Alle innlegg Sukkerforum

Provosert

Vis siste innlegg
(kvinne 31 år fra Oslo) to. 19 sep. 2013 14:33 Privat melding

Dere som stemte Frp, står dere for dette?

http://www.nrk.no/nordnytt/1.11246003

http://www.nrk.no/rogaland/1.3260586

(mann 58 år fra Oslo) to. 19 sep. 2013 14:52 Privat melding

Jeg stemte ikke FrP. Men jeg stemte på et parti jeg ikke står for 100% av programmet til. Det tror jeg gjelder alle. Derfor mener jeg at ingen menige velgere trenger å stå til rette for hele sitt partis program, eller det enkelte tillitsvalgte står for.

Betalte politikere derimot mener jeg må kunne konfronteres i en helt annen grad, men selv de kan reservere seg.

(mann 37 år fra Sør-Trøndelag) to. 19 sep. 2013 15:21 Privat melding

Jeg stemte ikke Frp, men jeg står for at matte, naturfag og språk er viktigere enn minikonserter.

Dette er forøvrig Timbuktu:
http://www.dagbladet.no/2012/01/11/kultur/tegneserie/rasisme/frode_ov erli/19755771/

Skjult ID med pseudonym mann35 to. 19 sep. 2013 15:28

Enig med Bisken. Stemte ikke Frp jeg heller.

Skjult ID med pseudonym Frikar to. 19 sep. 2013 15:32

Er den turneen til Timbuktu egenfinansiert eller er det skattebetalernes penger? Hvis siste så må det være veldig mange norske folkemusikkutøvere som sårt trenger litt penger..

Men det er kanskje ikke "kulturelt nok"?

Skjult ID med pseudonym J23 to. 19 sep. 2013 15:41

Nå er jo den siste artikkelen fra 2007, da...

(mann 45 år fra Møre og Romsdal) to. 19 sep. 2013 16:16 Privat melding

Jeg er enig med @Bisken her at språk, matte og naturfag er viktigere enn musikk. Det betyr ikke at kultur ikke er viktig. Det er det samme som jeg synes skole er viktigere enn eldreomsorg, det betyr ikke at jeg ikke vil at vi skal ha eldreomsorg.
Mangfold i skolen er viktig både for trivsel, inspirasjon og mestring. Det er ikke alle som er like flinke i alt og noen lykkes i teoretiske fag, noen i praktiske. Noen blomstrer under kultur eller idrett.
Å si at man ikke trenger kultur i skolen er jo det samme som å si at man ikke trenger julebord, fine middager og teambuilding på arbeid. Avbrekk fra hverdagen er viktig for å få impulser - som igjen gjør at man lettere kan fokusere på matte, språk og naturfag. Min sønn (9 år) lytter mye til musikk og snakker flytende engelsk, mye takket være film, tv og musikk - kultur. Han kom oppgødd hjem i dag og hadde fått for seg at nå skulle han begynne på fotball, masse energi, entusiasme og fløy ut døra med en gang - kultur. Han får sterkere sosiale bånd av det, og han får rørt på kroppen - kultur som igjen gir energi til å holde ut lekselesing og klasseromsundervisning. Han kommer stolt hjem for å vise frem ting han har lagt på skolen - det også kultur. Han er stolt når han overvinner scenescrekk og tør å opptre foran mennesker - kultur, men også nødvendighet i næringslivet.
Et samfunn uten kultur er et samfunn uten inspirasjon, skaperglede, kreativitet og utvikling. Alt dette er nødvendige egenskaper selv for en realfagsstudent.
Jo Nesbø er en stor eksportartikkel i dette landet. Jeg vet ikke hvor mange millioner han henter hjem, men det er nok en del. Ylvis sitt siste kulturkrumspring drar inn ca 80.000 pr dag leste jeg i dag et sted. To eksempler på kultur.
Nei et liv uten kultur er et kjedelig liv. Det vil gjøre at man sover igjennom mattetimen, språktimen og naturfagen. Bare for å glede seg til å komme hjem til de tomme bokhyllene og se på tomme tv-programmer, for så å få seg en kjedelig jobb hvor en slipper å tenke, for så å komme hjem og repetere fritiden fra barndommen.

(mann 38 år fra Vestfold) to. 19 sep. 2013 16:37 Privat melding

Jeg husker ikke helt men tror det var både HP og Microsoft som ga skoler musikk instrumenter for etter en del forskning hadde man funnet at det lønner seg for å øke matte kunnskapene på sikt. Hvis jeg ikke husker feil så hadde det noe med å stimulere riktige områder av hjernen

Skjult ID med pseudonym Ærligheten to. 19 sep. 2013 17:01

Det er fantastisk hvordan sosialistene trekker frem utspill fra enkeltindivider innen høyreorientert politikk (selv om vi egentlig ikke har noen høyreside i Norge..)

