Alle innlegg Sukkerforum

OL i Oslo. Er du for eller imot?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Z on. 4 sep. 2013 23:12

Ja, som overskriften sier:

Er du for eller imot OL i Oslo? Begrunn gjerne om du føler for det :-)

(mann 47 år fra Rogaland) on. 4 sep. 2013 23:17 Privat melding

Imot!

Tullete dyr måte å bygge infrastruktur på. Samtidig som feil infrastruktur bygges. Videre er det en frekkhet uten like at ikke hele landet får stemme over noe som hele landet må betale for!

Før vi har veier, bane og havner til å støtte konkurranseutsatt industri så er titalls milliarder til fest for nikkersadelen i Oslo sløseri uten sidestykke!

Skjult ID med pseudonym J23 on. 4 sep. 2013 23:17

Mot. Norge bruker aaaalt for mye penger på det, og det er streng talt ikke nødvendig i mine øyne.

(mann 52 år fra Oslo) on. 4 sep. 2013 23:22 Privat melding

Hjertet sier ja, hjernen nei! Denne gang vinner hjernen, haha:) et OL blir seff super kult, samlende for nasjonen ... og en stor opplevelse, mye investeringer med muligheter for god og viktig etterbruk, men likevel - la oss få vann i noen svømmehaller og bedre helse- og eldreomsorg før vi bruker masse penger på OL.

Skjult ID med pseudonym fyr84 on. 4 sep. 2013 23:27

Definitivt for.

Når det kommer til at Oslo for stemme så er det de som er arrangør. Resten av landet får sitt svar gjennom en eventuell statsgaranti. Stemmene nå er jo bare for om de skal søke staten om statsstøtte. At oslofolk stemmer nei synes jeg er rart i så henseende.

Og om oslofolk tror de får et løft uten OL så er de i bestefall naive. En lignende utbygging av idretten i Oslo vil ta titalls år. I et område hvor det er et skrikende behov allerede.

Skjult ID on. 4 sep. 2013 23:28

Vet ikke helt jeg....dere får overbevise meg!

Skjult ID med pseudonym Tingeling on. 4 sep. 2013 23:38

Uten OL i Oslo blir Oslo -s-o.
*Måtte bare. :D*

Skjult ID med pseudonym Ærligheten on. 4 sep. 2013 23:39

Jeg er for, og jeg har klart å overbevise en god del mennesker om at det er riktig å ha et OL i Oslo.
Selv er jeg av prinsipp negativ til det meste av organisert idrett, men jeg er positiv til å ha idrettsanlegg til glede for almuen.

Ved et eventuelt OL i Oslo i 2022 vil vi i forkant få enorme investeringer i infrastruktur, idrettsanlegg mm, investeringer vi neppe får uten et direkte press.

Vi vil få utført litt av vedlikeholdet og investeringene varierende venstre- og sentrumsregjeringer etter krigen har neglisjert fullstendig.. Vi får bygget nye idrettsanlegg som holder mål i dag.

Se på hvordan Jordal Amfi er i dag, et anlegg bygget til OL i 1952.. Det er alt vi har av en skikkelig skøytehall i denne byen..

Hva gjelder hopp og langrenn er dette idretter vi uansett har mye fokus på, men de litt smalere (i Norge) vinteridrettene blir det svært lite investeringsmidler til uten å få et såpass stort arrangement.

I tillegg vil et OL medføre et klart behov for utbygging av lokaler til forskjellige formål..
-Mediesenter
-Stabssenter for OL
-Deltakerlandsby(er)
-Diverse funksjoner knyttet til et slikt arrangement.

Dette er bygg som i hovedsak vil bli bygget av private, men en haug av nye boliger vil selvsagt kunne merkes, selv i Oslo..
Nye boliger i Groruddalen er akkurat hva vi trenger, idrettsanlegg i samme dal er akkurat hva vi trenger..

Jeg gleder meg til OL, og føler meg trygg på at Oslo har en seriøs mulighet til å få arrangementet.. Det er begrenset hvor mange andre land som har lyst til å ta seg råd til det med den finansielle situasjonen det er i den vestlige verden for tiden.

Godt valg!

(mann 47 år fra Rogaland) on. 4 sep. 2013 23:39 Privat melding

Hvis noen tror et OL i Oslo vil samle nasjonen så har de neppe vært utenfor Oslo siste månedene.

