Alle innlegg Sukkerforum
Skjult ID med pseudonym Avslutter fr. 23 aug. 2013 13:49

Hei gode forum.

Etter en del dater har jeg innsett at det å fortelle noen at jeg ikke er interessert i noe mer alvorlig forhold er slitsomt på psyken, og det begrenser meg i å ønske å date mer, noe som er dumt, ettersom jeg gjerne vil finne en flott partner som jeg kan leve lykkelig med resten av mine dager. I den sammenheng ser jeg etter den måten som gir minst påkjenning for begge å bli dumpet på.

Teorien min er at et triks kan være å ikke være ærlig, men faktisk oppføre seg som en desperat tulling eller en tufs, hvorpå den andre mister interessen.

Hensikten min er å begrense påkjenningen hos begge parter. Og metoden er altså å kvele interessen.

Noen som kan påpeke drawbacks før jeg setter teori ut i praksis?

Med håp om gjennomtenkte svar og en seriøs tone.

Og ha en god helg også!

Skjult ID med pseudonym mannehora fr. 23 aug. 2013 14:44

Det der fungerer helt utmerket. Jo mer desperat og klengete du virker, jo mindre har dama lyst på deg siden du "kveler" henne. Så da blir det sikkert hun som snart dumper deg, i stedet for omvendt. Funker som bare rakkern det der, både når du gjør det med vilje og når du gjør det uten å mene det fordi du virkelig liker jenta litt mer enn hun liker deg.

(mann 39 år fra Oslo) fr. 23 aug. 2013 14:49 Privat melding

Er du seriøst? Ta heller å fiks "problemet" med deg selv, altså at du ikke greier å være ærlig for det er slitsomt på psyken din. Du kan ikke forandre hvordan andre takler ting, men du kommer bare til å bli sterkere og en bedre person (i mine øyne i det minste) om du greier å være åpen og ærlig om hva du mener og føler.

For det å SPILLE SPILL er noe jeg tipper mange ikke liker, og det er det du beskriver istedenfor å være ærlig. Og jeg tror at siden du mest sannsynlig er veldig snill (har i alle fall opplevd at veldig snille jenter ikke greier å være ærlige når det gjelder det der) så kan det godt hende at du kommer til å føle deg enda verre hvis du faktisk begynner å gjøre sånne ting, rett og slett fordi da er du uærlig, og jeg tror det er en enda verre følelse enn det at du ikke greier å avvise noen.

Eller prøv å se det fra den andre siden, hvordan hadde du likt om en kar du møtte som viste interesse for deg osv, plutselig sluttet å vise deg interesse, svarte kort og uinteresert på dine meldinger eller ikke svarte i det hele tatt, når du trodde dere var på vei til noe? Og om det skjedde hele tiden, fordi alle jenter tenkte sånt som deg når de ville "kvitte" seg med en kar de datet?

Nei uff, merker godt hvorfor jeg ikke liker jenter som spiller slike spill, vil du finne kjærlighet så starter det alltid med (kj)ÆRLIGHET...

Skjult ID med pseudonym Tips fr. 23 aug. 2013 15:15

Hehe, artig tanke. Kanskje det hadde funket, men hva om hun liker at du er desp da? ;)

Da har du i så fall "driti på leggen".

Skjult ID med pseudonym Safira fr. 23 aug. 2013 15:24

Jeg er helt enig med @rasec - alt han skrev. Jobb heller med å være ærlig, og det handler om å bevare selvrespekten midt oppi det her. Hvis du begynner å lyve for å skåne dem, bli ufin osv., så vil det nok slite på deg. For det er tydelig at du har et godt hjerte, og mye empati, og da er det lett å ta på seg ansvaret for andres følelser. Som @rasec nevner, du kan ikke forandre hvordan andre takler ting.De må takle seg og sine følelser selv, som alle andre må. Avviser du på en grei måte, da kan du ihvertfall stå inne for den du er og det du gjør. Dette handler jo både om respekt for andre, og selvrespekt, det å være oppriktig :)

Skjult ID med pseudonym Avslutter fr. 23 aug. 2013 16:06

@rasec og safira
Det er jo det jeg mener selv egentlig, men samvittigheten min får jeg ikke gjort noe med. Samtidig så tenkte jeg kanskje at problemstillingen forsvinner som dugg for solen om interessen fra motparten gjør det.
Men det blir vel med tanken dette.

Skjult ID med pseudonym rasec fr. 23 aug. 2013 16:20

@Avslutter, faktisk så KAN du gjøre noe med samvittigheten din.

