Alle innlegg Sukkerforum

Politikk: Hvor hører så du hjemme?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Yohomofo to. 5 sep. 2013 00:33

Tittelen sier det meste.

Skjult ID med pseudonym s to. 5 sep. 2013 00:41

Minst uenig: AP. Men det gjelder kun uten SP / SV, så, pr. dags dato: Ingenmannsland.

Skjult ID med pseudonym J23 to. 5 sep. 2013 00:47

Jeg er mest enig med FRP og Høyre sin politikk. Minst enig med AP og SP, mest på bakgrunn av de siste 8 årene ;-)

(mann 58 år fra Oslo) to. 5 sep. 2013 00:51 Privat melding

Jeg sirkler mellom H, V og AP. Og nå går for regjeringsskifte.

Skjult ID med pseudonym Superstar to. 5 sep. 2013 00:57

Det liberale folkepartiet, www.stemdlf.no. Kjedelig de ikke stiller i Østfold så jeg får ikke stemt på dem, men det er de som står meg nærmest ettersom min ideologi faller mellom klassisk liberalist og anarko-kapitalist.

Skjult ID med pseudonym Pedro to. 5 sep. 2013 05:46

Alle som ikkje går i regjering med frpister

Skjult ID med pseudonym Filosofen to. 5 sep. 2013 06:19

forhånds stemte igår, men fant ikke det partiet som heter "andre". Det er hemmelig valg her i landet, så hva jeg stemte har ingen noe med.

Skjult ID med pseudonym Venstre to. 5 sep. 2013 12:24

Bydelspolitiker, må holde med meg selv.

Skjult ID med pseudonym Meh to. 5 sep. 2013 12:34

Opplever valgdekningen som ganske ensidig. I tillegg ser jeg folk spammer propaganda for det ene og andre partiet på facebook, har sånn halvveis moro med å finne ut kildene deres og sjekke om påstandene til partiet deres stemmer, som regel er det dårlig overenstemmelse med påstand og realitet.

(mann 24 år fra Rogaland) to. 5 sep. 2013 12:59 Privat melding

Ey! Enda en DLFer! :D Så kjekt.

Skjult ID med pseudonym hmm... to. 5 sep. 2013 17:03

Jeg stemmer for å beholde den regjeringen vi har, men har nok innsett at Norge er inne i en ny jappetid. Folk flest er så stinne av gryn at de synes det er greit å gi mindre til fellesskapet, slik at de får beholde mer til seg selv. Egoisme kan det vel også kanskje kalles!?

Med hånden på hjertet, så synes ikke jeg skattenivået i Norge er for høyt. Maten er ikke for dyr, veiene er slett ikke så ille som mange skal ha det til. Helsevesenet er noe av det beste i verden. Eldreomsorgen og skolene likeså. Vi lever i et land som fungerer nesten knirkefritt og enda vil så mange ha forandring. Jeg forstå at noen kan bli lei av trynene på enkelte politikere og jeg tror da også at regjeringsslitasjen også har en innvirkning på den blå framgangen. Om 4 år er imidlertid alt tilbake ved det normale.

Se bare på svenskene. De har hatt konservativ regjering i flere år. Nå er det flertall for rødgrønn regjering. Folk flest har forstått at høyrepolitikk ikke gagner menigmann.

Godt valg!

Skjult ID to. 5 sep. 2013 17:19

Veldig enig i at de aller fleste av oss har det godt, om ikke alt for godt økonomisk. Så derfor klarer jeg ikke å stemme på partier som har skattekutt som fanesak. Er det én ting vi har muligheten til i Norge så er det å dele med dem som har mindre. Hvordan pengene skal brukes best er en annen sak, og må innrømmer at jeg sliter med å bestemme meg. Men det må nok bli et parti som tenker på miljøet også.

Skjult ID med pseudonym hmm... to. 5 sep. 2013 17:38

Jeg er også opptatt av miljøsaken, men har kommet til at en stemme til Venstre (har åpnet opp for å sitte i regjering med FrP som ikke anerkjenner at det finnes noen menneskeskapte miljøproblemer) blir litt feil. Da tror jeg miljøsaken er bedre tjent med en rødgrønn regjering tross alt. Ingen av blokkene/partiene er dog perfekte.

Skjult ID med pseudonym Mundilfare to. 5 sep. 2013 17:50

Etter at jeg for ca 12 år siden satt meg ned og leste mer om ismer, så fant jeg ut at sosialliberalismen er hvor jeg hører hjemme, egentlig uten tvil i det hele tatt, og for meg ble det politiske valget da enkelt.

(mann 31 år fra Oslo) to. 5 sep. 2013 17:53 Privat melding

Står på venstre.
På den annen side kan det være greit med et sterkt ap som kan ta over alene dersom det blir politisk kaos i den kommende regjeringen.

Skjult ID to. 5 sep. 2013 18:46

Jeg stemmer nok ap selv om det sikkert kommer et regjeringsskifte nå.

Skjult ID med pseudonym aspartam to. 5 sep. 2013 19:10

Har stemt Ap, Sv og Rv (ja, så lenge siden) så langt i min stemmeberettige karriere (26 år), men vurderer V i år.

Og så liker jeg @hmm...

Skjult ID med pseudonym filosofen to. 5 sep. 2013 19:15

Noen som vet hvem man bør satse på dersom man ønsker et mangfoldig kulturliv?

Skjult ID to. 5 sep. 2013 19:34

Venstre, vil jeg anta.

Skjult ID med pseudonym onoma to. 5 sep. 2013 21:02

Her blir det Ap.
Alt for å holde Hagens medskyldige ute av regjeringskvartalet.

(mann 44 år fra Sør-Trøndelag) to. 5 sep. 2013 21:07 Privat melding

Egentlig mitt i mellom. Lilla? Kunne tenkt meg å starte Purple Parti, men frykter at alle samarbeidsavtaler med Russland ville kollapset p.g.a eventuelle misforståelser.
Uansett er jeg lei denne svartmalingen av hverdagen til Ola Nordmann. Det eneste landet jeg kunne tenkt meg å bo i hvis jeg ikke bodde i Norge var Legoland!!
Litt mer rød enn blå tenker jeg...

(kvinne 27 år fra Akershus) to. 5 sep. 2013 21:08 Privat melding

Alle skal MØ!
Litago sin kampanje trollbandt meg i år :)

Skjult ID med pseudonym blindebukk to. 5 sep. 2013 21:13

normalt sett høgre, men iår blir det frp:)

Skjult ID med pseudonym bønna to. 5 sep. 2013 21:23

Jeg stemmer på et av småpartiene (som Spetalen vil ha vekk).

Som Wiedswang i DN påpeker blir det "karneval" i den politiske debatten hvis småpartiene kommer til Stortinget. Jeg vil gjerne ha litt karneval igjen, gjerne en ny Norges "sureste mann" som en fordums miljøforkjemper ble kalt, eller en "Norges sinteste" som Erling "Folkevond" :-)

Skjult ID med pseudonym Caramello fr. 6 sep. 2013 10:51

Er så mange som vil ha en forandring, men er det en forandring for farandringen sin del? Tenker mange av disse over konsekvensene av denne forandringen? Og når vi ikke vet hva denne forandringen er en gang er det skremmende at mange fortsatt bruker argument som "jeg vil ha forandring" når de avgir sin stemme.
Selv følger jeg ikke med på valgkampen. Det er de årene i mellom valgene en får forståelse for hva det enkelte parti står for.
Når Høyre kan samarbeide med Frp for å få makten så lurer jeg på hvor maktsyke desse politikerene er. Burde ikke Høyre være et så seriøst parti at de heller lot de rødgrønne styre en å inngå et slikt samarbeid?

