Alle innlegg Sukkerforum
(mann 50 år fra Oppland) sø. 25 aug. 01:41 Privat melding

Hvorfor bruker jenter sminke?

(kvinne 29 år fra Aust-Agder) sø. 25 aug. 02:23 Privat melding

Fordi jeg føler meg freshere. Ser sinnsykt trøtt ut uten maskara, da jeg har veldig lyse øyevipper. I ukedagene bruker jeg stort sett bare maskara og eventuelt litt eyeliner

Skjult ID med pseudonym sugardaddy sø. 25 aug. 09:11

Hvorfor jenter bruker sminke og parfyme ?

-Jo, fordi de er stygge og lukter vondt :D

Skjult ID med pseudonym E:-) sø. 25 aug. 09:17

Hvorfor bruker menn boxser og ikke tangatruse? :-)

(kvinne 37 år fra Oslo) sø. 25 aug. 10:33 Privat melding

Det er faktisk gjort undersøkelser som viser at menn som tror de foretrekker "sninkeløse" jenter fortsatt synes bildene av de sminker jentene er finere enn de usminkede. Trikset med bra dagsminke er jo at det ikke skal synes at man faktisk sminker seg. Og utover det så er det jo en smakssak. Jeg settet generelt sett pris på at mennesker ønsker å gjøre noe bra ut av eget utseende både for seg sel og omgivelsene. Tror det er godt for selvfølelsen samtidig som alle jo synes det er trivelig å se på freshe mennesker, og uansett hvordan man det ut fra naturens side, så er det jo små ting som kan gjøres. Takk for meg!

Skjult ID med pseudonym erik sø. 25 aug. 10:37

Jeg bruker tanga @E:-)

(mann 55 år fra Oslo) sø. 25 aug. 11:20 Privat melding

Vel, hvorfor barberer eller stusser vi ørehår, nesehår, intimhårvekst osv? Klipper håret, er glattbarberte i ansiktet justerer øyenbryn gjør vi også. Og så tar vi på en deodorant med parfyme, og bruker kanskje etterbarberingsvann i tillegg.

Nei, vi menn bryr oss nok ikke om det inntrykket folk får av oss.

Og sko kjøper vi bare etter hva som er bekvemt. For ikke å nevne at slips er det mest praktiske plagg jeg kan tenke meg.

Skjult ID med pseudonym me too sø. 25 aug. 11:40

Fordi menn lar seg lure til å tro at jentene er penere enn de er.

Skjult ID sø. 25 aug. 14:48

til Stevia
Jeg har ingen anelse hvorfor jenter bruker sminke. Egentlig blåser jeg i det siden jeg ikke ser etter sminkedukker.
Av de 12-13 ting du nevner gjør jeg det aller mest opplagte. Og det har ikke noe med sminke å gjøre å klippe håret (2 ganger i året, 10 min) så ikke det skal bli upraktisk. Hva er forresten slips? (Utenom et like absurd stykke tøy som franske catwalkplagg?)

Skjult ID med pseudonym Flux sø. 25 aug. 22:17

Hun jeg dater for tiden bruker ikke sminke.

Det betyr jo bl.a. at hun er like vakker når hun våkner om morgenen, som ellers :)

(kvinne 43 år fra Oslo) ma. 26 aug. 11:59 Privat melding

TS: Lurer du på det, eller er det din måte og "disse" jenter som bruker sminke på?

Jeg bruker sminke for å bli litt finere. Begynner jo å dra på årene, og da er det fint å markere de trekkene jeg vil ha frem, og skjule det jeg ikke vil ha frem:-)

Nå skal det sier at jeg er naturlig pen, så jeg bruker ikke sminke hver dag;-)...., men når jeg ønsker å pynte meg litt ekstra, gjør jeg det. Du vil vel ha en jente som bryr seg litt om hvordan hun ser ut? Ta det som et komliment at jentene vil sminke seg når de er sammen med deg. Alternativet kunne vært en som ikke ønsket å ta seg ut for deg..... ville du likt hår under armene, busk langt utover bikinilinjen, hårete legger og uflidde negler på fingre og tær?

Det skal sier at det er en vesens forskjell på sminke og "maske" - der er jeg enig med deg....lurer også på hvorfor noen ønsker å gå med et tykt lag med sminke som gjør at alle naturlige trekk i ansiktet blir borte!

(kvinne 44 år fra Oslo) ma. 26 aug. 13:17 Privat melding

Jeg bruker ikke sminke til daglig, men det overrasker meg stadig at det er de gutta som bedyrer at de foretrekker usminkede damer, som er de første til å gi meg komplimenter når jeg pynter meg til fest.

(kvinne 50 år fra Østfold) ma. 26 aug. 14:00 Privat melding

Jeg bruker heller ikke nevneverdig sminke på hverdagen. Men liker å pynte meg litt ekstra når jeg skal bort.

At gutta ikke synes noe om sminke synes jeg er litt merkelig... for det kommer jo kommentarer om "hvor pen du er".. når man har lagt litt flid i det.

