Alle innlegg Sukkerforum

Da har vi svare hvorfor dere jenter er single.

Vis siste innlegg
(mann 40 år fra Rogaland) ti. 24 sep. 2013 19:29 Privat melding

«Forblir intelligente kvinner single?» spurte to professorer i psykologi tilknyttet University College of London i en fersk studie.

Svaret ble ja.

Studien inkluderte rundt 120 personer, og forskerne fant store forskjeller mellom mennene og kvinnene når det kom til hvor attraktivt de fant høy IQ. Mennene var mindre interessert i intelligente kvinner enn kvinnene var i intelligente menn.

I studien kom det også frem at smarte og velutdannede kvinner har en tendens til å gjøre seg dummere enn de egentlig er for å komme i kontakt med menn, ifølge Alive.dk.

(kvinne 55 år fra Akershus) ti. 24 sep. 2013 19:30 Privat melding

Gudskjelov er jeg dum som et brød...hehe

(mann 40 år fra Rogaland) ti. 24 sep. 2013 19:34 Privat melding

@tine2222
Ikke bra å lyve i tillegg til å være smart, to ting som gutter/menn ikke liker det.

Skjult ID ti. 24 sep. 2013 19:37

det visste vi jo...:(

(kvinne 46 år fra Buskerud) ti. 24 sep. 2013 19:41 Privat melding

Hmm men er jo ikke så farlig når jeg bare trenger HAN ene som liker meg for den jeg er .. Da gjør de ikke noe at mange ikke liker mine egenskaper:))

(mann 40 år fra Rogaland) ti. 24 sep. 2013 19:43 Privat melding

@Gilia73
Bare å bleike håret, korte skjørt og si du nettopp har vært i utlandet, Bergen eller hva det heter... eller vent litt, det siste der er jo sant... bruk Kautokeino

Skjult ID med pseudonym Draumar ti. 24 sep. 2013 19:55

Ja, jeg vet noen jenter heller ha en mindre pen gutt med høy utdannelse, enn en pen gutt uten eller med lite utdannelse.

Nå finnes det meget smarte mennesker som ikke har tolmodighet til utdannelse, så det med IQ og utdannelse henger ikke alltid sammen.
Har f.eks møtt en teknisk ingeniør som ikke skjønte hvordan en person uten utdannelse hadde klart å lage en meget spesiell oppfinnelse/konstruksjon. Ingeniøren kunne faktisk ikke klare gjenskape samme del !!!

Det er noe som er ekkelt med familier som dyrker høye utdannelser, og det er at de er liksom bedre enn andre.
Har du lite utdannelse, og blir sammen med en/ei som har en velutdannet familie, så vi de nok anbefale barnet sitt å ikke bli sammen med vedkommende. Man er rett og slett ikke god nok for de.

De fleste mennesker er smarte på sin måte, og kan overraske med lysende talenter selv uten at de er lært på skole.

Har man lite utdannelse, så bare tjen mye mer penger enn de velutdannede... det liker de stort sett meget dårlig, bortsett fra de som er så smarte, at de blir din venn, eller kjæreste da... ;)

Skjult ID med pseudonym miniblomst ti. 24 sep. 2013 19:58

@Glucas
Så kvass munne,men akk så kjekk ;)
Ikke liker jeg å lyve,og ikke er jeg dum. Jeg er meg selv.

(mann 36 år fra Akershus) ti. 24 sep. 2013 20:02 Privat melding

Kan egentlig ikke forstå meg på dette her.

De aller fleste i min krets, inkludert meg selv er jo helt oppgitt over hvor mange, ja jeg får si det pent, mindre intelligente damer det er der ute.... no offence ;)

Vi (eller mest meg, da det stort sett bare er jeg som fortsatt er single) ønsker oss i hvert fall en intelligent dame:)
Så da er det håp for dere og,,hahaha

Men husk,, intelligens kommer i mange former.

(mann 58 år fra Oslo) ti. 24 sep. 2013 20:10 Privat melding

Nå fikk jeg lyst til å sjekke hvordan enkelte damer har scoret mot meg på punktet intelligens på matchtesten. Men det er unødvendig, jeg har en mistanke om at de jeg liker er smarte nok. For jeg tiltrekkes av intelligente kvinner. Og i mitt hode er det smart av meg.

