Alle innlegg Sukkerforum

Jenter og avvisning

Vis siste innlegg
(mann 33 år fra Oslo) to. 3 okt. 2013 09:20 Privat melding

Vi får høyre mykje peper som gutter. Vi er så sutrete, masete, intense etc etc.

Men det å takle avvisning er faktisk noko mange gutter er gode på. Ja, når det blir for mange avvisninger blir vi provoserte og triste og forbanna og slike ting. Men vi tåler ei avvisning her og der.

Eg opplevde nyleg at ei jente visstnok var heilt vill etter å kome i kontakt med meg på chat (hennar veninne sa det til meg på sukker). Men eg låg og sov så eg merka ikkje dette. Kva skjer så ? Jo eg kontakter jenta og seier at eg sov. Men då seier ho at det er for seint.
Kvifor ?

Jo, smerten ved å bli avvist, det innbilte tapet av verdigheit i og med at gutten, altså meg, ikkje svarte ho umiddelbart, var så stort at den einaste måten ho kunne gjenopprette verdigheita på var å kutte all kontakt med meg.

Det morsomme var at eg hadde kontakta denne jenta for to månader sidan utan å få kontakt med ho. Då hadde denne jenta overhovudet ikkje gitt lyd ifrå seg.

Poenget er berre:

Mange jenter er dårlege til å bli avvist. Faktisk heilt grusame til å bli avvist. Så prøv å sett dykk inn i korleis det er å vere gutt og å bli avvist på nyttog på nytt og på nytt.

Denne jenta var forresten veldig pen så det er sannsynleg at ho nok relativt sjeldan blir avvist. Likevel: Ein gong var nok til at det rakna.

(mann 47 år fra Rogaland) to. 3 okt. 2013 09:22 Privat melding

Åh, en sånn dramadronning. Best å holde seg langt unna.

Skjult ID med pseudonym mann35 to. 3 okt. 2013 09:50

Kjenner meg igjen i det du skriver. Det er en grunn til at jenter som regel er passive og tar lite initiativ, og det er etter min mening IKKE at de egentlig tror at menn er så sykt glade i å "jakte". Det er som oftest bare en unnskyldning de bruker for å rettferdiggjøre sine egne handlinger, eller mangel på sådan, i egne øyne. Grunnen til at jenter er så passive er at de stort sett har veldig liten erfaring med å prøve seg først og risikere å bli avvist, og de er derfor rett og slett veldig ukomfortable med å ta sjansen. Det er som du skriver. Jenter flest takler avvisninger veldig dårlig. Selvsagt enkelte menn som også gjør det, men jeg tror de fleste menn har lang erfaring med dette i og med at det i vår kultur er slik at mannen forventes å ta mest initiativ, og de fleste som ikke har latt seg knekke av for mange avslag i ung alder har lært seg å ta dette "som en mann" og gå videre.

Jeg kan se dette igjen i mitt eget liv også, og ikke bare når det kommer til hvem som tar initiativ og hvem som tåler en avvisning i en sjekkesituasjon. Jeg har hatt tre gode jentevenner de siste årene hvor den ene parten etter vært har ønsket mer enn bare vennskap. I to av tilfellene har det vært meg. Jeg har taklet avvisningene og etter å ha trukket meg litt unna i noen uker, for å få ting litt på avstand og la følelsene kjølne seg, så har jeg fortsatt kunne være venner med jentene. Men i det motsatte tilfellet, hvor jenta det gjaldt var den som ønsket mer enn det jeg ville gi, da kuttet hun all kontakt og vi er ikke lenger venner. Samme situasjon på byen selvsagt. En jente som prøver seg og får et høflig men tydelig nei, blir ofte (men ikke alltid) skikkelig snurt og forsvinner fort som svint. Jeg, som de fleste andre menn tror jeg, tar det med ro fordi vi har lært oss ikke å ta det personlig.

Spør en ung og søt jentevenn som kanskje "skryter" av at det jo ikke er noe problem å møte noen og at jo "hvem som helst kan få seg noe på byen hvis de vil" om HUN faktisk tar initiativet og går etter de guttene HUN vil ha, og du vil som oftest få nei. Jeg har gjort det flere ganger, og da innrømmer jentene stort sett alltid litt småflaut (men ærlig) at det våger de ikke, det blir for ubehagelig og skummelt. Så det har hun aldri i hele sitt liv gjort. Tenk hvis han sier nei?!