Skjult ID med pseudonym Anonym to. 5 sep. 2013 00:29

Du får aldri samlet en gjeng samer som er snurt fordi en haug med urealistiske planer om et Tromsø-OL ble nedslitt. At ikke den planen ble sablet ned raskere fremstår som et mysterium. OL for 150.000 i troms, eller for 1,5 million østlendinger.

I Oslo kan man gjenbruke enkelte anlegg og bygge ut nye som er et skrikende behov her. Hotellkapasiteten er her fra før. Alt vil ha høy gjenbruk. I tillegg trenges hver krone til infrastruktur i et neglisjert Oslo-område. På E18 vestfra står køen i sikkert ti timer om dagen. Kollektivtransporten er sprengt. Det må gjøres noe i Oslo, som ikke kommer til å komme uten et OL. Vi skal liksom ha råd til 50 milliarder skattelette i årene som kommer, men ikke et OL til nesten halve prisen, over flere års budsjetter?

Jeg bryr meg fillern om enkelte surpumper utenfor Oslo er sure. Sure og negative mennesker må ikke få ødelegge for positivitet og gode ting. Ungdommene har sagt ja til OL og, det burde forplikte de eldre.

Skjult ID med pseudonym Anonym to. 5 sep. 2013 00:30

I tillegg så er det bare å se på Lillehammer OL, når det nærmer seg selve OL så stiger stemningen i befolkningen. Vm på ski i Oslo var en braksuksess. Det mest negative var kollektivtrafikken. Det har vi en sjanse til å bedre nå

Skjult ID med pseudonym jenky to. 5 sep. 2013 00:36

Jeg var mot. Var. Helt mot. Men robinsve har overbevist meg. Jeg er for. HELT FOR!

Skjult ID to. 5 sep. 2013 01:48

Jeg skal ikke stemme for OL i Oslo. Jeg har kun tenkt å bo i Oslo i noen få år til. Hvorfor i helvete skal jeg stemme for at Oslo skal få nye fine anlegg her og der, når for eksempel resten av landets barne/ungdomsskoler faller sammen, og blir lagt ned/slått sammen i bygdenorge. Jeg er vestlending og ser heller at pengene blir brukt til noe fornuftig. Til togutbygging, for eksempel. Hvor vanskelig kan det være å koble landet sammen!?

Skjult ID med pseudonym jenky ll to. 5 sep. 2013 02:02

Jeg var for. Var. Helt for. Men robinsve har forandret meg. Jeg er mot. HELT MOT!

Skjult ID med pseudonym Lars to. 5 sep. 2013 02:10

Jeg mener du burde stemme Ja til OL fordi det skjer masse gøy.
Du får se OL på nært hold.
Det kommer garantert Tyske pølsemakere som selger noen av verdens beste pølser fra bodene sine.
Det kommer Franske jenter som blir fulle offentlig for første gang.
Det vil være mange Snowboardjenter som liker risikosport.
Amerikanere vil komme og rose oss opp i Skyene og gi fremmede klemmer på gaten.
Japanere kommer og ser morsomme ut og titter på oss.

Det vil være digre Øltelt og fest og alt som er gøy.
Garantert masse gøyal underholdning og liv.
For de svakeste i Byen vil det nok være muligheter for å selge utrolig mange ekstra Oslo-magasiner.

Og det kommer garantert masse søte jenter fra hele Europa som flørter på sånn Europeisk måte der alt er lov.

Samtidig er det nok mange som finnes sin neste på afterski osv.

En deilig pause med litt innslag av vestlig kultur i Oslo og ikke bare mas om halaal og respekt og brobygging med imaner og det vanlige helvete.

Skjult ID med pseudonym Ågot to. 5 sep. 2013 02:36

Jeg er såpass nøytral at jeg velger å ikke stemme verken for eller imot:-)

Skjult ID med pseudonym mann35 to. 5 sep. 2013 07:48

For.

