Alle innlegg Sukkerforum

Miljøpartiet De Grønne

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Aquatinta ma. 9 sep. 2013 18:10

Viktig at vi stemmer dem.
Dem som ikke forstår hvorfor vil forstå det om få tiår. Da er det for sent.

Skjult ID med pseudonym Sphinx ma. 9 sep. 2013 18:13

Ja, miljø er viktig.

(mann 38 år fra Sør-Trøndelag) ma. 9 sep. 2013 18:55 Privat melding

Det var veldig lett resonnert vil jeg si.

Jeg tror ikke folk har innsikt i hvor kostbart det er å la så store mengder olje ligge i bakken.

Skjult ID med pseudonym mann41 ma. 9 sep. 2013 18:58

At et parti kaller seg "De Grønne" betyr ikke automatisk at de andre partiene ikke har en miljøpolitikk.

Skjult ID med pseudonym Skrujern ma. 9 sep. 2013 19:03

Erremulig?

Ja, hvis du ønsker at Norge skal bli fattigere enn Hellas med mange hundre tusen arbeidsledige, så er det bare å kjøre på med den lite gjennomtenkte hippielinjen til de grønne.

Personlig oppfatter jeg folk som stemmer disse som så virkelighetsfjerne, at de bør få behandling.

Skjult ID med pseudonym Skrujern ma. 9 sep. 2013 19:12

Svampebob: Hvordan mener du at man skal erstatte halvparten av Norsk økonomi da? Med grønne skatter eller noe annet fjas?

Sannheten er at 20% av statsbudjettet er rene petroleumsinntekter. Så kommer ringvirkninger og spinn off, skatter fra skapte arbeidsplasser osv. Det er regnet på dette tidligere og mellom 40 og 50% av norsk økonomi er relatert til olje og gass.

Hvis man fjerner 40% av norsk økonomi så er vi fattigere enn Hellas.

Du kan snakke om å være konstruktiv du, men hippietullet til de grønne hadde kjørt Norge konk på noen få år. Hele oljefondet hadde forsvunnet i løpet av de to første åren.

Det er en grunn til at folk ikke stemmer på hippier.

Dust! ;)

Skjult ID med pseudonym ArneGV ma. 9 sep. 2013 19:28

@bisken og Skrujern
Hei! Forstår dere hva det betyr å tenke til nesetippen? (Forresten: Det må jo nettopp dere forstå!)

Skjult ID med pseudonym Bisken ma. 9 sep. 2013 19:39

Skal du si noe så får du si hva du mener, ikke kom med gamle ordtak.

Skjult ID med pseudonym ArneGV ma. 9 sep. 2013 19:40

Åh du trenger en forklaring nå også! Er du ironisk?

Skjult ID med pseudonym Bisken ma. 9 sep. 2013 19:46

Jeg gidder ikke å debattere mot gamle uttrykk og ordtak. Skal du ha en diskusjon, slik som voksne modne mennesker har, så får du si klart og tydelig hva du mener.

Da kan du også koste på deg mer enn en setning.

Skjult ID ma. 9 sep. 2013 19:48

LØP OG STEM GRØNT NÅ. 1TIME OG 12 MIN PÅ DERE.

Skjult ID med pseudonym Jada ma. 9 sep. 2013 19:54

@Skrujern: De Grønne tar et oppgjør med hele forbruksmentaliteten vår. Det er ingen som snakker om å stenge oljeslusene her og nå i dag, men å få en gradvis nedtrapping av oljebransjen og omdirigering av inteligensiaen innenfor disse skolene. Med mindre fossilt brensel vil vi måtte legge mer ressurser i annen energiutvinning som er mer miljøvennlig. Dette vil skape arbeidsplasser og spare miljø på sikt. Det er på høy tid å ta noen grep.

Skjult ID med pseudonym Skrujern ma. 9 sep. 2013 20:14

Er det mulig?

Det er ingenting som kan erstatte olje i dag. Hvis man bremser opp med olje, så må man øke med kull. "Fornybare resurser" utgjør knapt et lite musepiss. Det er bare såvidt man kan se det på statistikken.

Men, for all del, stem i vei på de grønne, det er ingen oppegående mennesker som tar de seriøst uansett og så lenge det ikke er en stemme til de rødbrune så er alt vel.

