Alle innlegg Sukkerforum

Kynisme & Nettdating !

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Oppgitt to. 19 sep. 2013 02:34

Les her...fin artikkel om nettdating og kynisme i kjølvannet av det, skrevet og opplevd av journalisten Pernille Dysthe, ei tøff dame som deler av sine erfaringer, og jeg må virkelig si at det hun skriver om har både jeg og flere av mine venninner opplevd... Alt vi ønsker er å finne den ENE å dele vårt liv sammen med, men det du får lese nå blir ofte resultatet, for mange... Bare veldig trist det hele ! Vi lever i ett forbrukssamfunn, og mange tror vist at det er greit å " forbruke " mennesker og deres hjerter også !

: http://www.klikk.no/helse/dinkropp/samliv/article342295.ece

" Ett utdrag fra artikkelen : " Pernille Dysthe gikk inn i et forhold til en av mennene hun møtte på nettet – som etterlot henne med knust hjerte.– Det var mange fine ord innledningsvis. Men etter vår første lille konflikt var forholdet over. Jeg hadde kjærlighetssorg og fikk sjokk da jeg oppdaget at han var online igjen på timen, klar for nye erobringer ! "Er det virkelig så lett", tenkte jeg.!

-------------------- > Ja, vi er vel flere som har opplevd lignende situasjoner skulle jeg tro ?

Skjult ID med pseudonym Ayørn to. 19 sep. 2013 02:49

Jeg kjenner meg på ingen måte igjen i den artikkelen, så dette tror jeg hovedsaklig gjelder kvinner.

Skjult ID med pseudonym HDV to. 19 sep. 2013 02:49

Jeg har opplevd det på, Sukker, og verre enn det som, Pernille, beskriver. Hadde jeg villet det så kunne det sikkert ha blitt forhold også, men hvem vil vel det når det føles sånn. ?

Jeg setter meg ikke rett på nett etter noe sånt, men skjønner at noen kan gjøre det.

(mann 36 år fra Hordaland) to. 19 sep. 2013 02:57 Privat melding

Det blir veldig subjektivt fra hennes side.

"Dysthe forstod at hun hadde avslørt den klassiske nettsjekkeratferden:"

Det er veldig bombastisk utsagn å komme med, at dette er den klassiske atferden, kun ut fra hennes erfaringer.

Skjult ID med pseudonym sanninga to. 19 sep. 2013 08:06

"Etter tre uker uten å gå inn på Match.no, unnet hun seg en tur til New York."

Haha! Kvinnelogikk :D

Skjult ID med pseudonym .oOo. to. 19 sep. 2013 08:30

"Det blir som på en bar, det er rundbrenneren som ender opp med alle damene, sier Dysthe oppgitt"

- en skulle tro noen begynte å lære etterhvert.. Ikke-rundbrennere blir stående på sidelinjen å se på galskapen, By-sjekking er ganske frustrerende når man ikke er typen som lett tar kontakt med ukjente - spesielt når man må forbi en barriere av disse "rundbrennerne" for å komme til. Men det er vel sånn det blir når det er mennesker som er flinke til å seg frem som velges. Introvert + singel er egentlig en mindre bra kombinasjon på byen i Norge :)

Men tilbake til kynismen - kan vel si jeg kjenner meg igjen litt. Når et forhold er slutt har jeg ingen store sperrer med å gå på nett igjen ganske kjapt. Ser ingen grunn til å måtte vente i så så lang tid før det er ok å finne noen igjen. Forutsetter at jeg føler forholdet er 100% over. Får ofte spørsmål om "hvor lenge har du vært singel" når jeg chatter med noen. Hva er ønskesvaret egentlig? Det er feil å ha vært singel i noen uker, men det blir vel helt feil om man er så uheldig å ha vært singel i mange år vil jeg tro? Fulgt opp med "når hadde du sist sex" så kan du fort være ute i et minefelt :)

Skjult ID med pseudonym Nils to. 19 sep. 2013 09:21

OoO.:: Då er det jo bra å lyge.

Har aldri møtt på nokon som er så idiot og spørre om slike ting.

Men du er kanskje dame og må førehalde deg til menn.

Eg er mann og damer er stort sett relativt sosialt intelligente.

