Alle innlegg Sukkerforum

Windows 8 hjelp!

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Ayørn fr. 6 sep. 2013 20:35

Jeg har jobba så mye i det siste at jeg er stinkin loaded. Derfor skal jeg kjøpe en ny og fin pc!

Jeg var på en butikk og testa noen pc'er(15-20.000kr) med windows 8.

..men alle er så jævla treige! Kan noen forklare meg hva som er greia med det? Når jeg trykker på et eller annet program, så kommer det frem en ensfarget bakgrunn med no krimskrams på, også er det noen sirkler som går rundt og rundt.. som indikerer at dataen tenker.. Det var akkurat like treigt uansett hva for et minimalt program jeg starta..uansett om det var mail eller minesweeper.

Dere som har brukt windows 8 i privaten... er det så treigt hele tiden!? Den 5år gamle pc'en min med windows 7 er jo ti ganger kjappere! Hvis jeg trykker på Chrome, så åpnes jo programmet med en gang! Jeg får ikke opp noen tenke-sirkler som står og snurrer i 20-30 sekunder!

Jeg synes den nye startmenyen er helt grei, så jeg er ingen win8-hater...men herregud, jeg kommer til å implodere hvis alt skal gå så sakte..

Skjult ID med pseudonym dexterward fr. 6 sep. 2013 20:41

En flopp...

Skjult ID med pseudonym Ayørn fr. 6 sep. 2013 20:49

Så når du starter et program fra startskjermen, så starter det UMIDDELBART?

Jeg har vært rundt på el-varehus og testa, og det er likt på hver eneste pc.

Trykker jeg på mail så kommer det en ensfarget bakgrunn med en snurrende konvolutt..og så står den slik noen sekunder.

Skjult ID med pseudonym Ayørn fr. 6 sep. 2013 22:16

http://www.youtube.com/watch?v=xZv9UrbtMnU

Fra 00:20 til 00:24 i klippet så ser du hva jeg mener...hva er meninga bak den ventinga?!

Min 4år gamle ipad åpner opp mail på under et sekund...det er umiddelbart...

Skjult ID med pseudonym datamann lø. 7 sep. 2013 01:37

Kort innpå..

1. Å kjøpe en pc til 15-20.000 er i 99% av tilfellene idioti. Enten har du blitt lurt, eller så har du lurt deg selv.

2. Windows 8 er søppel uansett hvordan man vrir og vender på det. Det er en grunn til at sjefen for windows 8 ikke lenger jobber hos Microsoft.

Skjult ID med pseudonym Ayørn lø. 7 sep. 2013 06:59

@datamann

Du har ingenting å tilføre denne diskusjonen. Vennligst spar oss for din uvitenhet.

Skjult ID med pseudonym kvinne 49 lø. 7 sep. 2013 08:37

Fortsett med macen din!!?
Har selv gått fra pc til Mac. Hatt endel startproblemer men når man snakker om hurtighet er det ingen ting å klage på. Er i gang med en gang!! Halleluja!

Skjult ID med pseudonym Well-well lø. 7 sep. 2013 09:25

@TS
Det som går rundt og rundt er det du hadde før ( Timeglasset) dvs maskinen jobber.
Jeg skjønner at maskinen er helt ny, og da er det slik at Microsoft har IKKE plantet en hel masse APPER i den, men du må selv hente de ned via STORE.
Under førstegangs oppstart av maskinen er det en hel del som skal på plass og det kan ta tid.
Derimot er dette gjort MÅ du i all sansynlighet innom STORE for å hente ned mye. Klikker du på det bildet som heter Desktop. kommer du til et bilde som minner deg veldig om win7 oppsett og jeg anbefaler deg å bruke det i starten. Det er sikker også en prøvepakke på Norton antivirus der og,,, den jobber febrilsk i starten. Win 8 OSèt som du har det er sikkert ca 6-8 mnd gammelt og til nå er det flere hundre Automatiske Upgrades,,, De må du ta ned og installere. Det kan hende maskinen jobber med det og. Og gjør den det og du har en treg linje, tar dette tid.
Jeg har selv testet ut ALLE Microsoft`s tidligere OS. og jeg kan være enig at win 8 er et produkt som skulle vært lengre på bordet FØR utslipp. Men pga alle automatiske upgrades hjelper det betraktelig. Grensesnittet skremmer mange for den er jo og helt ny, men fortvil ikke du setter deg fort inn i det.

Skjult ID med pseudonym datamann lø. 7 sep. 2013 17:29

@Ayørn: dust

@svampebob: feil

Skjult ID med pseudonym Mr lø. 7 sep. 2013 17:49

@Datamann

Påstår du at det ikke er forskjell på f.eks. gtx 680 og det nye titankortet?
Sist jeg sjekket lå titan på ca.7000 alene, da kommer man fort opp i 15000 om man skal ha en prosessor som matcher, jeg skjønner at det ikke er mange som egentlig har behov for et så sterkt kort, men har man flere skjermer, kjører f.eks. crysis på max og har da en skjerm med høyere oppløsning en full HD så vet jeg selv at 680 sliter.