Av samme grunner som Ærligheten skriver lenger oppe. OL er en fantastisk mulighet for staten til å faktisk bruke en del penger på å ruste opp hovedstaden vår, Europas raskest voksende større by, uten at dette blir blokkert av distriktspolitikkere som vil ha like mye eller mer til sine hjemkommuner. Vi hadde for eksempel ikke hatt studentbyen på Kringsjå uten OL i 1952. Synes det vil være rart hvis oslofolk sier nei til å for en gangs skyld få store ekstrabevilgninger til å bygge ut kollektivtransporten, bygge flere studentboliger, pusse opp fasadene på offentlige bygg osv. Vanligvis er det helt motsatt, at Oslo og Bærum betaler mye mer inn til statens kommuneutjevningsfond enn de får tilbake. Hadde Oslo fått 20 mrd i en tiltakspakke uten å måtte bruke penger på OL, bare på t-bane, nye studentboliger m.m., hadde det selvsagt vært enda bedre, men det kommer aldri til å skje. Norge er en skippertaksnasjon, og vi er dessuten full av smålig konflikt og misunnelse mellom by og land.

Skjult ID med pseudonym Sphinx to. 5 sep. 2013 08:41

I mot, det er bare tull og tøys - bruk de pengene på noe fornuftig.

Skjult ID med pseudonym mann35 to. 5 sep. 2013 09:33

Pengene kommer ikke til å bli brukt på noe "fornuftig". Det virker som folk flest tror at det faktisk er en reell valgmulighet å bruke de 20 – 25 milliardene til for eksempel å bygge mer kollektivtransport eller et nytt sykehus, men det er ikke slik det norske budsjettsystemet fungerer. De pengene kommer i all hovedsak i stedet til å forsvinne inn i det store, svarte hullet som heter "sosiale formål" på statsbudsjettet, gradvis over tid, og gå med til å betale økte trygder, dagpenger, pensjoner og annet som igjen vil gå til privat forbruk. De vil ikke gå til nye svømmebassenger, nytt sykehus til å erstatte et stadig mer forfallent Ullevål, utvidet t-bane, bedre veier, oppussete museer og andre offentlige bygninger, og lignende. Og det som ikke forsvinner inn i budsjettposten "sosiale formål" vi stort sett gå med til å gradvis finansiere økte lønninger i offentlig sektor. Sier ikke at det er galt i seg selv, det er mange yrkesgrupper her som godt kunne hatt bedre lønn, men det blir altså ikke en eneste t-bane, trikk, renovering av offentlig bygg eller ny idrettshall for ungdom av slikt.

Skjult ID med pseudonym mann35 to. 5 sep. 2013 09:33

Dette er som jeg skrev over nemlig en mulighet for staten å bruke ekstra penger på en by som virkelig trenger et løft, hvor det er et stort vedlikeholdsetterslep på grunn av gamle synder samtidig som byens innbyggertall har økt med 150 000 mennesker de siste 20 årene, uten store infrastrukturprosjekter (utover en liten stump ny t-bane mellom Carl Berner og Ullevål, via Sinsen, Storo og Nydalen, altså tre stopp), uten en skikkelig boligpolitikk, uten at det har blitt bygget mer enn en håndfull nye studenthybler i en gammel kornsilo, hvor parker og jorder gradvis spises opp for å gi plass til barnehager og ambassader, og samtidig som en rekke offentlige tilbud som offentlige bad har blitt stengt på grunn av dårlig vedlikehold og for å spare penger. Og samtidig som byen forventes å vokse med ytterligere minst 100 000 de neste 15 årene og 200 000 i løpet av de neste 25, i tillegg til befolkningsøkningen i Akershus som også delvis benytter seg av den samme infrastrukturen og offentlige tilbudene (for de fra distriktene her så er det vanligste stedet å arbeide for folk i Akershus nettopp i Oslo, ca 175 000 pendler inn fra Akershus, Buskerud og Østfold hver dag for å jobbe i hovedstaden, og mange benytter seg også byens mange tilbud siden det jo for eksempel er her operaen ligger, byens mange restauranter og utesteder, kinoer, konserter osv.). En by som faktisk forventes å doble seg i størrelse på 50 år (1990 – 2040, vi er nesten halvveis allerede og befolkningen har allerede økt med over 30 prosent) trenger nødvendigvis også bedre og mer offentlig infrastruktur, flere studentboliger, idrettshaller og kollektivtransport.
OL som idrettsfest er for meg bare en bonus, det er ikke det viktigste.

