Alle innlegg Sukkerforum

I Kjølvannet av valget

Vis siste innlegg
Skjult ID sø. 15 sep. 2013 13:44

Jeg kom i kontakt med en kvinnelig arbeids-innvandrer som jobber som hjelpepleier for en privat institusjon innen helse.

Hun får bo på et lite rom blant beboerne med "full pensjon" som består av frokost før beboerne-middags rester.og kveldsmat etter beboerne . Det kan kanskje kaller begrenset pensjon men jaja.

Hun jobber 10-12 timer hver dag med fri annenhver helg altså minst 250 timer per måned til 40 kr timen, eieren trekker 5000 for kottet og delvis pensjon netto 5000 .

Og slikt klapper høyre og FRP i hendene for med velsignelse. Fri privatisering uten kontroll.

Jeg gremmes og skal selvfølgelig ta noen grep i dette tilfelle , makan til kyniske antakleigvis polittisk mørkeblblå fjols !!

eller er de bare "smarte business-men" vi i Norge bør være stolte av ??

Skjult ID med pseudonym sugardaddy sø. 15 sep. 2013 13:46

Under hvilken regjering fikk hun jobben ,sa du...

Skjult ID med pseudonym blindebukk sø. 15 sep. 2013 13:50

va vel rødgrønt da dette arbeidsforholdet startet????? så da er det vel velsignet derifra og tenker eg,sjølv om valgflesket sa noke anna...

Skjult ID med pseudonym hemmelig sø. 15 sep. 2013 14:01

Hm... Kan du vise til hvor FRP og Høyre applauderer slike arbeidsforhold? Og, har du husket å ringe arbeidstilsynet?

Skjult ID med pseudonym blindebukk sø. 15 sep. 2013 14:15

har ingenting med dei rødgrønne å gjere????? flott å gje dei blå skulda for noke som har skjedd under dei rødgrønne som sat i fleirtall..

Skjult ID sø. 15 sep. 2013 14:15

Dette er en av sikkert mange tvilsomme private institusjoner de blå ivrver for å øke overføringer og oppgaver til. Jeg vil anta at antallet slike vil øke med økte overføringer med ny politikk ,
I offentlige institusjoner ville slikt derimot aldri skjedd.

"JA TIL ØKT PRIVATISERING" Tragisk sånn jeg ser det.

(mann 58 år fra Oslo) sø. 15 sep. 2013 14:20 Privat melding

Arbeidsgivere som utnytter sine ansatte har vi, og kommer vi til å få i all fremtid. Uansett hvem som sitter i regjering. Det som er viktig er dels å ha et godt lovverk som gir oversiktige rammer for hva man kan tilby av arbeidsvilkår, dels å ha et arbeidstilsyn som er i stand til å avdekke mislighold. Hvis de borgelige bygger ned arbeidstilsynet, skal jeg vurdere å skifte politisk side.

(kvinne 61 år fra Telemark) sø. 15 sep. 2013 14:21 Privat melding

Kan vel ikke gi noen politiske partier skylden for at det finnes arbeidsgivere som utnytter sine ansatte !
De vil finnes samme hvem som har makta på Stortinget.

Brudd på arbeidsmiljøloven bør vel meldes Arbeidstilsynet.

Skjult ID med pseudonym frøken-o sø. 15 sep. 2013 14:26

..de borgerlige vil myke opp Arbeidsmijøloven. Da kommer vi til å se enda mer av dette /

Skjult ID sø. 15 sep. 2013 14:42

Takk frøken-o, i alle fall en våken sjel til på forum ;-)

Skjult ID med pseudonym Safira sø. 15 sep. 2013 14:43

Arbeidsmiljøloven gjelder jo uansett hvem som sitter i regjering. Om arbeidsgivere prøver å "omgås" (bryte) den, så må det jo meldes fra om, så de tvinges til å gjøre endringer i ledelse og praksis. Noen mennesker er vel redde for å si fra, i frykt for å miste jobben. Jeg tror ikke den nye regjeringen vil gjøre det vanskeligere for arbeidstakere som velger jobb i det private. Men, det gjenstår jo å se. Vi vet i grunnen svært lite om det foreløpig, for den nye regjeringen er ikke på plass.

Skjult ID med pseudonym Calvados sø. 15 sep. 2013 14:52

I det private er det i stor grad lønnsomhet som styrer. Derfor er det viktig at man har gode kontrollsystemer som sikrer at lover og regelverk blir styrt av private aktører. Det er også eksempler fra offentlige tjenesteytere som har tilbudt arbeidere kummerlige arbeidsforhold som er i strid med arbeidsmiljøloven. Det vil alltid finnes aktører som er villige til å bryte lover og regler for å øke lønnsomheten. Ellers deler jeg frøken-o sitt synspunkt om at vi vil se mer av dette med en oppmykning av arbeidsmiljøloven. Man vil med det flytte grensene for hva som er akseptabelt i arbeidslivet.