Jeg har også vært i et forhold, hvor det ble pressisert at sminke ikke betydde noe.. men når jeg en sjelden gang sminket meg når vi skulle ut... så var det for å imponere på andre menn! Hvor ble logikken av?

(kvinne 38 år fra Akershus) ma. 26 aug. 16:29 Privat melding

Hvorfor ikke bruke sminke? Mennesker har alltid pyntet på seg i alle tider. Hvis du er dyktig til å sminke vises det ikke at du er sminket, du ser bare mer naturlig pen ut! Skjønner menn som får dårlig inntrykk av sminke når jenta bruker et tonn foundation/dekk krem, klumpete mascara og stripete øyenskygge som setter seg i øyekroken. Jeg synes det er stygt selv jeg. Jeg bruker lite sminke til daglig, veldig upraktisk siden jeg trener nesten hver dag. Men til fest synes jeg sminke gir meg særpreg og uttrykker meg som person. Jeg er flink å sminke så det er sagt. Ingen klumpete mascara her altså!

(mann 44 år fra Oslo) ma. 26 aug. 20:52 Privat melding

"Mennesker har alltid pyntet på seg i alle tider."
Ja, hva med det? :-)

"Hvis du er dyktig til å sminke vises det ikke at du er sminket, du ser bare mer naturlig pen ut!"
Det er derfor desto mere falskt. (Etter min mening.)

"Men til fest synes jeg sminke gir meg særpreg og uttrykker meg som person."
På en måte rett. Sminke skjuler personen, men fremhever ens ytre (tilsynelatende ekte) skall.

Skjult ID med pseudonym W.F Hekkel ma. 26 aug. 21:00

Sikkert lurt å dusje sammen med henne :)

(kvinne 38 år fra Akershus) ma. 26 aug. 21:06 Privat melding

@Tresnitt: Må bare le!! Hvis du har lyst å gå rundt å se ut som et dass så gjør det:)

(mann 44 år fra Oslo) ma. 26 aug. 21:06 Privat melding

;-)

(kvinne 38 år fra Akershus) ma. 26 aug. 21:12 Privat melding

"Verden vil bedras" så damer... det er bare å sminke på :))

Skjult ID med pseudonym greiere ma. 26 aug. 21:25

Sånn at de kan se litt bedre ut en de egentlig gjør! Kanksje det var sminke enn skulle brukt, kanksje en får profilen nedløpt he he:)

Skjult ID med pseudonym nenetten ma. 26 aug. 21:37

Sukk...tenk på den tiden mannfolk brukte mer sminke enn damer....DET var tider det. Da visste mannfolka at de burde pynte seg for damenes gunst!

Skjult ID ma. 26 aug. 23:26

Verden vil bedras.

(mann 55 år fra Oslo) ti. 27 aug. 01:39 Privat melding

Ikke bare verden som vil bedras, jeg vet at jeg opplever kvinner som flottere når de har sminket seg, og er flinke med sminken. Jeg lever faktisk veldig godt med det.

Skjult ID med pseudonym :O ti. 27 aug. 01:52

Fordi de er stygge uten....?

Skjult ID med pseudonym kari ti. 27 aug. 01:57

Jeg er veldig opptatt av sminke, og vurderer faktisk å bli makeup artist. Nå har det seg sånn at jeg ikke sminker meg så forferdelig mye (jeg er 23) i hverdagen, men hvis jeg skal noe spesielt eller møte noen spesielle så sminker jeg meg litt ekstra. Det har alltid fått meg til å føle meg feminin, og får litt bedre selvtillitt av det. Jeg kan fint gå uten sminke også, det bryr meg ikke. Men jeg antar at kvinner som bruker sminke (som er... veldig mange) gjør det for å fremheve ansiktstrekk, føle seg fine, også er det jo sånn at de fleste av oss jenter liker å pynte oss.

Selv om man bruker sminke, betyr ikke det at vi nødvendigvis skammer oss over hvordan vi ser ut uten sminke, men rett og slett fordi vi føler oss litt bedre når maskaraen får øynene til å se større ut, den rougen får kinnene til å få en frisk farge i kinnene og får feilfri hud ved å bruke foundation og pudder (ikke at dere mannfolk vet hva jeg nettopp sa, da). Man er ikke falsk selv om man liker å se litt pynta ut :)

Skjult ID med pseudonym Mann ti. 27 aug. 02:02

Jeg ser på å like klær som passer for en som noe annet enn å gjemme seg bak pudder.

Skjult ID med pseudonym Mann ti. 27 aug. 02:36

Etter det jeg har forstått prøver verken kvinner eller menn å late som om øredobber vokser ut av hodet. De prøver heller ikke late som om en hatt eller en kjole er selve kroppen (selv om det skal harmonere).

