Alle innlegg Sukkerforum

Farlig å gå på date?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Jente 26 fr. 20 sep. 2013 16:51

Har dere noen tanker/ erfaringer/ tips til jenter som er redd for å gå på date? Da mener jeg ikke nervøsiteten, men tanken på å møte en vilt fremmed er jo litt avskrekkende. Man aner jo egentlig ikke hvem som står bak profilene, det kan jo være bløff hele greia. Kanskje dere har noen formening om hvilke omgivelser som er trygge og hva som kan bidra til mer sikkerhet?

(mann 31 år fra Vestfold) fr. 20 sep. 2013 16:54 Privat melding

Facebook er jo en fin måte å sjekke genuiteten til vedkommende, om han eller hun har det.
Er personen du skal møte seriøs, bør du selvsagt be om å få tilgang til facebooken.

Alternativt skype litt i forkant.

Skjult ID med pseudonym Draupne fr. 20 sep. 2013 16:55

Kan vel avtale å møtes et sted det er mange folk omkring. Dersom du ikke liker det du ser kan du kanskje snike deg unna før den andre oppdager at du er der også?

Skjult ID fr. 20 sep. 2013 16:56

@Jente26
Hvis du er redd for å bli utsatt for noe fælt bør du vente litt og bli enda bedre kjent med han. Få navnet hans og facebooksiden hvis han har.

Skjult ID med pseudonym Gilia73 fr. 20 sep. 2013 16:57

Det lan være greit å avtale en første date på et sted, hvor det er andre mennesker. Og retrett mulighet om daten blir ubehagelig. En kafé date kan være greit. Ikke smart å avtale første date, som hjemme hos deg eller han om du ikke kjenner personen. En annen ting er å ikke gi ut tlf nr før første date. Med tlf nr og noem ganger Mail og Facebook ( avhengig av hvordan en har satt opp sikkerhetsinnstillingene) kan personen finne ut hvor du bor.. Det vil ihverfall ikke jeg før jeg har truffet et menneske og vet mer om hvem han er..,

(kvinne 46 år fra Buskerud) fr. 20 sep. 2013 17:36 Privat melding

Når det er sagt TS.. Ingen grunn til å være redd for å gå på date.. De aller fleste menn her inne er kjempenydelige mennesker som er på leit etter noen som kan berike livet deres. Rådene over er bare slike jeg ville gitt min datter når hun starter å date ... ( hjelp!!)

Skjult ID med pseudonym Lady fr. 20 sep. 2013 19:21

Det skader ikke å ta sine forholdsregler. Det er mange hyggelig menn her inne men på nettet vil det alltid
være noen du bør unngå.

Jeg møter stort sett menn tidlig på kvelden på en kafe hvor det er mye mennesker og som ligger sentralt. Alternativt en tur i Frognerparken medbrakt en av mine hannhunder som ikke stiller i klassen "selskapshund":) Jeg kommer alltid trygt hjem:)

Skjult ID med pseudonym Jente 26 fr. 20 sep. 2013 19:34

Shit! Jeg må jo få meg hund! Herregud, alle single kvinner burde ha det!

Skjult ID med pseudonym bønna fr. 20 sep. 2013 19:34

Jeg dater ikke gjerne damer med hannhund type bullmastiff eller rottweiler.. der tennene til en dvergdachs smalt ihop noen cm fra nesebrusken min hver gang jeg spontant ville gi eieren en klem, så tenker jeg hunder fra nevnte raser hadde nådd sitt mål :-b

Skjult ID med pseudonym Mundilfare fr. 20 sep. 2013 19:36

Støtter kafe-rådet. Gå til offentlig sted, med mulighet til å dra derifra. Byfolket har jo også mange aktiviteter man kan gå på sammen, men da bør det være noe hvor man enten ler mye og kan avslutte med en samtale eller noe i den dur. Konsert eller kino hvor det blir vanskelig å kommunisere ville jeg unngått. Vi på landet må fortsatt invitere damer med til avsidesliggende skoger eller fjelltopper langt utenfor allfarvei, så går vi hjem til boligen som har ingen naboer i mørket fordi det finnes ingen gatelykter... :P Bodde sånn for litt siden, eneste lyden man hørte var en svak during fra elven, men har flyttet inn til sentrum nå og har naboer... :D ikke like skummelt lenger. :/

(mann 38 år fra Vestfold) fr. 20 sep. 2013 19:37 Privat melding

@TS: Date en i rullestol og pass på å ha en trapp i nærheten :)

Sånn forøvrig så er det vel ganske smarte tips du har fått her inne. Sjekk facebook profil og treff ukjente personer på offentlige steder. Men som mye annet så må man våge å satse for å vinne

(mann 53 år fra Vestfold) fr. 20 sep. 2013 19:37 Privat melding

Ta sjansen om du liker noen her, avtal med veninner om at de "tilfeldig" dukker opp på kaféen eller restauranten du har daten din slik at du har en retrett mulighet. .

