Alle innlegg Sukkerforum

Skjelle ut Høyre-tråden

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Stevia61 ma. 7 okt. 2013 11:10

Lykkeliten ba i en tråd om at det skulle komme mer hark på forum. Vi har hatt en tråd om FrP-menn, tror jeg det var. Men det er da nok dritt å si om de andre partiene og deres politikere. Så da kan vi jo sette i gang, parti for parti.
Jeg synes Høyre har sluppet for lett denne valgkampen. Erna fremstår som blid og smalende. Men egentlig er hun vel bare en slu politiker som vil samle makt for å fremme seg og sine, på bekostning av de som sliter. Alle vet jo at Høyre er et parti som bare vil fremme de formuendes kår, på bekostning av befolkningen i de grisgrendte strøk.

Skjult ID med pseudonym _________ ma. 7 okt. 2013 11:14

Det eneste Høyre bryr seg om er skattelette til de rike! Hvor er demokratiet og solidariteten!?

(mann 58 år fra Oslo) ma. 7 okt. 2013 11:28 Privat melding

Hva er egentlig Høyre? Er det bare partiets historie? Eller er det faktisk ikke dets historie i det hele tatt, men bare det partimedlemmene er opptatt av og ønsker som partiets politikk i fremtiden? Kanskje det bare er det deres aktive politikere faktisk stemmer for i Storting og kommunestyrer? Hva har de stemt for eller mot som gjør at de blir uspiselige?
Jeg misliker intenst at de favoriserer en bestemt kirke, og legger seg flate for KrFs intolerante krav om mer kristendom i skolen. I den sammenheng ser jeg at kristendommen står først og etikken sist i KRLE. Dette har altså Høyre svelget, og jeg håper de får fordøyelsesvansker her.

Skjult ID med pseudonym Mystique_ ma. 7 okt. 2013 12:51

Misliker også intenst dette, Stevia - og den reservasjonsretten for leger som KrF har fått grenet seg til ... Skremmende utvikling!

Skjult ID med pseudonym Mystique_ ma. 7 okt. 2013 13:05

@ I kommode: hehe!

Skjult ID med pseudonym belly ma. 7 okt. 2013 13:22

Alt er bedre en regjeringen som var som helst vil fortelle hvordan du skal og bør leve ditt liv.
Alt man ikke liker straffer man med avgifter eller forbud der i gården. Så får man heller godta at det svelges noen kameler fra alle sider under regjeringsforhandlinger. De har ikke brukt 7 milliarder eller mer av våre alles penger for å få med et ubetydelig miljøparti i regjering enda i det minste.

Høyre gir alle mer penger i lommeboka, så også de rike. Fordelen med at de rike også får skattefordeler er jo at disse kan investere i nye bedrifter og arbeidsplasser, som kommer de som har mindre å rutte med til gode.
Noen må lykkes for at andre skal få arbeid å gå til. Da hjelper det ikke å straffe de som har muligheten, bare fordi man synes det er så fælt at noen har tjent gode penger her i livet på å være flinke.

Skjult ID med pseudonym mann ma. 7 okt. 2013 13:30

Ja, og ufyselige SV og AP som vil ta pengene fra de som har jobbet for dem og gi de til folk som ikke gidder å tjene sine egne penger. Og så hyklerske er mange av politikerne i de partiene, at de går i mot alt som smaker av privatisering og for eksempel frie valg av skoler, samtidig som de selv betaler seg og sine forbi helsekøen, kjøper ekstra omsorgstjenester for sine gamle foreldre, selv flytter til "hvite" bydeler i Oslo eller i det minste kjører sine egne barn til de beste vestkantskolene, mens de utad kritiserer andre for å gjøre det samme. Som synes et fargerikt felleskap er helt topp, samtidig som de selv ikke vil bo i de bydelene hvor halvparten av befolkningen nå er ikke-vestlige, skolene har 1 prosent etnisk norske elever (som stort sett står nederst på rangstigen og er mobbeofre), og gjenger, narkoselgere, ransmenn og voldtektsmenn lusker rundt i de mørke gatene på nattestid.

