Alle innlegg Sukkerforum

En nostalgitråd for de som savner noen :)

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Realista to. 26 sep. 2013 20:57

Liver et så flyktig og forgjengelig. Vi møter mennesker, blir kjent og lærer de å kjenne på godt og vondt. Noen mennesker setter spor… Hvorfor? Kanskje fordi de delte tanker, viste omtanke, empati, var morsomme og herlige å kommunisere med. De var der i hverdagen din. Og i øyeblikket tenker man at det alltid skal forbli slik.

Men så kommer dagen da dette mennesket skifter retning. Dere er ikke lenger på samme sted. Han eller hun beveger seg videre og skal inn noe nytt og annet. Man sitter igjen med mange minner og tanker om det som har vært. I dag sluttet en veldig god kollega av meg. Hun skal videre inn i en ny og spennende hverdag med nye mennesker. Og hun vil bli savnet…..Ofte vet vi ikke hvilken betydning mennesker har i hverdagen vår….. før de er borte.

I dag ønsker jeg derfor å høre om mennesker du savner som har satt spor i livet ditt …… Og hvorfor du savner akkurat denne personen:)

Skjult ID med pseudonym Juicer to. 26 sep. 2013 21:03

Jeg savner exen min, slik hun en gang var - før hun forandret seg og ble umulig å leve med. :)

Skjult ID to. 26 sep. 2013 21:05

Glem eksen og kom deg videre

Skjult ID med pseudonym Juicer to. 26 sep. 2013 21:08

Det har jeg forlengst

Skjult ID to. 26 sep. 2013 21:09

Nope, du skriver at du savner henne. Det betyr at du tenker på henne og drømmer om henne

Skjult ID med pseudonym ThisOne to. 26 sep. 2013 21:09

det er egentlig m.ange jeg savner.. En god kollega, hun som jeg kunne prate om alt med. Vi var så på nett på alle områder og vi hjalp hverandre opp når vi var nede og vi sutret sammen når vi var lei oss. Hun er bare helt fantastisk og jeg tenker ofte på henne.

Og så savner jeg han jeg traff i sommer - vi hadde det så utrolig fint sammen, inntil han traff en annen sånn plutselig. Dog er jeg takknemlig for opplevelsen, for det viste meg at det finnes menn der ute jeg kan treffe på flere plan, og det gir jo et lite håp.

Og så savner jeg pappa. I år er det 10 år siden han døde, men du verden som savnet fortsatt er i hjertet.

Skjult ID med pseudonym Juicer to. 26 sep. 2013 21:10

Mulig at jeg har misforstått hva tråden dreier seg om. Jeg trodde temaet var nostalgi. Og som jeg sa, jeg savner den hun en gang var - ikke den hun er nå

Skjult ID med pseudonym Realista to. 26 sep. 2013 21:20

@Juicer det er vel helt legitimt å savne noen for det de en gang var. Og nei, du har overhode ikke misforstått tråden;) Du har sikkert mange herlige og fine minner om alt det fine dere delte:) Jeg tolker deg slik at du savner dette:).

Skjult ID med pseudonym MissG to. 26 sep. 2013 21:26

Savner bestekompisen min hver dag, den han var når vi hang sammen hver dag, og han brydde seg... Nå har han fått dame og jeg er glemt.. Tegn på at han kanskje ikke var den beste vennen siden jeg er totalt oversett og glemt, men savner tiden da alt var just fun:)

Skjult ID med pseudonym Juicer to. 26 sep. 2013 21:31

Selvfølgelig, @Realista. Vi var sammen i 10 år, tross alt. Så minnene spenner hele sprekteret fra det hysterisk morsomme til dyp tristhet, fra fantasiske reiser og eventyr til hjemmekos og "Beat for beat". Men så forandret alt seg.

Skjult ID med pseudonym Realista to. 26 sep. 2013 21:41

@ThisOne, det er noen som har sagt at et menneske lever så lenge det blir husket. Og slik lever nok pappaen din videre i deg. Det er så fint:)

@MissG når noen blir forelsket så blir de litt usosiale i en periode. Men det går over, om ikke alt for lenge så hører du nok fra han igjen. Det er begrenset hvor lenge man klare å være i en slik "forelskelsesboble", med tiden får man behov for å treffe noen andre også. Vel, og merke om du ikke er en "råflott" dame, som hans nye kjæreste ser som en konkurrent ;) Antar du er en dame siden du kaller deg @MissG.

