Alle innlegg Sukkerforum

Bastante holdninger

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Juicer fr. 27 sep. 2013 11:59

Hvem har vel ikke sagt eller tenkt "Da er h*n ikke noe for meg!!", når vi egentlig føler oss såret og avvist. Eller vi kan ha sagt ting som "Nå må du gro baller!!", "Gi faen i henne/han!", "Tenk på deg selv!", "Move on!" eller andre former for fraser. Slike face-savers gir oss følelsen av å ha gjenopprettet selvrespekten. Men gjør de egentlig det? Er det ikke bare et spill for galleriet eller for dem som har vært vitne til, eller på annen måte vet om, avslaget?

Hvis man virkelig er interessert i noen, er det da så lett å bare slå av de følelsene? Stikker de ikke dypere enn som så? Og hva sier det i såfall om oss?

Dette er ikke retoriske spørsmål. Jeg spør fordi jeg faktisk ikke vet svaret. Samfunnet er jo i stadig endring, så kanskje har vi endret oss så mye at vi faktisk gir blaffen når slikt skjer. Er vi DER allerede?

(kvinne 40 år fra Hordaland) fr. 27 sep. 2013 12:25 Privat melding

Det er vel individuelt? Noen har kanskje bare en av og på knapp og klarer slikt og noen ganger hadde det nok vært en velsignelse å kunne ha det slik. Lettvint...

Skjult ID med pseudonym Juicer fr. 27 sep. 2013 12:31

Hvis det er individuelt, da er det naturlig å spørre om de individene har andre ting felles. Er det for eksempel lettere for kvinner enn menn å slå bryteren av?

Skjult ID fr. 27 sep. 2013 12:59

Jeg tror du har helt rett TS, dette er face-savers... Kommer selvfølgelig an på hvor lenge kontakten har vart og hvor god den har vært, for min del i hvertfall :-)

Skjult ID med pseudonym mann fr. 27 sep. 2013 13:05

Dette er jo ganske enkelt da, eller? Når noen avviser deg eller dumper deg så begynner de fleste automatisk å se etter grunner til at vedkommende ikke var så "perfekt" likevel. Hjernen din forbinder jo nå vedkommende med minst en negativ ting, følelsen av å bli avvist/dumpet, og da er det naturlig at den begynner å søke etter slike bekreftelser på at vedkommende ikke var så bra likevel. Godt mulig det er selvbedrag, men på samme måten som du ofte bare legger merke til de beste sidene til folk når du faller for dem, så legger du mer merke til de negative sidene deres når du har en grunn til ikke å skulle like dem mer. Og en slik grunn kan jo være at du trenger å komme deg videre.

Skjult ID med pseudonym blokker fr. 27 sep. 2013 13:21

Antitese til uttrykket;"dritt i ballen, ta spilleren", Det spiller ingen rolle hvem spilleren, partneren, er. Målet er det lykkelige samlivet.

Skjult ID med pseudonym Skrujern fr. 27 sep. 2013 19:20

Juicers..

Hvis man er interessert i noen og får avslag, så synes jeg ikke det er en knekk for selvrespekten. Gøy? absolutt ikke, men det går ikke utover selvrespekten av den grunn.

"Move on" er generelt et godt råd.