeg gjør f.eks. Det handler om indre sunnhet - ikke bare perfekt ytre.

2. Her får jeg lyst til å spørre deg: Hva er den smale veg for deg?
For meg spiller det ingen rolle om man lever som huleboer eller som A4, om man har barn eller ikke, om man
jobber 8-16 og spiser taco på lørdagskvelden eller om man går med kjortel og sandaler og maler døgnet rundt. Lykke har ingenting med disse utvendige prioriteringene å gjøre. Det handler om den indre oppfyllelsen. Om
mentale behov er dekket eller udekket. Gåten er å knekke denne, finne ut hva man trenger - og gi seg selv dette. Da kan man være hvor som helst og gjøre hva som helst. Det er ikke noe mer hokus pokus. Vil man være lykkelig, handler det om å ikke "overse" seg selv. Om tilstedeværelse. Ytre valg har svært lite med saken å gjøre slik jeg ser det....

Derfor ser jeg en enorm splid mellom "Å bite tennen sammen" og å bli lykkelig. Dette er motpoler for meg.
Og nå ser du kanskje også at slik jeg ser ting, handler denne tråden og tråden din om et bedre liv om det samme.

:-)

Hei,

1) Eg liker ikkje ordet perfekt, så eg velger å ikkje bruke det. Mine råd og mailer er først og framst meint for folk som har det OK og vil ha det betre, folk som er på randen av sjølvmord treng nok andre ting enn mine mailer.

Min teori er denne: Folk som forbetrer sine liv i forhold til eigne standarder, vil få eit betre liv. Perfeksjonisme handler som regel om å leve opp til eigne eller andres standarder i ein heilt sjukeleg stor grad som ikkje på nokon måte kan seiast å betre livskvaliteten. Det dreier seg sannsynlegvis også om å gjere ting som vitenskapen slår fast IKKJE auker din lykke.

Så kva er det då eg foreslår: Gjer det du ønskjer, og la dine ønskj

Skjult ID on. 21 aug. 2013 16:42

Jeg har egentlig bare problemer med dette avsnittet: Mange er fornøgd med å leve heilt vanlege liv. Kose seg med ein øl, playstation, to barn og ein Volvo. Ingenting galt med det. Mange liker det jamne liv som ofte kan fortone seg som ein berg og dalbane. Ein opplever lykkelege stunder og ein opplever ulykkelege stunder og ein er avhengig av mange ting, og ein lever i ein frykt for å tråkke folk på tærne, ein lengsel etter stadfesting ifrå andre, ein impulsivitet som av og til forårsaker stor lidelse, og ulike større eller mindre problem.

D.v.s. den siste delen. Er det sånn at alle som lever et A-4 liv går rundt og er redd for å tråkke folk på tærne, og har en lengsel etter bekreftelse fra andre.

(mann 33 år fra Oslo) on. 21 aug. 2013 16:42 Privat melding

Og la dine ønskjer vere fornuftige:

Viss du vil bli slankare: Tren og gå på diett.
Viss du vil leve sunnare: Et sunnare. kjøpt grønnsaker.
Viss du vil vere meir sosial: Ver meir sosial, skaff deg fleire venner, meld deg på kurs, gjer det du kan.
Viss du har problem med ditt sinne: Gå til psykolog.
Viss du har problem med din partner: Gå frå din partner eller skift kommunikasjonsstrategi eller slutt å gjere det partneren din irriterer seg over.
Viss du har lyst å tilbringe meir tid med ditt barn: Tilbring meir tid med ditt barn og kutt ned på jobben.

Alt dette er selvfølgeligheiter, men svært få folk gjer dette. Dei aller fleste folk veit, viss dei er ærlege med seg sjølv, at det er tonnevis med ting dei kunne ha gjort for å bli lykkelegare, og som dei ikkje gjer fordi dei ikkje tørr.

1) Tenk om folk synes det er komisk med ein tjukkas som trener. Tenk om sjefen min ikkje liker at egjobber mindre. Tenk om nokon synes det er homo å ete grønnsaker. Tenk om folk får vite at eg går til psykolog. Kva om partneren min utnytter min snillhet og effektive kommunikasjonsstrategi. Tenk om eg ikkje får meg ein ny partner. Tenk om etc etc.

2) Den breie veg er å gjere den ovanfornemnte i 5 prosent av tilfellene der det er mogleg. Den smale vegen er å gjere dette i 95 prosent av tilfellene der det er mogleg.