Skjult ID med pseudonym nenetten fr. 6 sep. 2013 10:59

Hører hjemme i Bakvend land!!

Skjult ID med pseudonym rve fr. 6 sep. 2013 11:09

Jeg hører nok hjemme litt mellom høyre og venstre.
Svampebob: Problemet med MDG er jo at de vil redde naturressrusene våre ved å ødelegge det vi lever av, og det er jo ganske bakvent. Jeg er helt for naturvern og alt dette, men ser helst at vi kommer dit ved å gå fremover, og ikke bakover.

Skjult ID med pseudonym rve fr. 6 sep. 2013 11:20

Jeg betaler også skatt med glede, men synes den skal være rettferdig.
Vi har mange skatter og avgifter i Norge som enten er blodig urettferdige, eller som rammer de som trenger pengene mest.
Ekstra beskatning av de som har mest er ikke uproblematisk det heller. Hva tjener samfunnet mest på, at ett firma betaler en million ekstra i skatt, eller at denne millionen investeres i nye arbeidsplasser?
For høy beskatning kan gi kortsiktige gevinster, men kan også være en dårlig investering på lang sikt.

Skjult ID med pseudonym Risk fr. 6 sep. 2013 11:24

Trur me treng litt forandring. Masse i dette landet er i forfall, veger skulebygg o.l. Nåverande regjering har ikkje klart å utretta noe særlig.
ynskjer ikkje ei mørkeblå regjering, så valget faller nok på Venstre.

Skjult ID med pseudonym TheMan fr. 6 sep. 2013 11:24

Ap med et snev av høyres skattepolitkk med enkelte avgiftslettelser på middels formuer eiendom ol...
hadde vært perfekt.

Å bli for mørke-blå å la de vakeste av de svake stadig bli mer overlatt til seg selv..privatisere ol..for å spare "den siste slanten" av noen lusne tuseslapper gidder jeg ikke støtte meg bak selv som frisk og lykkelig.

Skatt betaler "Dr x" med glede selv som enslig pr.dd.til beste for samfunnet enn så lenge!!

Skjult ID med pseudonym Caramello fr. 6 sep. 2013 11:30

Tror ikke det hadde vært mindre forfall på skolebygg og veier om vi hadde hatt en annen regjering dei site 8 åra. Dette forfallet startet før 2005 og hvorfor ble det ikke gjordt noe med det før vi fikk regjeringsskifte sist? Da hadde jo de rødgrønne overtatt et land med bare nye flotte bygg og god veistandar :-)

Skjult ID med pseudonym rve fr. 6 sep. 2013 11:34

@Svampebob1, "mer mat" er ett kriterie for økt befolkning, men fører jo ikke til befolkningsvekst i seg selv.
Se på Norge, vår befolkningsvekst er svært beskjeden, spesiellt om du ser bort fra imigrasjon.
Nei, jeg kan være enig i at befolkningsvekst er en trussel for miljøet, men det er ikke industrialisering som er den egentlige årsaken, og sult og fattigdom er heller ingen god løsning på problemet.

Skjult ID med pseudonym Risk fr. 6 sep. 2013 11:40

På åtte år burde dei klart å gjera noe med det, ikkje berre snakke om det. Me har i dag den verste vegstandaren i Europa, sikkert eit av dei dårligste kollektivtilbudene, ein eldreomsorg som er berre sorgen. Noverande regjering makter ikkje eingang å se problemene. Er ikkje sikkert ein ny regjering gjer det bedre, men dei bør få ein sjangse.

Skjult ID med pseudonym Caramello fr. 6 sep. 2013 12:09

Når en samenligner veistandaren i Norge med andre land i Europa så må en også ta høyde for at det ikke er mange land i Europa som har en sånn geografi som Norge. I tillegg har også Norge veldig spreidd befolkning og når hver eneste liten bygd eller øy skal ha vei og bru er det store kostnader forbundet med veibygging i Norge kontra andre land i Europa. I den kommunen som jeg bor er det ihvertfall satset mye på vei og vi har fått flere nye skoler de siste årene, og det er en av kommunene i landet med størst folkevekst. Når det gjelder eldreomsorg er det ingen som spørr dei eldre som har det godt på sykehjm hvordan de har de. I valgkampen er det bare viktig å få frem de negative sakene. Det er tross alt mage tusen eldre som har det veldig godt på sykehjem og de som bor hjemme får god hjelp slik at de kan bo lenger hjemme. ikke bare med hejmmehjelp og hjemmesykeplie, men også med tilskuddsordninger til tilrettelegging av boligene slik at de kan bo der lenger.

Skjult ID med pseudonym rve fr. 6 sep. 2013 12:19

Svampebob1: mye av denne veksten skjedde FØR Norge ble ett industriland.
Ett av kjennetegnene ved ett industriland er nettopp lav befolkningsvekst. Når sant skal sies har likevel Norge blant europas høyeste befolkningsvekst for tiden, men det skyldes innvandring, og ikke fødselsoverskudd.

Skjult ID med pseudonym Risk fr. 6 sep. 2013 12:41

Er ein del land i Europa med geografi som gjer vegbygging like vanskelig, Sveits, Østerike og tildels Frankrike. forskjellen er at dei bygger vegar for framtida. I Norge bygges det etter trafikken på tidspunkte når planleggingen begynner. så når vegane er ferdig er dei allerede for dårlige. Men det verste er vedlikehaldet, blir ikkje bevilga nok midler til det.
Har eit yrke der eg har god oversikt på standaren på både sjukeheimar og heimetenester. Mangen som lever eit uverdig liv. Ja, mangen får bu lenge heime, men det er ofte ikkje pga. at dei vil, men at dei må.

Skjult ID med pseudonym Caramello fr. 6 sep. 2013 13:20

Greit nok at de har fjell i de landa du referer til, men de har ikkje mange fjorder og øyer sånn som norge. Og nå har vi nå hatt borgerlige regjeringer i landet før og har ikke merket at veistandaren har blitt noe bedre da.
Når det gjelder standaren på sykehjem og hjemmetjenester så varierer dette ofte fra kommune til kommune og da er det jo prioriteringene til kommunen som avgjør standaren. i den kommunen jeg bor i er tilbudet ihvertfall veldig bra og det er ikke en utkantkommune med få innbyggere. De fleste eldre vil bo lengst mulig hjemme og da er det viktig at vi har virkemiddel som gjør dette mulig. Jobber innenfor en sektor der jeg møter mange eldre hjemme og da er det for at de har et ønske om å bo hjemme og ikke vil på instutisjon. Dette gjelder også peroner med funsksjonshemminger. Klart at noen lever et uverdig liv, men det er ikke flertallet og har en noen garanti for at det blir en forandring?

Skjult ID med pseudonym Risk fr. 6 sep. 2013 14:12

Har ingen garanti for at det blir noen forandring, sansynligvis blir det ikkje det. Men visst det blir dårlig valg for dei rødgrønne, så kan det verta ein tankevekkar for dei, så kanskje dei kan forbedre seg til neste valg. Ikkje berre sola seg i glansen og la alt skure og gå.

Skjult ID med pseudonym rve fr. 6 sep. 2013 14:17

Jepp. Det eneste vi vet akkurat nå er hvor bra/dårlig jobb den sittende regjering har gjort med hver enkelt sak. Vi aner ikke om en ny regjerning vil klare å gjøre en bedre jobb, men om vi ikke er fornøyd med hvordan dagens regjering har løst problemene taper vi ingenting på å gi noen andre en sjanse.

At de borgelige heller ikke gjorde noe med ditt og datt sist de satt i regjering er forøvrig ett dårlig argument for saker som har kommet i søkelyset først de siste årene.