(kvinne 40 år fra Hordaland) to. 26 sep. 2013 21:48 Privat melding

Savner min morfar jeg :/ er over 20 år siden han døde, men savner ham likevel...han var en god mann og jeg er så utrolig heldig som har fått ha ham som både en god morfar og "farsfigur", spesielt når min egen far aldri har evnet å være ordentlig god far. Kan knapt vente til jeg omsider skal få tatovert portrett av ham på underarmen i desember :D

Selv om jeg ikke savner x'en min, så syns jeg ikke at det er så unaturlig at @Juicer gjør det - har man delt livet sitt med noen så lenge, er det ikke bare å viske de ut....

Hender jeg savner en fyr jeg datet i våres en stund - i ensomme stunder - og kunne nok fått ham "tilbake" om jeg ville, men vet at det ikke ville ha funket.....

Skjult ID med pseudonym Juicer to. 26 sep. 2013 21:51

Nå må jeg nesten få presisere igjen: Jeg savner IKKE ex'en min

(kvinne 40 år fra Hordaland) to. 26 sep. 2013 21:54 Privat melding

@ Juicer - ok du savner henne som den hun engang var og de gode minnene dere skapte sammen - og DET er vel IKKE så rart og må være fullt lovlig ....

Skjult ID med pseudonym Juicer to. 26 sep. 2013 21:57

@Mystiqueh
Jeg prøver å være nøye med ordvalget mitt. Rett skal være rett, :)

Skjult ID med pseudonym Mystiqueh to. 26 sep. 2013 21:58

@ Juicer - hehe Duly noted ;)

Skjult ID med pseudonym MissG to. 26 sep. 2013 22:05

Realista, takk for det:) Joda, jeg ser den, men for min del blir jeg også ferdig, når man oppfører seg som han har gjort:) Jeg fortjener bedre, selv om han er forelsket;) Men savner allikevel tiden som var, selv om det ikke kommer til å komme tilbake:)

Skjult ID med pseudonym Realista to. 26 sep. 2013 22:05

@Juicer, tolker deg definitivt dit, at du savner det fine dere hadde sammen, ikke henne som person;) Det er to ulike "skåler", slik jeg ser det. Og det er vel ikke en uvanlig følelse med ekser;) Det var vel en grunn for at du falt for henne en gang i tiden:). Viktig å ta vare på de gode minnene, synes jeg:)

Skjult ID to. 26 sep. 2013 22:06

Tato av bestefar blir en kniv i hjertet på kjæresten. Ingen kan måle seg med en tato. Klar tale at han ikke er nummer 1 i ditt liv

Skjult ID med pseudonym padde to. 26 sep. 2013 22:11

Jeg savner Paddine (åpenbart).
Og ei til (som muliggjorde Paddine og mye annet).

Skjult ID med pseudonym Realista to. 26 sep. 2013 22:17

@padde så trist...:) Jeg føler med deg:) Men så har du sikkert noen nydelige minner om Paddine da;)

Skjult ID med pseudonym Mystiqueh to. 26 sep. 2013 22:19

@ Skjult ID: Om jeg noensinne får en ny kjæreste så håper jeg ikke han vil se slik på det - i så fall er ikke han den rette for meg ;)
De tingene kan jo ikke sammenlignes heller - tatoen av morfar vil jeg jo ha fordi han betydde noe helt spesielt for meg, men på et helt annet plan og på en helt annen måte ( noe annet ville vært ekkelt) enn en eventuelt ny kjæreste vil....I så fall vil jo den nye kjæresten ha et problem enten jeg får tato av morfar eller ikke - for har alt en minnetato av ene katten min ;)

(kvinne 40 år fra Hordaland) to. 26 sep. 2013 22:21 Privat melding

@ Padde - men du savner jo allti paddine ;)

Skjult ID med pseudonym Juicer to. 26 sep. 2013 22:23

@Realista
Joda, det er viktig å ta vare på de gode minnene. På den annen side skylder jeg min neste kjæreste en hel perm med blanke ark, på en måte. Jeg må gi henne en fair sjanse til å skape et nytt "bare vårt" sammen med meg, og da kan vi ikke ha ikke gamle spøkelser svevende rundt forbi.

