Alle innlegg Sukkerforum

Leilighetstwist

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym gutt25 to. 26 sep. 2013 23:49

Jeg har over en periode over et halvt år betalt leie på to steder. På mitt nåværende bosted, og der hvor jeg leide sammen med min ekskjæreste, for å betale ut leieperioden.
Jeg valgte å flytte ut fra kjæresten min da det ble slutt, så da ble det dobbelt opp. Greit nok, jeg tok et skudd for laget for å redde både min og hennes trivsel.

Et halvt år er snart gått, og det er en måned å betale igjen (puh).
Har lenge gledet meg til å bli ferdig med det, slik at jeg kan ha en OK økonomi igjen.
Min ekskjæreste har misforstått, og har hele tiden trodd at hun kun skulle betale og bo der ut september. Det crasher med hennes planer, da hun er student og har ikke råd til å betale den siste måneden (sier hun).
Hun ringte meg derfor i dag og krevde at jeg skulle betale leien for hele den siste måneden, for det hadde ikke hun råd til.

Jeg argumenterte med at det ikke er mitt problem, og at hun er nødt til å overholde sin del av kontrakten.
Motargumentet hennes var at jeg stod som hovedleietaker i leieforholdet, og at det er jeg som vil bli forfulgt med inkasso, så det var mitt problem.
Jeg ringer opp til utleiefirmaet med en gang for å høre hvordan prosedyren i slike tilfeller egentlig er, og jeg fikk beskjed om at det faktum at jeg står som hovedleietaker ikke har noen juridisk betydning, men at vi har et felles ansvar for at hele beløpet blir innbetalt, selv om jeg betaler min halvdel. Dersom den ene parten nekter å betale sin del, kan de kreve inne beløpet av en av oss, og det mest praktiske for dem er å kreve det inn fra hovedleietaker, altså meg.

For det første, så er jeg forbauset over hvor mangel på samvittighet det går an å ha. Jeg har betalt to steder i et halvt år, som en lavtlønnet person, men noen har altså "baller" nok til å kreve enda mer enn det også. Hun har bare betalt sin halvdel og bodd der alene hele tiden. I tillegg krever hun at jeg skal vaske hele leigheten, og at det også er mitt ansvar og mitt problem.

For det andre, er systemet så sneversynt at det KUN tenker på det praktiske for deres del ved å kreve hele beløpet fra meg?
Hva med å tenke på det rimelige her, og faktisk kreve det resterende beløpet fra den personen som ikke har gjort opp for seg.

Er det juridiske hold i slike krav? Jeg blir så frustrert!

Vet at dette er offtopic i forhold til at denne er en datingside, men jeg vet ikke hvilke andre steder jeg skal søke råd-

Skjult ID med pseudonym blindebukk to. 26 sep. 2013 23:54

ja det va jo eit trivligt rævhøl....du er for snill og ho utnytter det..gir ho lillefingeren og ho røsker av heile arma..

Skjult ID med pseudonym Ellan to. 26 sep. 2013 23:59

Kan du ikke kontakte utleier, samt merke betalingen med at det er din andel/halvdel? Dere har vel forskjellige bankkontoer, så det vil fremgå at du har betalt halvparten. Dere har jo ikke felles økonomi

Skjult ID med pseudonym Skrujern fr. 27 sep. 2013 00:01

Det er som blindebukk sier: Et rævhøl.

Mitt tips:
Hør med en advokat, ikke sukkerforum.

Men om du likevel vil høre så hadde jeg gjort det slik:

Jeg hadde betalt inn min HALVDEL (siden du åpenbart først har vært idiot. Du skulle ha sagt opp med en gang)
Når inkassoen kommer, bestrider du kravet OG politianmelder henne for brudd på kontrakten og manglede innbetaling.

Dette havner i forliksrådet og avgjøres der.

Mitt tips: hun betaler lenge før det havner der når ubehaget starter.

