Alle innlegg Sukkerforum

Grumsete profilbilder

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym popppp to. 19 sep. 2013 18:29

Har et litt irriterende problem med sukker. De beste bildene av meg, altså de tatt av enten fotograf, eller hobbyfotografvenner med godt fotoutstyr, blir "grumsete" her på sukker. Snakker da om profilbilde.

Jeg har noen skarpe bilder av meg som fototeknisk er veldig bra, men når jeg laster de opp som profilbilde virker det som at sukker komprimerer livskiten av de. Dette gjelder enten jeg laster de opp som full size, eller forminsker de til noenlunde samme størrelse som profilbildeboksen. Jeg har ikke noe ujevn hud i real life, men utifra profilbildet ser det ut som jeg har "grumsete" hud, og øynene blir langfra så klare som de er på bildet før jeg laster opp. Det er vel komprimeringen som gjør det.

Men det rare er at jeg ser mange profilbilder av andre folk, enten som tydeligvis er tatt av fotograf, eller snapshot med mobil, som ser tilnærmet ukomprimert ut. Altså hud og hår er silkemykt og glatt, og øyner er krystallklare. Så hva er det jeg gjør feil??

Jeg laster opp vanlige jpgs, 72ppi, sRGB, og som sagt varierende størrelse (for de med litt teknisk innsikt).

Kan sikkert henvende meg direkte til sukker med dette, men det er sikkert mange her med kunnskap også :)

Skjult ID med pseudonym Skrujern to. 19 sep. 2013 18:36

Tipper de komprimerer ned en del ja. Hvis jeg var deg, ville jeg forsøkt å ta meg av den komprimeringen selv i størst mulig grad. Sånn at imagemagic eller hva sukker bruker rører de i minst mulig.

Med andre ord, det er mulig du klarer å få bedre bilde hvis du selv reduserer filstørelse og oppløsning selv. Sjekk hva oppløsning er på det profilbildet du får etter du har lastet det opp. Sjekk hva filstørelsen på det er og komprimer ned et bilde til den størelsen selv. Da tipper jeg filtrene deres ikke vil gjøre stort med deg og du kan klare bedre resultat selv da du kan tweake det som det passer.

(mann 42 år fra Sør-Trøndelag) to. 19 sep. 2013 19:15 Privat melding

Ser ut til at bildene er 120x240px, dersom du selv skalerer i egnet program blir nok resultatet bedre. Xnview er flott og gratis, samme med Gimp.

(mann 42 år fra Sør-Trøndelag) to. 19 sep. 2013 19:52 Privat melding

Hupps, flott at man er våken utpå kveldinga, det finnes jo andre bilder enn selve profilbildet... Og da ser det ut til at det er annen skalering som gjelder.
Hvis du begrenser høyden på bildene dine til 380px tipper jeg sukkerskaleringa ikke foretar seg noe.

Med forbehold... det ser ut som alle sidene og alt innholdet er skalerbart i browseren. (Ctrl-+ og Ctrl--), da er det neppe noen absolutte størrelser som er fastsatt av Sukker.

Og da er man ikke klokere før man tester det ut. Noe jeg ikke har gjort =)

Skjult ID med pseudonym blindebukk to. 19 sep. 2013 20:33

sikkert for pen...sukker er redd for at du finner deg ein/ei og ikkje blir evigvarende betalende kunde..;)

Skjult ID med pseudonym popppp to. 19 sep. 2013 22:10

Takk for tips, men jeg har allerede prøvd dette uten særlig hell.. :-)

Haha, blindebukk :-D Tror jeg slår meg til ro med den forklaringen!