Og SP, tidligere Bondepartiet, som er et rent særinteresseparti for bøndene som og selger seg i de fleste saker til høystbydende som horer, så lenge de får støtte tilbake til å opprettholde skyhøye tollsatser og tollbarrierer, enorme subsidier til en til dels ineffektiv næring (sier til dels, fordi en del bønder på særlig Østlandet og på for eksempel Jæren kunne ha klart seg helt fint og mangedoblet sin produksjon, hadde de fått lov), og som koster de norske skattebetalerne og forbrukerne titalls milliarder hvert eneste år.

Og Rødt, som … vel, gidder ikke en gang å skrive om dem. Tenk at enkelte fortsatt er så idioter og hjerteråe at de mener kommunismen er en bra ting, etter all den elendigheten som den ideologien har påført verden og alle de millioner av liv kommunistene har tatt. De er faen meg like ille som naziene, de ønsker bare å utrydde "klassefiender" i stedet for jøder eller mørkhudete.

Og KrF, ja, bakstreverske, homofobe, "holier-than-thou", skinnhellige og, vel, nesten forhistoriske.

… Ooops, men dette var kanskje bare en klagetråd over Høyre det?

(kvinne 41 år fra Sør-Trøndelag) ma. 7 okt. 2013 13:42 Privat melding

Jeg tror Høyre har skjønt at for å vinne stemmer må de prate om noe annet enn penger og økonomi. Den taktikken har funka, og de har nok fått en del Ap-stemmer over til seg (og FrP-stemmer). For tjener mer, og blir også villige til å betale selv, for ekstra god behandling. Feks i private sykehus og skoler. Jeg tror det er feil vel å gå, og tror mange, og da dessverre mange barn, vil tape på dette. Fordi god kompetanse forsvinner over til det private. Jeg tror likevel den offentlig skolen har mye å hente ift å legge til rette for flinke barn. I dagens samfunn blir de ekstra ressursene brukt på de svake, og så forsvinner de ekstra behovende som mange flinke barn trenger også. En ting er jeg sikker på. Det å være lærer oppi regjeringsskifter, og de ulike ministrenes behov for å slenge frem en ny reform, det tror jeg er slitsomt. Og DET tror jeg stjeler mye tid og energi, som mye heller burde vært brukt på barna våre.

Skjult ID med pseudonym cc ma. 7 okt. 2013 14:29

Det jeg lurer på er hvor høyre er Høyre egentlig? Og hvor venstre er Venstre egentlig?

Skjult ID med pseudonym Smultberg ma. 7 okt. 2013 18:11

Har ikke noe imot Høyre, men jeg fatter ikke at så mange har stemt på en statsministerkandidat som ikke engang klarer å styre matinntaket og ta vare på seg selv. Ikke minst en politiker som annerkjenner at hun spiller candy crush!.

Det er vel det hun kommer til å bruke mesteparten av arbeidstiden sin på tenker jeg.
Hvordan kan en slik person være den rette til å styre og forvalte et helt land? :D

Skjult ID med pseudonym Smultberg ma. 7 okt. 2013 18:17

.. og hva er greia med alle de småsakene de har fremmet nå i de siste.
Snøscooterkjøring, segway, åpning for boksekamper i norge osv.

For all del flere bra tiltak, men det er vel egentlig ikke saker som betyr så forferdelig mye i hverdagen for den jevne borger. Det virker som om den nye regjeringa har startet med sjarmøretappen, nå gjenstår det bare å se hva de andre etappene bringer med seg..

Skjult ID med pseudonym belly ma. 7 okt. 2013 18:22

Grunnen til at disse småsakene kommer nå er jo fordi dette er saker som ellers ville druknet når de store og viktige sakene blir offentliggjort, og fordi det viser at den nye regjeringen faktisk er innstillt på å fjerne endel av de idiotiske tullelovene vi har hatt i dette landet. Så sakene er uviktig, men de sender et viktig signal. Således er det smart gjort av den nye regjeringen :)

(kvinne 41 år fra Sør-Trøndelag) ma. 7 okt. 2013 18:57 Privat melding

Jeg er iallefall mot at legene skal få kunne bruke en reservasjonsrett når det feks kommer til henvisning til blant annet abort. Er de utdannet leger, så får de jobbe innefor et felt der deres etiske prinsipper ikke blir utfordret. Og det overrasker meg at partier som roper høyest om at folk skal kunne få velge selv, nettopp vil kunne bli møtt av en lege som nekter henvise.