Skjult ID med pseudonym fyr84 fr. 6 sep. 2013 14:36

Det ble venstre i år. For første gang. Vil ha et sterkere sentrum i en ny borgerlig regjering.

Skjult ID med pseudonym Caramello fr. 6 sep. 2013 14:40

Skole,helse og vei har vært valgkampsaker så lenge jeg har levd ihvertall, så er vel ikke saker som har kommet i søkelyset de siste åra????

Skjult ID med pseudonym oida... fr. 6 sep. 2013 14:45

Jeg synes argumentene med å la andre prøve seg bare for å gi de en sjanse er et temmelig dårlig argument. Jeg synes heller de som er usikre på hvem de skal stemme på først bør tenke gjennom de store linjene i politikken. Hvordan vil man at verdiene i samfunnet skal fordeles? Er det slik at man i større grad skal beholde inntektene i egen lomme og betale for tjenester når/hvis behovene skulle dukke opp eller ønsker man å opprettholde dagens skattenivå slik at man i større grad fordeler verdiene til de som har minst og dermed opprettholder et sikkerhetsnett (trygd, gratis helsevesen osv.) for alle. Også kjent som velferdssamfunnet.

Jeg mener at det er viktigere for et trygt og godt samfunn at forskjellene er minst mulig. Jeg er ikke for private sykehus eller skoler, fordi man i Sverige har bevist at dette medfører til et større klasseskille. De som har mest har råd til å sende ungene sine på de beste skolene eller de kan undersøkes på de beste sykehusene. Og kanskje de også kan kjøpe seg ut av helsekøene. Jeg er fullstendig klar over at jeg overdriver noe, men det er bare ment for å belyse mitt poeng. Hva slags samfunn ønsker du?

(mann 47 år fra Rogaland) fr. 6 sep. 2013 21:14 Privat melding

Piratpartiet.

Skjult ID med pseudonym valgo... lø. 7 sep. 2013 08:05

Når du går til valgurnen på mandag bør du tenke over:

Norsk landbruk - ønsker vi i stor grad å være selvforsynt med mat i en verden hvor ressursene stadig vekk må deles på flere? Ønsker vi å legge til rette for at bøndene skal kunne ha en levedyktig inntekt i et høykostland med dårligere vekstbetingelser og arrondering enn de fleste andre land i verden? Er det mange som egentlig tenker over at bøndene er distriktenes parkarbeidere? Kulturlandskapet er et resultat av landbruksdrift med beiting, dyrking og hogst. Gjengroing av kulturlandskapet fører til tap av både naturtyper og arter. Ønsker vi egentlig dette? Mange påpeker at maten i Norge er for dyr. Er den det? Vi har aldri brukt så lite av vår inntekt på maten vi spiser. Vi kan ikke sammenligne oss med lavkostland i Europa. Hvilke næringer i Norge kan egentlig konkurrere med billig østeuropeisk arbeidskraft? Svaret er ingen.
Ønsker vi et samfunn hvor nordmenn sitter på rumpa og ser på at andre gjør jobben for oss? Se hva som skjer i transportnæringen. Her kommer stadig flere østeuropeere og overtar for nordmenn. Det har blitt et sikkerhetsproblem, men det ser ikke ut til å stoppe tanken på mest mulig profitt.

Over til landbruket igjen. Mange tror at det er ikke så farlig siden det ikke er så mange bønder. De glemmer da at matproduksjon skaper arbeidsplasser som er avhengig av et produktivt landbruk. De som jobber på slakteriene, de som produserer verktøy og redskaper, de som selger maskiner, traktorer og så videre. Det er flere enn hva folk tror.

Når du tar deg en kjøretur utenfor byen eller tar toget, se deg omkring. Se på landskapet. Se på de rødmalte fjøsene og de grønne, blå eller røde traktorene. Se på den velpleide åkeren. Er det ikke pent? Om det er viktig for deg å beholde mest mulig av dette, så må du stemme på den sittende regjering. Høyrekoalisjonen har sagt at de vil redusere landbruksstøtten. Mange gårder vil ikke være lønnsomme lenger. Landskapet vil gro igjen og vi vil skape flere arbeidsledige.

Ønsker vi egentlig dette?

Skjult ID med pseudonym Z lø. 7 sep. 2013 08:41

Dette valget er så viktig!

Hver stemme teller - please stem dere som vurderer å la det være.

Min stemme går til Arbeiderpartiet.

Skjult ID med pseudonym Caramello lø. 7 sep. 2013 14:06

Dette er vel et av de viktigste valga vi har hatt på lenge. Med finanskrise i store deler av Europa er det viktig å opprettholde den økonomiske politikken som vi har hatt i norge gjennom denne krisa. Når en ser på historien etter 2.verdenskrig har de borgerlige bortsett fra på slutten av 60 tallet blitt gjenvalgt og de fleste gangen vi har fått et regjeringsskifte over til de borgerlige har de ikke sittet en hel periode. Er det sånn usikkerhet vi vil ha?
Vi trenger ingen forandring, vi trenger stabilitet og forutsigbarhet!!!!!

Skjult ID med pseudonym jada... lø. 7 sep. 2013 17:30

Jeg ønsker ikke at samfunnet skal blir mer klassedelt enn hva det er i dag. Derfor mener jeg det blir feil å stemme borgerlig. Klart jeg ønsker å stille krav, men det er stor forskjell på hvordan man stiller krav til mennesker. Dessuten ønsker jeg ikke at de rikeste skal bidra mindre til velferdssamfunnet ved at de får omfattende skattelettelser. At milliardærene gir pengegaver til høyresiden bør få noen og enhver til å tenke seg litt om.

Jeg stemmer Arbeiderpartiet, fordi det er det mest ansvarlige partiet på den rødgrønne siden.

Skjult ID med pseudonym Z lø. 7 sep. 2013 17:36

http://www.aftenposten.no/kultur/Skjebnevalget-som-forsvant-7303257.html#.UitHX0 JhujJ

Å velge å stemme blått bare fordi "vi trenger kanskje en forandring" - er risikosport!
Jeg håper dere alle tenker dere godt om, og finner deres overbevisning et lite stykke unna der egoismen råder :-)

Skjult ID lø. 7 sep. 2013 17:49

Min stemme går til AP.

Som noen har nevnt her så er det hva slags samfunn vil man ha.

Vil man ha et A og B samfunn eller vil man fortsette å ha en velferdsstat slik vi har i dag?

Helse og skole er viktige områder og det er viktig at hele befolkningen har tilgang til dette uansett hvor i landet man bor. Det offentlige og det private kan gjerne samarbeide for å få fullføre felles oppgaver.

I tillegg vil jeg ha et parti som er for fagbevegelsen og som er opptatt av de ansattes rettigheter som arbeidstaker.

For mange er det viktig å ha en fast jobb da man har en sikker inntekt og en jobb å gå til og en jobb man kan komme tilbake til. Det finnes folk som i dag jobber flere år i midlertidige stillinger og det får konsekvenser blant annet i forhold til muligheten til å få boliglån, permisjoner, videre utdanningsmuligheter.