Skjult ID med pseudonym Voksenmann to. 19 sep. 2013 09:22

@.oOo.
Det siste spørsmålet du peker på - hvor lenge det er siden du hadde sex - blir myyye greiere å besvare etterhvert som man blir eldre. Da gjør krympningen av rommet for korttidsminne det veldig enkelt å besvare spørsmålene med "det er så lenge siden at det husker jeg ikke". Så dersom slike spørsmål kommer med noen dagers mellomrom, kan man besvare dem med stor grad av ærlighet. :-)

Skjult ID med pseudonym mann 36 to. 19 sep. 2013 09:58

Seriøst? Jeg tror det er veldig mye lettere for jenter å bli avhengig av dette her, i det minste hvis de har et normalt utseende eller bedre, enn det er for menn. Det er jo mennene som er mest aktive her, i gjennomsnitt, og i alle fall de yngre, pene jentene overøses med oppmerksomhet og meldinger. I det minste de pene venninnene mine som har vært her har opplevd det slik. Men jeg for min del får ikke noe glede ut av et game hvor 18 - 19 av 20 meldinger i gjennomsnitt forblir ubesvarte eller bare fører til en blokkering, hvor det kan gå to måneder mellom hver gang en jente med et normalt pent utseende etter hva jeg er vant til IRL tar kontakt, og hvor veldig mange samtaler bare dør bort eller ender med et nei når jeg spør om jenta vil møtes. For meg er dette bare et middel til å nå et mål, det å møte en flott jente forhåpentligvis etter hvert jeg kan bli kjæreste med, og jeg vil aller helst bort herfra fortest mulig. Og møter jeg ingen pleier jeg alltid å melde meg ut igjen etter 3-4-5 måneder, når jeg blir drittlei, og tar en pause på kanskje fire måneder eller et halvt år før jeg prøver igjen. Kompisene mine som har vært her, også de som har veldig draget for eksempel på byen, har hatt det på akkurat samme måten.

Når det er sagt så er det mange flotte jenter her da, så absolutt, og jeg kjenner flere som har fått seg både kjærester, samboere og ektefeller gjennom Sukker. Jeg har bare ikke lykkes så godt selv. Men jeg krysser fingrene for at det går bedre denne gangen. Har jo bare vært her i fem uker nå, og gir det et par måneder til før jeg eventuelt tar en ny time out. Og har den siste uka lykkes å komme i kontakt med 3 – 4 tilsynelatende flotte og oppegående jenter som alle sier de vil møtes, når vi finner et tidspunkt som passer for begge, så det er jo håp. en av dem har jeg også nylig møtt og hun var kjempesøt.

Og apropos: "Det blir som på en bar, det er rundbrenneren som ender opp med alle damene, sier Dysthe oppgitt"
En skulle jo tro at jenter flest etter en stund klarte å skille mellom bra karer og horebukkene som bare vil nedlegge flest mulig kvinner. Og noen gjør det jo, og finner seg en bra mann, men de jentene er jo stort sett ikke single lenger da. Mange lærer det nok derimot aldri, for de vil bli tatt med storm og blir like revet med hver gang en kjekkas med draget overøser dem med oppmerksomhet og fører dem med seg på det som ser ut til å bli et fantastisk eventyr, men likevel ender med at hans stikker etter å ha fått sitt. Trist.

Skjult ID med pseudonym .oOo. to. 19 sep. 2013 10:13

@nils:
Jeg er mann, og ja - har fått nevnte spørsmål flere ganger. Men det går greit det altså, kan prate om det meste jeg, selv om noen spørsmål føles litt mer direkte enn andre :)

@Voksenmann:
Bra tips, takk :)

@mann 36:
Har hørt mange som opplever det samme som deg. Selv har jeg hatt flere kjærester jeg har truffet gjennom Sukker - dessverre har forholdene tatt slutt etter en stund, så da er man tilbake igjen :) Men mine erfaringer har variert ganske mye - den første perioden jeg var på Sukker for en god del år siden nå - vil jeg tippe jeg fikk en eller annen respons i maks 1/20 av brevene jeg sendte. Førstemeldinger mottatt var på mer eller mindre 0. Nå er svarprosenten rundt 50% tenker jeg, mens førstemeldinger mottatt fortsatt er på mer eller mindre 0.

Men aner ikke hvorfor.. weird.

Skjult ID med pseudonym me too to. 19 sep. 2013 11:19

Kanske fordi du selv er blitt eldre og dermed henvender deg i større grad til eldre damer som både er høfligere og selv får mindre respons?

Jeg har ikke lest boka til Dysthe, men at det ikke skal noe til før man blir dumpet og finner den som har dumpet på nettet timen etter, er lett gjenkjennbart.