Ja, mange jenter er utrolig dårlige på å takle en avvisning.

Skjult ID med pseudonym Mystique_ to. 3 okt. 2013 09:58

Høres ut som en bortskjemt dramadronning det der ja som sikkert ikke er vant til å bli avvist ....

Men hvem har sagt at det bare er gutane som blir avvist gang på gang og må tåle det?

Å bli avvist er jo ikke kjekt for noen, men en del av livet og iaf her inne på sukker. ...Deal with it.

Skjult ID med pseudonym benchpress to. 3 okt. 2013 09:58

Godt skrevet! også mye sannhet i det du sier @Haimon

Skjult ID med pseudonym Gilia73 to. 3 okt. 2013 10:05

Har ikke dette noe med alder og trygghet i seg selv og å gjøre? Har ikke noe problem med å ta første kontakten og opplever også at ikke alle er på tilbake... Blir ikke sur og sint, men tenker at da var det ikke rett.. Ikke meningen... Når jeg var i 20 årene hadde jeg ikke samme trygghet i meg selv og ville nok både slitt med å være den som først tok kontakt og ikke likt å bli avvist...
Ikke sikkert det er slik for alle men jeg tror derfor at mye henger sammen med trygghet i seg selv, og for noen kommer det med alder... Både hos jenter og gutter, damer og menn...

Skjult ID med pseudonym ThisOne to. 3 okt. 2013 10:25

enig med @Gilia73 - det har nok noe med alder og trygghet å gjøre. Selv er jeg veldig vant til avvisninger, men jeg er liksom så sta at jeg bare fortsetter jeg da.. Venninna mi sier at jeg ikke har bedre vett ;) Men jeg mener - hvordan skal man komme seg videre da, om man ikke fortsetter å prøve?? Spesielt her inne... Det som en liker trenger ikke en annen like, men man må jo bare prøve. Men det er jo også noe med, og det tror jeg gjelder både menn og kvinner, innimellom er det jo litt kjipt med mange avvisninger. Det er ikke alltid like lett å børste av seg støvet etter nok et fall og si "jaja, pyttsann. Neste!" For av og til gjør det litt vondt. Men stort sett går det bra til slutt :)

Skjult ID med pseudonym Gilia73 to. 3 okt. 2013 10:42

ThisOne.. Det å kjenne på sårheten og skuffelsen er jo bare bra.. Det betyr jo at det en ønsket seg betydde noe for en.
Så jeg tar den smerten og er ekstra snill med meg selv og så prøver å gå på med friskt mot igjen.., er nok heller ikke smartere enn det :)))

Skjult ID med pseudonym mann35 to. 3 okt. 2013 10:53

Det har sikkert noe med alder og trygghet å gjøre også ja. Mine erfaringer er med jenter i 20-årene og begynnelsen av 30-årene. Jeg håper og tror at damer på 40 har blitt tryggere på seg selv og litt mer modige. Men det er jo litt synd at jenter i så fall trenger 10 – 15 år mer enn gutta på å utvikle den tryggheten og selvtilliten de trenger til å ta initiativ, som stort sett allerede lærer dette "the hard way" i tenåra og starten av 20-åra. På den annen side er det jo noen gutter som aldri lærer det også da, fordi selvtilliten deres knekker helt sammen av ett nei for mye i yngre alder, og etterpå aldri våger å prøve seg på jenter igjen. I det minste ikke uten veldig mye alkohol innabords. Jeg har sett menn på over 30 som sitter og kaster lange og altfor mange stjålne blikk på jenter på utesteder, og bruker en halvtime på å manne seg opp til bare å si et lite stotrende hei, og i mellomtiden har jo jenta for lengst fått følelsen av at han er skikkelig creepy, og avviser han kort og brutalt. Husker godt en slik en i fjor sommer, en bekjent av en gammel venn. Han gikk hjem etterpå, han orket ikke være der lenger. Det var bare ynkelig og trist. Jeg konfronterte først jenta med det jeg mente var skikkelig dårlig oppførsel, jeg så bare at han sa hei og fikk en iskald skulder og et blikk som kunne drepe tilbake, men da hun fortalte meg at han hadde sittet og stirret på henne i 30 min før han åpnet munnen så kunne jeg jo skjønne hvorfor hun var så avvisende likevel. Så ikke alle menn takler å bli avvist heller, absolutt ikke. Det sitter mange nok bitre, feige og ensomme menn rundt foran pc-skjermene i dette landet og skriver anonyme meldinger om hvor fæle jenter er på diverse forumer til å bevise det.