Skjult ID med pseudonym J23 lø. 7 sep. 2013 17:57

Skjult ID 17:49

Privatisering vil føre til konkurranse mellom private aktører og det offentlige. Og hvis fler benytter seg av det private, vil det automatisk føre til mindre køer i det offentlige som igjen er en positiv ting. Om jeg får en sykdom som er livstruende, kreft f.eks så vil jeg få behandling fortest mulig og ikke stå 6 mnd i kø. Da betaler jeg heller for å bli kvitt det fortest mulig! Bestefaren min hadde prostatakreft og stod i kø nesten ett år før behandling, men før den tid så ble tilstanden hans så kritisk at de faktisk var tvunget til å behandle han! Er det et sånt helsesystem vi vil ha? Nei. Og det har blitt lengre helsekøer under Stoltenberg. Har folk glemt alle skandalene i det partiet? Jeg er fremdeles ung, men har fremdeles kutt i helse, skole og politi friskt i minne. Kutt i bevilgninger som er nødvendig for dette landet, slik at AP kan bruke mer penger på byråkrati og hjelp til U-Land (for all del, jeg er for hjelp til land som trenger det, men jeg er IKKE for hjelp til land som er korrupte og heller bruker stønaden på jetfly, personlige goder og andre ting som ikke gagner landet).

Det er fremdeles mange hemninger innen arbeidslivet, mye mer arbeidsledighet enn for 8 år siden. Nå har vi blitt flyttet over til NAV, og istedetfor at regjeringa prøver ved å bruke mer penger på å få de som f.eks er sykemeldte i jobb, går folk sykemeldte over lang tid som igjen er dyrere for staten og kommunene.

Vi trenger ikke KANSKJE en forandring, det er et FAKTUM at vi trenger det!

Skjult ID med pseudonym J23 lø. 7 sep. 2013 18:00

Btw, bestemoren min døde av kreft for et par år siden. Hadde det blitt oppdaget litt tidligere, så hadde hun kanskje levd i dag. Bestefaren til ei venninne døde også av kreft, og han gikk til legen lenge før uten å få noe som helst diagnose! Det er så mange av disse tilfellene at jeg blir rett og slett bekymret over eget helsesystem og har mistet stor tillitt til det.

Skjult ID med pseudonym J23 lø. 7 sep. 2013 18:03

Skjult ID 17:49

Privatisering vil føre til konkurranse mellom private aktører og det offentlige. Og hvis fler benytter seg av det private, vil det automatisk føre til mindre køer i det offentlige som igjen er en positiv ting. Om jeg får en sykdom som er livstruende, kreft f.eks så vil jeg få behandling fortest mulig og ikke stå 6 mnd i kø. Da betaler jeg heller for å bli kvitt det fortest mulig! Bestefaren min hadde prostatakreft og stod i kø nesten ett år før behandling, men før den tid så ble tilstanden hans så kritisk at de faktisk var tvunget til å behandle han! Er det et sånt helsesystem vi vil ha? Nei. Og det har blitt lengre helsekøer under Stoltenberg. Har folk glemt alle skandalene i det partiet? Jeg er fremdeles ung, men har fremdeles kutt i helse, skole og politi friskt i minne. Kutt i bevilgninger som er nødvendig for dette landet, slik at AP kan bruke mer penger på byråkrati og hjelp til U-Land (for all del, jeg er for hjelp til land som trenger det, men jeg er IKKE for hjelp til land som er korrupte og heller bruker stønaden på jetfly, personlige goder og andre ting som ikke gagner landet).

Det er fremdeles mange hemninger innen arbeidslivet, mye mer arbeidsledighet enn for 8 år siden. Nå har vi blitt flyttet over til NAV, og istedetfor at regjeringa prøver ved å bruke mer penger på å få de som f.eks er sykemeldte i jobb, går folk sykemeldte over lang tid som igjen er dyrere for staten og kommunene.

Vi trenger ikke KANSKJE en forandring, det er et FAKTUM at vi trenger det!

Skjult ID med pseudonym Risk lø. 7 sep. 2013 18:06

Er ikkje så betenklig at høgresiden får pengegaver av milliaderer. Er meir betenklig at AP får pengestøtte av fagbevegelsen.

Skjult ID lø. 7 sep. 2013 18:15

Er synd med helsekøer og ventetider, men da må man kanskje ansette flere folk for å ta unna de køene og få folk fortere frisk og ut i jobb igjen? Helsevesenet har budsjetter å forholde seg til. Leier man inn det private vil det koste mer enn om man ansetter egne folk.

Og ikke glem egenandeler på helsetjenester. Hvor mye tror dere en konsultasjon i det offentlige helsevesenet koster versus en konsultasjon i det private?

Skjult ID med pseudonym Risk lø. 7 sep. 2013 18:19

Er ikkje berre å ansete fleire folk, treng lokaler og utstyr og. Er ikkje sikkert det vil koste meir med private. I helsevesenet som i alle andre bransjer er private meir effektivr enn offentlig.

Skjult ID lø. 7 sep. 2013 18:26

Hva er det som gjør det mer effektivt da tror du? Det er markedskreftene, tilbud/etterspørsel. Du trenger ikke tilby noe hvis du ikke er fornøyd med ”betalingen”. Jeg er veldig tilhenger av et selvregulerende marked i veldig mange tilfeller. Og jeg er også enig med Adam Smith i at noe bør holdes utenfor markedskreftenes kontroll!

Her blir det Ap – alle skal med!

Skjult ID med pseudonym J23 lø. 7 sep. 2013 18:27

Ja, men for å få fler ut i jobb må man utvide budsjett, men det går jo ikke når dagens regjering har kuttet i det budsjettet for å gjøre plass til andre unødvendige ting! Det er fint å være positiv og tenke at det ikke er vanskeligere enn det, men det er faktisk dagens regjering som setter en stopper for mer effektivitet.

Konkurranse mellom det private og offentlige vil automatisk føre til at det offentlige er NØDT til å holde følge med det private som igjen vil føre til bedre løsninger i det offentlige :-)

Og som risk sier så er det ikke sikkert det vil koste mer privat, men en ting som vil være sikkert er at du vil få et (til tider) bedre alternativ for dine foreldre, søsken, barn, venner, you name it. En bedre løsning? Ja takk!

Skjult ID med pseudonym jada... lø. 7 sep. 2013 18:28

@Risk: Kan du utdype den? Den rødgrønne regjeringen verner om rettighetene til arbeiderne. Derfor støttes den opp av fagbevegelsen. Er det noe galt i det? Jeg sa heller ikke at det var noe galt i at milliardærer gir pengegaver til høyresiden, men jeg ville bare at folk skal få med seg hvem som gir pengestøtte til hvem. Er du en styrtrik bedriftseier, så vil du jo ikke ha arbeidsmljøloven slik den er utormet i dag. Du vil kunne tyne mest mulig ut av arbeiderne for å få mest mulig profitt. Det er hva dette handler om.

Skjult ID med pseudonym Z lø. 7 sep. 2013 18:29

En digresjon....sikkert en stor en, så om dere vil arrestere meg, husk at dette er en digresjon...

Jeg reiser mye både jobbmessig og privat (hvis ikke hadde jeg jo aldri hatt tid til å skrive så mye på forumet ;-)
Har sikkert vært i 50 land de siste årene. Jeg har vært frisk, og jeg har vært syk. Jeg har fulgt nordmenn på sykehus, jeg har besøkt innfødte i de respektive land på sykehus. Jeg har fulgt langtidssyke som kreft og annet i utlandet over tid.....

....så når jeg ser at folk klager i Norge og over våre sykehusordninger, gremmes jeg nesten! Ok, vi betaler skatt! Men når vi virkelig en dag trenger, du verden så mye man "får" for de pengene! Ikke bare i kroner og ører, men i trygghet, omsorg og visshet om man får behandling! I Norge bruker man den beste medisinen, ikke den billigste. Når det står om liv er kun det beste godt nok i Norge. Og tro meg, det er IKKE en selvfølge! Vi kan godt klage på lange køer og diverse, men vi ANER ikke hvor godt vi har det.