Skjult ID med pseudonym Risk to. 5 sep. 2013 10:30

Greit at Oslo treng eit løft på mangen områder, men heile landet treng det. Når det gjeld idrettsanlegg er nok Oslo bedre utbygd enn dei fleste andre steder. Er mangen anlegg som ikkje blir brukt etter OL. pga. at det ikkje finst utøvere i dei grenene her i landet.
Å søke OL no er å kaste vekk masse penger som kan brukast på andre ting.

(mann 35 år fra Oslo) to. 5 sep. 2013 10:38 Privat melding

mann35, jeg skjønte hva du mente etter 6. linje i det første innlegget ditt. Hyggelig at du ikke har skrivesperre i hvert fall :-)

Det som er positivt med OL er at det er en gøyal folkefest og øker nasjonalfølelsen og internasjonal anseelse og interesse for landet.

Det negative er at det er komplett forbaska umulig å beregne hvor mye dette kommer til å koste. Men jo mer som må bygges, jo sprekk blir det. Lillehammer-OL fikk et budsjett på 1,8millrd, endte på 7,4. Etter denne logikken vil et budsjett på 30millrd i dag ende på over 100millrd, altså må Oslo kommune måtte ut med 110.000kr per innbygger.

At bajaser som hotellkongen Stordalen er for OL er ikke overraskende. Fyren får jo "ka-ching" i øynene av det han kommer til å tjene på hotellene sine. :-)

(mann 58 år fra Oslo) to. 5 sep. 2013 11:08 Privat melding

Jeg er for OL i Oslo. Men ikke til den aktuelle prisen og med kobling mot 7000 sider med hemmeligstemplet kravspesifikasjon fra IOC. Så lenge det er kamp om å arrangere OL på disse vilkårene IOC stiller opp, bør vi la andre arrangere.
Når jeg ser på hvor dårlig Oslo har tatt vare på sin allerede etablerte status som OL-by, får det meg til å bli sikker på at etterbruk bare blir fine ord. Og de forbedringene vi visstnok skal få er så åpenbare at man må være distriktspolitiker for å ikke skjønne at de må komme uansett.
Så jeg har stemt nei.

Skjult ID med pseudonym Elregn to. 5 sep. 2013 13:25

Jeg er imot.
Hvorfor?
Fordi jeg synes det er frekt å foreslå en folkeavstemning i Oslo for å bruke hele landet sine midler/penger.
Da må hele landet stemme, ellers får Oslo betale hele dritten selv.
Dessuten har vi andre ting å bruke penger på her i landet.Mye faktisk.

Skjult ID med pseudonym Jada to. 5 sep. 2013 13:37

Jeg er i mot.

(mann 44 år fra Oslo) to. 5 sep. 2013 13:42 Privat melding

Vi trenger ett OL fordi vi har politikere som ikke klarer å oppgradere hovedstaden uten ekstraordinære midler ett OL vil gi.

Det koster mye men gevinsten er samtidig enorm.

Og er vi med på leken må også arrangere det.
Sommer OL vil aldri gå i Norge, men vinter OL bør arrangeres sånn ca hvert 30-40 år.

Skjult ID med pseudonym mann35 to. 5 sep. 2013 13:56

Elregn

Det er jo ikke sånn at Norge søker OL da, det er Oslo. Og det vil være opp til den norske staten om Oslo får pengene de spør om HVIS byen søker. Staten kan fortsatt si nei, og da faller uansett hele søknaden sammen. Jeg synes egentlig det er ganske demokratisk av Oslos politikkere å i det hele tatt spørre befolkningen i byen jeg. Så langt jeg vet gjorde aldri for eksempel Lillehammer eller Tromsø det samme.

Forresten, hvis det er slik at den enkelte kommune skal betale alle sine utgifter selv, så må den også få beholde alle sine inntekter. Og i så fall ville alle Oslos problemer fort vært løst, i og med at Oslo sammen med en håndfull andre kommuner i hovedsak Akershus, Rogaland og Hordaland, og kanskje noen få små men rike fiskeoppdretts- og kraftkommuner andre steder i landet, finansierer betydelige deler av budsjettene til nesten alle de andre kommunene i landet.

Skjult ID med pseudonym Elregn to. 5 sep. 2013 15:19

Poenget var at skal alle betale,så skal alle bestemme.Ikke bare dem som får godene.Fremdeles mener jeg at pengene kan brukes på alt annet enn OL.