Skjult ID med pseudonym Mystiqueh to. 26 sep. 2013 22:25

@ Juicer - tenker det vil gå helt fint i boks når du treffer den rette ;) Da vil du jo ikke ha behov for å mimre om gamle gode stunder for dere skaper så mange nye, gode sammen ;) Og hvis du hele tiden sammenligner (iaf til fordel for din gamle kjæreste) så er nok ikke den nye den rette for deg ;)

Skjult ID med pseudonym Realista to. 26 sep. 2013 22:39

Og @Bøljemusik... jeg savner allerede min kollega:) Hvem savner du og hvorfor gjør du det?:) Randi, Ronny eller Pelle Parafin Bølgjeband?;)

Skjult ID med pseudonym Realista to. 26 sep. 2013 23:04

@Juicer det kommer til å bli slik.....Neste gang du møter en kvinne som blir din kjæreste, så vil dere skape ett "nytt bare vårt". Det kommer helt av seg selv det, når man har sterke følelser for et annet menneske.

Hvorfor? Fordi alle mennesker er unike og du sammen med dette mennesket på en måte blir ny. Ny på den måten at vi alle påvirkes av mennesker vi har nær og tett omgang med. Forelskelse gjør at vi tar fram de beste sidene av oss selv. Uansett så er nok tidligere erfaringer på hva som er en sterke og svake sider hos en selv, nyttige erfaringer å ta med seg i en konstellasjon med en ny kjæreste :)

Skjult ID med pseudonym Juicer to. 26 sep. 2013 23:14

Ja, jeg er ikke redd for det. Jeg savner ex'en kun i et "nostalgisk" perspektiv. I et "realistisk" perspektiv er jeg forlengst ferdig med henne. Jeg var også den som gikk.

Jeg har brukt de siste par årene på å rede et nytt reir. Nytt hus, ny jobb, nytt bosted, nytt liv. Alle spor er slettet. For jeg vil at min nye kjæreste skal føle seg unik og spesiell.

Skjult ID med pseudonym håpefull to. 26 sep. 2013 23:23

Jeg savner bestemødrene mine.

Skjult ID med pseudonym Realista to. 26 sep. 2013 23:25

Så flott @Juicer! Da har du definitivt beredt grunnen for at en ny kvinne skal trå inn i livet ditt:) Da er det nok bare et spørsmål om tålmodighet og tid før "eventyret" du ønsker deg, starter ;) Og ja, både kvinner og menn ønsker nok å føle seg ekslusive for den ene. Det er i alle fall et veldig godt utgangspunkt; med gjensidig respekt, så kommer nok kjærligheten "smygende og listende på tå" når du minst venter det ;).

Skjult ID med pseudonym Juicer to. 26 sep. 2013 23:31

@Realista
Jeg krysser fingrene :)

Skjult ID med pseudonym wut? to. 26 sep. 2013 23:40

Savner bestemora mi enda. Hun døde for 26 år siden. Hun var en meget spesiell bestemor. :(

Skjult ID med pseudonym Realista fr. 27 sep. 2013 00:04

@Kiara som det ofte viser seg her i våre samtaler på Sukker, så kjenner jeg meg så igjen i det du skriver:) Du utrykker deg så godt, og du beskriver mye av det jeg selv har tenkt og følt:)

Jeg for min del rakk aldri å føle på noe slags form for kjærlighetssorg. Eh ...eller det vil vel kanskje si at jeg allerede var ferdig med sorgarbeidet, da jeg valgte å gå ut av mitt ekteskap. Det var for mange praktiske og økonomiske utfordringer som måtte håndteres på løpende bånd. Jeg var mest opptatt hvordan jeg skulle sørge for at mine barn hadde de beste "rammene" på alle vis, for sin oppvekst.

Jeg har lagt alle disse følelsene og tankene rundt mitt tidligere langvarig forhold bak meg. Og det føles veldig godt:) Men det tar nok tid både for menn og kvinner å komme tilbake til sin egen identitet etter et samlivsbrudd. Jeg tror det er viktig å være tålmodig og bruke tiden man trenger til dette.