Hva stemte trådstarter da? Kanskje SV?
I tilfelle, er du klar for å avskaffe kapitalismen?

Stiller du deg bak Karl Marx' synspunkter, og det kommunistiske manifest?
Er "Maos lille røde" favorittlektyren?

Det er mange morsomme eksempler å trekke frem fra sosialistene..

Hva med at vi i 8 år har hatt en statsminister som kjørte på en annen bil og bevisst la en blank papirlapp under vindusviskeren for å ikke virke suspekt?
Hva med diverse ministre som har blitt nødt til å gå av på regelrett korrupsjon gjennom de siste 8 år?

Kanskje det er på tide å rydde i egen hage?

Skjult ID med pseudonym mann to. 19 sep. 2013 17:15

SV og APs koalisjonspartner Sp har jo faktisk blitt tatt på fersken i korrupsjon, i Troms Kraft saken.

De rødgrønne har også brutt nesten alle valgløftene de kom med sist. Hva skjedde med varm lunsj i skolene? Hva skjedde med å fylle opp alle landets tomme svømmebassenger, slik at ungene lærer å svømme skikkelig? Hva skjedde med miljøsaken? Det eneste de har gjort er å utsette beslutningen om oljeboring i nord til senere, og utover det dilter de bare etter EU (som faktisk gjør mye bra). Hva skjedde med sikkerheten i landet? Der jeg bor er det i alle fall mer kriminalitet nå, flere ran og overfall, enn det har vært på minst 30-40 år om noen gang. Og 22.juli skjedde under deres vakt, under en justisminister fra AP som var mer opptatt av å krangle med politiets fagforeninger om arbeidstid og lønn enn å sikre oss mot terror. Ikke at jeg vil fortsette å hakke på den saken, for få ble jo så hardt rammet som AP selv, men det var de som styrte og deres politikkere som hadde sviktet. Og hva skjedde med "fredsnasjonen" Norge som under de rødgrønne har kriget både i Afghanistan og Libya? Sier ikke at alt ville ha vært så mye bedre under borgerlig regjering, men AP/SV/Sp har i alle fall ikke fått til spesielt mye de kan være stolte av gjennom de siste 8 årene.

Skjult ID med pseudonym Spirrevipp to. 19 sep. 2013 17:18

@Ærligheten.
Ten points og applaus.

For Arbeiderpartiet er det ikke så nøye hva slags politikk som føres bare de får styre, og for høyresiden er det ikke så nøye hvem som styrer bare riktig politikk blir ført.

Jeg og mange med meg blir kvalm av dobbeltmoralen din venstresiden. Nå skal jeg legge til at jeg har stemt Høyre i alle år, men fikk en aha opplevelse i valgkampen og sendte en stememseddel med De grønne ned i boksen. Kun ene og alene fordi vi kommer til å forbruke opp alle resurrsene her på jorda på bekosning av våre barn og etterkommere. Ønsker meg en ny kapitalisme med værn om resurrser og mennesker i bunn, og jeg ønsker maktmennesker (sosialisme) langt vekk. Det er tross alt bedre med en ærlig drittsekk, enn en løgnaktig helgen.

(mann 47 år fra Rogaland) to. 19 sep. 2013 17:23 Privat melding

Det som er litt morsom, eller tragisk, alt etter som er hvordan FrP på den ene siden taler varmt for å ta vare på norsk kultur, for i neste øyeblikk jobber intenst for å motarbeide den. Heldigvis så er dette enkeltmedlemmer og ikke partiet som har uttalt.

Når det kommer til skolene så lurer jeg på når vi skal klare å levere elever ut av skolevesenet som har et godt selvbilde og en følelse av egenverdi.

Skjult ID med pseudonym Mundilfare to. 19 sep. 2013 17:23

@Ærligheten - god dag mann økseskaft.