Derfor FATTER jeg ikke at dere ønsker større grad av forskjellsbehandling, større grad av privatisering - større grad av "amerikanisering". Det skremmer helt ærlig vettet av meg. Når du har vært med mennesker på sykehus med blindtarmbetennelse og blir møtt med "Sorry, vi tar ikke i denne pasienten før du kan garantere for 50 000 kr" priser jeg meg lykkelig over å vite at om jeg kommer med min syke far til sykehuset i Norge, vil han få hjelp uten at jeg må selge gård og grunn og gå personlig konkurs. Om jeg kjenner noen som har gått personlig konkurs i utlandet spør du? Javisst!

Så vær så snill.....hvilket samfunn ønsker du? Et samfunn med lik rett for alle, eller et der de rike står først i køen?

Skjult ID med pseudonym Risk lø. 7 sep. 2013 18:31

@z må rette litt på deg. Er den billigste medisinen som blir brukt i Norge. Om den ikkje virker er det ikkje sikkert du får den dyreste.

Skjult ID med pseudonym Z lø. 7 sep. 2013 18:36

Ikke bare var det en digresjon, men også en personlig erfaring, Risk. Men mulig du har en annen altså...

Jeg ved med sikkerhet at den dyreste medisinen blir brukt i Norge til enkelte diagnoser, medisiner de ikke engang har i mange av verdens land fordi de ikke har muligheter til å bruke den. Men selvsagt snakker vi om å redde liv, ikke om vi skal bruke Ibux eller Ibuprofen.

Kanskje det blir større grad av forskjellsbehandling også på medisiner mht lommeboktykkelse engang her også? Hva vet jeg? :-)

Skjult ID med pseudonym Risk lø. 7 sep. 2013 18:36

@ Jada. Fagbevegelsen har ikkje berre medlemmer som støtter AP, likevel blir medlemspengene deira brukt til å støtta AP, uten at dei på noen måte kan forhindre det. Hadde nok vert det beste om partiene ikkje kunne motta pengegaver.

Skjult ID lø. 7 sep. 2013 18:41

Men da må de jo bare melde seg ut! Jeg for min del kan ikke fatte og begripe hvorfor en person som for eksempel stemmer FrP i det heletatt kan vurdere å være fagorganisert - det er jo helt ulogisk!

Skjult ID med pseudonym jada... lø. 7 sep. 2013 18:42

@Risk: Fagbevegelsens oppgave er jo å ivareta arbeidernes rettigheter som de har opparbeidet over flere tiår. Dersom noen er uenig i dette, så kan de jo bare melde seg ut. Det er jo ingen tvang å være medlem.

Dessuten har du noen bevis for at Norge alltid benytter den billigste medisinen? Du kan ikke kaste ut såkalte sannheter uten å dokumentere dette. Typisk lettvint propaganda fra høyresiden. Iallefall ytterste høyre, men for alt jeg vet så er det nettopp der du har dine sympatier!?

Skjult ID med pseudonym hmm... lø. 7 sep. 2013 18:44

For å være litt slem, så tror jeg enkelte er medlem av fagbevegelsen på trass, slik at du har mer å syte over. For er det noe enkelte på ytterste høyre fløy kan, så er det nettopp å syte. ;D

Skjult ID lø. 7 sep. 2013 18:44

Ja da er jo valget enkelt, men uansett - ulogisk! Det er fortsatt en fagforening!

Skjult ID med pseudonym J23 lø. 7 sep. 2013 18:49

På papiret så er kanskje AP et fint parti, men de siste 8 årene motbeviser de det. Folk ymser av de som stemmer FRP, men allikevel er FRP det 3. største partiet i Norge!

Folk klager over at borgerlig regjering tidligere har ført til sammenbrudd, EN gang. Skulle jeg dømt noen for noe som skjedde for 8-9 år siden? Folk vokser, både fagmessig og personlighetsmessig. FRP har aldri vært i regjering, men nå tyder mye på at de kommer i en borgerlig regjering.

Jens er arrogant. Han lover gull og grønne skoger, men de siste årene har vi fått lengre helsekøer, mer arbeidsledighet, underbemannede sykehus, flere avgifter og kutt i helsebevilgninger.

Skjult ID med pseudonym Z lø. 7 sep. 2013 18:53

Synsing er topp, J23 - men å fremlegge dette som fakta er noe litt annet :-)

Jeg lurer derfor på, slik du ser det:

1. Hvordan har Ap motbevist at de er et fint parti de siste 8 årene?
2. Du sier man ikke skal dømme 8 år tilbake i tid. Hvorfor trekker du da linjer 8 år tilbake mht Ap?
3. Mener du at alle statsministere som ikke rekker å gjennomføre alle visjoner på 8 år er arrogant?

Skjult ID med pseudonym Risk lø. 7 sep. 2013 18:54

@jada. Mister noen rettigheter om du ikkje er medlem. Ikkje alle yrkesgrupper som har alternative organisasjoner.

Er stadig opp saker i mediene der pasienter ikkje får beste behandling fordi den er for dyr.
Er ikkje på yttre høgresiden, har ved fleire valg stemt AP. Har i diskusjonen her lagt frem noen synspunk eg har fått av dei siste åra med rødgrønt styre, som eg meiner ikkje har gjort ein god nok jobb bla. med helsevesenet som eg sjølv jobber i.

Skjult ID med pseudonym Z lø. 7 sep. 2013 19:00

Ja, det finnes eksempler på absolutt alt her i verden, og det står sikkert om det i mediene.
Men jeg vet, jeg sier VET at jeg kjenner mennesker som er i live i dag pga medsininen de fikk i Norge
- medisiner andre land sa det var for dyrt å bruke, bl.a. i forhold til hvilken forsikring man har råd til å ha.

Noen ganger utgjør dette forskjell på liv og død. MIN erfaring er at Norge gjør ALT for å redde om de kan.
Da står det ikke på penger.

Men....om du har andre erfaringer, lytter jeg til det. Jeg er i alle fall sjeleglad for mine erfaringer! :-)

Skjult ID lø. 7 sep. 2013 19:02

Jeg er opptatt av trygghet for både meg selv og mine kolleger.

Partier som ønsker mer utstrakt bruk av midlertidige ansettelsesforhold/økt vikarbruk og økt konkurranse om arbeidskraft vil føre til forskjellsbehandling innad i helsevesenet og man mister fagfolk og kompetanse til de steder som kan tilby de beste vilkårene for dem.

Konkurranse er bra, men jammen skal man ha gode folk overalt.

Er enig med at Norge har et bra helsevesen i forhold til mange andre land og vi er et velferdsland. I USA må man betale helseforsikring og man får hjelp ut i fra det.

Skjult ID med pseudonym oslo lø. 7 sep. 2013 19:07

Kan noen på borgerlig side forklare meg hvorfor svenskene ikke lenger ser ut til å ville beholde den konservative regjeringen? Hadde det vært valg i dag, så hadde det blitt regjeringsskifte. Svenskene har fått et mer klassedelt samfunn og det ønsker ikke flertallet. Det samme kommer til å skje i Norge. Høyre har innyndet seg og nærmet seg venstresiden kun for å komme i maktposisjon. Dessuten vil de samarbeide med et parti som ikke vil følge handlingsregelen og som ikke erkjenner menneskeskapte miljøproblemer. Er det rart at mange har problemer med å ta partiet på ytterste høyre på alvor?
De to største "idiotene" (unnskyld det banale uttrykket) i ungdomsskoleklassen min stemmer FrP. Det bekrefter min oppfatning over hvem som stemmer dette partiet. De vet ikke bedre. Og iallefall ikke sitt eget beste.

Skjult ID med pseudonym blueflame lø. 7 sep. 2013 19:07

Jeg ønsker et regjeringsskifte velkommen!

