Alle innlegg Sukkerforum

Hva har du gjort!

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Snill ti. 24 sep. 2013 10:28

Bet meg merke i noe de sa på radioen igår. Det og gi en kjæreste, venn, arbeidskollegar, nabo osv en diplom/ oppmerksomhet.
Syntes det var en go ide og grep fatt i det!
Så min datter kjøpte en blomst til sin frøken, la ned mye arbeid i og lage ett flott kort å skrive ned det hun følte.
Den gleden og føllelsen det ga min datter og frøkenen kan virkelig ikke kjøpes :-) Tårene trillet og hun lurte på hvorfor!
Forde hun fortjener det :-)
Så nå oppfordre jeg andre til og gjøre det samme.
Det kostet meg så lite, men betyde så mye for noen andre :-)
Ha en strålende dag videre alle sammen :-)

Skjult ID med pseudonym Juicer ti. 24 sep. 2013 10:54

Just do it :)

Skjult ID ti. 24 sep. 2013 12:00

Fin tanke, men kunne du selv tenkt deg å lage en diplom til en venn/arb.kollega etc TS?

Skjult ID med pseudonym Snill ti. 24 sep. 2013 13:07

12:00 Har både venn/arb kollegaer som i de nærmeste dagen vil mota en diplom av meg :-)

(kvinne 40 år fra Hordaland) ti. 24 sep. 2013 13:21 Privat melding

:) jeg ønsker meg et husmordiplom haha ;)

Skjult ID ti. 24 sep. 2013 13:39

Jeg ville stilt spørsmålet ved ektheten av en slik oppmerksomhet. Særlig når det kommer dagen etter TV programmet igår hvor en kvinne fikk i oppdrag å gjøre nettopp det.

Skjult ID med pseudonym Snill ti. 24 sep. 2013 13:51

13:39 Det er der vi er forskjellige :-) Jeg fikk tanker igang, å tenkte hvem fortjener en liten oppmerksomhet! I en travel hverdag blir en del av oss alt for selvsentrerte. Det har med å gjøre noe uten en bak tanke:-)
Hvorfor så skeptisk???

Skjult ID ti. 24 sep. 2013 13:55

Det er ikke spontant. Det kommer ikke fra hjertet. Men du kan jo håpe at vedkommende ikke så tv-programmet og derfor ikke vet at du bare kopierer.

Skjult ID med pseudonym Stevia61 ti. 24 sep. 2013 13:57

En handling kan komme fra hjertet selv om den ikke defineres som spontan. dessuten er det alltid noe som utløser en handling. Og det må da være legitimt å handle selv om det er TV eller en artikkel som ga den utløsende impulsen?

Skjult ID med pseudonym Snill ti. 24 sep. 2013 14:06

13:55 Hva mener du er grunne for at jeg gjorde det da?
Har i mangen år gjort det med venner og familie, men hadde vel kanskje mistet litt spore å fikk en påminnelse :-) Så ikke det programe du snakker om, men hadde du kjent meg, hadde du vist at jeg gjør sånn uten baktanker :-)
Men jenta mi var fornøyd å lærte at det ikke trenger være en grunn for og gi en person en liten oppmerksomhet :-)

Skjult ID ti. 24 sep. 2013 14:08

Jeg ville ikke sette pris på å bli et tilfeldig offer for TSs behov for å kopiere søte tv-program. Jeg ville ha reagert med skepsis.

Skjult ID med pseudonym Snill ti. 24 sep. 2013 14:13

14:08 Så godt vi er forskjellige :-) Jeg er fornøyd med hvem jeg er og hva jeg gjør for andre. På samme måte som du er nok fornøyd med hvem du er og hva du gjør for andre.
Synes du er i overkant skeptisk, men det er mitt syn :-)

Skjult ID med pseudonym ler ti. 24 sep. 2013 14:42

Jeg hadde begynt å le hadde jeg fått en (selvlagd) diplom av en venn! Det viktigste er hvordan folk behandler meg på det jevne, ikke en idiotisk diplom fordi en sjel fikk en fiks ide etter å ha blitt påminnet det fra radio eller tv.

Skjult ID med pseudonym dame32 ti. 24 sep. 2013 17:28

@TS
Fiiiiiiiint! :)

(kvinne 55 år fra Akershus) ti. 24 sep. 2013 17:51 Privat melding

Poenget er vel å ta TAK i en god ide, ikke sant? Den som tenker: jaja, det der var jo en god ide, men jeg gjør ikke noe med den fordi da blir folk skeptiske...?
Slik går ikke verden fremover folkens, men bakover!!!
...er nå min mening...
Stå på, @snill!! Heier på deg!!

Skjult ID med pseudonym jeez ti. 24 sep. 2013 17:57

Hmm.. Liker idéen. Skal jeg gjøre til min arbeidsgiver dagen før lønnsforhandlingene...