Er ikke bare sosialister som stusser over utspillene til Frp. Jeg har selv vært aktiv i Frp og var varamedlem i et norsk bystyre for maaange år siden. Jeg vokste opp i et hjem hvor Carl Ivar var profet. (Uten bokhyller, og musikk og annet "fjas") Når jeg derimot kom på innsiden av Frp fikk jeg ikke bare litt sjokk, men fikk hakeslepp over hvor mye partipisk de brukte. Måten de behandlet sine egne medlemmer på, og hvor lite rom det var for egne meninger. Enten var man enige eller så var man motstandere. Sant skal sies, jeg var ikke veldig reflektert den gangen, men våknet likevel opp og fant ut at jeg var på helt feil sted. Deres syn på andre mennesker var helt mot hva jeg egentlig kjente at jeg sto for. Denne oppvåkningen gjorde at jeg begynte å lese, og jeg leste mye og lenge. Jeg leste om ismer, politiske ideologier og fant ut at jeg er sosialliberal. Meldte så overgang til Venstre og har vært medlem der siden. Følte meg hjemme med en gang. Jeg føler meg ikke hjemme blant sosialister heller, jeg synes dessverre det er trist at Frp kommer i regjering, men nå vil jo en relativt stor andel av folket ha de der, så det må man respektere, så får en håpe at Venstre klarer å dra politikken mer mot midten. Politikk er jo så lenge man ikke får rent flertall alene, forhandlinger og kompromiss.

Man er ikke kommunist fordi om man er uenige med Frp, stort sett har man bare et annet sett med grunnleggende verdier, verken mer eller mindre. Det er vel kanskje den største utfordringen med en Frp-velger? De ser gjerne verden litt sort/hvitt og går glipp av de herlige nyansene i mellom. (83,7 % stemte IKKE Frp, med din logikk skulle det tilsi at vi har 83,7 % sosialister eller kommunister? men Rødt fikk vel bare ca 1 %, SV 4%)

Igjennom de neste 4 årene kommer vi helt sikkert til å se skandaler i den kommende regjeringen, vi har sett det i de siste 8 årene, vi har også sett det mye i Frp de siste 8 årene, og det har vært tilfeller også i Venstre. Så lenge det er mennesker er det alltid skandaler, det var det også før AP fikk makten. Og det er ikke slik at landet går til helvete bare fordi det er nye koster som feier for egen dør. Jeg tror vi er verdens beste land å bo i også om 4 år, velgerne er like misfonøyde og bytter til rød side igjen.

Skjult ID med pseudonym mann77 to. 19 sep. 2013 17:34

@ belle87

Hvilket parti stemte du på da? Kan du stå inne for alt det partiet står for og har sagt?

Skjult ID med pseudonym Ærligheten to. 19 sep. 2013 17:59

Mundilfare: Det er stort sett kun sosialister som henger seg opp i enkeltsaker som det er gjort her, og det er stort sett sosialistene som er mer opptatt av å henge ut andre enn å fremme sin egen sak..
Det samme gjelder partiet du er med i, så ser vi jo også oppslutningen dere får.

(mann 43 år fra Telemark) to. 19 sep. 2013 18:18 Privat melding

http://www.folkebladet.no/nyheter/article44021.ece#.UjnQ1jJi0pI.facebook

Den her da?

Skjult ID med pseudonym Mundilfare to. 19 sep. 2013 18:22

@Ærligheten. Nei, det er ikke stort sett sosialister som henger seg opp i enkeltsaker. Det skjer over hele linja. Frp bygger jo politikken sin på enkeltsaker. Dessuten er ikke det at Frp er kulturfiendtlige en enkeltsak, Frp har jevnt over vært mot kultur, så lenge det ikke er "norsk kultur". Politiske partier er generelt dessverre opptatt av å henge ut andre enn å fremme egen sak. Dette er en ukultur som jeg ikke har veldig sansen for. Frp er ikke noe bedre, men har vært "heldige" å være veldig i skuddlinjen fra alle sammen, det har gjort at Frp i stedet for å angripe alle andre, kunne ligge mer å forsvare seg. De er ikke noe bedre enn andre partier på dette området. Jeg driter i hva et parti mener er feil med andres partier, og er selv svært opptatt av å få en politisk diskusjon om hva som er riktig med eget parti. Men det er går ikke bestandig, og debatten er ikke slik, og kommer heller aldri til å bli slik. Du dro jo frem en enkeltsak selv? Om statsministeren som la igjen en blank lapp etter å ha forårsaket skade på en annen bil. Er du sosialist da?
Skjønner du ikke at det er denne enten eller tankegangen som for meg fremtrer som veldig feil, når alle sammen er likedan? Jeg sier ikke at Venstre er noe bedre enn andre i å argumentere for sin politikk, min stemme går til dem på bakgrunn av at de er sosialliberale, ikke fordi de er for eller mot bomveger eller økt/senket avgift på sprit. Eller hvem som tilfeldigvis styrer i partiet nå.