Skjult ID med pseudonym hemmelig fr. 27 sep. 2013 00:01

Det som er så kjedelig er at slike samvittighetsløse gribber ikke hører på fornuft eller annet som har med samvittighet å gjøre. Det beste her er å la deg utnytte og så vise henne fingeren ved å behandle henne 100% som luft og ikke eksisterende for alle fremtid. Betal leia og ignorer henne helt og holdent og fullstendig på alle nivåer. Det er det eneste som ikke vil drive deg til vannvidd.

Skjult ID med pseudonym gutt25 fr. 27 sep. 2013 00:02

Jeg har kontaktet utleiefirmaet, og de har registrert min betaling. Men de sier at vi har et felles ansvar for at hele beløpet blir innbetalt, så da kan de kreve at jeg som hovedleietaker betaler hennes del også.

(mann 42 år fra Sør-Trøndelag) fr. 27 sep. 2013 00:05 Privat melding

Dette høres ut som en klassisk situasjon der det bare er å 'ta tapet', kaste kortene, legge pengene på bordet, trekke seg tilbake og komme seg videre, en dyrkjøpt erfaring rikere. Alt annet krever masse krefter og tid, og man vil uansett ha minimalt å vinne på det.

Det juridiske i slike krav er såvidt jeg har registrert holdbart, om noen har blitt uvenner og en av partene har betalt bortimot alt betyr null - fuck you, pay me - akkurat som mafiaen men med jussen på riktig side. Det er enklest å få inn penger fra den som har inntekt, og tydeligvis ikke ønsker å få betalingsamerkninger. Snille gutter har gjerne vegring mot betalingsamerkninger.

Skjult ID med pseudonym gutt25 fr. 27 sep. 2013 00:06

"Jeg hadde betalt inn min HALVDEL (siden du åpenbart først har vært idiot. Du skulle ha sagt opp med en gang)"

Jeg sa opp med en gang. Det var ikke mulig å si opp leieforholdet før etter 9 måneder, derfor var jeg tvunget til å betale to steder i 6 måneder.

Skjult ID med pseudonym Ellan fr. 27 sep. 2013 00:07

Er det ikke et depositum der, da, som de evt kan trekke fra?

Skjult ID med pseudonym gutt25 fr. 27 sep. 2013 00:11

Ingen depositum, vi betalte en forsikringsum, et lavere engangsbeløp.

Skjult ID med pseudonym Skrujern fr. 27 sep. 2013 00:12

Mange advokater gir deg 30 minuter gratis og rådgir deg etterpå om dette er noe du bør gå vidre med eller ikke. Bestill time i morgen. Det er bedre enn alle synsere her inne (meg inkludert)

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt fr. 27 sep. 2013 00:26

Er fryktelig vanskelig hvis du ikke har noe fra henne skriftlig.
Hvorfor var ikke dere begge satt opp og skrevet under som leietagere når dere først leide noe sammen?

Og som de sier, får de ikke pengene sine så krever de det av leietager og siden det er deg så er det vanskelig.
Jeg er redd du muligens bare må ta dette tapet om du ikke har noen skriftlig avtale som involverer eksen din.

Men dette er selvsagt bare synsing. Som de andre sier, så prøv å få noen gratis råd fra en advokat.

Skjult ID med pseudonym gutt25 fr. 27 sep. 2013 00:28

Tusen takk for alle tips og godord!

Må bare understreke - Vi har begge underskrevet hver vår kontrakt. Problemet er at jeg står som hovedleietaker, og at jeg da, ifølge utleiefirmaet, kan kreves å betale hele summen dersom hun nekter. Vi er altså begge ansvarlige ifølge dem, men det kan være lettere og mer praktisk for dem å kreve det fra meg fordi jeg er hovedleietaker.

(mann 42 år fra Sør-Trøndelag) fr. 27 sep. 2013 00:28 Privat melding

@ skjult id

... TS kan sikkert kreve regress etc fra tidligere samboer, og TS vil sikkert vinne saken og få dekket omkostninger, men vil aldri få dekket eget tidsforbruk, og vil aldri få den tida tilbake. Slik papirmølle tar tid og energi, og det er ikke verdt det for noen tusenlapper (med mindre jeg har misforstått summene det er snakk om).