Skjult ID med pseudonym TEH fr. 20 sep. 2013 19:38

det er skummelt å leve. man går med livet som innsats hver gang man setter seg i bil, bus, tog på sykkel er krysser veien som fotgjenger. de fleste ulykker skjer hjemme og du kan være ranet, voldtatt og drept midt på dagen uten at det finnes vitner.

Skjult ID med pseudonym Skrujern fr. 20 sep. 2013 19:45

Helt uaktuelt å gå på date med noen som ikke vil si hvem de er i form av å dele ut tlf nr og facebook. Da dropper jeg det og finner heller nestemann. Ikke som om det er mangelvare på damer her inne.

Når det er sagt så har jeg enda til gode å ikke kunne google frem en person herifra kun ved å vite fornavn, alder og bosted. Mer trenger man ikke, så tullet til Gilla er helt meningsløst.

(kvinne 55 år fra Akershus) fr. 20 sep. 2013 19:59 Privat melding

Jeg googler alltid før jeg treffer personen. En gang var jeg på nippet til å treffe et menneske men googlet kvelden før...ikke noe hyggelig lesning... Pengeutpressing og hele greia. Vel, jeg droppet treffet selv om vedkommende synes det var tåpelig å velge å tro på noe som stod på en forumside. Kjente på magefølelsen at det ble feil!!
Ellers har du fått proppfullt med gode råd!
Lykke til, det skjer ikkeno før du forsøker!!

(kvinne 46 år fra Buskerud) fr. 20 sep. 2013 20:07 Privat melding

@skrujern. En hver må velge hva han/ hun selv vil. Er ihvertfall ikke noe problem å få date uten å i ut Face, navm og tlfnr, hvis en bare forklarer grunnen. Har bare møtt forståelse for det :)
Når det gjelder å goggle personen, er sikkert de smart, men det har jeg faktisk ikke gjort. Tenker jeg heller vil møte med åpent sinn,og gjøre meg opp mine egne meninger om personen når jeg har truffet han...

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt fr. 20 sep. 2013 20:52

Har ikke Facebook og telefonennummeret er ikke registrert på meg. Så hjelper lite å dele ut de gitt.. :P

Er det like skremmende å treffes på en kafe? Eller generelt i det offentlige rom?

Jeg er også redd for å treffe ukjente. Er redd hun skal like meg.. :S

Skjult ID med pseudonym me too fr. 20 sep. 2013 20:59

Hvis du ber om Face book, bør du være beredt til å selv gi fullt navn i forkant. Det er ikke alltid at jeg er. Det er dessuten så mange nå som har stengte profiler, så det sier ingenting...
Jeg ber heller ikke om tlf. nr. Men det er ofte de gir det, og det er hyggelig. Men ikke noe krav. De fleste har smarttlelefon og nett tilgang ved forsinkelse osv.

Jeg føler meg trygg på cafeer og barer. Men hvis du er nybegynner, kan du jo velge kaffetreff før det blir mørkt? Eller en søndag i Frognerparken?

Skjult ID med pseudonym Sphinx fr. 20 sep. 2013 21:13

@Svampebob1, ja, jeg er i grunn enig mye av det du sier, og jeg har opplevd at en dame
tok med en venn på date, og det gjør ikke 'treffet' enklere og 'noen' menn inkludert meg begynner å løpe som du sier og blir engstelig. :)
Da tenker ihvertfall jeg er hun ikke selvstendig?
Kanskje hun ikke stoler på meg?
En annen ting som er viktig på en date skal være litt personlig dvs. noen temaer kan være vanskligere å prate om når flere er til stede, og vi mennesker atferd forandrer seg litt med antall personer.
Noen blir tøffere i trynet, mens andre blir mer sjenert osv. dvs. man får ikke det 'riktige' inntrykket av personen, hvordan er hun/han - når vi bruker tiden vår sammen for eks. i et forhold som er hovedmålet
til de fleste her på sukker relatert til en date.