Skjult ID med pseudonym Mann ti. 27 aug. 02:52

Litt trist, litt fint noen ganger, uforløst, falskhet, sexy, slett ikke sensuelt, streit, osv

Skjult ID med pseudonym kari ti. 27 aug. 02:59

Mann; du vil vel ha ei huleboer-dame da? Som verken sminker seg, shaver leggene, armene, private delene, lar øyebryna vokse villt så vi ligner mer på menn, fiser og raper uten stopp og alt det der. Vet jeg nå satt det på spissen, men herregud - det er sminke vi snakker om. Om ei jente sminker seg eller ikke har vel egentlig ikke så mye å si, du ser vel hvordan ansiktet hennes ser ut og hvordan fysikken er selv med sminke på! Det blir så dumt å kalle det for falskhet og trist, ettersom mange menn bruker sminke også.

(mann 44 år fra Oslo) ti. 27 aug. 05:11 Privat melding

@kari (og Pandora)

Heisan.
Jeg prater ikke på vegne av alle menn selv om jeg tilfeldigvis kalte meg Mann. Jeg prater på vegne av meg selv. Jeg heter forresten tresnitt. Ingen grunn til å skjule det. Morsom fortolkning du har: Huleboer som fiser og raper og sånn. (Du glemte oppkast.)

Mener ikke å støte deg, kari. Men jeg får litt fnatt av alt det overfladiske rundt oss. Det er ikke galt å sminke seg litt. Men det kan bli for mye av det. Det er et godt eksempel på at verden vil bedras, som skjult ID sier 23:26. Det flyter over. Jeg personlig er ikke spesielt begeistret for jåleri. Men det er lov å mene forskjellig. Du vet det? Jeg kommenterte Pandoras sitater om seg selv overfor. Du er ikke Pandora? Det virket som hun ble fornærmet eller såret.

Jeg tar frem noe jeg skrev om dette for noen uker siden. For hva handler sminke stort sett om? Personlighet noen ganger, men først og fremst "evig ung".

Les tråden om Michael Jackson.

(mann 36 år fra Oslo) ti. 27 aug. 10:04 Privat melding

En kvinne uten sminke men med et flott smil i munnen vil slå en sminken kvinne any day of the week, in my book!! ;)

(mann 41 år fra Oslo) ti. 27 aug. 20:45 Privat melding

En kvinne uten sminke er som brød uten pålegg, rimelig kjipt.

(kvinne 44 år fra Oslo) fr. 30 aug. 17:11 Privat melding

Fordi ikke alle er født naturlig pen og siden de fleste andre kvinner sminker seg så vil man jo ikke være dårligere en nødvendig. Dessuten så gir enkelte produkter en beskyttelse mot sol og rynker:) Det som er litt irriterende er tiden det tar som jeg helst ville brukt til noe annet.

Skjult ID med pseudonym Mann fr. 30 aug. 18:09

@Knuthild :P
En kvinne uten sminke er som en setning uten fraser, rimelig kjipt.

Skjult ID med pseudonym Patsy fr. 30 aug. 20:27

Du kunne ha spurt en eks om det?

Skjult ID med pseudonym Hmmmm fr. 30 aug. 21:40

Hvorfor bruker ikke en del menn sminke? Er en del som kunne trengt det :-)

Skjult ID med pseudonym jente lø. 31 aug. 01:00

Gutter/menn er ganske heldige som "slipper" bruke tid og penger på sminke, undertøy som bh, strømper å sånt, i tilegg så slipper dere menn verk i beina etter å gått rundt med høye heler, slipper å bære fram og føde barn, slipper plager sånn ca en gang i måneden. I tilegg så får jenter/damer lettere urinveisinfeksjon og ved mange sexpartnere uten beskyttelse så vil risikoen for livmorhalskreft øke, vi må ta de regelmessige turene til gynekolog og ofte så er vi alene om å ta stilling til en evt graviditet og enda så lever vi gjennomsnittlig lengere en dere! Så skal mann få høre at man bruker alt for mye penger og tid å er så treig....egentlig greit at det ikke er motsatt;)

Skjult ID med pseudonym tresnitt lø. 31 aug. 01:06

Eeeehhhhhh...............Hæ?
Du trekker svangerskap inn i temaet "sminke"? Hø?

Skjult ID med pseudonym jente lø. 31 aug. 11:31

@tresnitt
Ja syntes sminke greia var vel besvart og ville bare ta med dette på bakgrunn av at et svangerskap også har med utseende å gjøre og forandringer i kropp og sinn. Ikke så rart vel at vi jenter gjerne føler for å puffe oss opp litt i blant.

Skjult ID med pseudonym Jada lø. 31 aug. 12:33

Fordi det er så kjedelig å våkne med det samme gamle trynet hver dag,

Skjult ID med pseudonym slem lø. 31 aug. 15:00

fordi de ikke ser ut uten ?

Skjult ID med pseudonym slam sø. 1 sep. 00:04

De ser liksom inn innen?

Skjult ID med pseudonym blindebukk sø. 1 sep. 00:20

va ilag med ei som va fantastisk flink til å sminke seg fin:) og det va sånn eg møtte ho...sminket...når masken fall og det trollet som satt igjen på sofaen,uten sminke, kom frem va det forseint.....men blei no til slutt kvitt det:)