Dessuten må man få lov til å kjempe for/mot enkeltsaker og enkeltuttalelser. TS er tydeligvis opprørt over at noen vil rasere et kulturtilbud. I stedet for å få motangrep så kan jo noen som representerer Frp heller si hva "Frp burde gjort?" i denne saken siden det tydeligvis er så feil å trekke frem akkurat denne saken? Hva TS stemmer er ikke relevant.

Frp som parti mener følgende: "Norge trenger et levende kulturliv, fritt for politisk styring og hovedsakelig basert på personlig engasjement og frivillighet." - I praksis sier vel det at kultur er fint så lenge staten ikke skal betale for det?
- Altså "såkalte musikere" kan underholde i skolen så lenge de gjør det i friminuttet og staten ikke betaler for det? Kultur i skolen blir fremsatt som sløsing, noe som er i tråd med Frp sitt program som ikke vil bruke penger på kultur. Dermed er ikke dette bare en "enkeltsak" men helt i tråd med hva Frp ønsker.

Skjult ID med pseudonym Skrujern to. 19 sep. 2013 18:41

Gleder meg til FRP og Høyre fjerner koseskolen og igjen setter fokus på realfag, resultater og gode karakterer. Norsk skole har falt langt bak andre, internasjonalt. På sikt svekker det hele nasjonen.

Skjult ID med pseudonym Smile! to. 19 sep. 2013 19:45

@Stevia, kunne ikke sagt det bedre selv:)

Til TS: Ja, og ja;)

Skjult ID med pseudonym Ærligheten to. 19 sep. 2013 19:59

Mundilfare: Det er lett å forstå at du er engasjert i et parti slik som du plukker ting helt ut av sammenheng.
Med "som det er gjort her" må det forstås at man mener slik som det er gjort her.
Altså at man henger seg opp i utspill fra enkeltstående lokalpolitikere og antar det er partiets partiprogram sentralt som gjenspeiles.

Hva gjelder kultur og frivillig sektor.. Hvorfor skal ikke dette være en og samme sektor?
Det er mange organisasjoner der ute allerede som baserer seg på frivillighet og på sett og vis konkurrerer mot diverse tilbud med lønnet personell.. Det er slettes ikke enkelt, men det gir ofte svært god kvalitet og svært engasjerte mennesker.

Skjult ID med pseudonym Juicer to. 19 sep. 2013 20:13

Kultur er det motsatte av natur. Kultur er resultat at menneskets inngripen i naturen, eller "kultivering" av det som naturen skaper. Hva som er "best", er det nok delte meninger om. Men de fleste er vel enige om at uten natur kan det ikke være kultur. Kultur er avhengig av natur, men natur er ikke avhengig av kultur. I den forstand er natur mer fundamental, og kunnskap om naturen således mer fundamental og har et bredere nedslagsfelt enn kunnskap om kultur.

Kulturens verdi er først og fremst at den kan forbedre livskvaliteten til folk og berike vår hverdag. Men kultur er nødvendigvis forgjengelig, flyktig og ofte sesong- eller motepreget. Den må stadig fornyes, vedlikeholdes og gjenskapes. Naturen, derimot, fortsetter ufortødent sin gang lenge etter at det siste mennesket, og kulturen, har dødd ut.

Siden kulturkunnskapens relevans er så tidsbegrenset må dens forbedring/berikelse av livskvalitet være tilsvarende mye større for å kunne rettferdiggjøre å bruke mye tid og resurser til å formidle slik kunnskap, spesielt i skolen. Barn blir jo bombardert av kulturtilbud hele døgnet nå. Hadde barna enda lært å "kultivere" noe selv, istedet for å være passive lyttere til en Timbuktu-konsert, så ville jeg gitt tommelen opp. Men slik det er nå, blir jeg ikke særlig opprørt over at noen synes at skoletiden kan brukes bedre enn til passiv lytting til en minikonsert av Timbuktu (eller noen andre for den saks skyld).

Skjult ID med pseudonym Giftekniv to. 19 sep. 2013 20:24

Har ikke brukt blokkfløyten mye siden skoledagene, men du vil kanskje har mere av det?

(mann 43 år fra Telemark) to. 19 sep. 2013 20:49 Privat melding

Ærligheten: Limer inn et lite utdrag fra noe du skrev " og det er stort sett sosialistene som er mer opptatt av å henge ut andre enn å fremme sin egen sak.."

Henge ut sier du? Se her.....

"Hva stemte trådstarter da? Kanskje SV?
I tilfelle, er du klar for å avskaffe kapitalismen?