Skjult ID med pseudonym Mystique_ to. 3 okt. 2013 11:07

Syns Gilla og ThisOne har gode poenger her.

Skjult ID med pseudonym Mystique_ to. 3 okt. 2013 11:20

@ Mann35 - ja, det er i grunnen veldig synd og kan være mange grunner til det.

Kanskje jenter har lettere for å ha dårligere selvtillit enn gutter? Og innbiller seg at de ikke er bra nok dersom de ikke ser ut som en supermodell?

Men etterhvert som man blir eldre klarer kanskje damer å gi mer blaffen?

Mens unge gutter er gjerne litt mer dumdristige?

Som sagt kan være mange mulige forklaringer....

Skjult ID med pseudonym forvirret to. 3 okt. 2013 11:29

Avvisning i seg selv er vel ikke det egentlige problemet, heller måten det gjøres på.

Ærkighet varer lengst her og...

Skjult ID med pseudonym Philosoph to. 3 okt. 2013 15:12

@Mann 35.
Synes du treffer blink når du beskriver forskjellen på kvinner.
Vi menn henger etter opp til 20 men så er det også min mening at de fleste kvinner henger igjen i ungjente mentalitet i 15-20 år. Ikke noe er så vakkert som en trygg kvinne med ro i sjela +/- 40 og oppover.

Skjult ID med pseudonym hemmelig to. 3 okt. 2013 16:15

@Mystique_

Har møtt jenter som "ser ut som supermodeller" som også har et elendig selvbilde og som innbiller seg at de ikke er bra nok for en bra mann.

Skjult ID med pseudonym Dropspose to. 3 okt. 2013 16:26

Helt enig med at vi jenter (kanskje mest vi "yngre", jeg er 25) er dårligere til å takle avvisning enn mange gutter. Tilfellet TS skriver var jo litt ekstremt, men poenget er helt riktig. Når jeg skriver meldinger til gutter her på sukker liker jeg bedre å ikke få et svar, enn å få et "vi passer ikke sammen", nettopp gå grunn av dette. Liker ikke å få det rett i fleisen at jeg ikke er bra nok for denne personen :p

Skjult ID med pseudonym Mystique_ to. 3 okt. 2013 16:27

@ Hemmelig - ja, men de syns kanskje ikke det selv - og det er nettopp det som er poenget mitt -

jenter blir KANSKJE mer påtvunget et idealbilde gjennom reklame osv. på hvordan de skal se ut for å være "bra nok" enn menn og påvirkes i større grad av det? Kan hende jeg tar feil... men kan være en mulig årsak...

Skjult ID med pseudonym ThisOne to. 3 okt. 2013 20:58

jeg er litt enig med @mystique - kvinner har litt mer press på seg med utseende enn menn, men det begynnner jo å komme på den fronten også. Selv kjenner jeg veldig godt til det - store damer er ikke førstepri hos noen, så sant ikke mannen har bikka 50 og vel så det. Kan hende jeg generaliserer veldig nå, men det er nå min erfaring... Så om man ikke er en viss høyde og har en lav bmi, så hjelper det fælt lite hvor grei og sympatisk man er. Kommer til kort uansett. ;) Sånn kan det hvertfall føles noen ganger.

Skjult ID med pseudonym Mystique_ to. 3 okt. 2013 21:00

@ ThisOne - kjenner igjen følelsen gitt...

Skjult ID med pseudonym Jente to. 3 okt. 2013 21:15

Det er jo en kjent sak at menn overvurderer sitt eget utseende, mens kvinner undervurderer sitt. Så det stemmer at kvinner har dårligere selvtillit når det gjelder utseendet sitt.

Skjult ID med pseudonym salamander to. 3 okt. 2013 21:18

Og alternativet?
Ikke avvis og forårsak smerte på det viset, bli heller sammen for ikke å såre?
Og få heller et ulykkelig samliv med smerte hele tiden?