(mann 33 år fra Oslo) ti. 24 sep. 2013 20:12 Privat melding

Eg liker å vere politisk ukorrekt, men her må eg berre innrømme at eg finner få ting så sexy som damer med høg intelligens.

Ein vakker hjerne i ein vakker lekam. Ein stor feit, saftig hjerne i ein vakker lekam. Det liker eg.

Skjult ID med pseudonym enslig ti. 24 sep. 2013 20:26

Huff.
Jeg tror jeg faller i den kategorien.
Har vært på fere date nå og tenker ofte når jeg treffer mennene at "han er jo søt". Men så åpner han munnen og så er det gjort. Interessen min fordunster og jeg kjeder meg. Men jeg er alikevel hyggelig, og synes han virker hyggelig, men er bare ikke interessert lenger :(
Ser helt fin ut jeg, mener jeg selv, men forblir singel år ut og år inn.
Blir kjempeglad for å høre dere menn som liker smarte damer!
Så da er det kankje håp.....

(mann 33 år fra Oslo) ti. 24 sep. 2013 20:28 Privat melding

Intelligens er eit nødvendig, men ikkje tilstrekkeleg kriterie for å bli saman med ei dame.

Skjult ID med pseudonym :) ti. 24 sep. 2013 20:28

Men hvordan definerer vi intelligente da.. er det de som har lang fartstid ved et universitet og de "mindre intelligente" som yrkesutdannende/ ufaglærte? Mange kreative intelligente sjeler som har droppet ut av skolesystemet, de fremstår nok mer kaotiske men særdeles intelligente...
Mitt inntrykk er at dette ikke stemmer, mange av mine venninner med en god utdannelse har funnet kjærligheten samt andre venninner som jobber i butikk o.l. ikke har funnet kjærligheten...
Til syvende og sist: kjemi og om man har møtt drømmemannen... og om man er åpen for å prioritere kjærligheten...

Skjult ID med pseudonym enslig ti. 24 sep. 2013 20:40

@ :)
Inteligente kan nok være så mangt, også er vi intelligente på forskjellige måter også....
For meg er det viktigste sosia inteligens, men der har jeg jo også min egen definisjon....:) En person som ikke sier ett ord og eventulet også er sjenert kan være veldig sosial inteligent alikevel slik jeg ser det. Det hander mer om hva han gir til de rundt seg.
Og så er jo undersøkelsen fra London da og vi bor jo her i Oslo....så ....;)

Skjult ID med pseudonym Juicer ti. 24 sep. 2013 21:03

Jeg har ikke lest hele denne tråden, men noen har sikkert allerede poengtert at det er forskjell på høy utdanning og høy intelligens. For meg er intelligens klart underordnet utdanning. Jeg tror at lang utdanning er oppdragende på en helt spesiell måte. I tillegg til utdannelse får man også dannelse som gir seg utslag i en form for ydmykhet og undring. Nå er det mulig at den type dannelse også kan erverves på andre måter, f.eks. gjennom god oppdragelse.

Noen vil sikkert si at det er snobberi, og det er det kanskje. Det er nå likevel noe av det jeg ser etter. I tillegg til vanlig høflighet. Det er forøvrig interessant at ordet høflig betyr noe sånt som "slik de gjør i hoffet", og det kan jo læres. Det avhenger i liten grad av intelligens.

Skjult ID med pseudonym Gilia73 ti. 24 sep. 2013 21:07

Pleier å si at utdanning bare er knagger å henge erfaingen på.Trenger noen som forstår det....

Skjult ID med pseudonym bønna ti. 24 sep. 2013 21:11

Jeg bodde med ei som hadde målt IQ-en på en uformell test til 179. Hun pleide å si "********, noen ganger er du litt dum :-)"

Hun kunne forresten se tvers gjennom en bruksanvisning (røngtensyn).

(mann 33 år fra Oslo) ti. 24 sep. 2013 21:11 Privat melding

Dei som har lang utdanning har ofte høg intelligens. Alle med lang utdanning har som regel høg utdanning. Men nokon få med høg utdanning har såpass lite sjølvdisiplin at dei ikkje har høg intelligens.