Skjult ID med pseudonym hemmelig sø. 15 sep. 2013 14:53

@stevia61

Arbeidstilsynet kommer nok til å bestå, men lovene som de skal håndheve vil nok endres til det ugjenkjennelige.

Skjult ID sø. 15 sep. 2013 14:59

Alle bør ha minst en million i lønn slik at vi får konkurrert oss ut av det helvetes verdensmarkedet for godt. Vi kan jo tappe av oljefondet noen år mens vi faller tilbake til naturaliahusholdninger.

Skjult ID med pseudonym Stevia61 sø. 15 sep. 2013 14:59

Når jeg leser denne tråden, så skjønner jeg at det virkelig er behov for at de borgerlige får vist at demoniseringen av dem er feil. Jeg minner om at de aller fleste av våre lover er enstemmig vedtatt, og at det bare er små forskjeller mellom AP og Høyre i praktisk næringslivspolitikk.

Skjult ID med pseudonym langbein sø. 15 sep. 2013 15:12

Ja du som startet denne tråden, hva har du til svar på att det er de som DU SELV stemte på (rødgrønne) som startet det du klager over her ??????????????????

(mann 52 år fra Oslo) sø. 15 sep. 2013 15:19 Privat melding

Det er rimelig søkt å gi de ene eller andre partier på Stortinget ansvaret for lovbrudd som enkeltpersoner eller bedrifter gjør. Det er selvsagt lovbryteren som har alt ansvar!

Skjult ID sø. 15 sep. 2013 15:20

@stevia, skjule dine allmenn-kunnskaper om fare for økt med blått, ved å legge til ette for og økte overføringer til private aktører som fristes til å drive rovdrift som dette (ofte i gamle slitte lokaliteter) også overfor norske ansatte og pakke en slik kynisme og missbruk av arbeidskraft inn på den måten .

Din årgang budre vite bedre enn dette !!

Skjult ID sø. 15 sep. 2013 15:22

@langbein, mine ben er normal-size og godt plantet på bakken enn så lenge ;-))

Skjult ID med pseudonym dysfunksjo ti. 17 sep. 2013 14:26

@(Skjult ID ) - sø. 15 sep. 13:44
Makan til idioti, de blå har enda ikke tatt over og du klarer å legge skylden på noe som har skjedd i en RØD-GRØNN regjering, som for øvrig heller ikke har noe med saken å gjøre! Takk gud for at dere idioter er endelig kommet i mindretall!!!

(mann 40 år fra Rogaland) ti. 17 sep. 2013 14:33 Privat melding

Håper arbeidsgiver får någe mer makt nå som d e blått. Å sparke en fullstendig udugelig person så e vekke aenkver dag å som i tillegg sidde å plokke seg i nasen 7,5 time di dagane han e på jobb e vannskligare å ble kvitt enn å rana DNB.

(kvinne 41 år fra Sør-Trøndelag) ti. 17 sep. 2013 16:37 Privat melding

Jeg tror vi vil se mer sosial dumping og utnyttelse av billig arbeidskraft med borgerlig flertall. Det er jo ganske logisk med mer privatisering og økt konkurranse.

Skjult ID ti. 17 sep. 2013 16:59

@red_Gimini traff sakens kjerne, så får stevia og han "lekmenn" komme hinkende når deres sykelpeier
"søster anne" i nær familie får sparken på helseheimen som akkurat ble privatisert.

Og må søke om ny stilling i konkurranse med "tante estonia" som tar til takke med 110 kr timen.

Eller når deres aldrende demente søster ikke blir byttet bleie på på 4 timer fordi helseheimen er skåret til benet bemanningsmessig.

Mens frk SIV Jensen (ikke uten grunn frøken) står tilfreds på sidelinjen og "tramper takten på stev" for sparte offentlige midler.

(Skjult ID med pseudonym dysfunksjo) - ti. 17 sep. 14:26, du er tilgitt pga ditt psydonym ;-))

Skjult ID med pseudonym santonse ti. 17 sep. 2013 17:28

At det ikke har noe å si hvem som sitter i regjering stevia61 håper jeg også du skjønner ikke stemmer... Femte ferieuken, arbeidstidsbestemmelsen og Diverse andre bestemmelser er ikke nedfelt i noen lov. Derimot er de gjenstand for forhandlinger ved hver forhandling av hovedavtalen og kan i ytterste konsekvens fjernes med et pennestrøk.. at LO støtter arbeiderpartiet med penger under valgkamp er rett og slett fordi de (meg med fler inkludert) støtter det partiet som fører den politikken LO selv fører.. Hadde høyre ført en politikk som LO mener var lik deres politiske syn i arbeidsforhold som så hadde de mottatt denne støtten...

Skjult ID ti. 17 sep. 2013 18:07

Endelig en våken fyr:

Antakelig vil også jeg tjene på blått og mest sannsynlig spare noen hundre tusen i arveavgift de neste par år på bekostning av økende bruk av sosial dumping og lidende med laus avføring i bleien som stinker i timesvis,

men :

" ekte nordmenn ??" som synes slikt er ok har virkelig et lite stykke grønn mil å gå..

