Alle innlegg Sukkerforum

Minske sjansene for at folk skal kunne finne uønsket info om deg (tlf, adresse, Facebook o

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym mars ma. 23 sep. 2013 19:31

Det er umulig å unngå at folk prøver å snoke rundt deg som privatperson. Jeg har selv klart å finne Facebook profilen til en jente basert på tre enkle ting; fornavn, bosted og bilder. Bildene og bostedet (by eller tettsted) finner man i profilen. Når jeg fant profilen fikk jeg tak i etternavn, og det spesielle etternavnet på personen gjorde at jeg fant mobilnr, firma hun jobbet i, og en del arbeid hun har gjort. Nå er ikke jeg en person som benytter meg av dette til negativ fordel, og vedkommende er gjort oppmerksom på dette, og vi smilte av det sammen:)

Her er uansett noen punkter du bør tenke over om det bekymrer deg:
- unngå å oppgi etternavn
- Unngå å oppgi konkurranser du har deltatt i (sentrumsløpet, halvmaraton...). Lettere å finne hele navnet ditt her.
- unngå å oppgi tider i konkurranser du har deltatt i. Enda enklere å finne hele navnet ditt.
- unngå å oppgi firmanavn, spesielt om firmaet har et mindre antall ansatte, og de er listet på hjemmesiden til firmaet.
- Oppgir du mobnr før dere treffes, er det ofte veldig lett å få tak i masse annen informasjon om deg også
- Har du vært en nøkkelperson (i firma, representert Norge i idrett, er ledende innen din ting) kan det være lurt å unngå å nevne ting rundt dette.
- Har du en oppdatert LinkedIn profil som er søkbar, vil også tidligere arbeidsforhold være lett å finne (sjekk privacy setting, her kan du styre ganske mye hva som er synlig). Her kan man i noen tilfeller bare trenge fornavn og firma for å finne profilen din.
- Gå gjennom privacy settings i Facebook profilen din, der kan du sette om du er søkbar, har profilbilder som er synlige for ikke facebook venner osv.

Det er mulig det er andre ting du også bør unngå, men det er dette jeg kommer på i første omgang.

Hvor lett det er å finne ut masse om deg er ofte relatert til hvor aktiv du er og hvor mye publiserte data det ligger ute om deg. I tillegg vil spesielle for- eller etternavn være lettere å finne enn de med mainstream navn. Prøv å google deg selv. Bruk alle kombinasjoner av fornavn og ting du lett kan relateres til som er "vanlig" å oppgi over melding til andre (skole, jobb, interesser osv).

Er det grunn til å være paranoid? Nei, egentlig ikke. Men man kan aldri være 100% sikker. Ikke engang om du treffer personen på byen eller i butikken.

Dette er bare ment for dem som ikke vet hvor lett det er i NOEN tilfeller å finne ut mer om dem. Diskusjon om man bør google folk eller ikke hører ikke hjemme her.

Skjult ID med pseudonym blindebukk ma. 23 sep. 2013 19:43

ka med å berre stenge ned heile internett???:)

(mann 47 år fra Rogaland) ma. 23 sep. 2013 19:46 Privat melding

I bunn og grunn, ikke snakk med noen!

Skjult ID med pseudonym oslomann ma. 23 sep. 2013 19:58

Ja, det beste er å ikke snakke med noen.

Men seriøst, jeg skjønner at spesielt jenter kanskje bør være litt forsiktige, men jeg for min del er ikke interessert å møte noen som ikke engang vil gi meg nummeret sitt. Det har jeg bare dårlig erfaring med, enten ved at vi ikke har funnet hverandre, en eller begge er forsinket, det er en misforståelse om akkurat hvor vi skal møtes, eller i ett tilfelle at jenta bare ikke gadd å komme. Så hvis du er så paranoid at du ikke tør gi fra deg mobilnr. ditt så reserver deg heller mot at folk kan søke deg opp i telefonkatalogen.

Skjult ID ma. 23 sep. 2013 20:06

Jeg oppgir ikke nummeret mitt før etter første date. Jeg har vært på flere date og det har gått helt fint. Stort sett har jeg fått nummeret til gutten uten å ha spurt om det, slik at jeg i verste fall kan sende melding om jeg blir forsinket. Men så passer jeg ekstra godt på å komme presis. Jeg har ikke lyst til å gi nummeret mitt til noen jeg ikke har møtt, så da gjør jeg ikke det :)

Skjult ID med pseudonym Ærligheten ma. 23 sep. 2013 20:17

Jeg kan bare bekrefte hva trådstarter sier.

Hittil har jeg lett klart å finne ut hvem mine potensielle dater har vært, stort sett kun ut fra fornavn og informasjon i profilen.. Eller i enkelte tilfeller også navn på arbeidsgiver.