Skjult ID to. 19 sep. 2013 13:07

"Nettdatingsider er et yndet sted for mennesker som elsker å manipulere andre og som lyver så de tror det selv."

Ja, det stemmer.

(mann 47 år fra Rogaland) to. 19 sep. 2013 17:35 Privat melding

Her har vi å gjøre med en kvinne totalt blottet for selvinsikt og manglende evne til å sette seg inn i andre sin verden å gjøre.

Hvordan fikk hun vite at han var online igjen på timen? Venninne, eller var hun pålogget selv?

Hvordan kan hun påstå at nettsjekking er noe for alle travle mennesker? I snitt har jeg fått litt over en førstemelding på alle de årene jeg har vert her. Svar på meldinger jeg sender ligger kanskje på en 20 til 30%? Med andre ord, jeg skal sende latterlig mange meldinger før jeg får god kontakt med flere. Jeg tror til og med at livet mitt er for travelt til å legge så mye arbeid ned i Sukker!

Hvis du begynner å lage forestillinger om folk du kun har møtt over nettet og samtidig tror dette er virkeligheten du innbiller deg, da har du gått glipp av en del. Eventuelt er 14 år...

Hele dama oser av å leve i en boble med helt andre problemer en nettdating. Hun fatter ikke at det er hun som "velger menn som slår/drikker/lyver/manipulerer". Verden renner over av flott folk, men en må være villig til å velge dem selv. At hun premierer seg selv med "en tur til New York" viser også at dama økonomisk lever i en helt annen verden en den gemene hop som de aller fleste av oss tilhører. Hun høres ut som om hun trenger å leve på gata i noen år for å få beina og hodet ned på bakken igjen.

Skjult ID med pseudonym Jada to. 19 sep. 2013 20:42

Som @hemmelig påpeker: Artikkelen nevner ikke hvordan hun oppdaget at han var på nett igjen.

I tillegg er det verd å merke seg at denne damen har skrevet om sin egen ADHDdiagnose. For de som lever med slike diagnoser vil man kanskje kjenne igjen at distraksjonsproblemer og hyperfokus som blander seg kan være ganske plagsomt. Jeg tipper det kan slå uheldig ut hvis det er nettdating som fanger interessen, og jeg tipper det kan være mange som opplever det samme selv uten en slik diagnose. Det sitter sikkert mange triste folk her inne og internetter som besatt hver kveld. Det gjør i alle fall jeg ofte selv om jeg ikke føler meg spesielt trist akkurat nå.

Skjult ID med pseudonym bønna to. 19 sep. 2013 21:02

For mange menn, som meg, blir nettsjekking som å levere inn en enkelt lottokupong et par ganger i halvåret. Ikke mye avhengighet av det :-)

For andre kan det sikkert fortone seg som å stå i en spillehall full av enarmede banditter :-b

(mann 37 år fra Oslo) sø. 24 aug. 2014 11:47 Privat melding

Kynisme må elimineres, tar knekken på alt!

(mann 45 år fra Møre og Romsdal) sø. 24 aug. 2014 12:36 Privat melding

Hun avslører mer om seg selv, enn om «fenomenet nettdating»

Folk har forskjellige forventninger til nettdating og kjærligheten. Det er en del av problemet, men også en del av løsningen. Jeg hadde store forventninger når jeg først prøvde dette for noen år siden. Lærdom #1. Det er forskjell på skriftlig kjemi og irl.

Men så må man se på hvordan mennesker utvikler seg når de blir kjent. Jeg tror det er mulig å treffe noen, få innertier på første blikk. Men forventer man kjærlighet ved første blikk så er det mye kjærlighet man velger å kaste bort i påvente av den. Det er en grunn til at kjærligheten er et så bra tema i bøker og filmer. Den skaper drømmer for oss andre, om noe som egentlig er svært sjeldent.

Derimot kan man treffe en sekser, en liten skivebom til å starte med, bli kjent og så vokser denne personen til å bli en tier over tid. Tenk på relasjonene du har hatt, mennesker du har jobbet med, de rare i nye sosiale grupper. Men så blir du kjent med dem, du ser deres indre glød, og menneskene blir ikke bare hyggeligere for deg, men de blir også vakrere. Tid, er elementet som skaper innertiere, og tid er elementet man ikke har online.