Skjult ID med pseudonym 73 lø. 7 sep. 2013 18:00

@TS - Jeg antar du vurderer laptop? i den pris klassen, skal det gå raskt. de er jo spekka fult ut. På alle demo pc-er er ikke mail etc satt opp, slik at maskinen ser etter en profil, hvis den ikke finner, kan den gå til en dummy. Hvis har satt opp selv, og brukt W8 litt. Kjørte inn W8 på en gammel pc, og oprativ systemet fungerte helt greit. Med de pengene du har, og du ikke liker W8, så shop en W7 ved siden av.
Ett annet spm, har du tenkt til å game eller redigere på denne pc-en, siden du legger så mye penger i den? Grunnen jeg spør, er at mange kjøper maskiner som de egentlig ikke trenger, og det finnes billigere alternativer som dekker behovet. Men lykke til med kjøp, håper du blir fornøyd.

Skjult ID med pseudonym Sphinx lø. 7 sep. 2013 19:10

Det er også kjekt å ha windows 7 eller 8 lagret på en SSD hardisk - det går mye raskere.

(mann 43 år fra Vest-Agder) lø. 7 sep. 2013 19:19 Privat melding

SSD disk er bare rått. Enkelt å klone fra den gamle HDen. 64 Bit OS trenger mye RAM, men det er billig.

Skjult ID med pseudonym imso82 lø. 7 sep. 2013 21:02

Er enig med @datamann. Windows 8 som suger ballehår. Tregt i forhold til win7. Apple har raske maskiner da og er dyre.

Skjult ID med pseudonym Ayørn sø. 8 sep. 2013 00:54

@73

Hmm..antar du er inne på noe angående manglende mail-konto.

Jeg skal ha stasjonær, og kommer trolig til å bestille deler på nettet, eller kjøpe på en av disse Komplett butikkene. Jeg skal bruke litt over 10.000kr, men siden pc'er er dyrere på elkjøp, så testet jeg de til 15-20.000kr for å ha noe tilsvarende.

Jeg kommer vel til å spille litt, men ikke redigere noe. Det er ingen store behov for ny pc her, bortsett fra at jeg har mye penger. Jeg har nedbetalt leiligheten min, og har egentlig ikke noe spesielt å bruke pengene på. Da kan jeg like så godt kjøpe en ny pc.

Det er litt teit å kjøpe en helt ny pc og likevel tviholde på et gammelt operativsystem, så det må bli win8.

Skjult ID med pseudonym Well-well sø. 8 sep. 2013 04:12

@Ayørn

Når du skal allikevel kjøpe deg en maskin, så tenk på hvilke brukergrensesnitt du skal ha maskinen til.
Å sette opp maskinen til spill krever mye, men grafikk via dokument behandling er faktisk det som krever mest, både av prossesor og RAM. De nye titankortene har et ekstemt høy kapasitet i ROM (Read Only Memeory) og da med en kraftig prossesor, har du grunnlaget for både spill og evt Corell Draw og Autocad. Dytter du da inn max RAM Ekesmpel: 32 eller 64Gb, har du et knallsterket produkt. Men husk at med innkjøringen av win8 så må du regne med TTT ( Ting Tar Tid) For det er ikke noe annet enn grunn oppsettet du laster inn ved førstegangs oppstart, Resten MÅ du hente ned etter som DU selv ønsker. Alle apper ligger tilgjengelig som jeg tidligere har nevnt, men du må selv velge hvem og hva du ønsker å ha i maskinen. De spill du kanskje spillte i win7 eller Vista, som lå under spill i start... er ikke der lenger de må evt hentes ned en etter ned,,, slike som disse Kabal Og minesveiper.
Lykke til og ikke bry deg s veldig mye om hva vi kommenterer her, men gå for det DU ønsker deg.

Skjult ID med pseudonym ApeKrøll on. 18 sep. 2013 15:59

Windows 8 er faktisk minst like raskt som Windows 7 :)

Windows 7 vs 8 :

Windows 8 har noen forbedringer jeg syntes var veldig bra, men at Metro UI blir for tvunget på deg misliker jeg sterkt!
Jeg måtte ty til ett program som ga meg en start knapp. En annen ting er at man ikke lenger får BSOD code når maskinen kræsjer, så man må faktisk starte opp maskinen igjen for å finne ut av det...

Syntes oppgave behandleren i windows 8 er mye bedre enn i forrige utgaver av windows.

Når det gjelder skjermkort, så vil jeg ikke anbefale Geforce Titan hvis du bare bruker en skjerm, spesielt hvis det er lavere enn 1440p...

Da får du mye mer for pengene for ett Geforce 780 eller AMD 7970/7990.

Geforce 780 og Titan er nesten det samme kortet. Titan har 6 GB minne, men 780/7970/7990 har 3 GB (7990 sier at den har 6 GB, men det er faktisk bare 3 GB den har å rutte med, siden minnet er speilet mellom GPU'ene (2x7970))

Du trenger heller ikke en Hex core Intel i7 for å spille spill. De fleste spill bruker ikke mer en 2 av core'ne.

SSD er faktisk ett must å ha i en kraftigere maskin :)

Komplett gjør faktisk en bra jobb å sette sammen pc, ihvertfall når jeg kjøpte, hvor jeg faktisk av en eller annen grunn sparte 78 kr at dem gjorde det xD

Jeg anbefaler aldri å kjøpe spillpc på Elkjøp etc, du ender opp med å betale alt for mye! Også bare vært en gang jeg har sett dem ha en pc som har hadde siste generasjons toppkort, i en Alienware pc...

Komplett blir mer eller mindre dyrere enn andre websjapper som regel, men kundeservicen jeg har fått og hvor enkelt det er for meg med pick up point i Oslo med reklamasjoner, leveringstid etc, har ingen slått!!!