Alle innlegg Sukkerforum

Kan man hacke en sukkerprofil?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym ??? lø. 21 sep. 2013 10:31

Til dere som kan data:

Først: hva er å hacke? Anyone?
Kan noen komme inn på maskinen min via sukker (eller facebook) eller lignenede.
Dersom noen sender meg en link jeg ikke vet hva er, er det da farlig å gå inn på den?
Jeg høres kanskje litt paranoid ut, men jeg vet såpass lite om det.
Noen som kan forklare litt?

Skjult ID med pseudonym Mannfolk lø. 21 sep. 2013 10:40

Alt kan crackes! Det er heller ingen hemmelgihet at Sukker sin sikkerhet opp gjennom årene har vært alt annet en solid... Det er bare å se i spamfilteret sitt. At Sukker aldri snakker om hva slags sikkerhet de faktisk har implementert er heller ingen tillitsvekker for å si det pent. Dog, nå er heldigvis https i bruk jevnt over her inne, så litt har det tatt seg opp.

Når det gjelder å komme inn på din maskin så her hverken Sukker eller FB veien å gå. De som driver med slikt har andre mye mer effektive metoder de benytter. Som regel svakheter i operativsystemet eller i andre programmer du bruker. (Java, flash og Microsoft office f.eks.). Disse svakhetene finnes det egne verktøy som utnytter. Du kan kjøpe tjenester for dette på nettet.

Hvis noen sender deg en link du ikke vet hva er, da klikker du ikke på den linken. Så enkelt. Det er en av det enkleste måtene å lure folk opp i styr på.

Å være paranoid på internet er og blir det smarteste du kan gjøre! Men, når du bruker tjenester som FB, vel, da har du i praksis blottlagt livet ditt uansett. Da har du ikke vert paranoid nok.

Skjult ID med pseudonym ??? lø. 21 sep. 2013 10:46

@Mannfolk.
He, he, må innrømme jeg var skeptisk før jeg opprettet facebook profil også :) Har nesten ikke bilder der og skriver sjeldent, så da er jeg kanskje passe paranoid alikevel :)
Takk for svar!

Og forresten: hva er den beste måten å skaffe seg rimelig men god beskyttelse til maskina. Har brukt opp de gratisalternativene jeg vet om så nå tror jeg det skranter på sikkerheten :(

Skjult ID med pseudonym Skrujern lø. 21 sep. 2013 13:35

Within: Jeg leste innlegget ditt. Det er ingen tvil om at det er svindlere på sukker. Det har vært slik hele tiden de to årene jeg har hatt profil her. Det var slik for noen år tilbake når jeg var en kort tur innom også. Det har faktisk vært slik på samtlige datingsteder jeg har forsøkt.

Sånn sett gjør du rett i å advare mot det. Sukker er ganske flinke til å filtrere ut dette. Det er mye bedre her enn mange andre steder. Det du ikke gjør rett i er å trekke likhetstrekk mellom dette og at en wordpress installasjon ble hacket i våres. Det er faktisk ingenting som tilsier at det er slik. Wordpress er noe et av de mest yndede målene for hackere og har du en versjon som er sårbar, så kan du faktisk rengne med at den blir hacket. Mest sansynlig sitter det ikke noen å gjør det engang. De har et script som scanner hele ip ranger etter wp installasjoner og kjører et automatisert angrep når de finner noe.

Det du driver med er "scaremongering". Du skremmer opp brukere, finner på ting, trekker konklusjoner ut fra luft og generelt uttaler deg om du åpenbart ikke vet noe om.

Helt slutt på svindel blir det aldri. Det å beskytte noen som er så dumme som veninnen din er mot seg selv, er faktisk ikke lett.

Skjult ID lø. 21 sep. 2013 14:07

Har fått e-maile min full av søppelpost etter at -sukker- ble spamet før i år. Det skal sies at de da gjorde alt for å ordne opp og informere oss. Kan aldri sikre seg helt mot sånt.
Spørsmålet derimot er : Hvordan bli kvitt søppelposten uten måtte bytte e-mail adresse ?

Skjult ID med pseudonym arneand lø. 21 sep. 2013 16:39

@ts
Se på alt du gjør på internett som å skrive postkort.
Det finnes for øvrig hauger og lass med veldig god informasjon om dette, om du gidder å søke etter det.
Jeeez, google litt a... ;p

Skjult ID lø. 21 sep. 2013 16:51

arneand : Kan du ikke være så snill å svare 14:07 :-))

Skjult ID med pseudonym arneand lø. 21 sep. 2013 20:28

@Skjult ID - lø. 21 sep. 16:51
*Rusker trollet lekent i skjegget*
Nice try ;p

((((((^.^)