Så ja, dette er en nostalgitråd, og det betyr å kanskje å føle på det som ikke er mere. Men de gode minnene er uansett det som er det beste å ta med seg videre. Så er det mulig at det er konstruktivt å ta med seg erfaringer man har gjort seg i tidligere videre. Så lenge det tjener til at den enkelte får det bedre med seg selv på lang sikt:)

Og gode kolleger har stor betydning for hvordan hverdagen er. Det har veldig mye å si, særlig fordi vi tilbringer vår tid hovedsaklig på jobb sammen med kolleger:)

(mann 43 år fra Sør-Trøndelag) fr. 27 sep. 2013 00:20 Privat melding

Nostalgitråd... Det er vel ikke umulig at jeg savner noen, følelsen dukker opp av og til, men livet blir da ikke bedre om man sitter og fintenker på slikt. (Da snakker jeg om mennesker man garantert aldri vil treffe igjen i dette livet, stort sett fordi de har tatt heisen opp eller ned - eller noe, i alle fall bort.)

Men det er jo fint at man ikke er følelsesløs, kjenner man et savn så har man nok andre følelser på lur også - håper jeg i alle fall, er en stund siden hjertet banket skikkelig fort =)

Tror i alle fall ikke at man har godt av å trekke med seg all mulig bagasje fra fortida.

Savner forresten den tida da alt var nytt og magisk, og man trodde at man kunne gjøre hva som helst her i verden, og at man hadde god tid til alt man skulle gjøre. De fleste voksne ender opp med å analysere ihjel absolutt alt, og finne på grunner for at ting ikke lar seg gjøre, og vips har bare tida forsvunnet.

Men nå skal jeg sette meg ned og fundere litt hva jeg skal finne på i ferien om noen uker, dvs bare omtrentlig, og i siste liten skal jeg hoppe på et eller annet på sparket =)

Skjult ID med pseudonym Juicer fr. 27 sep. 2013 00:24

@LeoM
"Life is what happens to you while you're busy making other plans." - John Lennon

Skjult ID med pseudonym Realista fr. 27 sep. 2013 00:29

Du må ikke savne tiden da alt var nytt og magisk @LeoM, det er jo fortsatt stor mulighet for noe nytt og magisk;) Eller?;) Jeg tror nå det.

Ja, noen ganger så er det greit å kjenne litt på følelsene sine. Bare man ikke "gror" fast i disse. Det er nok klokt å legge fortiden bak seg. Gå videre og nyte livet! :) Og det gjør du vel, når du tenker på hva du skal finne på i ferien:) Så har du noe hyggelig å glede deg til! :) Viktig det @LeoM;)

(mann 43 år fra Sør-Trøndelag) fr. 27 sep. 2013 00:39 Privat melding

@ realista
Har masse å glede meg til jeg, og har nesten null bagasje med meg =) Har egentlig absolutt alt her i livet, unntatt kjæreste, og har etterhvert innsett at det er bedre å være lykkelig singel enn å være i lag med noen man trives sånn noenlunde med. Og avstandsforhold... don't get me started.

Synes skikkelig synd på folk som gror fast i fortida, dvs de som henger seg opp i alt det negative når de tross alt har langt flere positive opplevelser. Men det ligger vel i menneskets natur å overfokusere på det negative, mens alt det positive blir glemt.

@ juicer
Det der er så ufattelig sant. Synd Lennon fikk en alt for tidlig avslutning på livet sitt.

Angående tida som forsvinner: Så forresten en meget interessant TED-episode for noen dager siden:
http://www.youtube.com/watch?v=vhhgI4tSMwc
Skal ikke påstå at dette er stemmer for meg, men tipper det ringer en og annen bjelle i det fjerne for ganske mange.

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt fr. 27 sep. 2013 00:43

Jeg savner de 3 flotte jentene fra den andre skolen som slåss om å få være kjæresten min på leirskole når jeg var yngre.
Det var tider det. Lurer på hvor den sjarmen, mystikken og draget ble av? Tror noen stjal den. :P

Skjult ID med pseudonym Realista fr. 27 sep. 2013 01:12

Veldig bra lenke det @LeoM :) Noe som vi alle burde ta med oss videre:) Og enig, synd at Lennon fikk så alt for tidlig avslutning på livet. Liker han og det han stod for;) Og "Life is what happens to you while you're busy making other plans." - John Lennon, er forøvrig mitt favorittsitat;) Som jeg bruker for å beskrive hvordan jeg tenker:) Morsomt @Juicer:)

@Powpowgutt, ingen stjal den, du har det forsatt, draget, er bare å bruke det;) Den som intet våger, intet vinner. Er bare å hive seg utfor stupet. Finne "ekstremsportutøveren" i deg. Enten så lander du eller så gjør du det ikke. Men kanskje "kicket" på veien var vel verdt det. Det handler jo om å leve, vel:)