Skjult ID med pseudonym blindebukk ma. 9 sep. 2013 20:18

miljø er viktigt men dei grønne har ikkje fasiten:)

Skjult ID med pseudonym Bisken ma. 9 sep. 2013 20:24

@Jada:

Selvfølgelig må vi omstille oss når oljen nærmer seg slutten, men det er svært lenge til. Hvis vi begynner å dra folk bort fra oljeindustrien før den tid, så taper vi kompetansen som vi har bygget opp de siste 40år.
Hvis vi ser tilbake til starten av olje-historien vår, så var skepsisen at alle pengene ville tilfalle utenlandske investorer og leverandører. Dette skjedde jo ikke, fordi vår oljeindustri er styrt svært bra. Vi har enorme mengder underleverandører i landet, som leverer omtrent alt på en plattform, og vi har også en sterk kompetanse innen alle disipliner.

Å "omstille" alt dette, er jævlig dyrt. Det er dyrt fordi man omstiller av overbevisningsgrunner, og ikke av et naturlig behov (tomt for olje).

Denne nedtrappingen du snakker om vil jo skje uansett om vi vil eller ikke. Det er noe alle parti er enige om, og noe alle parti har kjennskap til. Oljen tar sakte men sikkert slutt de neste 60år. Vi er allerede på vei ned.

Det med å legge mer energi i grønn energi er jo også noe som skjer her og nå. Oljeindustrien subsidierer jo indirekte hver eneste vindmølle vi setter opp i landet her.

(mann 43 år fra Vest-Agder) ma. 9 sep. 2013 20:38 Privat melding

Må bare stemme i vei på MDG, men jeg tror fremtiden blir fantastisk uansett. Alle oss blir gradvis mer miljøvennlige med tiden, da det kommer stadig mer positive tiltak og helt nye teknologier etterhvert. I mellomtiden kan vi resirkulere og finne oss en kjæreste som vi kan varme oss på, og det er både miljøvennlig og koselig :)

Skjult ID med pseudonym Jada ma. 9 sep. 2013 20:44

Det handler ikke om penger og mangler lenger, det handler om at regjerende partier dysser ned den ekstreme miljøtrusselen vi står ovenfor, og at vi allerede har gjort irreversible skader med det enorme forbruket og forurensingen vår for at de skal få fortsette som før. DET er det naturlige behovet.

Skjult ID med pseudonym Jada ma. 9 sep. 2013 20:46

http://www.livescience.com/39014-overshoot-day-living-too-large-on-a-finite-plan et.html

Skjult ID med pseudonym pseud0 ma. 9 sep. 2013 20:53

Herregud, har dere LEST programmet til dette tullepartiet?? De vil tilbake til 60-tallet og drømmer om mer fritid og mindre jobb, legge til rette for flere kolonihager, og ønsker et fantasi-samfunn hvor flatskjermer og smart-telefoner er borte og alle lever i harmoni. Det offentlige sørger for at alle får mat fra matutdelingstasjoner og det blir selvsagt avgift på kasting av mat. Alle skal begynne å sykle, og kun de med størst behov får være med i offentlige bil-kollektiver. Alt nysalg av diesel og bensin-biler skal selvsagt stanses innen 2015. Og alt dette skal selvsagt gjennomføres ved at man reduserer og på sikt stanser all oljeutvinning....

Skjult ID med pseudonym Skrujern ma. 9 sep. 2013 20:54

@pseud0: Overrasket? Flere av de mest prominente politikerene deres ser ut som hasjrøykende hippier.

Skjult ID ma. 9 sep. 2013 20:55

5 min igjen

Skjult ID ma. 9 sep. 2013 20:56

4 min igjen

Skjult ID ma. 9 sep. 2013 20:57

3 min igjen

Skjult ID ma. 9 sep. 2013 20:58

2 min igjen

Skjult ID ma. 9 sep. 2013 20:59

1 min igjen. LØP FORT !

Skjult ID ma. 9 sep. 2013 21:00

For seeent. ÆÆÆÆÆUUUAAAHHHHHHHHhhhhhh hhlkfjs,bønønluk.mm

Skjult ID med pseudonym Per ma. 9 sep. 2013 21:48

hehe.. her var det mye uvitenhet. Det blir stadig tydeligere at CO2 i liten grad styrer miljøet.

