Alle innlegg Sukkerforum

Filosofi og forelskelse...er det en sammenheng?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Realista on. 21 aug. 2013 20:24

Til alle de som “elsker” å diskutere og undres over livet, og ønsker reelt å bli forelsket. Vi “filosoferer” og deler tanker og meninger, og vi forsøker å formulerer disse. Så herlig! ;) Det er berikende! Hva vil det så si å filosofere?

Filosofi kan defineres som noe knyttet til spørsmål om eksistensen, kunnskap, verdier, fornuft og språk. Filosofi skiller seg fra andre måter å adressere slike problemer ved kritisk og systematisk tilnærming som bygger på rasjonelle argumenter. Begrepet defineres av grekerne som en rundreise man gjør, for dens egen skyld. Ettersom våre tanker ikke forsøker eller kan løse våre vanskeligheter eller “frelse” vår “sjel.”

Hvordan forholder vi oss så til noe som provoserer oss og som er ukjent? Bertrand Russel sa noen kloke ord om dette. Han sa følgende: «Det er to holdninger man kan innta over for det ukjente. Det ene er å godta forkynnelsen fra folk som sier at de vet, på grunnlag av bøker, de innviddes mysterier eller andre kilder til inspirasjon. Den andre måten er å gå ut og undersøke for seg selv.”

Jeg har personlig veldig sans for siste holdning;). Det betyr å være kritisk og stille spørsmål ved vedtatte sannheter. Hva er sannheten? Det er viktig å være oppmerksom på at den som "eier" "sannheten" har "makt. Men så er det slik at sannheten er relativ den. “Sannheten” forandrer seg fra øyeblikk til øyeblikk og fra person til person ;). Den objektive sannheten kan vi nok aldri nå helt fram til. Vi kan bare forsøke nærme oss den. Vi er derfor tvunget til å leve i uvisshet om hva sannheten faktisk er.

Men vi kan utrykke og dele tankene våre og håpe at vi utvikler oss som mennesker. At vi blir klokere.....med tiden. Forelskelse kan innebære mer eller mindre overveldende følelser, enten det dreier seg om hemmelige, romantiske kjærlighetsdrømmer, seksuell tiltrekning eller blind idenskap eller begjær.

Hvorfor er vi her på Sukker? Vel, målene er nok ulike. Men noen av oss ønsker å bli reelt forelsket. Og vi ønsker å finne ut av livet og følelsene vi har, på våre egne premisser. Hva filosofiserer du om og hva er forelskelse for deg?

(mann 37 år fra Sør-Trøndelag) on. 21 aug. 2013 21:58 Privat melding

Skiller du mellom filosofering og reflektering realista?:)

Skjult ID med pseudonym Realista on. 21 aug. 2013 22:16

Reflektering kan defineres som ettertanke og betraktelse av noe. Slik er det så klart , en det en del av det å filosofisere. Slik sett så skiller jeg ikke mellom å reflekter og filosofisere. Jeg mener at reflektering er en del av det å filosofisere. Hva tenker du at det er?:)

Skjult ID med pseudonym Ellan on. 21 aug. 2013 22:19

Forelskelsen er jo fysisk, men kan så klart oppstå på bakgrunn av blant annet refleksjonsutveksling og filosofiske betraktninger hos motparten som treffer

Skjult ID med pseudonym Realista on. 21 aug. 2013 23:44

Forelskelse er så klart noe som vi forklarer med veldig "god kjemi". "Det bare skjedde". Og er som du sier; nå forenkler jeg det litt @Ellan: en blanding av utseende, og utveksling av tanker og verdier som du liker hos den andre.

Men hva består denne kjemien av? Er det "reptilhjernen" som tar over eller er det mer komplisert enn som så? Forelskelse er jo et deilig mysterium. Og vi har nok alle ulike opplevelser hvordan en slik tllstand kan være. Hva tiltrekkes vi av hos det andre kjønn? Er kvinner og menn ulike når det gjelder dette?