Skjult ID med pseudonym Z on. 21 aug. 2013 17:20

Viss du vil bli slankare: Tren og gå på diett.
Viss du vil leve sunnare: Et sunnare. kjøpt grønnsaker.
Viss du vil vere meir sosial: Ver meir sosial, skaff deg fleire venner, meld deg på kurs, gjer det du kan.
Viss du har problem med ditt sinne: Gå til psykolog.
Viss du har problem med din partner: Gå frå din partner eller skift kommunikasjonsstrategi eller slutt å gjere det partneren din irriterer seg over.
Viss du har lyst å tilbringe meir tid med ditt barn: Tilbring meir tid med ditt barn og kutt ned på jobben.

Det er akkurat dette jeg ikke tror på. Jeg TROR faktisk ikke at man verken blir lykkeligere eller får det bedre.
Jeg tror ikke på å gjøre disse tingene som du kaller den smale veg. Det er feil vei til lykke :-)

(mann 33 år fra Oslo) on. 21 aug. 2013 17:37 Privat melding

Så du meiner at uansett kva du gjer med livet ditt så vil ikkje dette ha nokon effekt på din kjensle av lykke ?

Du har ein partner som slår deg eller som er uinteressert i deg. Du held fram i forholdet fordi du føler at dette ikkje betyr noko ?

Du føler du tilbringer for lite tid med barna dine ? Barna dine blir 18 år og du tenker: Faen, kvifor tilbragte eg ikkje meir tid med barna min.

Ok. Viss du meiner alt dette er uviktig og ikkje vil gjere deg lykkelegare eller ulykkelegare så er vi nok grunnleggjande ueinige.

(mann 33 år fra Oslo) on. 21 aug. 2013 17:44 Privat melding

Så du meiner at uansett kva du gjer med livet ditt så vil ikkje dette ha nokon effekt på din kjensle av lykke ?

Du har ein partner som slår deg eller som er uinteressert i deg. Du held fram i forholdet fordi du føler at dette ikkje betyr noko ?

Du føler du tilbringer for lite tid med barna dine ? Barna dine blir 18 år og du tenker: Faen, kvifor tilbragte eg ikkje meir tid med barna min.

Ok. Viss du meiner alt dette er uviktig og ikkje vil gjere deg lykkelegare eller ulykkelegare så er vi nok grunnleggjande ueinige.

Skjult ID med pseudonym skrujern on. 21 aug. 2013 17:46

Må si meg enig med Haimon her, applauderer godt innspill!

Skjult ID on. 21 aug. 2013 17:48

Men poenget hans, som han bruker veldig mange ord på, er vel at DU skal gjøre det som gjør DEG lykkeligere så lenge det er fornuftig. Så det er litt sånn helgardering her da. Hvis DU vil bli slank, så må du spise mer og trene mindre for å bli lykkelig, hvis du ikke tror på det som sies. Men det kan tenkes at du har din egen standard for hva som gjør deg lykkelig, så da må du handle ut i fra det. F.eks. jeg liker mat, men jeg er redd for å spise for mye av det for da blir jeg feit, og andre mennesker dømmer feite mennesker og det er helsefarlig. Budskapet her er, gjør det likevel da blir du lykkeligere. Men det vil jo ikke være fornuftig, så da er man like langt i jakten på lykke.

Skjult ID med pseudonym Z on. 21 aug. 2013 18:15

Heimon

Nei, det er helt feil konklusjon. Du starter i feil ende :-)

Jeg skrev blant annet:
"Lykke har ingenting med disse utvendige prioriteringene å gjøre. Det handler om den indre oppfyllelsen. Om
mentale behov er dekket eller udekket. Gåten er å knekke denne, finne ut hva man trenger - og gi seg selv dette. Da kan man være hvor som helst og gjøre hva som helst. Det er ikke noe mer hokus pokus. Vil man være lykkelig, handler det om å ikke "overse" seg selv. Om tilstedeværelse. Ytre valg har svært lite med saken å gjøre slik jeg ser det...."

Å evne å leve i nåtid. Å evne å være tilstede nå, ikke i fremtiden - er min vei til lykke.