Skjult ID med pseudonym oslomann ma. 23 sep. 2013 20:29

Og så? Er det virkelig så farlig om noen finner ut hva du heter og kanskje til og med hvor du bor? Jeg har mange jentevenner som har vært eller er på Sukker, og ikke en av dem har noen sinne opplevd å møte en stalker eller psykopat her. Sier ikke at de ikke kan finnes, men det kan like godt være h*n du gir nummeret ditt til på byen som er det.

Skjult ID med pseudonym Calvados ma. 23 sep. 2013 20:32

Jeg har (med en viss foundring) sett hvor lett det er å søke opp identitet og informasjon om dem jeg får kontakt med på nettdatingsider. Det som forundrer meg enda mer er hvor ukritiske mange er i forhold til hvilken informasjon man legger ut om seg selv. Selv er jeg lite eksponert på internett angående informasjon om meg selv. Jeg har sett at jeg har null kontroll på hva informasjonen om min person kan bli brukt til.

Skjult ID ma. 23 sep. 2013 20:43

Det er superenkelt å finne ut hvem folk er. Enda enklere om de har bilde.

La oss si jeg søker menn mellom 40 og 50. Begrens det til et snevert geografisk område (ikke storby). Da er det bare å ta en liten titt på mine venner på face, jeg finner som oftest fyren der. Enten som fb-venn til mine mannlige fb-venner, og da regner jeg med de kjenner hverandre fra private eller jobbsammenhenger. Eller de er venn med et par kvinnelige, single fb-venner jeg har, som stadig vekk får nye menn på vennelista si. Bare å sjekke der, om han er "en av dem", og det er han ofte.

Superenkel forskning. :)

Skjult ID med pseudonym Arne ma. 23 sep. 2013 20:57

Husk å fjerne navnet ditt på postkassa. Og ikke finn på å gå i den samme butikken flere ganger. Sånn for å være på den sikre siden....

makan til paranoide folk :)

Skjult ID med pseudonym fyr84 ma. 23 sep. 2013 21:04

Det som står på nettet er ikke annet enn hva jeg kunne sagt til hvem som helst på gata. Men så står det ikke akkurat mye interessant på nettet. Fb-kontoen er deaktivert også.

Skjult ID med pseudonym mars ma. 23 sep. 2013 21:29

Nå startet jeg denne tråden pga inspirasjon fra en tidligere tråd nylig. Det er nok MANGE jenter som ikke ønsker å ha viss informasjon tilgjengelig, så da er det greit for dem det gjelder å kunne velge om de vil gjøre noe med det eller ikke. Jeg sier IKKE at man BØR gjøre dette, det er opp til hver enkelt. Også ville jeg fortelle hvor enkelt det er å finne informasjon basert på veldig lite data. Har man et veldig vanlig navn er det mer vanskelig, om ikke umulig å finne noe.

Det er en trygghet å ha mobnr til en førstedate, pga nettopp det at man kan bli forsinket. Det skjedde meg nylig, da bussen jeg tok var forsinket, som gjorde at jeg ikke rakk planlagt t-bane. Ble 20 min forsinket, men heldigvis leste vedkommende meldingen på datingnettsiden om at jeg var forsinket (hun dobbeltsjekket sikkert siden hun ikke fant meg til planlagt tid). Men så lenge begge to er oppegående ved bruk av mobil og logge seg inn på sukker eller annet sted for å lese meldinger, så har man fremdeles kontaktmulighet om man er forsinket.

Og til dere som skriver indirekte nedlatende om dem som ser seriøst på dette temaet, kom dere til en annen tråd, denne skal være seriøs :)

(mann 58 år fra Oslo) ma. 23 sep. 2013 22:40 Privat melding

Det er greit å bli minnet om at mange er flinke til å søke på nett, og søkemotorene blir stadig bedre. Særlig dette med bildegjenkjenning er nok skummelt for mange, tror jeg.
Så er det en del av oss som hever oss over det. Men greit å vite hva vi hever oss over.

Skjult ID med pseudonym ThisOne ma. 23 sep. 2013 23:38

ang tlf nr, jeg er ikke så veldig skeptisk til å gi det bort. Det er ikke så mange med mitt navn, så de finner meg uansett de som vil, Men, det er en tjeneste som heter Kik - og den er jo grei på den måten at man gir ikke bort nr sitt, men man har et brukernavn i stedet. Man kan ha bilde eller ikke. Veldig enkelt og greit, og halvveis anonymiserende - så lenge man vil. Har brukt den tjenesten flere ganger (egen app på tlf) og liker den veldig godt. :)

(mann 47 år fra Rogaland) ma. 23 sep. 2013 23:42 Privat melding

Når det listes opp så mange ting en må passe seg for at det eneste gjenværende alternativet er å nappe ut internettkabelen og å gå i hi, da må det være lov å komme med kritikk.