Skjult ID med pseudonym hansen fr. 20 sep. 2013 21:29

Geez... ta første treff på et offentlig sted. Verre er det ikke.

Å tviholde på telefonnummer og navn ser jeg ingen grunn til og hadde for meg gitt et negativt signal. Man kan uansett google seg frem til de fleste her bare med profilbildet, eller fornavn og kommune.

Skjult ID med pseudonym Mannfolk fr. 20 sep. 2013 23:29

Det så enkelt atte. En møtes alltid på et offentlig sted der det finnes andre mennesker. Typisk kafé. Om du er paranoid kan du plante en venninne på et annet bord i samme lokale og late som om dere ikke kjenner hverandre.

Det med FB er det dummeste du kan gjøre da det er en oase av informasjon for stalkere.

Skjult ID med pseudonym bønna fr. 20 sep. 2013 23:39

Det er alltid farlig å gå på date. En kan falle for noen.. få vondt.. bli blå i etterkant... knuse hjertet!! Bli hjemme, det er tryggest!!

Skjult ID med pseudonym Mannfolk lø. 21 sep. 2013 00:01

Vet du @bønna. Noen jeg kjenner gikk på date med noen fra Sukker. Det som skjedde var at hun ble gravid! Tenk deg hva han har gjort mot henne for at det skal skje.. Æsj altså! Mye mye verre en knust hjerte spør du meg! Og ikke bare det! De ha pokker meg felles bosted og felles gjeld! Jeg er helt enig med deg, vær trygg, bli hjemme!

Skjult ID med pseudonym bønna lø. 21 sep. 2013 00:02

"grøsse"

(kvinne 40 år fra Hordaland) lø. 21 sep. 2013 00:15 Privat melding

Jeg legger ikke folk til FB uten videre, heller ikke på skype. Gir sjelden ut tlf.nr mitt også. Får jeg tlf.nr til en googler jeg personen før jeg event. gir lyd fra meg.

Avtal møte på offentlig sted :)

En barsk hund med på date var ingen dum ide - tviler på at 2 katter i bånd er så fryktinngytende ....men en liten tibetansk mastiff thehe hadde muligens gjort susen :)

Skjult ID med pseudonym gud lø. 21 sep. 2013 00:22

Tenker bare at hvis frøkna er så redd for å i det hele tatt møte en kar, så har den daten lite sjanse for å være alt annet enn katastrofe (håper jeg tar feil). Slapp av, møt ute, smil, gjør det du selv vil og nyt det. Går det dårlig så er det bare å smile over at du slipper å sløse tid på noe som ikke er riktig lell.

hilsen gud

Skjult ID med pseudonym gud ll lø. 21 sep. 2013 00:24

frokt ike

Skjult ID med pseudonym BvW lø. 21 sep. 2013 00:25

Skikkelig piker har med anstand når de treffer herrer. Moderne piker har funnet ut hvordan de skal bli kvitt anstanden når det er passende.

Ærbødigst
Baron von Waffel

Skjult ID med pseudonym bønna lø. 21 sep. 2013 00:26

...gudrun eller gudleif?

Skjult ID med pseudonym gud ll lø. 21 sep. 2013 00:34

gudruif

Skjult ID med pseudonym trubagutt lø. 21 sep. 2013 01:06

Trygghet dekker du med to ting: Ikke gi ut for mye informasjon før treff. Første (og evt 2. og 3.) møte blant folk. Utover det må du nok bare stole på folk om det føles riktig.

For min del er det uaktuelt med fb før man er kjent. Det gir h*n for mye info om deg som kan være utrygt. Og over tid blir det ikke så festlig at venner og familie på fb ser stadig nye damevenner dukke opp i på fb. Det siste er avhengig av om du har mange eller få venner på fb.

Men jeg er allikevel litt skeptisk til å treffe jenter som ikke vil dele mobilnummer før date (på offentlig kafe). Har bare opplevd det med en av mine ca 15 dater herfra på et år, og hun dukket aldri opp. Om jeg går med på det må du være på plass innen avtalt tid, siden du ikke gir meg noen grunn til å stole på at du kommer. Mens jeg kan som regel vente en liten stund om du kan si fra at du er forsinka.