Det er "så enkelt" som at du må aktiv fortelle deg at det du gjør er RIKTIG, og at de vonde/negative følelsene du føler er bare frykt og ikke verre enn så. Etterhvert så vil du oppleve at du ikke får de samme negative følelsene når du avviser noen, da du gjør som Safira sier og står for den du er og det du gjør, og det er BARE positivt!!

For det høres ut som du har skapt en litt negativ emosjonell kobling til en hendelse, noe som skjer stadig vekk hos oss mennesker. Men på samme måte som man kan skape de ubevist så kan du skape nye bevist, og det er dette som er ting jeg mener mange burde gjøre, altså gå i seg selv og prøve å fikse slike "negative" koblinger, for de skaper frykt og holder deg tilbake fra å realisere deg som et menneske så du kan oppnå ditt størst potensiale!

Faen nå hørtes jeg ut som en slags lifecoach og d blir bare tull so im out! :P

Skjult ID fr. 23 aug. 2013 16:33

Jeg gjør dette hele tiden, og det funker helt greit. Men da er jeg også en slik type person som føler at det som står over her, for så vidt fine og søte ord, men mer en uttrykt politisk korrekthet. Dvs jeg tror ikke på det. Det du ikke vet trenger du heller ikke vite, og hvis jeg kan unngå å såre deg, er det fint for deg. Tror du derimot på det som står over her, og det er sikkert sunt det, bør du så absolutt ikke gjøre det!

Skjult ID med pseudonym Star fr. 23 aug. 2013 16:55

@Avslutter

Det beste er vel å være ærlig mot motparten! Ingen liker å bli lurt trill rundt!
Ok, så om du sårer noen ved å være ærlig, men motparten vil komme fortere over det enn hvis de føler seg lurt!

Har akkurat vært i en situasjon hvor han ikke var ærlig fra starten.... Kom stadig med unnskyldninger i stedet for å være ærlig, og si som det var : at han ikke var interessert i noe mer enn sengekos. Dette pågikk i noen mnd, før jeg til slutt kuttet han ut. Hadde han vært ærlig, så kunne jeg tatt en stilling til om jeg ønsket bare sengekos med ham mye tidligere.... og selvfølgelig fikk jeg følelser og ønsket noe mer :( .. og da var det vanskeligere å takle at han ikke hadde vært ærlig...

Men nå er heldigvis han et tilbakelagt kapittel :)

Skjult ID med pseudonym Avslutter fr. 23 aug. 2013 16:58

@pseudonym 16:35

Det var egentlig litt i de baner jeg tenkte først også. Hva er egentlig så ille med en bløff her om det skåner begge? Om man blir tatt på dette senere så betyr det ikke noe lengre, man sårer ingen, for da er de følelsene borte uansett.

Poenget er at jeg ser en mulighet for at sluttresultatet kan bli bedre, men etikken i selve handlingen er jo i beste fall tvilsom. Det blir kanskje litt "målet helliger middelet debatt" i så fall.

Jeg vet ikke, egentlig er jeg lite tilhenger av å gjøre det som er allment oppfattet som rett, men heller det som på sikt får best konsekvenser, og når det er vanskelig å vite hva det er, er det kanskje best å holde seg innenfor allmen akseptert praksis.

Skjult ID med pseudonym Avslutter fr. 23 aug. 2013 17:02

@Star
Må bare spesifisere at dette gjelder kun om man ønsker å avslutte et forhold. Å lure noen slik du beskriver er et helt annet tema, og noe jeg mener man ikke bør gjøre med overlegg noensinne.

Skjult ID med pseudonym Greve fr. 23 aug. 2013 17:24

Løsning :

-Hei jeg heter Avslutter så flott at vi fant tonen. Jeg er på jakt etter "en flott partner som jeg kan leve lykkelig med resten av mine dager".

-Ok vi har datet, dessverre finnes det ingen fremtid for oss. Jeg er ærlig for det siste jeg vil er å være unnvikende og gi deg ett håp om at det finnes noe du kan forandre med deg selv som vil gjøre meg interessert. For gjør jeg det vil det hele bli mer smertefullt, for deg.

Det finnes ingen ting verre enn å bli dumpa med "det er ikke deg deg er meg" forklaringen. Ett kjapt stikk i hjertet er mye mye bedre enn en langsom årelating.

