Alle innlegg Sukkerforum

Unike individer?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Råj fr. 30 aug. 2013 23:14

Er den gjengse mann og kvinne et unikt individ, eller går det tolv på dusinet av de fleste?
På bakgrunn av de profilene du har sett/lest, hva blir ditt svar?

Skjult ID med pseudonym wut? fr. 30 aug. 2013 23:17

Kun på bakgrunn av profilene så kan det virke som det er veldig mange like sjeler, og kun et fåtall sin virkelig er unike.

Skjult ID med pseudonym Voksenmann fr. 30 aug. 2013 23:21

Jeg trodde det var veldig tidlig i barndommen at evnen til å individualisere seg selv og de rundt seg oppsto... :-)

Skjult ID med pseudonym kvinne fr. 30 aug. 2013 23:21

Som kvinne, ser jeg bare dere menns profiler. Hva går igjen på kvnners profiler?

(mann 45 år fra Møre og Romsdal) fr. 30 aug. 2013 23:23 Privat melding

Å dømme en person på bakgrunn av profilteksten er jo litt feil, den reflekterer ikke en brøkdel av sammensetningen som gjør hver enkelt av oss unike. Vi fremstår som "flokker" for de som ikke liker å se dypere. Jeg har ennå ikke opplevd å møte to like mennesker, men mange har fellestrekk som gjør at jeg kan sette de i bokser om jeg grovsorterer. Du skriver "På bakgrunn av de profilene du har sett/lest, hva blir ditt svar?" - ja mange fremstår svært like - like like som butikker i en fremmed gate du kjører forbi i full fart, uten å ta deg tiden til å stoppe for å gå inn og se på utvalget.

Det er mennesket unike historie og perspektiv som gjør at det er spennende å møte nye mennesker. Som sagt så langt ikke to like, ikke blant tvillinger heller.

Skjult ID med pseudonym sanninga fr. 30 aug. 2013 23:28

@kvinne: Turer i fjellet, eller et glass vin i sofaen, fantasering om å reise til Peruistan på hanggliderteltferie, matlaging, pusting, bilder av seg selv på fest med venner fordi man er sosialt vellykket, "Svarer sjelden".

Skjult ID med pseudonym Safira fr. 30 aug. 2013 23:31

@Mundlifare - You nailed it! Omtrent det samme skulle jeg svare. Vi er alle unike, og å dømme ut ifra en liten prosent av info og bilder på en profil her er overfladisk. Det finnes ingen som er helt like. Å klare å se det handler om vilje, og det å ha "dybdesyn".

Skjult ID med pseudonym bønna fr. 30 aug. 2013 23:53

...som Kiara sier, vi vil helst prøveligge sofaen... men så blir vi uansett i tvil om vi vil ha et utstillingsprodukt som mange har prøveligget :-b

(mann 46 år fra Oslo) lø. 31 aug. 2013 00:32 Privat melding

@Mundifare 23:33
Enig med deg... Men enkelte...... (Som du. Og flere i denne tråden. Men du er akkurat nå et godt eksempel, for jeg blir veldig påvirket av at du bruker bilde.) ......fremstår som troverdig unik (selv her på forumet). Reflektert. Man aner ikke hvem du virkelig er, men at du får frem sanne sider i deg stoler jeg på.

Jeg ønsker at enda mange flere - kvinner som menn - åpner sine kanaler. For alle har vi dem...våre unike kilder (annet enn vin og øl :P) til å slokke hverandres tørst.

Men mye blir forvridd i måten ting skrives på. Det har jeg sterkt kjennskap til. Se bare på ordene rett over. Det har iblant en tendens til å bli halvveis "poetisk" (dårlig som sådan) uten at jeg nødvendigvis prøver på det. Slik oppstår en litt fordreid virkelighet av "meg" som sådan.

(mann 52 år fra Oppland) lø. 31 aug. 2013 00:38 Privat melding

Ingen mennesker er normale, vi alle er unormale fordi vi alle er enestående på hver vår måte.

Skjult ID med pseudonym Råj lø. 31 aug. 2013 01:16

@kvinne: For å supplere Sanninga: Glad/livsglad, positiv, reflektert, smilende, utadvent, liker å le, glimt i øyet, bein i nesa - og "lurer du på noe, ta kontakt". Prikken over i-en er gjerne klappe løve-bilde.

Skjult ID med pseudonym Råj lø. 31 aug. 2013 02:18

Etter å ha lest/sett maaange profiler er jeg litt skuffet. Du kan forsåvidt stryke "litt".

Jeg synes nettdating er et flott konsept. I utgangspunktet. Det gir mulighet for å sile ut kandidater på mer overfladisk basis, og finsortere på skriftlig presentasjon, derav interesser og "selvpresentasjon". Beklageligvis benytter altfor få nettdatingens potensiale. I stedet for å gi litt av seg selv, gjemmer svært mange seg bak floskler. Resultatet er en stor, grå masse, der eventuelle særtrekk er godt gjemt bak selvforherligende markedsføring.

Hvis vi siler bort dem som av ulike årsaker kan være unnskyldt ikke å hoste opp noe vettug prosa, står vi igjen med mange utdannede, (selverklært) reflekterte og smarte individer med bein i nesa. Noen klasker også til og omtaler seg selv om kreative (sic!).

Neida, "mitt sanne jeg" kan neppe oppsummeres i en profiltekst - men hva med å forsøke? Det norske språket bør vi vel beherske etter 15 års skolegang, og man bør vel ha rukket å bli noenlunde kjent med seg selv etter 20-30-40-50 år?

Joda, mange oppretter en profil uten nødvendigvis å legge så mye i det, men "målet" er vel felles for de fleste. Så da lurer jeg fælt på hvorfor en (selverklært) oppegående person ikke klarer å hoste opp noe mer enn en standardregle hentet fra en nettdatingsmal.

Hvorfor er det så vanskelig å skrive om seg selv? I mitt 38. år har jeg rukket å bli relativt godt kjent med meg selv. Jeg unnlater bevisst å bruker superlativer om meg selv, all den tid det er andre folk som bestemmer hvor pen, snill og smart jeg er, men jeg klarer da å lire av meg noe om hva jeg liker, tror på, mener og står for. Da er man da vel godt på vei?