Stiller du deg bak Karl Marx' synspunkter, og det kommunistiske manifest?
Er "Maos lille røde" favorittlektyren?"

Du henger altså ut Sv som et komunistparti!!

Skjult ID med pseudonym Skrujern to. 19 sep. 2013 21:03

Greiere, nå har jo flesteparten av lederene i SV åpent sagt de er kommunister. Så kalle SV for et kommunistparti er vel ikke å henge de ut? Det er vel heller å påpeke fakta.

Skjult ID med pseudonym Ærligheten to. 19 sep. 2013 21:04

Greiere: Jeg legger bare frem hva SV faktisk har programfestet.
SV har programfestet at de vil avvikle kapitalismen, i realiteten at de er et kommunistisk parti.

Det er så absolutt ikke å henge ut i denne sammenheng.
Trådstarter startet med å ta et par uttalelser fra enkeltpersoner i FRP, det ene relativt gammelt også og bruke dette til inntekt for sine sosialistiske synspunkter.
Akkurat som du gjorde noen innlegg senere.

Man må forstå at lokalpolitikk og rikspolitikk er svært forskjellige ting om man i det hele tatt skal ha håp om å forstå det politiske systemet her i landet.

Skjult ID med pseudonym Ærligheten to. 19 sep. 2013 21:24

Brunskjortene er nok mer en del av et sosialistisk eksperiment utført i tyskland på 30- og 40-tallet, så det passer bedre på venstresiden i politikken her til lands.

(mann 43 år fra Telemark) to. 19 sep. 2013 21:25 Privat melding

Skal SV avikle kapitalismen, ganske rart med tanke på at de ifølge programmet også skal fortsette å ha skatt! Fant ingenting om å avskaffe kapitalismen i kapitlet "økonomi" ihvertfall. Og dess mer jeg leser dess klarere blir det for meg at SV skal fortsette med kapitalismen.
Det jeg har hørt snakk om derimot er at SV vil avikle kapitalismen slik den er idag, ikke helt det du påstår men noe i nærheten.....

Skjult ID med pseudonym Ærligheten to. 19 sep. 2013 21:44

I prinsipprogrammet jeg akkurat lastet ned fra SV står blant annet:
"Sosialistisk Venstreparti vil forandre verden. Vi ønsker et sosialistisk samfunn bygget på andre interesser og
verdier og andre behov enn de kapitalismen fremmer"
"SVs visjon er at kapitalisme og uhemma markedskrefter erstattes av solidaritet, rettferdig fordeling, miljøhensyn og utvida økonomisk og politisk demokrati."
"Med innlevelse, erkjennelse og skaperkraft. Brei og verdibevisst kulturell deltakelse er en forutsetning
for å motarbeide kapitalismens ofte forflatende og ensrettende kulturindustri og forbrukermønster."

Det hele avsluttes med det mest intetsigende utsagnet i norsk politikk:
"Som moderne sosialister vil vi utvide den innsikten Karl Marx utvikla om industrikapitalismen med ny kunnskap
om økologi og forskning om dagens informasjons- og kunnskapssamfunn. Vi vil også ta i bruk feministisk innsikt i og kritikk av maktstrukturene i samfunnet."

(mann 43 år fra Telemark) to. 19 sep. 2013 21:54 Privat melding

Det er ikke sånn at det kapitalistiske systemet skal vekk, vi skal fremdeles handle med penger......det er kapitalismen som politisk system som skal bort.

Skjult ID med pseudonym Ærligheten to. 19 sep. 2013 21:56

Greiere: Så du mener at SV ikke vil avskaffe kapitalismen? Kapitalisme er mer enn at vi handler med penger.
Mener du også at SV ikke er et kommunistisk parti?

Skjult ID med pseudonym greiere to. 19 sep. 2013 22:05

Som sagt så skal kapitalismen som politisk system avskaffes, kapitalisme som økonomisk system vil vi fremdeles ha!
At SV er et parti med endel kommunisme i seg er jo helt klart, de er ikke kommunister av den grunn. Det blir litt som å si at FRP har mye endel rasisme i seg, de er ikke rasister av den grunn.

La meg bare understreke at jeg er ingen sv tilhenger, jeg synes sv er et utrolig smalt parti. Jeg skjønner godt hvorfor de mister mange av velgerne sine, men jeg synes de skal ha cred for de gode tingene de står for alikevel.

Skjult ID med pseudonym Ærligheten to. 19 sep. 2013 22:11

Greiere:
Du sammenlikner stadig epler og pærer.