Ja, finst no eit par folk med lite utdanning som skaper bedrifter og slike ting. Men dei fleste grundere og ledere i ulike selskap har lang utdanning som sivilingeniører, siviløkonomer etc etc. Røkke er ikkje den typiske grunderen.

Høg intelligens målast med IQ tester. IQ måler slike ting som ordforråd, hukommelse. Korttids hukommelse. Evne til å manipulere ting i hovudet. Kor kjapp du er til å utføre ulike mentale oppgåver. Forståelse av rom. Matematiske ferdigheiter. Kreativitet. Og skuleliknande kunnskap.

Forskning seier også at høg intelligens er korrelert høgt med høg utdanning.

Skjult ID med pseudonym enslig ti. 24 sep. 2013 21:22

Jeg skårer vedlig bra på sånne tester med ulike figurer. Var en reser i matematikk.
Men på den andre siden sliter jeg med å huske navnet på kongen ;)
Navn og årstall suger jeg på, men kan huske tilbake akkurat hvor jeg satt i et rom og hvor de andre satt, hvor døra var, at det hang et bilde på veggen rett bak en av oss og så videre.
Rart!

(mann 40 år fra Rogaland) ti. 24 sep. 2013 21:45 Privat melding

Glemte jo sef å lime inn resten:

-Skandinavia skiller seg positivt ut fra både USA og Storbritannia, fordi vi her er mer likestilte. Det var annerledes på 70-tallet, men nå har jeg inntrykk av at de fleste norske miljøer godtar oppegående damer. Spesialist i psykologi og parterapeut Eva Tryti til NRK.no-

Det er vel ingen fasit på grundere men de er som regel kreative mennesker.

Skjult ID med pseudonym Draupne ti. 24 sep. 2013 22:00

Tror en viktigere årsak til at mange er single lenger opp i alder nå enn tidligere er at både kvinner og menn i større grad er "økonomisk uavhengige". Kanskje yrkeslivet bidrar til dette? Vi er ikke avhengig av hverandre for å få det til å gå rundt. Tror også at kvinner generelt er flinkere til å klare seg bra som single enn menn er.

Å få barn med noen som er smart gir høyere sannsynlighet for smarte barn. Er usikker på om smarte mennesker har det bedre enn de som ikke er like smarte. Hvis intelligens var definert som "overlevelsesevne", får det kanskje mer mening enn det man kan få ut av å løse geometriske logikk-gåter etc som man gjør i IQ tester.

Folk kan definitivt være oppfinnsomme og kreative uten å ha høyere utdanning. Jeg tror kanskje den "kappen av selvtilfredshet" som en høyere utdanning kan gi, i noen grad kan være en hindring for kreativiteten. Det er mye som "premieres" ved utdanningssystemene som har veldig lite med kreativitet å gjøre.

En del kriminelle sies å være uvanlig smarte.

Skjult ID med pseudonym Juicer ti. 24 sep. 2013 22:01

@Gilia73
"Education is that which remains when all that is learnt is forgotten."

@Haimon
Det er riktig at det er en (svakt) positiv korrelasjon mellom utdanning og IQ. Men det er også sant at utdanning enten øker IQ'en eller bremser dens naturlige fall. Den svake korrelasjonen betyr at det nødvendigvis er stor spredning i IQ selv blant høyt utdannede mennesker.
Når det gjelder karakterer, ble det forsket på det på NTH (nå NTNU) hvor de fant INGEN korrelasjon mellom karakterene ved opptak og avgangskarakterene. Så IQ hadde ingen effekt på karakterene.

(mann 52 år fra Oslo) ti. 24 sep. 2013 22:44 Privat melding

Alle vet jo hvorfor jenter er single. Svaret er her:
http://heltnormalt.no/kollektivet/2013/09/21

(mann 47 år fra Rogaland) ti. 24 sep. 2013 22:48 Privat melding

Hm... Jeg må være sær, for lite er mer sexy en damer med hjerne og lite er mer irriterende en damer som er mindre intelligente...