Men det må føles jævlig ekkelt å bli misbrukt på den måten, så jeg skjønner det godt dersom TS har lyst å trekke frem de store kanonene.

Skjult ID med pseudonym Skrujern fr. 27 sep. 2013 00:31

LeoM: Tøffel!

(mann 58 år fra Oslo) fr. 27 sep. 2013 00:40 Privat melding

@Gutt25
LeoM (mann 37 år fra Sør-Trøndelag) - fr. 27 sep. 00:05 har rett. Jussen er brutal her, og du kan bare betale. Sjekk gjerne med advokater hvis du finner noen som svarer deg gratis og ikke stoler på meg som bare er en skarve advokatfullmektig som har boligrett som spesialfag og har jobber med boligsaker innimellom. Eller ta en prat med JussBuss.
Men det er grenser for hvor mye du bør la din eks utnytte deg uten å gå på henne og kreve refusjon. Selv om du var innstilt på å ta regningen og gå videre, så kan hennes tøying av strikken kanskje være det som får deg til å kreve henne for mer enn du opprinnelig var innstilt på.

Skjult ID med pseudonym Ellan fr. 27 sep. 2013 00:48

Hva med å ringe foreldrene hennes og fortelle at datteren ikke betaler for seg, eller si du kommer til å kontakte de? Hvis hun bryr seg om deres mening, da, og hvis de ikke er samme ulla selv. Ikke at de har noe ansvar for betalingen, men kan jo være en billig måte å få henne til å handle

(mann 42 år fra Sør-Trøndelag) fr. 27 sep. 2013 00:49 Privat melding

@ skrujern

Hvis du synes det er fornuftig bruk av tida å bruke dager og uker på å 'straffe' ei eksdame som man tydeligvis ikke har følelser for, og kanskje få tilbakebetalt noen tusenlapper...

Jeg ville heller brukt tida på noe gøy, utnyttet min nye status som single, og etter beste evne skjøvet drittkjerringa ned i glemselen laaaaang bak i en avkrok i hjernen, og smilt litt for meg selv fordi slike mennesker før eller senere går på en selvforskyldt smell.

Hvis det er definisjonen på en tøffel, jepp da er jeg en tøffel. Men tøflene mine er flammelakkerte, og er laget av stål. (Og antagelig veldig ubehagelige og kalde å bruke.) Men akk så moteriktige.

@ stevia61
Vel talt. Strikktøying kan føre til smekk.

Skjult ID med pseudonym Skrujern fr. 27 sep. 2013 00:53

Min erfaring er at de fleste mennesker går helt ned i knestående bare de får et brev fra en advokat og det gjør nok denne sklia også.

Det handler da ikke om pengene.. Det handler om selvrespekt. Bare svake mennesker finner seg i sånt. Så utrolig mye tid og energi tar det da heller ikke.

(mann 42 år fra Sør-Trøndelag) fr. 27 sep. 2013 00:57 Privat melding

Hevnlysten er nok en drivkraft for mange, det handler ofte mer om å besinne seg enn å være svak.

Skjult ID med pseudonym Skrujern fr. 27 sep. 2013 01:00

Det handler ikke om hevn heller. Det handler om selvrespekt.