Jeg gremmes fremfor å klappe takten med sivs og ernas kjære "sneversynte selvsentrerte blåklokker"

Skjult ID med pseudonym megabit ti. 17 sep. 2013 19:24

Har dere sett på naturprogram på tv hvordan dyr kjemper for resursene og hvor energieffektive de må være for å klare seg?.. Noen fugler kan bare fø opp en av ungene for de ikke har tid eller resurser til å overleve selv hvis de skulle måtte fø opp flere. Tror dere virkelig at en verden som eksploderer i en befolkningsvekst uten sidestykke i historien er unntatt naturlovene?.. Vi kan rasere hele planeten som et virus og ødelegge hele fundamentet for liv hvis vi ikke bremser.

Men det er noe mange i dette landet må skjønne : Norge kan ikke redde hele verden. Jeg vet at mange tror det, men jo mer man hjelper, jo flere mennesker blir det å hjelpe. Det er et evig og økende behov, og det ender med at vi er så gavmilde og godhjertede at vi ikke blir i stand til å hjelpe oss selv. Dette har ingenting med rasisme å gjøre. Det har noe med at vi syns så synd på alle, fordi vi er bedre enn dem. De er ikke i stand til å klare seg selv, for det er de ikke smarte nok til å gjøre. Det er stort sett bare Nordmenn som kan klare seg selv, fordi vi er bedre enn alle sammen. Derfor gir det oss en god følelse å hjelpe de "stakkarene".

Når de innfødte Nordmenn blir i mindretall i fremtiden, er det trolig halshugging av resten som blir underholdning for muslimene. De kommer ikke til å fø på "oss". Aldri.

Dette er bare min mening, og jeg har ikke noe behov for å forsvare den. Jeg er av den oppfatning at alt liv og mennesker, skal behandles med respekt. Det er bare det at jeg tviler på at vi blir gitt den samme respekten i fremtiden. Politikken er det virkemiddelet vi har, og vi være veldig glad for at vi har et demokrati.

Tviler sterkt på at noen kommer til å merke noe regjeringskifte, hvis det blir et skifte i det hele tatt.

Tviler også på at en ikke sosialistisk regjering har noe behov for å ikke ivareta arbeidsmiljøloven eller menneskerettigheter.

Skjult ID on. 18 sep. 2013 17:01

Så tyst det ble her. Lever halve Norge godt blant "laus ukontrollert stinkende avføring "??

(kvinne 41 år fra Sør-Trøndelag) on. 18 sep. 2013 17:15 Privat melding

Det handler ikke om å hjelpe alle. Det handler om å bidra, og være med å gjøre en forskjell.

Det som overrasker meg er at mange av de som stemmer mørkeblått/FrP er lavtlønnede og/eller folk på trygd.. Som av en eller annen grunn ser for seg at DE vil få mer å rutte med under en borgerlig regjering. Jeg tror mange av de blir både skuffet og overrasket.

Jeg tror ikke den "jevne nordmann" vil merke veldig forskjell - særlig ikke i starten. Men jeg tror det er en fordel å holde seg frisk for mange av oss fremover, særlig om man ikke har råd til å betale seg frem i kø, og få best behandling ut i fra lommeboka.

Og jeg er bekymret for kulturlivet, særlig bibliotekene. Som jeg synes er superviktig for at alle skal kunne nyte gleden av å lese. Uansett inntekt og bakgrunn.

Skjult ID med pseudonym pedro on. 18 sep. 2013 17:36

Med frpistene ved makta, vil så mangt raseres. Arbeidsmiljøloven er bare ein ting

Skjult ID on. 18 sep. 2013 18:04

Et sukker-kyss til Red_Gimini for sine reflekterte over snittet oppegående refleksjoner ;-)) (T.S)

(kvinne 41 år fra Sør-Trøndelag) on. 18 sep. 2013 18:25 Privat melding

Hehe, takk ;)

Skjult ID med pseudonym skrue on. 18 sep. 2013 19:04

Å tvinge folk til å betale høyere skatter, fordi pengene skal gies bort er udemokratisk.
Man er fri til å gi så mye man ønsker privat for å støtte organisasjoner med prosjekter.

Det var endel kritikkverdig fattigdom på sykehus, helse og eldreomsorgen under AP gjengen, så det var vel derfor folk endret kurs denne gangen. Videre så tviler jeg på at Erna har noe imot kulturliv og bøker.

Skjult ID med pseudonym Ærligheten on. 18 sep. 2013 19:47

Det er rett og slett fascinerende å se hvordan sosialistene har et behov for å prate nedsettende om alle som mener noe annet enn de selv.

Personlig stemmer jeg blått, i den grad man kan si det om politikken her i landet.. I realiteten er jo hele gjengen på venstresiden.