"Bare jeg blir tynn" gir ikke noen lykkefølelse verken nå eller når jeg blir tynn.
"Bare jeg lever sunnare" gir ikke noe lykkefølelse verken nå eller når jeg lever sunnere.
"Bare jeg blir meir sosial" gir ikke noen lykkefølelse verken nå eller når jeg blir mer sosial.
Osv.

Det viser seg gang på gang at slik måloppnåelse ikke gir lykke, eller i beste fall kortvarig lykke. Streben etter stadig å være bedre, få til mer, være mer vellykket snarere sliter ut mennesker enn å gjøre dem lykkelige.

Aksept er et ord som har med lykke å gjøre for meg sammen med tilstedeværelse.
"Å bite tenna sammen" har ikke med lykke å gjøre. For meg. Men jeg ser at det gjør det for deg :-)

Så når jeg sier at du starter i feil ende, mener jeg at når man er tilstede i nåtid og aksepterer, utvikles en slags kjærlighet både til seg selv og andre. Ting kommer innenfra. Å ikke se barnet sitt, skjer ikke. Å leve med en som slår, skjer ikke. Man evner helt uavhengig av andre å velge inn eller velge bort. Fordi man vil ha det godt NÅ. Ikke når jeg bare har kommet i mål med det som gir meg glede eller lykkefølelsen. Livet er NÅ. Gleden er NÅ. Det handler ikke om handling. Det handler om bevisstgjøring av hva man velger, hvordan man velger og aller, aller viktigst: Hvordan man kjenner seg selv og hvordan man har utviklet sitt eget indre, personlige liv.

(mann 33 år fra Oslo) on. 21 aug. 2013 18:19 Privat melding

Lytt til det andre folk seier. Viss dei seier noko du syns er fornuftig, lær av det. Viss ikkje, berre drit i det.

Det er fornuftig å finne seg ein partner som er snill med deg. Drit i kva andre meiner. Men ein partner som behandler deg dårleg vil gjere deg ulykkeleg uansett.

**

La oss seie det der med mat. Drit i at samfunent seier det er dumt å vere feit. Men vil du verkeleg vere feit, med alle dei helseplagene det gir no, og ikkje minst tjue år fram i tid ? Viss ja er det berre å kjøre på. Du vil også finne ut at god mat kan vere like god som junk food. Og du kan alltid unne deg junk ein gong i veka viss du trener og et sunt resten av veka.

Sagt med andre ord: Kva vil gi deg mest lykke ? Kva vil gi deg mest glede ? Kva er det som gjer at du ikkje tek stega ? Genuin omtanke for andre menneske, eller genuin frykt for å feile ?

(mann 33 år fra Oslo) on. 21 aug. 2013 18:21 Privat melding

Ok Z. Vi er einige. Poenget mitt er ikkje å nå målene, men å vere på veg til målene sine. Vegen er målet.

Skjult ID med pseudonym Z on. 21 aug. 2013 18:26

Heimon
En god leveregel: "La være å anta" :-)

Skjult ID on. 21 aug. 2013 18:35

La oss seie det der med mat. Drit i at samfunent seier det er dumt å vere feit. Men vil du verkeleg vere feit, med alle dei helseplagene det gir no, og ikkje minst tjue år fram i tid ? Viss ja er det berre å kjøre på. Du vil også finne ut at god mat kan vere like god som junk food. Og du kan alltid unne deg junk ein gong i veka viss du trener og et sunt resten av veka.

Og igjen legger du premissene for hva som skal til for å bli lykkelig.....

Skjult ID on. 21 aug. 2013 18:37

Er dette virkelig prinsipielt forskjellig fra "du skal gjøre det som gjør deg lykkelig". Er det noe som begrenser dette til det ytre, mente du virkelig det Haimon? Hvis du blir lykkelig av å være til stede i nåtiden så vær tilstede i nåtiden! Gjør det som gjør deg lykkelig! Hvis du vil leve i nåtid: gå til psykolog og lær deg å leve i nåtid!

Hvis å bite tenna sammen gjør deg lykkelig: bit tenna sammen!
Hvis å leve i nåtid gjør deg lykkelig: lev i nåtid!

Skjult ID med pseudonym Z on. 21 aug. 2013 18:43

Hvem er du egentlig uenig med her, Skjult ID?

Skjult ID on. 21 aug. 2013 18:47

Med fare for å være feil skjult id.

Jeg stilte et spørsmål for å få oppklart om ”gjør det som gjør deg lykkelig” er begrenset til det ytre. Føler du det er det z?