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt to. 3 okt. 2013 23:44

Den dagen jeg avviser ei dame, så er det bare å hoppe inn i dommedagsbunkeren din, for da er det game over! :P

Skjult ID med pseudonym Mystique_ to. 3 okt. 2013 23:52

@ Powpow - men du får jo aldri mulighet til å avvise noen damer når du ikke gir de sjans til å i det hele tatt bli kjent med deg først...

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt to. 3 okt. 2013 23:57

@Mystique_

Skal de bli kjent med meg for da? Er da haugevis med bedre mannfolk å bruke tiden sin på å bli kjent med der ut.. :P

Skjult ID med pseudonym Mystique_ fr. 4 okt. 2013 00:04

@ Pow pow - ja, men da er det jo game over for deg uansett da - både fordi du ikke lar noen bli kjent med deg og fordi du potensielt går glipp av de du kunne ha avvist om du ga de sjansen til å åpne for at du kunne avvise dem ;)

(mann 40 år fra Rogaland) fr. 4 okt. 2013 00:23 Privat melding

Bare å ignorere dem

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt fr. 4 okt. 2013 01:42

@Mystique_

Noen vil nok påstå at jeg er rask til å dømme, men min erfaring opp gjennom årene er at mine bedømmelse er helt riktig.
Har faktisk aldri opplevd i etterkant at ei jente har sagt "Vet du, jeg var interessert i deg for noen år siden." eller lignende.

Uansett, hvis jeg føler det er noe poeng så skal hun selvsagt få bli kjent med meg. Ikke at hun kommer til å like det hun blir kjent med men.. :P

Skjult ID med pseudonym Mystique_ fr. 4 okt. 2013 01:57

@ pow pow - har aldri opplevd at noen har sagt noe slikt til meg heller om det er noe trøst, men håper da at det er noe ved meg som er verdt å bli kjent med og at iaf noen kan like det de blir kjent med av meg ...

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt fr. 4 okt. 2013 22:13

Skal jeg være ærlig så er det nok lett å forveksle min manglende evne til å reagere på flørt fra damer med at jeg ikke er interessert.
Er overhodet ikke vant med at damer skulle flørte med meg, så derfor vil jeg mest sannsynligvis reagere litt rart. :P

Skjult ID med pseudonym hemmelig fr. 4 okt. 2013 22:42

@Pow

Du er ikke alene! Om jeg ikke får beskjed i klartekst om at flørting pågår så er jeg ikke i nærheten av å oppfatte det. Tror det er mange av oss.

Skjult ID med pseudonym Mystique_ fr. 4 okt. 2013 22:44

@ Pow.... er nok litt i samme båt der, men dessverre er det nå en gang slik at mye av vitsen med flørting forsvinner vel om man sier "hei, du - nå har jeg tenkt å flørte med deg" ;) Det blir passe kleint.

Skjult ID fr. 22 nov. 2013 00:43

Trenger ikke være så ille som det ser ut til. Hvilken dag er det idag osv. Det har mye å si hva vi spiser.

Skjult ID med pseudonym Spess fr. 22 nov. 2013 01:04

Lag en blogg a!!

Skjult ID med pseudonym J22 fr. 22 nov. 2013 01:12

TS, jeg tror det handler om erfaring. Det meste her i livet grunner i erfaring, og hvordan man takler ting i lengden. Jeg har opplevd mange menn som har blitt stygge i ordbruken etter jeg har sendt en høflig avvisning, og dette er menn oppi 30-40-50 åra som har sendt meg melding.

En person kan komme inn på sukker, og ha god erfaring med kvinner/menn fra det virkelige liv, fra byen eller andre steder hvor de kanskje ikke har opplevd den samme avvisningen som man kan møte på sukker. Og det kan også føre til at de reagerer negativt her inne. Det betyr ikke at de ikke er en fangst i seg selv, men at de takler avvisning dårlig. Som igjen betyr at de reagerer slik de ville reagert ellers også. Så det gjelder ikke jentene her inne, men det gjelder ALLE. Vi er faktisk like gode, på mange områder. Det er bare så jævla vanskelig å se det noen ganger, ettersom enkelte er veldig ute etter å hetse det motsatte kjønn.

Og dessuten, jeg vet at du, TS, ikke er ute etter noe seriøst her inne på sukker. Så jeg forstår ikke helt hva sytinga gjelder :-)