(kvinne 40 år fra Hordaland) ti. 24 sep. 2013 18:04 Privat melding

@ Snill: Syns det var en fin handling jeg og en fin påminnelse.
Ikke noe å le av eller bli skeptisk av. Men folk er ikke vant til at man gjør noe hyggelig uten videre. Som. feks. I sommer tok jeg med hjemmelaget brownieskake til hele kontoret en dag og nesten alle lurte på "hvem har tatt med kake? Hvorfor? Hvem har bursdag?" Da jeg sa at det var ingen som hadde bursdag, men fordi jeg liker å bake og hadde lyst å ta med kake, var det flere som så litt rart på meg....

Skjult ID med pseudonym blindebukk ti. 24 sep. 2013 18:23

dei som tenker negativt av det ts gjorde,bør vel sette seg ned og tenke....kor gjekk livet mitt så galt?..:P

(kvinne 46 år fra Buskerud) ti. 24 sep. 2013 18:32 Privat melding

Å gi glede og omsorg til andre og å være i mottaker enden er i min veden alltid bra. Det spiller ingen rolle om en fikk ideen fra et tv progam, en venn, en bok eller om en kom på det selv. Det som spiller noen rolle er at en et lite øyeblikk tenkte på å gjøre noe fint for noen andre.
En kan aldri vite vordan mottaker tar det, for vi blir ofte glad av å gi forskjellige ting og av å motta forkjellige ting.Men om en klarer å se at andre gjør det beste de kan for deg, så gleder an seg over det :))

So , .. Flott TS og veldig viktig lærdom din datter fikk :)))

(kvinne 50 år fra Buskerud) ti. 24 sep. 2013 18:33 Privat melding

Jeg er glad jeg evner å glede meg over gaver!
En venn som kommer innom med kake, en nabo som vasker min bil i samme slengen, en kollega som kommer med en pose hjemmelagde karameller til jul og et kort "takk for at jeg jobber sammen med deg" . Jeg blir glad, takknemlig og litt rørt og kjenner hvor heldig jeg er som kjenner folk som TS. Jeg er glad jeg slipper å få dette ødelagt av Tanken på at de har andre baktanker enn å glede meg!

Skjult ID med pseudonym Mundilfare ti. 24 sep. 2013 18:35

(Skjult ID ) - ti. 24 sep. 13:55 Å kopiere godhet er vel en av de beste kopiene man kan ha. Glede og godhet trenger ikke være "ektefølt" - det kan være en bevisst utført oppgave fordi man ønsker å vise at man setter pris på noen, om det er en kopi eller orginal har ingenting å si. "Hvorfor skal du få en olympisk medalje i turn? Det har jo andre fått før deg, det blir ikke ektefølt?" - Gode ideer er til for å deles. Kan jeg ikke hente en kopp kaffe til en kollega? Det har jo andre gjort før... Kan jeg ikke møte opp på jobben med et smil? Det har jo også andre gjort før.

Hadde jeg sett et program på TV hvor noen viste metoder man kan benytte på jobb, og opplevd at noen gjorde tilsvarende mot meg på jobb dagen etter... ja da hadde jeg blitt glad, helt ektefølt fordi jeg har kollegaer som evner å lære - observere, evaluere og tillegge seg selv de samme egenskapene. Og ja, om man gir så skal det ufattelig lite til for at det er ektefølt. Folk kopierer idioti og galskap på løpende bånd, så for all del folkens gå ut og kopier all godhet dere finner! :)

Skjult ID med pseudonym Mundilfare ti. 24 sep. 2013 18:36

forresten tok jeg med en pose med sjokolade på forelesning i dag, tenkte jeg kunne gi en positiv forsterker til medstudentene for å møte opp... men jeg var eneste som møtte frem :P så tanken var veldig god... og nå har jeg spist alt for mye sjokolade i dag...

(kvinne 47 år fra Buskerud) ti. 24 sep. 2013 18:38 Privat melding

Så lenge noe gis med oppriktigheter det godt både å gi og å få. Har selv både fått og gitt uten grunn, rett og slett fordi noen fortjente det.

Hadde en diskusjon med mine unger om trening en dag, hvor de mente jeg ikke var særlig sprek. Hadde da besøk av en venn som jeg hadde jogget med. Han påsto jeg var sprek som faen, og ga meg det skriftlig. Det er helt konge å se på den lappen når treningslysten er laber!

Skjult ID med pseudonym Gilia73 ti. 24 sep. 2013 18:44

Mundifare utrolig bra formulert... Ja la oss KOPIERE godhet folkens!!! :)))

Skjult ID med pseudonym ThisOne ti. 24 sep. 2013 21:01

i dag hadde kollegaen min og jeg klagetime. Vi var så lei jobben og alt rundt oss, at vi gav oss selv maks en time på å klage - for å få det ut. Lettet stemning og god latter etterpå, og jeg kjøpte cola på glassflaske til henne (for det er nettopp det beste hun vet) og så lo vi litt til og hadde en strålende arbeidsdag videre.