Forøvrig synes jeg ikke noens utseendet har en døyt å si for deres politikerkompetanse.

(mann 43 år fra Vest-Agder) ma. 7 okt. 2013 19:04 Privat melding

Den rød-grønne regjeringen ønsket å spare og spare penger til statskassa, og passe på din økonomi, men den blå-blå stapper etterhvert mer av de pengene i lomma di, slik at du kan ta litt mer økonomisk ansvar selv.

Om pengene ligger i statskassa, eller i din lomme, er grovt sett forskjellen, men det heller litt den veien. Men det blir ikke store forskjellen å merke for de fleste. Håper de finner løsninger som passer alle.

Vi får gi de en sjanse syns nå jeg. Jeg gleder meg allerede over friheten den nye regjeringen har gitt meg, slik at jeg kan bokse, bruke lakrispipe og kjøre segway samtidig, uten å bli tatt av politiet! Gleder meg til fortsettelsen :)

Skjult ID med pseudonym gruff ma. 7 okt. 2013 19:14

Dere tror ikke lakrispiper, segway og boksekamper muligens kan være et symbol for å bryte ned et styre som kanskje har vært noe kontrollerende? Muligens noe stalinistisk?

(mann 43 år fra Vest-Agder) ma. 7 okt. 2013 19:42 Privat melding

Kanskje vi trenger et ja, takk begge deler parti :) ( JTBD - partiet )

Skjult ID med pseudonym belly ma. 7 okt. 2013 20:12

@Kiara.

Du har da friheten til å velge akkurat den lege du ønsker, og ta abort likeså.
Er ikke enig i at leger skal kunne reservere seg, men så himla innskrenking av friheten til oss alle er det virkelig ikke.

Skjult ID med pseudonym Jente ma. 7 okt. 2013 20:13

Eneste negative jeg har å si om høyre er at jeg synes de blir mer og mer sentrumsparti. Ellers gleder jeg meg over kutting av arveavgift, høyere minstefradrag, og følelsen av å ha blitt kvitt de rødgrønnes tvangstrøye :)

(mann 58 år fra Oslo) ma. 7 okt. 2013 20:16 Privat melding

@belly
Det er ikke så greit når din fastlege ikke vil henvise deg videre til abort. Skal du da skifte fastlege? Det er grenser for hvor mange legeskifter man kan ta.

Skjult ID med pseudonym Jente ma. 7 okt. 2013 20:20

Stevia: Det blir helt sikkert sånn at legen da kan henvise deg til en annen lege som kan henvise deg til abort, eller man kan bare spørre legen sin på forhånd og bytte fastlege hvis man av prinsipp ikke vil ha en som er i mot abort. Eller man kan dra til en privat lege og få henvisning.

Skjult ID med pseudonym belly ma. 7 okt. 2013 20:41

@Stevia61 Du lager vel et problem her nå som er ikkeeksisterende?
Du kan selvsagt bytte lege om den legen du har nekter å henvise deg til abort. Det er ikke slik at har du brukt opp dine fastlegevalg så er du tvunget til å bære frem et uønsket barn. Mulighetene er mange, og alle som ønsker en abort vil selvsagt få henvisning til dette enkelt.

Ingen grunn til å male fanden på veggen når det ikke er nødvendig ;)

Skjult ID med pseudonym belly ma. 7 okt. 2013 20:51

@kiara Jeg tipper dette vil bli et så lite problem at de enkelt finner en løsning for de som evt. bor så usentralt at de kun har en lege innenfor mils omkrets, og denne legen mot formodning skulle nekte å henvise til en abort. Vi snakker jo om en promille av samtlige leger her i landet som har sagt de ønsker en slik reservasjonsrett.