Vi trenger det nå alle sammen! Politikken til det rødgrønne Jens & Co er gammaldags og helt bakvendt, og så lyver de og sparer seg til fant der vi må lide.

Skal stemme HØYRE, men Fremskrittspartiet og Krf og Venstre er ikke så verst de heller.

Miljøvernpartiet de grønne er Ok, men det blir for kraftig endring i livene våres at det ikke er gjennomførbart nå.

Miljø er på agendaen til alle partier og teknologien som kommer,
vil gjøre oss alle miljøvennlige uansett hva vi stemmer på. Blir det et regjeringskifte nå, kommer ALLE til å tjene på det!

Godt valg!

Skjult ID med pseudonym Z lø. 7 sep. 2013 19:10

blueflame

Hvorfor trenger jeg et regjeringsskifte?

Skjult ID med pseudonym Risk lø. 7 sep. 2013 19:11

Når det gjelder helsevesenet er det mye bruk av vikarer og midligtidige ansettelsesforhold, blir nok ikkje noe meir med ny regjering. Kan ikkje uttale meg om korleis det blir innenfor andre bransjer.

Skjult ID med pseudonym J23 lø. 7 sep. 2013 19:12

Lengre helsekøer - http://www.tk.no/nyheter/article5954393.ece

Mer arbeidsledighet - http://www.aftenposten.no/okonomi/Hoyere-arbeidsledighet-enn-under-finanskrisen- 7224278.html#.UitbUcaGExA

Underbemannede sykehus - http://www.tv2.no/nyheter/innenriks/helse/frykter-at-underbemanning-ender-med-do edsfall-3512915.html

Underbemanning i sykehjem:

http://www.dagbladet.no/2009/08/30/nyheter/valg_2009/valg09/eldre/e ldreomsorg/7883404/

http://www.tv2.no/nyheter/innenriks/torgeir-og-69-andre-p asienter-maatte-dele-paa-fire-pleiere-3878877.html

Høyere og større avgifter - http://www.na24.no/article3656996.ece

1. Om du har ork til å gå gjennom alle artiklene, så forstår du nok hvorfor de har motbevist endel de siste 8 åra.
2. Fordi AP har sittet i regjering 8 år, og derfor er det nødvendig å gå langt tilbake i tid når det gjelder AP's styresett for å forstå hva slags regjering de er.
3. Jeg mener at en statsminister som lover ting og tang i valgkamp(er), for deretter å direkte nekte for disse lovnadene et par år senere, er arrogant, ja. Som ikke rekker å gjennomføre alle visjoner? Så du mener at en statsminister må ha mer enn 8 år på å gjennomføre de viktigste visjonene?

Som en siste artikkel, så vil jeg legge til denne fra VG: http://www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-politikk/artikkel.php?artid=576547

Skjult ID med pseudonym blindebukk lø. 7 sep. 2013 19:14

oslo...sikkert samme grunn for at den norske befolkning ikkje lenger vil ha dei rødgrønne....
sitter ein forleng blir ein oppbrukt..

ps..kjenner mangen idioter som stemmer ap..dei veit vel ikkje bertre stakkas..:p

Skjult ID med pseudonym Z lø. 7 sep. 2013 19:16

Jente, du er bare 23 år. Muligens usakelig, men jeg tror du oppfatter 8 år annerledes enn meg som er eldre :-)
8 år på å få gjennomført alle visjoner er kort tid. Kanskje ikke for deg. Men for meg.
Og for de fleste andre partier med visjoner.

Som jeg leste her om dagen:
Uansett hvem som sitter i sjefsstolen, er det staten som har en sum med penger. Denne potten penger er vår.
Det er ikke sånn at bare Siw eller bare Erna blir statsministere, så får vi en mye større pengesekk!
Pengesekken er like stor. Det er bomben! Så hvordan Frp skulle fått gjennomført alt de sutrer og klager over
- ja, det er meg virkelig en stor, stor gåte!

Skjult ID med pseudonym J23 lø. 7 sep. 2013 19:20

oslo@ "De to største "idiotene" (unnskyld det banale uttrykket) i ungdomsskoleklassen min stemmer FrP. Det bekrefter min oppfatning over hvem som stemmer dette partiet. De vet ikke bedre. Og iallefall ikke sitt eget beste."

Så å kalle de 14.2 % som stemmer FRP (hvor AP har 28 % og Høyre har 27.3) for idioter er greit? Jeg stemmer FRP, og jeg ser ting helt klart. Jeg vet endel om dagens tilstander, selv om jeg er relativt ung. Jeg vet ut i fra de erfaringene JEG og mine nærmeste har hatt. Jeg vet ut i fra det som har stått i media de siste årene. Jeg vet at dagens regjering ikke er noe for meg.

Jeg er ikke HELT enig med noen av partiene, men mest enig med FRP og føler da det er best for meg at jeg stemmer på de. Ikke fordi de vil ha lavere skatter, billigere alkohol og er i mot bomstasjoner. Men fordi de har gode synspunkter på helsesystem, skole, økonomi og innvandring.

Skjult ID med pseudonym oslo lø. 7 sep. 2013 19:22

@J23: Det er lengre helsekøer, fordi folk tror de er mer syke. Dessuten har vi jo en befolkningsvekst og aldrende befolkning. Det er da naturlig at køene vokser litt.

Mer arbeidsledighet skyldes at Norge satte i gang tiltak tidlig for å begrense finanskrisen. Krisen har imidlertid vedvart og det er først nå Norge merker noe av krisen som har skyldt gjennom Europa. Jeg tør påstå at en blåblå regjering ikke hadde vært i stand til å begrense finanskrisen like bra som den sittende.

Underbemannede sykehus og sykehjem. Det er ikke bra om dette stemmer, men tror du det hjelper å redusere overføringene til kommunene? Eller å privatisere sykeshustjenester? Forklar meg gjerne hvordan dette vil gjøre ting bedre.

Det samlede skatte og avgiftsnivået har ikke økt. Og jeg mener at det ikke bør reduseres. Skoler, sykehus og pleie og omsorgshjem behøver ikke reduserte midler. Jeg betaler gjerne for å opprettholde det velferdssamfunnet vi har i dag.

Jeg har ikke orket å se gjennom alle linkene. Det er jo lørdag for pokker! ;D

Skjult ID med pseudonym Z lø. 7 sep. 2013 19:25

Nei, det er ikke alle som stemmer FrP som er idioter. Noen er meget reflekterte.
Men de har et helt, helt annet verdigrunnlag enn meg. Hvis ikke hadde de ikke stemt FrP.

Og helt personlig mener jeg at mange som stemmer Frp er relativt korttenkte mht perspektiv, ja.
Enten det, eller så vil de ha. De sutrer og vil ha. Skal ha skal ha skal ha - ingenting er bra nok.....
Og det står jeg for.

Siw Jensen er sikkert grei og smart hun. Men hun er en eneste stor sutrekopp!
En sutrekopp som snakker "folket" etter munnen. Hun vet hva folket KAN føle i en gitt situasjon, og rir hesten...
Og det at Frp er et så stort parti, sier ingenting om at mange har rett. Det skremmer meg bare enda mer!

Skjult ID med pseudonym J23 lø. 7 sep. 2013 19:25

Jeg er ung, det vet jeg og det er nok mange som ymser litt av det. Nei, jeg husker ikke borgerlig sammenbrudd fordi jeg var 12 år gammel da det skjedde. Nei, jeg husker ikke den første regjeringsperioden til AP fordi jeg gikk på ungdomsskolen og brydde meg mer om gutter og hvordan jeg skulle få tak i alkohol til en hjemmefest. Men jeg er eldre, og vet bedre nå. Jeg har utviklet meg til å se visse konsekvenser av ting. Jeg har kanskje også sett litt mer enn en gjennomsnittlig jente på min alder og kanskje engasjerer meg mer også. Mye er på bakgrunn av mine egne erfaringer med dagens regjering.