Ha en god helg du også, vi håper alle at du vil finne den spesielle du er på jakt etter :)

Skjult ID fr. 23 aug. 2013 17:30

Jeg skjønner hva du mener, tror en del her ikke helt forstår det. Det handler om å få den andre til å miste interesse, ikke å være unnvikende.
For meg er ikke dette så mye et etisk dilemma, da jeg allerede har konkludert med at målet helliger middelet (basert på erfaring med å gjøre begge deler). Og så kan det være at andre igjen har en annen etisk standard. Skal man gjøre det til en etisk diskusjon bør kanskje først og fremst personen i andre enden være avgjørende for handlingen. Jeg handler ut ifra en overbevisning om at de fleste har bedre av å bli utsatt for en "bløff", uten å vite det, enn å bli såret. Star derimot, og de fleste andre i denne tråden, er ikke enig i dette, tror jeg. Så da blir vel spørsmålet om du kommer til samme konklusjon som meg, og hvis man er usikker bør man vel gjøre det som "allment oppfattes som rett" (helt forferdelig uttrykk) for å være på den uangripelige sikre og moralsk riktige siden.

Skjult ID med pseudonym Star fr. 23 aug. 2013 17:31

@Avslutter
Jeg leste innlegget for fort og misforstod litt ;)

Men mener fortsatt at ved å være ærlig vil du komme best ut av det :)

Skjult ID med pseudonym Avslutter fr. 23 aug. 2013 17:37

@greve
Du har nok rett, det er slik jeg har forsøkt å gjøre det, men det ser vitterlig enklere ut i ditt innlegg enn jeg føler det er i virkeligheten. Og det er vel kanskje nølingen som stikker seg frem som er smertefull for motparten.

Da er det avklart for meg, jeg får bare øve meg på å sile ut ethvert spor av tvil i gjennomføringen og se om det fungerer.

Takk for innlegg, det var nyttig.

Skjult ID med pseudonym Greve fr. 23 aug. 2013 18:08

Avslutter : Greven har alltid rett :)

Det trenger ikke være så vanskelig, bare sørg for at den neste heldige er forstått med at du er på jakt etter mer enn bare en tilfeldig kjæreste. Du trenger ikke dytte det ned i halsen hans, men når dere har de dype samtaler over ett glass vin eller lignende så fortell han at du er på jakt etter noe spesifikt slik at han forstår.

Når det er sagt må jeg si at det høres ut som om du egentlig er på jakt etter meg... spøk til side, du finner nok den du leter etter bare du er tydelig på hva du vil.

Jeg ser frem til den dagen du lager en tråd hvor du takker meg for mine kloke ord fordi du har funnet en du har giftet deg med, fått 5 barn med, og lever lykkelig med :)

Skjult ID med pseudonym rasec fr. 23 aug. 2013 18:22

ALT handler om måten du sier ting på TS, tro meg. Men som Greve sier, gjelder å være åpen og ærlig hele veien, da er også personen klar over hva det er du ser etter.

Selv bruker jeg "hamburger" metoden, start med litt god "padding" altså noe fint å si om personen, så sier du det viktige som da kan være litt tungt for den andre, og avslutter med samme padding som begynnelsen! Tro meg, det gjør faktisk underverker, og de få gangene jeg har vært i den situasjonen så har det fungert utrolig bra, har tom vennskap med et par av de :)

Skjult ID med pseudonym me too fr. 23 aug. 2013 22:31

Tror det er en elendig ide. Av mange grunner:

1. Du greier det ikke. Du er ikke troverdig som ekstremt pågående. (Det betyr jo at du vil sende lange blikk, ha lyst til å kysse henne hele tiden osv).

2. Fordi du er litt halvhjertet i din pågåenhet, er det sannsynlig at det vil eskalere og at hun blir ivrigere. Snøballen din ruller.

3. Det er umoralsk å forestille seg for et annet menneske.

4. Du kommer aldri videre med deg selv, når du venner deg til at det er ok å være feig.

Skjult ID lø. 24 aug. 2013 14:23

Hvis målet ditt er å møte noen du faktisk liker, så må du gi disse jentene nok til til at du kan finne ut om de er noe for deg eller ikke. Mennesker kan vokse seg penere når man blir kjent med dem og det tar tid å finem ut om det kan være en emosjonell tilknytning. Hvis du klarer å holde fokus på en jente lenge nok til å finne ut av dette, så er det helt ok å være ærlig. Bare pakke det inn på en ok måte. Hittil så har jeg avsluttet mine relasjoner her inne fordi det har vært uinteressant eller fordi det er veldig usexy med menn som er hekta på i Internett. Og jeg tenker at det at jeg er ærlig i mine tilbakemeldinger vil kunne hjelpe dem å "treffe blink" senere dersom de skulle ønske det. Jeg er veldig fersk her inne og mulig jeg har misforstått noe stort, men man vet aldri hvem man treffer på senere i livet (jobbintervju, fremtidig sviges etc) så det er greit å kunne møte mennesker med hevet hode i ettertid.