Skjult ID med pseudonym Draupne ti. 24 sep. 2013 23:14

Intelligente damer med humor er underholdende og morsomme å snakke med. Men det er ikke like morsomt "å knives" med dem. :-)

Intelligens er ressurser, og det er attraktivt og respektabelt. Men det er en del andre elementer også som inngår i det å være attraktiv. Intellekt er "noe Platonisk". På en måte er det jo "en ære" å oppleve at en smart dame eventuelt liker en. :-)

Skjult ID med pseudonym Voksenmann on. 25 sep. 2013 03:01

@Kiara
Du må da ikke tenke tanken om å gjøre noe med resten!!! Dum og deilig er fremdeles en uslåelig kombinasjon! ;-)

Skjult ID med pseudonym Sphinx on. 25 sep. 2013 07:38

ca. 120 personer i UK er ikke spesielt bred forskning - jeg vil ta den med en klype salt.
Det bor over 20 millioner bare i London.

(mann 46 år fra Buskerud) on. 25 sep. 2013 08:38 Privat melding

..så vi kan anta at verden faktisk blir dummere (det er ikke bare innbilning), ettersom de intelligente damene forblir single. Da er jo bare de mindre intelligente genene som videreføres. Verden er på vei ned i grøfta :)

Skjult ID med pseudonym Erre mulig on. 25 sep. 2013 10:54

Ta ikke en professor sitt ord på ting! Tenk sjæl mener nå jeg.

Jeg er intet mensa medlem, men tiltrekkes av intelligens.
Hjelper ikke om man har langt over 100 i IQ om du ikke eier sosiale antenner vettu!

Skjult ID med pseudonym Emil on. 25 sep. 2013 16:19

Jeg tror ofte intelligens og interesser blir blandet sammen.

En jente som er opptatt av sminke, div tv-serier, utseende (sitt) generelt osv osv.. Blir ofte ut fra dette ansett som mindre intelligent. Det trenger faktisk ikke være en sammenheng.

Skjult ID med pseudonym Voksenmann on. 25 sep. 2013 17:05

@Kiara
Så sant, så sant. Klem!
De bildene JEG tar lyver aldri. Og det hadde vært veldig fint om jeg kunne få bevise det... ;-)

Skjult ID on. 25 sep. 2013 20:45

Fant eit 2 min clip som beskriver det ganske bra.
http://www.youtube.com/watch?v=5oyrG3PcgLk

Skjult ID med pseudonym Voksenmann on. 25 sep. 2013 21:03

@Kiara
Takk, jeg må være stolt av det. Men æsj allikevel... :-(

Skjult ID med pseudonym Draupne on. 25 sep. 2013 21:51

Jaa, dersom kvinner liker intelligente menn så burde de like asiater bedre enn nordeuropeere for eksempel.. Asiatene er generelt smartere..

Skjult ID med pseudonym me too on. 25 sep. 2013 22:16

Juicer. Du sier: "For meg er intelligens klart underordnet utdanning."
Jeg har 8 års høyere utdanning og tenker motsatt: For meg er utdanning klart underordnet intelligens.

Men det er LITT morsomt når jeg hører om dramaqueen-episoder. Jeg spør ofte om hun har høyere grads utdanning. Det har hun aldri, så mulig at noe dannelse får man med på veien....

Skjult ID med pseudonym Draupne on. 25 sep. 2013 22:24

@Tiara,

Jeg tror du må være prinsessen som klarer å målbinde. :-)

Skjult ID med pseudonym Draupne on. 25 sep. 2013 22:35

@Tiara,
Better wash the underdog! :-)

Skjult ID med pseudonym Juicer on. 25 sep. 2013 23:39

@me too

Det står respekt av 8 år. Bra jobba!

Jeg hadde antakelig tre tanker med den kommentaren som du refererte.

Den første var bare en påminnelse om at utdanning og intelligens er to forskjellige ting.

Den andre var at utdanning kun i liten grad korrelerer med intelligens, og at de fleste er intelligente nok til å kunne skaffe seg en høy utdannelse hvis de er motiverte nok. Kausaliteten er visstnok enda ikke helt avklart, men det er forsåvidt irrelevant i denne sammenhengen. Så, selv om det ikke var et poeng, er det mitt inntrykk at utdanning skiller mer mellom folk enn intelligens gjør. Og da mener jeg ikke målt i antall år, men målt i folks holdninger, "vidsyn", verdier og generelle innstilling til livet og verden omkring dem.

Den tredje var at dette primært er mitt subjektive syn, og sekundært indikerer mine preferanser.