Jeg respekterer folk som stemmer AP, SP eller whatever de stemmer. Men de som stemmer FRP, de er blinde, vet ikke sitt eget beste og er rett ut "idioter"? Sier mer om rødgrønne-velgere enn FRP-velgere spør du meg :-) nå refererer jeg ikke til deg, Z, men det er mange som tenker nedlatende om FRP-velgere. Til og med ikke vil ha noe med dem å gjøre. Men jeg står for mitt, og de som ikke vil ha noe med meg å gjøre på bakgrunn av hva jeg stemmer, ja - de går glipp av en hjertevarm og omsorgsfull venn.

Skjult ID med pseudonym Z lø. 7 sep. 2013 19:29

Du må gjerne også referere til meg, J23.
Jeg spurte en jeg skrev med her om dagen om han stemte FrP.
Han svarte: "Er du dum, eller?"

Det er jeg ikke, men jeg smilte :-)
For jeg innrømmer det: Jeg tenker tidvis nedlatende om FrP velgere på samme måte som denne flotte karen.

Jeg har en hjertevarm og omsorgsfull venn som stemmer FrP.
Så lenge vi ikke diskuterer går det greit. Men gifte meg med ham? Dessverre. Det går ikke!

Skjult ID med pseudonym Z lø. 7 sep. 2013 19:30

(Ok ok.....jeg ser at innlegget mitt 19.25 ikke burde vært skrevet fordi det kom hardere ut enn det var ment.)

Skjult ID med pseudonym blindebukk lø. 7 sep. 2013 19:37

z..synst ikkje det kom hardt ut..:) eg tenker nedlatende om sv velgere..tildels ap velgere..og det synst eg er heilt greit å sei..

Skjult ID med pseudonym J23 lø. 7 sep. 2013 19:37

Jeg syns ikke at FRP-velgere er sutrekopper, men realistiske. De typiske AP-velgere, er som regel innvandrere (som blir behandlet som guder omtrendt når de kommer hit) og de litt oppi åra som har et nokså stabilt liv fordi AP's styresett gagner dem mer enn de som er litt mer "vanlig". Også har man endel andre som bare stemmer fordi de ikke vet om noe annet. Det er også en av grunnene til at jeg ikke vil at 16-åringer skal stemme, noe Audun Lysbakken vil f.eks, som tilhører den rød-grønne siden. Uansvarlig å la så unge stemme, fordi de er ikke fullt utviklet mentalt og ser ikke ting på samme måte som en fullt utviklet person gjør. Til og med 18-åringer er ikke fullt utviklet mentalt, men de er mer utviklet enn en 16-åring. Men dette er en annen diskusjon.

oslo@ så du mener at våre foreldre, besteforeldre, oldeforeldre skal punge ut med så dyre dommer for å ha et sted og bo? Man er som regel mellom 60 og 70 når man går ut i pensjon, og da har man arbeidet 2/3 av livet sitt. De har vært med på å bygge infrastruktur, barnehager, skoler, helsevesner, men ALLIKEVEL skal de betale for å ha et trygt sted og være når de blir eldre? Eldreomsorgen er faktisk en av de sakene jeg har aller størst engasjement ovenfor, fordi jeg har et såpass knyttet forhold til mine besteforeldre og familie generelt og mener det er direkte urettferdig hvordan de blir behandlet. Sykehjemmene er rett og slett en "oppholdsplass" for de som venter på å dø. Burde de ikke få et verdig sted å tilbringe de siste årene sine?

Nå skal ikke jeg generalisere alle eldrehjem og sykehjem, for jeg har en grandtante som bor på et fantastisk sykehjem. De har aktiviteter om dagen, kjempe fint sykehjem generelt og det gleder meg at hun har et fint sted å være. Hurra for Hordaland som har et så fint eldrehjem (tror det ligger en halvtime-time utenfor Bergen). Jeg skulle ønske ALLE eldrehjem og sykehjem var slik, hvor det er verdig bemanning og gode rutiner. Gode forutsetninger. Nå ble dette innlegget veeldig langt, men kan bli litt engasjert, hehehe... :p

Skjult ID med pseudonym oslo lø. 7 sep. 2013 19:39

Grunnen til at mange (noen!?) mener de som stemmer FrP er dumme er fordi de har en økonomisk politikk som ikke henger på greip. De skal redusere skatter og avgifter. Ikke bare litt, men mye. Så skal de bygge nye veier, nye sykehus, nye skoler og masse annet. Hvor tar de pengene fra? Har de tenkt å bruke opp oljepengene, slik at senere generasjoner ikke har noe? Er dette bærekraftig politikk? Neppe!

Skjult ID med pseudonym Z lø. 7 sep. 2013 19:40

Ler....ok blindebukk :-)

Skjult ID med pseudonym blindebukk lø. 7 sep. 2013 19:42

oslo..viss du ikkje har fått med deg kor frp vil hente pengene ifra iløpet av denne valgkampen så har du sovet i timen:)

Skjult ID lø. 7 sep. 2013 19:44

Hvor er det fra blindebukk?

Skjult ID med pseudonym blindebukk lø. 7 sep. 2013 19:44

og sover du i timene blir DU han idioten på skulen..:p

Skjult ID med pseudonym J23 lø. 7 sep. 2013 19:46

Nei, Z, jeg dømmer ikke deg basert på hva du mener politisk så ikke tenk på om det var for hardt eller ikke. Har man meninger, så har man meninger. Syns ikke du var noe særlig hard, nei.

Jeg har selvfølgelig min mening om AP-velgere, men det er mitt valg og ikke snakke nedlatende om dem heller for det gagner ikke meg og min mening om ting. Å drittslenge enkeltpersoner på bakgrunn av hva de stemmer, er ikke nødvendig i mine øyne :-)

Skjult ID med pseudonym J23 lø. 7 sep. 2013 19:48

Jeg syns ikke at FRP-velgere er sutrekopper, men realistiske. De typiske AP-velgere, er som regel innvandrere (som blir behandlet som guder omtrendt når de kommer hit) og de litt oppi åra som har et nokså stabilt liv fordi AP's styresett gagner dem mer enn de som er litt mer "vanlig". Også har man endel andre som bare stemmer fordi de ikke vet om noe annet. Det er også en av grunnene til at jeg ikke vil at 16-åringer skal stemme, noe Audun Lysbakken vil f.eks, som tilhører den rød-grønne siden. Uansvarlig å la så unge stemme, fordi de er ikke fullt utviklet mentalt og ser ikke ting på samme måte som en fullt utviklet person gjør. Til og med 18-åringer er ikke fullt utviklet mentalt, men de er mer utviklet enn en 16-åring. Men dette er en annen diskusjon.

oslo@ så du mener at våre foreldre, besteforeldre, oldeforeldre skal punge ut med så dyre dommer for å ha et sted og bo? Man er som regel mellom 60 og 70 når man går ut i pensjon, og da har man arbeidet 2/3 av livet sitt. De har vært med på å bygge infrastruktur, barnehager, skoler, helsevesner, men ALLIKEVEL skal de betale for å ha et trygt sted og være når de blir eldre? Eldreomsorgen er faktisk en av de sakene jeg har aller størst engasjement ovenfor, fordi jeg har et såpass knyttet forhold til mine besteforeldre og familie generelt og mener det er direkte urettferdig hvordan de blir behandlet. Sykehjemmene er rett og slett en "oppholdsplass" for de som venter på å dø. Burde de ikke få et verdig sted å tilbringe de siste årene sine?