SV er et parti som har PROGRAMFESTET en del kommunistiske prinsipper, dette kan hvem som helst lese seg frem til.

FRP har på ingen måte programfestet noe som helst rasistisk i sitt partiprogram.

Altså er dine sammenlikninger far out.

(mann 43 år fra Telemark) to. 19 sep. 2013 22:16 Privat melding

Epler og pærer.....javel!! Det er bare det at du trenger ikke å programfeste verdier for at de skal være tilstede!!

Skjult ID med pseudonym Ærligheten to. 19 sep. 2013 22:23

Så du mener altså at FRP ikke har programfestet men fortsatt lever etter regler om de skal være rasistiske?

Snakker om å være langt ute.. Nå synes jeg du skal unnskylde deg for dine falske beskyldninger.
Offisiell partipolitikk er programfestet.
Så har man enkeltindivider og lokale saker som avviker fra det programfestede.

Men du sikter kanskje til at FRP vil ha en integreringspolitikk og en innvandringspolitikk mer restriktiv enn det de andre partiene på stortinget vil?

En aktiv integreringspolitikk er jo virkelig noe vi trenger.. Det samme er en mer restriktiv innvandringspolitikk, en innvandringspolitikk som sørger for at de som har behov for hjelp får det, men at de som bare har lyst til å flytte faktisk må ha utsikter til å kunne forsørge seg selv for å få komme hit..
Vi kan ikke være hele verdens sosialkontor, det har vi faktisk ikke råd til.

Skjult ID med pseudonym Juicer to. 19 sep. 2013 22:30

@Ærligheten
Jeg er ikke FRPer og heller ikke SVer, men det hadde vært interessant å høre ditt syn på dette:

Hvorfor mener du at mennesker som tilfeldigvis er født ett sted på denne kloden automatisk har eierskap til den delen av kloden, og kun dem?

(mann 43 år fra Telemark) to. 19 sep. 2013 22:30 Privat melding

Greiere sitt innlegg 22.05, linker den mest interesante delen "Det blir litt som å si at FRP har mye endel rasisme i seg, de er ikke rasister av den grunn."

Her er altså det jeg mener om FRP...de er ifølge min mening IKKE rasister!!! Det jeg mener er at FRP er et parti hvor det finnes flere medlemmer med rasistiske verdier enn i noe annet parti på stortinget! Det er helt klart at det er, det bør også du evne å se!

(kvinne 29 år fra Akershus) to. 19 sep. 2013 22:38 Privat melding

Jeg stempte FRP.

Skjult ID med pseudonym Ærligheten to. 19 sep. 2013 22:49

Juicer:
Det er slik at en slik inndeling har funnet sted over svært mange århundrer, og er noe det ikke vil være lurt å reversere i dag.

Kanskje vi heller skal snu litt på flisa, og spørre om hvorfor det skal være en menneskerettighet å slå seg ned akkurat hvor man vil..?

Siden du føler for å påpeke at du ikke er SVer eller FRPer, så kan jeg også opplyse om at jeg selv ikke er hverken FRPer eller SVer til tross for at de fleste nok tror jeg er FRPer.

Skjult ID med pseudonym Juicer to. 19 sep. 2013 22:56

La oss ta det første først. Du sier at grunnen er at vi har gjort det slik i mange hundre år. Mener du at det at vi har gjort det slik i mange hundre år, er grunn til å fortsette å gjøre det? Jeg kan tenke meg at samer og andre urfolk er interessert i å høre svaret ditt.

Skjult ID med pseudonym mann to. 19 sep. 2013 23:07

Samer og andre urfolk kjemper jo for å få tilbake rettighetene og eierskapet over mest mulig land som en gang var deres, så de er nok enig i dette med eierskap til land hvor du er født, men ikke til land på andre siden av kloden. At de har tapt mye lang til forskjellige invasjonsmakter og sterker naboer er en annen sak. Norge og nordmenn har også tapt det meste av det som en gang var norskeveldet.

Skjult ID med pseudonym Ærligheten to. 19 sep. 2013 23:10

Samene og andre urfolk bør jo virkelig være enige med meg.
Nå skal det sies at vi ikke uten videre kan reversere det som allerede er gjort, der det allerede har vært konflikter er det i dag stort sett relativt fredelige forhold. Disse stedene kan man med fordel fortsette som man gjør med et godt samarbeid mellom de forskjellige gruppene.