(mann 58 år fra Oslo) ma. 7 okt. 2013 20:53 Privat melding

Legen skal vel ha betalt likevel, da? Og bare sender deg videre. Ikke akkurat verdt å få betalt for, i mitt hode. Legen bør i så fall selv ta regningen hos neste lege.
Hvis jeg går til en lege for å få en henvisning til 2.linjetjenesten, så er jeg ikke interessert i hva legen mener om en behandling han selv ikke skal utføre uansett. Jeg vil ha henvisningen.
Skal legen kunne reservere seg mot andre behandlinger som kan være mer eller mindre risikable også da? Skal vi begynne å be legene gi beskjed om hvor de står i forhold til eutanasi, abort, homeopati, vaksinasjoner osv, for å nevne områder som grenser opp til legeyrket.

Skjult ID med pseudonym Jente ma. 7 okt. 2013 20:57

Er det om å gjøre å lete etter ting å syte for eller? Vi skal være glad vi får slutt på de rødgrønnes sløsing. Vi er nok ganske mange som er lei av at skattepengene våres kastes ut av vinduet.

Skjult ID med pseudonym belly ma. 7 okt. 2013 20:59

Du lager mye hypotetiske problem du Stevia. Er du bitter over valgnederlaget muligens?
Du kan vel om det er viktig bare spørre om legens syn på dette når en bestiller time eller hur?

(kvinne 35 år fra Oslo) ma. 7 okt. 2013 21:00 Privat melding

Stevia: Da kan du sikkert ringe legekontoret ditt på forhånd og be om å få time hos en lege som utfører abort. Får et svært dårlig inntrykk av deg nå. Du høres ut som en person som ser problemer fremfor løsninger.

Skjult ID med pseudonym Stevia61 ma. 7 okt. 2013 21:06

@belly
Ja, jeg er bitter over at Høyre ikke fikk rent flertall, over at KrF kom over sperregrensen, over at Jens har sviktet syklistenes sak etter at han ble statsminister, over at sneen som falt i fjor har smeltet. Og over at jeg aldri vil få behov for å spørre legen min om jeg kan få abortere det fosteret jeg bærer på.
(Hvis jeg blir gravid, så er det vel fordi muhammed skal gjenfødes av en mann, og da vil jeg absolutt abortere..)
Dette er ikke en grønn tråd, og jeg troller så mye jeg vil i den, helt til TS blir lei av meg.

Skjult ID med pseudonym Jente ma. 7 okt. 2013 21:09

Den rødgrønne regjeringa minner meg sånn om Ludvig i Flåklypa "Lakrispipe, det er fali det..!"

Skjult ID med pseudonym Stevia61 ma. 7 okt. 2013 21:15

@iKommode1
jeg blir ikke del av noe "vi". Da er det en lege som ikke har gjort jobben sin. Neste småbarn hos meg blir barnabarn, når det passer mine barn.

Skjult ID med pseudonym Jente ma. 7 okt. 2013 21:24

Er det bare meg som synes det er litt turnoff med feminiserte menn? Mannen skal ta vare på dama når hun er gravid, men han skal ikke si at han ER gravid, synes heller ikke han skal kreve halve permisjonen, eller gå på babysang. Det er helt håpløst for tiden. Mennene jeg møter ønsker enten ikke barn i det hele tatt, eller de ønsker seg barn og overtar hele styringa. Er også lei av menn her som har barn fra før og fremstår som skikkelig hønefedre. Fedre skal være de som tøyer grensene litt lenger. Tar barna med på risikoaktiviteter, eller trener sønnens fotballag. Lage hjemmelaget babymat og scrapbooke om babyen vil jeg som jente gjerne få beholde som aktiviteter for meg selv.

Skjult ID med pseudonym Jente ma. 7 okt. 2013 21:57

Kiara: Nei, jeg har ikke vært gravid eller hatt barn, men overfeminiserte menn gir meg ikke lyst til å bli det heller. Jeg er ganske jentete av meg selv, og det er jo derfor jeg ønsker en mann som driver med jakt, er interessert i biler, og andre gutteting. Så kan jeg drive med mine jenteting.