(mann 42 år fra Sør-Trøndelag) fr. 27 sep. 2013 01:03 Privat melding

@ skrujern

Du sitter med fasiten. God natt =)

Skjult ID med pseudonym Ellan fr. 27 sep. 2013 01:08

Ikke enig i at det automatisk er tegn på svakhet, Skrujern. Man velger sine kamper, og noen ganger har kampen kun verdi om en har en verdig motstander. Er motstanderen en dust av rang, kan man selvsagt heve seg over dette, ikke gi det oppmerksomhet og gå videre med hodet hevet. Sier ikke at det nødvendigvis er det rette å gjøre her, men det kan være det - uten svakhet

Skjult ID med pseudonym sanninga fr. 27 sep. 2013 01:18

Hvis du har tenkt å komme ut av dette uten å bli omsnakket som en kronidiot i resten av ditt liv; Sett henne på gata sporenstreks. Du trenger tiden for å vaske ned og reparere eventuelle skader. Ikke SPØR eller FORESLÅ noe, bare be om å få tilbake nøkkelen. Hvis hun nekter så melder du nøkkelen tapt til huseier og ber om å få skiftet lås så fort som mulig (og husk å spesifisere at det ikke skal deles ut nøkler til andre enn deg).

Og en ting til; gro deg et par baller til neste forhold. Geez.

Skjult ID med pseudonym Mystiqueh fr. 27 sep. 2013 01:24

høres ut som en skikkelig drittkjerring hu der av verste sorten....

(mann 52 år fra Oslo) fr. 27 sep. 2013 07:20 Privat melding

Jeg hadde ikke giddet å kaste bort mer tid på den dama, og hadde betalt hele regningen til utleier. Dette for å slippe å få noen betalingsanmerkninger som du senere får midt i trynet. Kom deg videre!

Skjult ID med pseudonym Lykkeliten fr. 27 sep. 2013 11:25

Enig med Sanninga!!

Skjult ID med pseudonym mann fr. 27 sep. 2013 12:22

Hun har utnyttet deg i seks måneder allerede, og eier tydeligvis ikke skam i livet når hun også mener det er din jobb å vaske ut av leiligheten (enda det bare er hun som har bodd der det siste halvåret) og du som må betale resten av leien. Men tror dessverre du har en veldig svak sak, med mindre dere to har en signert og skriftlig, juridisk bindende avtale dere i mellom. Og å gå til sak vil bli både dyrt og trolig helt bortkastet også i forhold til hvor lite penger det vel egentlig er snakk om. Så gjør som LeoM skriver: Move on. Ta det som en dyrkjøpt lærepenge. Hvis det er din leilighet, eller du står oppført i leiekontrakten og derfor der den som står ansvarlig for alt fra husleie til skader som måtte oppstå på boligen, så får du sørge for at JENTA flytter ut neste gang noe slikt skulle skje. Ikke du. jeg er også enig med @sanninga her. Hvis hun ikke vil betale sin del av leien (eller egentlig betale hele, det er det hun bør siden kun hun bor der), og ikke en gang gidder å vanske ut etterpå, så kast henne ut av leiligheten I DAG! Trenger du en annen grunn enn pengene så bare si at det er du som leier leiligheten, ikke hun, og du trenger tid på å vaske og rydde etter henne.

Og selvsagt aldri, aldri ha noe med den drittkjerringa å gjøre igjen.

Skjult ID med pseudonym advokaten fr. 27 sep. 2013 13:39

Kremt.... det er jo ikke slik at hun utnytter deg. Du har underskrevet en kontrakt hvor du står solidarisk ansvarlig sammen med henne for en gitt leieperiode. Hadde du kontaktet utleier og forklart situasjonen kunne sikkert DU fått lov til å skaffe nye leietakere. Dumhet og latskap har kostet deg penger.

Det ender med at du må betale. Send henne et krav om betaling for den siste måneden. Gi henne en påminnelse om forsinkelsesrentene etter betalingsfristen.

Skjult ID fr. 27 sep. 2013 13:41

Sånn går det med dumsnille gutter. Lær noe av det og gå videre.

Skjult ID fr. 27 sep. 2013 15:08

om ting skal være praktisk så kan du jo forholde deg til at duy SKAL ha nøkler, og SKAL bo der på trass egentlig bare for å statuere et eksempel - klart; det er jo ikke noe du vil men rett skal jammen være rett. Betaler du to plasser, så skal man sove to plasser - selvom en Mr Fancypants er der å brauter med din eks så skal du idet minste sove på sofaen par ganger i uka?