Skjult ID med pseudonym Juicer to. 19 sep. 2013 23:14

Så du mener at 7-8 millioner norskamerikanere må komme hjem hit hvor de hører hjemme, og overlate amerika til indianerne? Og at 23 millioner australere må pelle seg tilbake til england, og overlate australia til urfolket der? Og at vi "etniske nordmenn" må komme oss tilbake til sentraleuropa og overlate norge til samene. Jeg trodde du ville ha mer restriktiv innvandring, jeg? Men du er altså for massiv ut- og innvandring, forstår jeg. Er det riktig?

Skjult ID med pseudonym Skrujern to. 19 sep. 2013 23:18

Til de som enda ikke har skjønt det. Nazistene var sosialister. De var absolutt ikke tilhengere av individuel frihet. De var tilhengere av detaljestyring og sterk stat. Akkurat som sosialister og helt motsatt av hva liberalister liker.

Skjult ID med pseudonym mann to. 19 sep. 2013 23:22

@ Juicer

Nå skriver du bare tull, og det vet du. I så fall burde vel alle mennesker flytte tilbake til sentral- og øst-Afrika og overlate resten av verden til dyrene. Ingen folk vil gi fra seg sine egne land, uansett om de har styrt de landene i 400 år eller 4000. Vel, bortsett fra vi hvite europeere da, vi er jo godt i gang med å gi fra oss våre forfedres territorier uten kamp, bare fordi andre mennesker fra andre deler av verden har lyst til å bo her og dele rikdommen vår. Et sivilisert samfunn kaller vi det.

Skjult ID med pseudonym Ærligheten to. 19 sep. 2013 23:23

Juicer: Hva med at du forsøker å lese før du skriver?

Nå er det vel bevist at vi har hatt bosetninger i Norge svært lenge, og de eldste påviste bosetningene her til lands er meg bekjent på vestlandet.
Samene var nok ikke veldig ivrige på å bosette seg der.
Derimot trakk de etterhvert nedover i grensetraktene mot Sverige, og vi kan vel sånn sett heller si at samene okkuperte områder andre allerede hadde lagt beslag på.

Så kanskje vi plutselig har en litt omvendt historie å ta tak i? :)

Når det er sagt er det slik at jeg sannsynligvis har samisk blod langt tilbake, da fra samer som trakk nedover og okkuperte områder her i sør.

Skjult ID med pseudonym Juicer to. 19 sep. 2013 23:25

Jeg trekker bare konklusjoner av @Ærligheten's begrunnelse, jeg. Det er ikke jeg som mener at alle skal tvinges til å leve der de født, det er @Ærligheten som impliserer det. Hvis han ikke mener det, da har han ikke svart på spørsmålet mitt

Skjult ID med pseudonym Juicer to. 19 sep. 2013 23:26

Så hva er svaret ditt på spørsmålet: "Hvorfor mener du at mennesker som tilfeldigvis er født ett sted på denne kloden automatisk har eierskap til den delen av kloden, og kun dem?"

Skjult ID med pseudonym Skrujern to. 19 sep. 2013 23:29

Virkeligheten er faktisk slik at de europeiske landene som ikke deler ut penger i øst og vest til innvandrere, eller ikke har innvandring. Dette med å la innvandrere i hopetall drive dank på skattebetalerenes penger er det bare noen få land som gjør. I dette tilfellet er Norge i særklasse mest naive.

Land som feks Portugal og Polen har ikke innvandring.. Portugal er rett ovenfor Afrika... enda kommer det ikke innvandring dit. Gjett hvorfor?

De må jobbe for føden.

Skjult ID med pseudonym Juicer to. 19 sep. 2013 23:32

Det er ikke det jeg spør om, @Skrujern

Skjult ID med pseudonym Skrujern to. 19 sep. 2013 23:52

Juicer, nei det høres ut som du har skadet deg på Ayn Rand svada ;)

Skjult ID med pseudonym Juicer to. 19 sep. 2013 23:56

Det var heller ikke det jeg spurte om. Det virker som at du ikke har noe svar

Skjult ID med pseudonym mann fr. 20 sep. 2013 00:01

Portugal har flere hundre tusen innvandrere fra sine tidligere kolonier, som Brasil, Angola, Mozambique, Cape Verde med flere. Polen har innvandring fra Ukraina, Hviterussland og andre enda fattigere land enn dem mot øst. Så det stemmer ikke, selv om Polen nok ikke opplever den samme masseinnvandringen som vestlige land. Og ja, innvandrerne der må jobbe for føden, akkurat som lokalbefolkningen. De har ikke mye til velferdsstat.

Ser ut som jeg byttet "side" her nå plutselig, men greit å holde seg til fakta.