Skjult ID ma. 9 sep. 2013 21:48

@Svampebob

:)

Skjult ID med pseudonym Bisken ma. 9 sep. 2013 21:52

@Per: Du får ringe rundt og fortelle alle forskerne hva du har lest på nettet. De setter nok pris på dine innspill.

Skjult ID med pseudonym Skrujern ma. 9 sep. 2013 22:10

Svampebob: De har ingen planer.

Det eneste som er på agendaen til de grønne er å legalisere hasj og stenge oljekrana. Kun idioter stemmer på disse. Det er så man bør tilbys behandling.

Skjult ID med pseudonym Skrujern ma. 9 sep. 2013 22:51

Klarer ikke ta de seriøst.

Skru av oljekrana og konke Norge er alt de gnåler om, bortsett fra hasj til alle.

Skjult ID ma. 9 sep. 2013 22:55

Du vet det Skrujern, bortsett fra olje og våpen er narkotika verdens mest omsatte vare. I tillegg både økologisk og miljøvennlig produksjon! Kanskje det er det som er kongstanken....hva skal Norge leve av etter oljen...;)

Skjult ID med pseudonym Truls Ole ma. 9 sep. 2013 23:02

Dette var jo eit interessant innlegg. Mange dyr kjem jo uansett til å dø.

Skjult ID ma. 9 sep. 2013 23:06

NEI det var overhode ikke et interessant innlegg! Det som derimot kan fremstå som interessant hadde vært om noen tok det seriøst...?

Skjult ID med pseudonym Tilia ma. 9 sep. 2013 23:20

Går ikke an for mennesker å leve på intravenøs olje"næring" i evig tid, vettu, Skrujern (m.fl.) - og i samme slengen forpeste og bryte ned resten(e) av naturen og miljøet "så godt man kan". Vi ER natur og må derfor ta vare på naturen, ikke misbruke den og mishandle den. Nå blir det dessverre 4 år med MIShandlingskraft fra de blåblå (hvis de dytter vekk de to mindre partiene), men en grønn fremtid er det eneste som er levedyktig i lengden, og rett og slett den eneste vi mennesker kan leve i for framtiden, med nedtrapping av oljeindustrien og oppbygging av grønn industri og nye, bærekraftige arbeidsplasser.

FrP spesielt ønsker jo å drikke seg dritings rett fra oljekrana, eller ha evige paraplydrinker med sugerør rett ned i jordens dype sår, og spe på resten med billig sprit. Det er beruset "happy hour" for dem akkurat nå, men fremtiden ser grå ut for oss alle i øyeblikket - også for dem, men de nekter å (inn)se det åpenbare.

Skjult ID med pseudonym Da Dong ma. 9 sep. 2013 23:23

Til tross for at fargen er grusomt likt Senterpartiets har gutten stemt Miljøbevisst.

Skjult ID med pseudonym Jada ma. 9 sep. 2013 23:26

Her er det jo bare masse generealiseringer om velgere, og egentlig lite om politikk. De Grønne ligger tett om mine verdier og min levemåte. Og nei, jeg røyker ikke hasj, men etter mange år med arbeid både i bar og i rusomsorg ser jeg at det er 1: et paradoks at alkohol er lov når cannabis er ulovlig og 2. det brukes for mye politiressurser på småkriminalitet som ikke har reelle offer. Derfor støtter jeg en legalisering selv om det ikke gavner meg selv. En legalisering og et legalt marked betyr også å ta makten ut av hendene på storkriminelle og gi det til folk som trenger jobb, og som kan skatte for inntekten med penger som kommer samfunnet til gode. For meg er ikke dette en stor grunn til å stemme De Grønne, jeg tror de fleste er enige om at vi har større problemer å ta oss av.