Nå skal ikke jeg generalisere alle eldrehjem og sykehjem, for jeg har en grandtante som bor på et fantastisk sykehjem. De har aktiviteter om dagen, kjempe fint sykehjem generelt og det gleder meg at hun har et fint sted å være. Hurra for Hordaland som har et så fint eldrehjem (tror det ligger en halvtime-time utenfor Bergen). Jeg skulle ønske ALLE eldrehjem og sykehjem var slik, hvor det er verdig bemanning og gode rutiner. Gode forutsetninger. Nå ble dette innlegget veeldig langt, men kan bli litt engasjert, hehehe... :p

Skjult ID med pseudonym Z lø. 7 sep. 2013 19:50

Jeg har aldri drittslengt et menneske pga politikken. Men jeg velger bort en potensiell mann pga politikken.
På samme måte som at noen velger bort meg fordi jeg er for høy, for vid, for mørk, for lys eller for AP :-)

Men jeg kan velge bort et parti med bakgrunn på hva de mener.
Og jeg kommer aldri til å kompromisse med mitt menneskesyn, mine verdier - ja, hvem jeg er.
Derfor kan jeg heller ikke stemme Frp, sympatisere med dem eller forstå tankegangen. Enkelt nok.

Skjult ID lø. 7 sep. 2013 19:50

Til og med innenfor skolevesenet er det klasseskiller og det innad i en og samme kommune.

Skjult ID med pseudonym Caramello lø. 7 sep. 2013 19:55

Denne fra Klaus Sonstad er fin

Hvorfor skal jeg stemme på noen som vil gjøre det enda bedre for meg, når jeg allerede har det så bra? Som vil gjøre det enda enklere for meg, når jeg ikke har det vanskelig? Som vil gi meg flere fordeler, når jeg allerede føler meg forfordelt? Som vil la meg kjøpe meg ut av køer, når jeg allerede kommer inn der jeg vil?

Burde ikke jeg gi min stemme til de som vil gjøre det bedre for alle? Som vil gjøre det enklere for de som har det vanskeligst? Som vil fordele godene mer rettferdig? Som ikke vil la tykkelsen på lommeboka bestemme hvem som skal få snike i køen?

Jo, det burde jeg.
Og derfor blir det sånn. Også ved dette valget.

Skjult ID med pseudonym megabit lø. 7 sep. 2013 20:06

Stoltenberg har millionlønn pluss gratis hus, mat, privatsjåfør og bodyguarder, tjenere...mm Men folket han vil ha stemmer fra, skal kveles i skatter og avgifter, kriminelle fra utlandet, som han slipper så hjertelig inn, invaderer hjemmene våres, hyttene osv. for å rundstjele eller skade oss. Vi har ikke bodyguarder og politiet gidder vel neppe møte opp hvis det skjer noe. Ikke rart at folk vil ha regjeringskifte, Heller ikke rart at folk kjører til Sverige for å handle, eller kjøper legehjelp i utlandet for å slippe å dø i helsekø. Drittbiler har vi fordi avgiftene på bilene gjør nye biler dobbelt så dyre her enn i Sverige. Drittveier fordi milliardene vi betaler inn i årsavgift og drivstoffavgift bare forsvinner, slik at bompenger blir tingen og nå er det faenmed bommer overalt. Stoltenberg er en skulegutt som ikke vet en drit om industribedrifter, produksjon, verdiskapning der man utfordrer konkurransekraften mot utlandet. Det er nesten flaut å lage noe her, for så å prøve å selge det i utlandet. Det blir så dyrt at produktet blir bare kopiert og laget i utlandet og norske bedrifter bare må gi tapt. Det nye Arbeiderpartiet er Fremskrittspartiet, og de kommer neppe til å ødelegge landet som Jens skremmer med. Det eneste de kommer til å ødelegge er undertrykkingen av de Norske innfødtes rettigheter. Så kommer det til å være mer lønnsomt å arbeide, enn å gå på NAV og det er jo skremmende for de som satser på en sofakarriere. Så slipper vi å være redde for å få en kniv i ryggen, eller jenter bli voldtatt av galninger som ikke har noe ute blant folk å gjøre, ved at politiet får de resursene de trenger. Det er mye mye mer, men det blir ny regjering, så det ordner seg av seg selv nå. Folk begynner å se at det er mye som ikke stemmer og ønsker forandring.

Skjult ID med pseudonym Z lø. 7 sep. 2013 20:09

*Biter meg hardt, hardt i leppa før jeg blir så provosert at jeg sier tyyyyypisk __________ (fyll ut) *

Skjult ID lø. 7 sep. 2013 20:46

Folk får stemme det de selv vil. Valget er over på mandag og bra er det:-).

(kvinne 50 år fra Hordaland) lø. 7 sep. 2013 21:58 Privat melding

Denne "debatten" var nesten så bra at jeg vurderte å sløyfe byturen, men siden jeg ikke finner drømmemannen her så lar eg politikk være politikk og håper å møte prinsen i kveld. Godt valg alle sammen

Skjult ID med pseudonym Tilia lø. 7 sep. 2013 22:14

Miljøpartiet de Grønne. :)
Gresset ER grønnere (og med større artsrikdom) på vår side av gjerdet - og framtiden er lysere og mindre forurenset/FrPestet. ;P

Come to the green side - we have the best, organic, homemade cookies! >;P

For de som synes det skulle vært noen FLERE partialternativer, og ENDA mer koalisjonskos&kaos, så kan jeg anbefale Morgenbladets valgomat ---> http://morgenbladet.no/valgomat ;D

Godt valg!

Skjult ID med pseudonym Ellan lø. 7 sep. 2013 23:04

Midt på. Smått og godt :P

Jeg tror faktisk ikke jeg har sjans til å diskutere/snakke sakelig med en som slutter seg til FrP. Makan til populistisk svada. Jeg innrømmer glatt at deres intelligens synker krafig i mine øyne

(mann 49 år fra Oslo) lø. 7 sep. 2013 23:07 Privat melding

Blir Ap på meg

Skjult ID med pseudonym Ellan lø. 7 sep. 2013 23:10

Jæ håpper FrP viner, da får je spritt i buttiken og je kann få billi bennsin så kan je dra tel sverje å hanle de je vill utten at storerbror ser mej. Itte si jei e domm, je har bladd i partyprogrammet, så vet å je uttaller mej omm

Skjult ID med pseudonym blam lø. 7 sep. 2013 23:47

Her har jeg egentlig så mye jeg skulle sagt at jeg ikke vet hvor jeg skal begynne...

Husker ett leserinnlegg i en avis der en med utenlandsk bakgrunn sa: Når jeg var arbeidsledig ble jeg beskyldt for å snyte på staten. Når jeg fikk meg jobb, tok jeg jobben fra nordmenn.
En annen motsigelse må vel være; Hvorfor ta dem hit det er bedre å hjelpe dem "der nede" samtidig som det blir poengtert hvor mye penger vi sender "nedover"

Jeg kjører LETT en ræva bil i bytte mot gratis skole, gratis tannlege/lege til fylte 18 år, fri kreftbehandling, sykepenger, til og med støtte til begravelse får du!
Heldigvis trenger jeg ikke at alkoholprisen går ned heller, da jeg selv kan velge når jeg ønsker å nyte dette.
Jeg er også heldig som kjører på veier som holder en helt grei standard.

Og jeg er evig takknemlig for det sykehelikopteret som på 7 minutter var i luften da min mor trengte det, selv om det ikke var nødvendig for 3 minutter senere var det en ambulanse på stedet.

La være å svartmale alle bagateller og detaljer som finnes. Noe kan endre til det bedre ja! Men det aller, aller meste er så mye, mye bedre enn ALLE andre steder.