Skjult ID med pseudonym Z fr. 20 sep. 2013 00:03

Synes det er fascinerende hvor mange som stemte FrP før valget som sier de ikke stemte Frp etter valget, jeg...

Skjult ID med pseudonym Juicer fr. 20 sep. 2013 00:06

Hvem er det, @Z?

Skjult ID med pseudonym Juicer fr. 20 sep. 2013 00:08

@mann
Det er viktig å holde seg til fakta! :)

Skjult ID med pseudonym CamelToe fr. 20 sep. 2013 07:54

(Skjult ID med pseudonym Z ) - fr. 20 sep. 00:03
Synes det er fascinerende hvor mange som stemte FrP før valget som sier de ikke stemte Frp etter valget, jeg...

Hvor drar du denne konklusjonen? spørreundersøkelse blant sukkerbrukere? Skriver ned navn i bok fra forumet, hvem som var FRP´ere og hvem som ikke lengre er det?

Skjult ID med pseudonym fyr84 sø. 22 sep. 2013 00:30

Stemmer ikke for enkeltsaker. Bare for hovedtrekk i politikken. Valgløfter er til for å brytes.

Skjult ID med pseudonym Ærligheten sø. 22 sep. 2013 18:46

(Skjult ID med pseudonym Juicer) - to. 19 sep. 23:25
Jeg trekker bare konklusjoner av @Ærligheten's begrunnelse, jeg. Det er ikke jeg som mener at alle skal tvinges til å leve der de født, det er @Ærligheten som impliserer det. Hvis han ikke mener det, da har han ikke svart på spørsmålet mitt
Sitat slutt.

Jeg har aldri hevdet at noen som helst bør tvinges til å leve der de ble født.
Jeg har derimot hevdet at det ikke er noen menneskerett å bosette seg akkurat hvor man vil, og da særlig i tilfellene man ikke har evne til å forsørge seg selv.

Hvis Juicer hadde tatt seg tid til å LESE før han skriver ville det nok gått bedre.

Skjult ID med pseudonym Juicer sø. 22 sep. 2013 18:56

@Ærligheten
Jeg kan ikke forstå deg på noen annen måte at du mener NOEN steder er forbeholdt et lite mindretall, fordi ikke alle har rett til å bosette der. Og nå snakker vi altså om RETTEN til å bo, ikke om den økonomiske EVNEN til å bo.

Skjult ID med pseudonym Ærligheten sø. 22 sep. 2013 19:42

Juicer:

Du må som sagt lese før du skriver.
Retten til å bo bør i mange tilfeller avgjøres av evnen til å forsørge seg selv.

Å reversere folkeforflytninger som har skjedd gjennom årtusener bør du også forstå at er urealistisk i tillegg til at det ville vært svært lite intelligent.

Det er du som påstår at jeg har noen synspunkter, disse synspunktene har jeg aldri hatt, og aldri gitt uttrykk for å ha.

Med dette anser jeg denne delen av "diskusjonen" som avsluttet.

Skjult ID med pseudonym Juicer sø. 22 sep. 2013 19:57

@Ærligheten
Du sa, kl 18:46, at "jeg har derimot hevdet at det ikke er noen menneskerett å bosette seg akkurat hvor man vil". Men nå, kl 19:42, sier du at "retten til å bo bør i mange tilfeller avgjøres av evnen til å forsørge seg selv". Men ikke i ALLE tilfeller, mener du?

Skjult ID med pseudonym Ærligheten sø. 22 sep. 2013 20:02

Jeg har da aldri sagt annet enn at mennesker med et behov for beskyttelse skal ha det.
I slike tilfeller må vi dessverre også påta oss en utgift.
Dette er dog et realt sidespor fra generell innvandring.

Skjult ID med pseudonym L sø. 22 sep. 2013 20:07

Jeg mener fortsatt at FrP var riktig!

Skjult ID med pseudonym _________ ti. 24 sep. 2013 03:28

Et par lokalpolitikere = Hele FrP

Fin logikk. Jaggu bra du har blokkert meg.

PS: Nei, jeg stemte ikke FrP, de er litt for langt til siden for min smak.

(mann 43 år fra Oslo) fr. 27 sep. 2013 22:26 Privat melding

Frp ble stemt her også. :) Yes, deal with it. Lol.

Men nå må man slutte med å krangle over partier som andre stemmer på; er da for meg knekkende likegyldig hvem vilt fremmede (til og med slekt og venner) holder av med i politikken. Smaken er som baken; den er delt. Remember. :)