Det er også forskjell på kjærlighet og forelskelse. Men i tillegg er det mange som blir forvirret av fasinasjon, beundring og tiltrekning. Man lar seg ofte blende av slike følelser. Og denne type følelser skjer ikke nødvendigvis for den rette. Det kan skje, men det er mange mennesker som kan skape fasinasjon. Det betyr ikke at det er forelskelse, det betyr ikke at det er kjærlighet, det betyr ikke at det er den rette.

Den rette trenger ikke skape noen spennende følelser i starten. Men «alt» er rett og «den som får deg er heldig» - du selv har ikke tiltrekningen, men du skulle ønske du hadde det. Men den rette kan over tid skape kjærlighet, kanskje ikke via forelskelse, men via tid. Kanskje ikke «den» formen for kjærlighet.

Så tenk litt over hva vi egentlig vil ha. Er det hodet eller hjertet som skal vinne? Eller har man tid til å vente på at hodet og hjertet skal bli enige? Hvem er farligst å følge? Hjertet eller hodet? En ting er å falle for et menneske, en annen ting er å falle for den rette. Derfor velg personer som er riktig for deg, og velg den blant dem, man faller for. I stedet er det mange som velger personer de faller for, og håper den blir den rette.

Se innover om du vil åpne rom til den rette er mitt råd, og vit hva som er rett for deg.

Skjult ID med pseudonym Mann38 sø. 24 aug. 2014 14:32

Det åtte år lange forholdet med eksen som jeg traff på nett i 2003, endte for tre år siden. Selv om det var jeg som tok steget og flyttet ut, så var det smertefult som f. Jeg sov ikke på en måned, halvpsykotisk av søvnmangel. Dette fikset legen min greit. Det tok minst halvannet år før jeg hadde fått eksen ut av skinn og sinn.

Dette skal jeg ikke oppleve igjen om jeg kan unngå det.

Derfor er jeg nok en av dem som bruker litt tid på å finne ut av om jeg vil ha et forhold med ei dame, og hvis jeg synes noe skurrer etter en tid, så gjør jeg kort prosess. Alt under et halvår forhold orker jeg ikke engang å tenke over om jeg burde bli søvnløs på grunn av, eller få kraftig kjærlighetssorg. Glem det. Jeg er såpass egoistisk at for meg er det _min_ lykke som gjelder, det er ingen andre enn meg selv som ivaretar akkurat den interessen. Dette kan sikkert oppleves hjerterått av de jeg har forlatt, men jeg tror det er bedre for begge parter med en kort prosess tidlig enn å drasse seg gjennom et forhold man vet ikke kommer til å funke, med lange og pinefulle avslutninger.

Derfor er jeg også å finne på nett igjen etter svært kort tid.

Hadde jeg vært denne mannen, så ville det første jeg gjorde være å blokkere henne i alle kanaler - hun følger tydeligvis med. Deretter tjener hun penger på å beskrive hvordan dette var - for henne. Dette kalles 'ordhore'. Subjektiv sådan, uten motsvarsrett.

Pernille Dysthe kan herved gå og ta seg en bolle.

Skjult ID med pseudonym jaudå sø. 24 aug. 2014 14:37

..for en Dysthopi...

Skjult ID med pseudonym jaudå sø. 24 aug. 2014 14:43

Før Pernille tar seg en bolle bør hun advares. På Kaffebrenneriet for ei drøy uke sia satt det fem veps på en og samme bolle. Og det var BAK disken. Jeg ba om kanelbolle uten veps.

(mann 41 år fra Oslo) to. 28 aug. 2014 13:48 Privat melding

@hemmelig skriver
"I snitt har jeg fått litt over en førstemelding på alle de årene jeg har vert her. Svar på meldinger jeg sender ligger kanskje på en 20 til 30%? Med andre ord, jeg skal sende latterlig mange meldinger før jeg får god kontakt med flere. Jeg tror til og med at livet mitt er for travelt til å legge så mye arbeid ned i Sukker!"

Her er jeg helt enig. Sukker er og forblir en sidearena til det som virkelig teller, å møte noen helt tilfeldig og spørre de om lysten til å dra ut på kaffe/kino/gåtur etc en kveld.

Kan også bekrefte at svarprosenten en svært lav for oss menn, selv om man sender hyggelige meldinger. I løpet av mine 18mnd som medlem her, så har jeg kanskje tatt kontakt med 10-15 stykker. Og kun 2, kanskje 3 har svart.

Skjult ID med pseudonym metoo to. 28 aug. 2014 19:18

Man kan jo lure på hvordan Pernille visste at mannen som hadde knust hennes hjerte var online på timen! Jeg tror jeg vet…