Skjult ID med pseudonym mann35 lø. 21 sep. 2013 12:18

Er helt uenig om at du må gi tilgang til Facebook hvis du er "seriøs", som noen skriver her. Facebook er privat, og jeg for min del legger aldri til folk der jeg ikke kjenner og har møtt ansikt til ansikt. Synes ikke andre trenger å gjøre det heller, særlig ikke de av dere som har barn og kanskje bilder av ungene der. Gir du tilgang til face så gir du tilgang til veldig mye info, om alt fra venner, barn, hvor du har vært og kanskje også jobb, fødselsdag, e-post o.l., avhengig av hvor mye info du har valgt å dele med venner og bekjente der (og med Facebook Inc.) Det får holde å gi mobilnummeret ditt så vedkommende kan ringe og si fra hvis hun er forsinket når dere skal møtes, og har muligheten til å sjekke at du er en virkelig person og den du oppgir å være hvis hun er nervøs. Alternativt, hvis ikke jenta vil oppgi sitt nr, så får vi avtale å møtes et sted i nærheten av der jeg bor eller jobber slik at jeg ikke kaster bort for mye tid hvis hun skulle feige ut og ikke møte opp.

Skjult ID med pseudonym Voksenmann sø. 22 sep. 2013 04:19

Det virker på meg som om de fleste av dere ville ha gjort en utmerket jobb i narkotikapolitiet, som både infiltratør og undercover! :-)
Jeg avtaler ikke date med noen jeg ikke har magefølelse av å stole på, og den følelsen har nok vært gjensidig. Derfor har det vært bare en avtale på kafe, fordi det var praktisk den dagen. Hvis målsettingen er en felles oppriktig nysgjerrighet på å bli kjent med hverandre, så er vel både navn og telefonnummer er naturlig informasjon. Men jeg forstår selvfølgelig at fantasier om hvilke uhyrer som kan dykke opp, kan få en til å tenke helgarderinger i alle retninger...

Skjult ID med pseudonym Voksenmann sø. 22 sep. 2013 12:08

...TILLEGG til 04:19: Huffda; dette kan se ut som om jeg bare har stolt på en kvinne. Det jeg mener: Det er bare en av alle datene som har vært avtalt på kafe. Alle de andre har vært avtalt hjemme, hos meg eller hos henne, bortsett fra en på hotel.

Skjult ID med pseudonym Mannfolk sø. 22 sep. 2013 12:20

@Voksenmann

Det du kaller fantasier er for andre knallhard virkelighet. Har et lite knippe venninner som har opplevd heller ubehagelige ting etter å ha møtt menn gjennom sukker. Største tabben for dem alle var å legge til vedkommende på FB.

Sideu du kaller deg voksenmann tipper jeg at du er hauggammel og er godt over 60. Du lever i en helt annen verden og virkelighet en kvinner som er i aldersgruppen 20 til sene 40 år.

(kvinne 52 år fra Akershus) sø. 22 sep. 2013 12:22 Privat melding

Det er alltid risiko forbundet med å treffe en fremmed, så bli heller her inne en stund til. Utveksl flere meldinger og forsøk å bli litt kjent.

Ellers så er alle de rådene du har fått over gode, og bruk den sunde fornuften og tro på magefølelsen. Er det noe som ikke stemmer, så blir det ikke riktig for deg allikevel.

Det er viktig å neven at de fleste her inne er ute etter det samme som deg.

Lykke til...:-)

Skjult ID med pseudonym bønna sø. 22 sep. 2013 12:24

Hva med pepperspray, gps og personalarm ? Det finnes også mye morsomt i elektrosjokkvåpen. En bodyguard er og mulig å leie.

Skjult ID med pseudonym bønna sø. 22 sep. 2013 12:29

Tryggest å møtes "kom som du er" - splitter naken, uten sminke. Da er det vanskelig å skjule noe muffens! Eller muffins.

Forresten, det er lov å ta med noen muffins og en kanne kaffe.

(kvinne 29 år fra Akershus) sø. 22 sep. 2013 12:31 Privat melding

Enig med Mann35. Jeg legger aldri til noen på FB som jeg ikke kjenner/har møtt før.

Skjult ID med pseudonym Voksenmann sø. 22 sep. 2013 12:34

@Mannfolk
Neida, jeg lever i samme verden, og ser verdens brokethet. Og jeg skriver at jeg forstår også disse sikkerhetsforanstaltningene. Når jeg kaller det "fantasier", mener jeg altså "hva som i tankene skulle kunne inntreffe", og legger ikke noen negativ farge på begrepet "fantasier".
Det som var mitt hovedpoeng, er at man kanskje bør ha såpass kontakt på forhånd at man med overbevisning mener at personen er til å stole på. Og FB er selvfølgelig ikke noe smart førstetrekk i en slik sammenheng.