(mann 58 år fra Oslo) ma. 7 okt. 2013 22:23 Privat melding

Synes det virker som vi er ferdige med å skjelle ut Høyre nå. Hva er neste parti som passer? Man skal jo ikke sparke de som ligger nede, og det kunne jo ekskludert en del partier. Men heldigvis har alle erklært seg som vinnere,

@Kiara. Aner ikke hvem du er. Jeg er jo for gammel til å date deg, regner jeg med. Men har vi en match på opp mot 90?

Skjult ID med pseudonym Jente ma. 7 okt. 2013 22:23

Godt det finnes noe fr en hver smak.

Skjult ID med pseudonym Mystique_ ma. 7 okt. 2013 22:38

Til dere som tror at denne reservasjonsretten legene har fått ikke er problematisk og at det "bare er til å skifte fastlege" - Skal man virkelig være nødt til å undersøke dette på forhånd? Tilfelle man kommer opp i en slik situasjon? I store byer er det gjerne ikke et problem - men hva med mindre tettsteder og bygder der man ikke har så mange fastleger? Og denne reservasjonsretten innebærer jo også at de kan nekte å henvise til andre fastleger som ikke har reservert seg.

Syns det er skremmende at en yrkesgruppe skal ha rett til å reservere seg mot å gjøre jobben sin og bare gjøre det som er "behagelig". Vi kan ikke ha en legestand som nekter å utføre lovfestet helsehjelp og dermed selv kan velge hvilken del av av norsk lov de velger å hjelpe pasienten med. Nå har dessuten leger allerrede en reservasjonsrett mot selv å utføre aborter - en rett de har hatt siden 1975, men det kan ikke bli sånn at de også skal kunne nekte å henvise til slikt, skrive ut resept på prevesjon og nekte å henvise kvinner til assistert befruktning - som det faktisk er det denne reservasjonsretten går ut på. Hvis vi tillater dette - hva blir det neste?

Skal andre yrkesgrupper også da kunne reservere seg mot å gjøre deler av jobben sin som er ubehagelig?

Leger VET hva de går til når de tar den utdannelsen de tar, hvis de syns det er så problematisk bør de enten gå inn på et felt der de ikke kommer inn på disse problemstillingene eller velge et annet yrke.

Og som flere her har nevnt - hvordan kan et parti som er så for individets frihet til å velge gå med på noe slikt?!

(mann 43 år fra Telemark) ma. 7 okt. 2013 22:42 Privat melding

Nå blir vel Norge privat snart, vannkrafta selges til Sverige og Danmark kjøper opp oljedrifta.......det som er igjen er reindrifta men den har jo egentlig aldri vært norsk heller.....

Skjult ID med pseudonym gruff ma. 7 okt. 2013 22:45

Kan`ke selge skinnet før reinsdyret er skutt

Skjult ID med pseudonym Mystique_ ma. 7 okt. 2013 22:52

@ iKommode1: Si ikke det - si ikke det...

Skjult ID med pseudonym gruff ma. 7 okt. 2013 23:21

Hei, hei, hei! Må minne dere på en tid hvor Norge holdt på å gå på ræva(Hjalp ikke å ha en sosialistregjering før vi fikk hjelp utenifra til å starte oljeeventyret) Bortsett fra olje har Norge til dags dato ingenting, for vi lærte ikke noe og vi klarte ikke holde landet på fote selv med arbeiderpartiet da. Økonomisk vekst kan ikke komme av å kutte oljekranene alene, men en ansvarlig økonomisk politikk hvor vi må tåle at de rike blir rikere!
Høyre er heller ikke et parti som ønsker å åpne kronekrana for fullt, men de ønsker en vekst i bærekraftig industri, for landets skyld! Det kommer en dag hvor vi trenger den og da kan vi ikke ligge på et industrielt nivå på linje med 1970. DA GÅR DET RETT PÅ DUNKEN

Skjult ID med pseudonym Mannfolk ti. 8 okt. 2013 02:23

Eneste jeg har å skjelle ut Høyre for er DLD og knefallet for KRF i RLE faget. Reservasjonsretten ser jeg på som en gledelig nyhet! Ellers så bør innstrammingen i bioteknologiloven skremme vannet av de fleste.

Skjult ID med pseudonym Mystique_ ti. 8 okt. 2013 03:23

Ja til flere hønefedre! ;) syns det er supert med menn som ønsker å ta sin del av permisjonen og være del av barna sine sitt liv helt fra de er små !