Derimot velger jeg kollektivtransport, gjenbruk, å spise lavt på næringskjeden, kortreist mat, avgift på forurensende aktiviteter som mine egne mange flyreiser. Jeg kunne tenke meg å leve mer moderat enn jeg gjør, og jeg betaler min skatt med glede (men jeg blir enda gladere når jeg får igjen på den). Jeg bruker gjerne en stor andel av inntekten min på mat hvis det betyr at arbeiderne og bøndene som skaffet meg den får rettferdig lønn og at dyrene ble behandlet bra, jeg vil ha kvalitet fremfor kvantitet. Jeg synes ikke mat skal være billig. Jeg handler heller hos lokale bedrifter eller småforretninger enn på hennes og mauritz. Hvis ikke noen hadde stjålet den hadde jeg fortsatt hatt en gammel telefon, men jeg har en gammel flatskjerm og jeg synes det er greit at du har en mye nyere en. Jeg Savner en mer human rus-og innvandringspolitikk og det er på tide å få en skikkelig integreringspolitikk på banen. Jeg vil at kollektivtransporttilbud skal prioriteres og utbygges, og det samme gjelder for institusjoner og helsearbeid. Norge har unike naturressurser og jeg er sterkt i mot videre utborringer og ødeleggelser av lokalmiljø for en bransje som faktisk har en tidsbestemt levetid. Ødelegger vi naturen vår får vi den ikke igjen. Du trenger ikke være enig med meg, jeg regner med at trygge rammer og økonomisk vekst er viktigere for deg enn disse verdiene som jeg har. Det er greit. Jeg har høyere utdannelse, jeg har jobbet størsteparten av mitt voksne liv og jeg er hverken hippie eller idiot. Jeg har mer klær enn jeg trenger og jeg bruker av og til noen vaskemidler som jeg synes lukter litt vel kjemisk. Sist jeg jobbet svart var jeg fire år.

Skjult ID med pseudonym lol ma. 9 sep. 2013 23:50

Kjære alle sammen .... les gjerne programmet (http://www.mdg.no/politikk/dybdeinformasjon/) før dere stemmer..... om fire år.

Mener ikke å være frekk eller nedlatende, men jeg TROR noen røyka NOE under det landsmøtet.

Skjult ID med pseudonym lol ma. 9 sep. 2013 23:52

Min favoritt er denne;

. Omgjøre Finansdepartementet til et Bærekraftdepartement (BKD) med overordnet myndighet til
å samordne slik at alle sektorer trekker i bærekraftig retning

(mann 38 år fra Akershus) ti. 10 sep. 2013 02:38 Privat melding

Kan ikke stemme på et parti som kun har miljø på dagordenen og som vil forby salg av privatbiler fra 2020 og i samma slengen avvikle oljeindustrien..

Dette er det nye SV men bare med miljøsaker. Glad de bare fikk 1 mandat!

(mann 49 år fra Oslo) ti. 10 sep. 2013 04:25 Privat melding

Gratulerer Dei Grønne med sitt første historiske mandat

(mann 52 år fra Oslo) ti. 10 sep. 2013 07:22 Privat melding

Det er bra MDG kom inn, og fint at de ikke har så mange representanter...

Skjult ID med pseudonym Jada ti. 10 sep. 2013 09:14

Jada, har lest partiprogrammet og det trenger tydeligere språk og flere konkrete løsningsforslag. Jeg skulle også gjerne sett mer utdyping i andre viktige fanesaker. Men det er ingen som har trodd at Miljøpartiet var på vei inn i flertallsregjering i denne runden. Det er deilig med et radikalt endringsforslag som tør å minne folk på at vi lever på en måte som jorden ikke tåler. Vi tar rett og slett mer enn det som er vårt, vi tar fra ungene våre og det kan jeg ikke stå for.

(mann 52 år fra Oslo) ti. 10 sep. 2013 09:36 Privat melding

Jada, jeg er langt på vei enig med MDG om problembeskrivelsene. Eller i alle fall såpass enig at jeg kunne ha stemt på de. Løsningene holder derimot ikke for meg.

Skjult ID med pseudonym megabit ti. 10 sep. 2013 19:49

Jeg er litt bekymret om MDG er for eller mot promping?..

Skjult ID ti. 10 sep. 2013 19:54

Jeg forstår ditte spørsmålet. Nesten. (megabit?)

Skjult ID med pseudonym benchpress ti. 10 sep. 2013 20:18

Vi har ikke råd til å la olja ligge. Vi har ingenting annet akkurat nå som engang er i nærheten av å kunne fylle vakumet.

-The end-