(kvinne 52 år fra Akershus) fr. 27 sep. 2013 15:15 Privat melding

Det er slik som kan skje når man inngår avtaler sammen. Loven gir disse rettighetene til utleier, og de bry seg ikke med et forholds indre anliggende.

Du skulle beholdt leiligheten og kastet henne ut.

Det eneste du kan gjøre er å betale, for å ta vare på din egen kreditt. Tenke deg nøye om før du inngår et nytt samboerforhold.

Trist når det blir slik.

Skjult ID med pseudonym glacies fr. 27 sep. 2013 18:12

Du får bare bite i det sure eplet og betale din del. Men du kan jo ha litt moro med det i den siste tiden. Dra dit og kok fårikål, kom og gå til alle døgnets tider, snydens mann er alltid kjipt å få hjem, la alltid dolokket stå oppe, gjør generelt alt det som blir veldig irriterende for henne å måtte godta at du gjør. For det må hun jo nesten.

Skjult ID med pseudonym deepsheet lø. 28 sep. 2013 22:15

@<3 Jaedong
Utleiebyråer som f.eks. Utleiemegleren har slike standardkontrakter - det står i annonsene at du ikke kan si opp i løpet av de første 9 månedene. Etter 9 måneder kan du si opp, og da har du 3 måneders oppsigelsestid. I praksis låser man seg altså til å leie i 12 mnd.

Skjult ID med pseudonym deepsheet lø. 28 sep. 2013 22:17

Betaler du halv leie, skal du også ha nøkkel og lik anledning til å bruke leiligheten. Du kunne f.eks. leid ut din nåværende leilighet til turister enkelte dager og hatt litt inntekt der. Hva med å leie ut "hennes" leilighet den siste måneden?

Skjult ID med pseudonym mars sø. 29 sep. 2013 03:19

Om ingenting annet holder, så betal hele summen, men si til henne at hun skylder deg halve leien, som du vil ha innbetalt innen <sett inn en dato/tidsperiode>. Dette bør du så klart inngå skriftlig med henne. Om hun nekter, så har du egentlig ikke så mye å fare på, men at du er snill og sier du kan betale for henne bør være et signal til henne om at hun betaler for seg senere.

Og selvfølgelig skal ikke DU vaske ut, det er hennes jobb. Men du har vel ingenting du skulle sagt om hun bare flytter ut uten å vaske eller betale for seg.... Du må bare få henne til å tro at hun ikke kan gjøre slik, men hun vet vel kanskje bedre enn som så.

Er hun klar for å flytte ut allerede? synd det bare var en måned igjen, eller kunne du kastet henne ut azap.Da måtte du vel forventet å både betale og vaske ut selv, men du hadde hatt "gleden" av å kaste henne ut, og at det svei for henne.

Skjult ID med pseudonym Z sø. 29 sep. 2013 08:55

Vil du ha rett? Eller vil du ha fred?

Hva er viktigst for deg:
1. Ramme henne for urimeligheten hennes?
2. Gjøre det som er best for deg?

Jeg personlig gledes ikke av å ramme andre, kreve min rett selv om det er min rett og krangle med en eks i lang tid. Jeg hadde ikke villet utsette meg selv for så mye dårlig bruk av tid, krefter og penger på advokat e.l.

Jeg hadde gitt klart uttrykk for hva jeg mente, betalt og med det gått videre uten å se meg tilbake - og uten at denne damen ville få noen påvirkning i mitt liv på noen måte. Slik jeg set det, har hun "sølt" til en god eller nøytral slutt på forholdet. Jeg hadde ikke orket å delta i tvisten og latt dette være hennes valg. Hun har mistet deg som et hyggelig minne/venn/hjelper for all fremtid....det er også en pris å betale. Det viser seg. Igjen og igjen.

Skjult ID med pseudonym tremannen sø. 29 sep. 2013 19:26

Det er slikt som kalles kjerringer
Kasje hun ønsker en viss forbindelse med deg fremdeles ??