Skjult ID med pseudonym Z on. 21 aug. 2013 18:55

Til skjult id 18.47

På ingen måte!
For meg har lykke med en følelse, en "state of mind" eller en opplevelse av intens tilstedeværelse å gjøre.
En generell, god tilfredshet kan også forbindes med lykke. Følelsen av å både hvile/være tilstede i eget liv.

Mange tror at utseende er veien til lykke, og jobber hardt for den. Det er altså ikke min vei.
Selv om det hjelper å være fornøyd med seg selv! Spørsmålet er muligens vei man når denne tilfredsheten :-)

Skjult ID med pseudonym Tips on. 21 aug. 2013 18:59

Ble ikke akkurat veldig provosert av dette :)

Skjult ID on. 21 aug. 2013 19:05

Det er vel ikke din oppgave å fortelle andre hva som er lykke for dem, er det? Like lite som det er min oppgave å fortelle deg hva som er lykke for deg! Mennesker må vel få lov til å kjenne på hva det er som gjør at de føler lykke uten at noen skal fortelle de at det er feil. Eller har du hoppet til en diskusjon/samtale om de som misforstår sin egen lykkefølelse.

Da er jeg forresten ikke uenig med deg, for å svare på spørsmålet ditt.

Skjult ID med pseudonym Z on. 21 aug. 2013 19:09

Skjult ID 19.05
Hvem ER det du henvender deg til? Blir helt forvirra her, jeg :-)

Ingen trenger å fortelle andre hva de skal gjøre for lykken, men man kan jo dele sine personlige tanker vel?

Skjult ID on. 21 aug. 2013 19:16

Ja visst kan man det, Z!

Er det din personlige tanke at man ikke kan bli lykkelig av det ytre? (Jeg spør ikke om du ikke kan bli lykkelig av det ytre)

Skjult ID med pseudonym Z on. 21 aug. 2013 19:20

Det er min personlige tanke at JEG ikke kan bli lykkelig av det ytre.
Og naturlig nok er dette min sannhet ettersom jeg har erfart at det er sånn for meg.
Og derfor ser jeg på "min ytre lykke" som noe forbigående, noe som har med andres respons ifht meg å gjøre.
Dette blir for flyktig for meg, for lite stabilt.

Men om andre føler lykke utelukkende pga ytre, er det flott - selv om det er et stykke unna meg :-)

Skjult ID on. 21 aug. 2013 19:40

Ja jeg har skjønt såpass, derfor spurte jeg ikke om det:)

Men dette var egentlig veldig oppklarende. Jeg lurte et kort øyeblikk på om det var noe jeg hadde misforstått i budskapet til TS pga noe uenighet lengre oppe i tråden. Men da virker det som om jeg ikke har gjort det. Det var bra du kunne trå støttende til når jeg ikke hørte noe fra TS. Noen og enhver kan bli litt forvirret av og til vettu;)

Skjult ID med pseudonym Z on. 21 aug. 2013 19:45

Eh.....men jeg er slett ikke sikker på om jeg og TS er enige selv om det virker som om han mener det altså :-)
Dette er i alle fall hva jeg tenker...

Skjult ID med pseudonym Tingeling on. 21 aug. 2013 19:52

"1) Visdom kjem ikkje an på intelligens eller på livserfaring. Det kjem an på mot. Visdom er for meg innsikt omsatt i praksis. "

Blir ikke det det samme som at visdom er basert på erfaring?
Erfaring fra handlinger som ofte har krevd mot, ja. Men likefullt sitter man vel igjen med visdommen etterpå, og ikke på grunn av at man besitter mot? Og handler ikke mot om at man gjør noe? Eller....
Tydeligvis noe jeg trolig ikke catcher her? ;-)

Skjult ID on. 21 aug. 2013 19:55

Det er ikke jeg heller, for TS har ennå ikke svart på spørsmålet jeg stilte ham. Selv om jeg er temmelig sikker på at dere er enige, bare at dere snakker forbi hverandre, og kanskje en av dere eller begge to ikke helt forstår hva den andre sier, eller hva man faktisk sier selv. Og det kan jo som sagt forvirre en god del! Og dette er IKKE et personangrep, bare for å ha sagt det! Det er bare mine personlige tanker om hva som kan skape forvirring og usikkerhet:)