Skjult ID med pseudonym Tilia ti. 24 sep. 2013 00:06

Huffda... ://
Med andre ord - best å la noen ANDRE løpe for seg i ymse konkurranseløp. ;P

Jaja, i disse skumle internett-tider gjelder det kanskje å ta sine forholdsregler og innføre noen (allmenn)preventive punkter... :/ - "En (nett)flyktning sletter sine (data)spor"

På med det digitale kyskhetsbeltet - ingen informasjon før ekteskapet!
Først under vielsen får man vite partnerens etternavn - en kjapp og anonym rådhusvielse med kun to (helst svaksynte og litt asosiale og sosialemediesky) vitner, selvsagt - en vil jo nødig bli gjenkjent, eller risikere for mye bilder og sladrings i etterkant!

"... You may now take the paper bags off your heads and kiss your bride!"

- og først på bryllupsnatta får man seg _endelig_ et nummer. ;P

Skjult ID med pseudonym Ellan ti. 24 sep. 2013 00:11

haha:))

Skjult ID ti. 24 sep. 2013 00:18

Det er jo ingen hemmelighet at godt over halve fengsels-Norge er på Sukker…men det er sikkert greie fyrer, og de sitter jo i fengsel…enn så lenge:) Et par av de har til og med vært på forum!

(mann 40 år fra Rogaland) ti. 24 sep. 2013 02:49 Privat melding

@(Skjult ID ) - ti. 24 sep. 00:18
Gjelder dette kvinner og? :D

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt ti. 24 sep. 2013 02:59

Er jo ikke noe problem å bli kjent uten å gi bort etternavn, telefonnummer, spesifikt bosted eller Facebook.

Har faktisk googlet meg selv og det eneste som kommer opp er eldre skattelister. Litt vanskelig å fjerne seg derfra. :P

Skjult ID med pseudonym Voksenmann ti. 24 sep. 2013 04:02

Jeg har veldig sansen for @Tilias framtidsvyer. De er fullt gjennomførbare allerede i dag.

Men jeg ser også andre varianter.
Teknologien som avslører dine identifikasjonssøk av personer på nettet, finnes allerede. Det gjenstår bare at den tilbys som abonnement, app, eller som automatisk varsling. Og med den risikominimerende samfunnsholdning som vår del av verden stadig utvikler, er det en selvfølge at dette kommer. Derfor ligger det nok ikke langt inn i framtiden at jeg får e-postvarsling om at noen har googlet meg på nettet, hvilke data han/hun har funnet fram til, og nederst står det navn, adresse, telefonnummer og bilde, pluss en halv side med linker til alt som finnes på nettet om den personen som har googlet meg.

Det er bare en overenskommelse med Datatilsynet og noen tastetrykk i programmering for å få dette til å fungere. Dette kommer selvfølgelig. Datatilsynets krav blir formodentlig at så snart man googler et telefonnummer, personnavn eller bilde, eller annet søk som kan lede til slik informasjon, kommer det en popup-rute på skjermen som informerer om at dette søket blir rapportert tilbake til den eller de personene du nå finner data på. Da blir det faktisk å håpe at den andre googler meg, slik at jeg kan få alle data om "motstanderen" uten å løfte en finger for det. Det finnes jo allerede slik tilbakerapportering om de som undersøker min kredittverdighet. Men strafferegistret blir nok beklageligvis ikke søkbart på en stund enda...

GPS-sporing som kan overvåkes og lagres finnes allerede for jakthunder og i biler, og lar seg uten større ombygging tas i bruk innen datingverdenen. Så jeg ser faktisk lyst på framtidsmulighetene for å kunne invitere kvinner til å treffe meg for en kopp kaffe og en hyggelig og gjensidig medmenneskelig pratestund.

Skjult ID ti. 24 sep. 2013 15:46

Det er jo bra for menn å kunne skjule privat info på denne måten også. Da kan du lettere juge på alderen, juge om jobben og juge om utdannelsen din, og så kan du kjøre tøm og røm uten konsekvenser for deg selv hvis dama skulle bli gravid eller noe. For å være på den sikre siden kan du jo til og med juge om hva du heter, møte henne et sted du sannsynligvis ikke vil støte på noen du kjenner, og sørge for å bli med henne hjem og ikke omvendt. I en større by vil hu trolig aldri finne deg igjen, selv om hun skulle ha lyst. Så gutta, les nøye hva trådstarteren skriver her, dette er noe han har greie på.

(mann 40 år fra Rogaland) ti. 24 sep. 2013 20:11 Privat melding

Ser ikke problemet, jeg har nada å sjule, men forstår ikke de som søker meg/andre opp heller, syke syke mennesker... fremtidig blokk