Damer som krabber til seg all permisjon og ikke slipper fedrene til har jeg derimot mindre til overs for!

Kjenner flere flotte karer som ikke har ønsket annet enn å være der for barna sine, men pga. At mors rettigheter er så sterke og det fremdeles er slik at hun som oftest blir tilgodesett i F.eks. Barnefordelingssaker. Det er ikke alltid rett.

Nå har jeg ingen planer om å få barn, men om jeg skulle så ville jeg veldig gjerne hatt en "hønefar" som partner.

Skjult ID med pseudonym Jente ti. 8 okt. 2013 06:24

iKommode: Nei, det har jeg jo ikke sagt heller. Jeg synes det er bare bra om mannen gjør det jeg liker at han gjør.

Skjult ID med pseudonym mø ll ti. 8 okt. 2013 15:23

@Stevia71

Les deg selv nedover her. Er dette deg i et nøtteskall?

Skjult ID med pseudonym mø ll ti. 8 okt. 2013 15:23

@Stevia71

Les deg selv nedover her. Er dette deg i et nøtteskall?

Skjult ID med pseudonym mø ll ti. 8 okt. 2013 15:23

@Stevia71

Les deg selv nedover her. Er dette deg i et nøtteskall?

Skjult ID med pseudonym Stevia61 ti. 8 okt. 2013 15:40

@mø ll
Nei, egentlig ikke. Denne tråden er et svar på et spørsmål om å få litt skarpere debatt på forumet. Så jeg ville se om det var mulig å lufte ut litt, og provosere litt temperatur, helst uten personangrep. Og jeg synes det har gått ganske greit.

Skjult ID med pseudonym mø ll ti. 8 okt. 2013 15:46

@Stevia71

Les deg selv nedover her. Er ikke dette deg i et nøtteskall?

Skjult ID med pseudonym graff ti. 8 okt. 2013 17:03

Hei hei, må minne Gruff på om en annen tid det holdt på gå rett på ræva....dengang vi hadde 17% i rente!! Da hjalp det jo ikke med borgerlig styre, det var jo de som sørga for det!!

Skjult ID med pseudonym gruff ti. 8 okt. 2013 17:59

@graff
Forskjellen da var at vi hadde råd til det! Den var vel også oppe på 18 på slutten av 80-tallet. Vi har ekstremt mye å takke oljen for, ettersom vi ellers hadde spist søppel grunnet vår egen inkompetanse. Er vel til syvende og sist bedre med høy rente og overlevelige huspriser, enn lav rente og betale overpris for ei rønne!
Tror du må fokusere mer på om du virkelig ønsker å leve i et lukket samfunn (såkalt selvforsynende ala Nord-korea) eller om du ønsker import/eksport for å kunne leve som du ønsker.
Tollreglement har jo kverket store deler av den norske industri, les trygdestatistikken for vestlandet hvor helsenorge villig har delt ut,nettopp grunnet frustrasjon over psykisk syke etter nedleggelse av viktige hjørnesteinsbedrifter. Bedrifter som etter sigende ville klart seg utmerket om det ikke var for femijens og den røde liga!
Nå hører det også med til historien at jeg verken er rød eller blå, men litt inn på midten.
Ibsen sa vel også en gang: Man sier at flertallet har rett, men flertallet har aldri rett, for flertallet er dumme.

(mann 43 år fra Vest-Agder) ti. 8 okt. 2013 18:05 Privat melding

We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them.

Albert Einstein

Skjult ID med pseudonym gruff ti. 8 okt. 2013 18:18

Om atomvåpen var vel det, håper ikke vi bikker så langt over mot Nord Korea

Skjult ID med pseudonym TheTourist to. 10 okt. 2013 22:11

Erremulig... når blir dere "blå-nisser" over her fornøyde, ??

Klart jeg takker og bukker for redusert arveavgift og noget økte minstefradrag når slikt innføres men,
noen fan av blått ego-styre hovedsakelig tilpasset (I mine øyne IOP for blå-nisser) resurssterke har jeg nok aldri vært.