Jeg setter pris på din korreks!

Skjult ID med pseudonym fyr84 sø. 22 sep. 2013 14:54

Har møtt folk fra nettet siden jeg var 14. Møtes man på sted der andre er så ser jeg ikke noe problem. Ytterst sjeldent jeg har møtt noen hos meg eller dem, iallefall uten å ha pratet lenge med vedkommende. Møtt rare mennesker, men noen har sikkert tenkt det samme om meg. Uansett så tenker jeg at jeg alltid kan holde ut to timer med noen, uansett om jeg merker med en gang at det bare er feil.

Skjult ID med pseudonym Kvinne sø. 22 sep. 2013 19:59

Spørr etter referanser. Altså esker du kan ringe

Skjult ID med pseudonym bønna sø. 22 sep. 2013 20:03

@1959

Skal en ringe en elsker for å få referanser... tror jeg jeg lar være å date :-)

Skjult ID med pseudonym Mannfolk sø. 22 sep. 2013 22:04

@bønna

Nå må du følge med unge mann! Det er ESKER du skal ringe.

Skjult ID med pseudonym bønna sø. 22 sep. 2013 22:16

...jaa, nå ringer det en bjelle..

Skjult ID med pseudonym Tilia sø. 22 sep. 2013 22:26

Ringe en ESKE, Mannfolk og Kvinnfolk? Hmm...det må være en ny variant av å tenke utenfor boksen. ;P

Kjenner meg for øvrig igjen i skrekk-og-gru-tanker omkring datings, TS - men jeg sliter mest med selve nervøsiteten da, fryktet ikke fyren, som virket som en superbra kar, og hadde sånn sett nesten heller ønsket å treffes på hjemmedate enn ute på en småkald og upersonlig kafé som i mitt tilfelle får meg til å bli enda mer usikker og nerve... Slapper mer av i hjemmeomgivelser (også i andre "fremmedes" (bare jeg føler meg trygg på vedkommende) hjem, utrolig nok..?? - men jeg er jo rar, da - så never mind me, heheh), det er kanskje noe med følelsen av å være på "display"...i don't know.

Anyhow - DU derimot, har jo masse muligheter! :) Jeg tenkte da jeg var innom den vaffeltråden her inne i sted - at nå som det er høst og tid for LOPPEMARKED - bare tenk så perfekt datested DET hadde vært, da! :D
Offentlig sted, en laidback uformell setting, bare tusle rundt og se på rare ting sammen, og dele et vaffelhjerte med syltetøy på... ;)) Naaaw...sukk...kunne jo blitt superromantisk, det!

Uansett - masse lykke til!

Skjult ID med pseudonym Jente 26 sø. 22 sep. 2013 23:22

Herlighet som dere har prata her inne! Tusen takk:D
Jeg har kommet til følgende konklusjon:
Google tror jeg kan bli urettferdig for personen + at det kanskje ikke er så morsomt å måtte gi sitt fulle navn.
Facebook styrer jeg langt unna! Å gi noen tilgang på det blir litt for drøyt.
Tenker at det å møtes i det offentlige rom kanskje er det beste og det tryggeste. Likte loppis/vaffel-tipset veldig godt!
Det jeg tenkte mest på da jeg startet tråden var det faktum at fyren kan jo finne på hva som helst og dikte opp en identitet. Da kan en tillitt bygges opp som gjør at jeg tenker at magefølelsen min er god og at jeg tror han er ekte. Dersom det da skulle hende noe blir det også litt min egen feil, som var naiv og dro for å møte en fremmed.
Likevel tror jeg at det er lett for politiet å finne fram til den falske profilen, og dersom jeg sier ifra til noen at jeg skal på date og kanskje avtaler et klokkeslett for når jeg er ferdig på date, så burde det nok være passe trygt.
Grunnen til all denne bekymringen er at jeg før har blitt lurt opp i stry av en som brukte flere måneder til å bygge opp tilliten til meg. Dette var veldig hardt og jeg har nok hatt litt problemer med tillitt etter dette. Men sjansen for at det skal skje igjen er vel liten. Sånt skjer vel bare én gang i livet:)