Alle innlegg Sukkerforum

Utdanning vs. inntekt vs. intelligens vs. ?

Vis siste innlegg
(mann 42 år fra Sør-Trøndelag) ti. 8 okt. 2013 21:55 Privat melding

Til dere damer der ute i Sukkerland (eller hvem som helst med relevante synspunkter egentlig):

En del av dere oppgir i smørbrødlista at en potensiell partner må ha høy utdanning, ellers kan han bare gå å gjemme seg under en sinnarød sofa hvor det er masse hybelkaniner og i beste fall allergifremkallende asbest. Kanskje ikke formulert på denne måten, men betydninga er omtrent den samme.

Er dette fordi man da siler ut alle bygdetullingene? Eller at kandidatene da automatisk har høy inntekt, eller høy intelligens? Eller fordi man da kan føre samtaler på omtrent samme nivå? Eller at partner er en målrettet person som kan gjennomføre x antall år på skolebenken?

Hva er det helt konkret man egentlig ønsker seg når man ønsker seg en partner med høy utdanning, utdanninga i seg selv sier jo ganske lite, men er i høyden løst knyttet til disse andre egenskapene?
Kandidaten kan jo være høyt utdannet i et eller annet samfunnsunyttig fagfelt som det er umulig å få jobb innen, og da står jo inntekten ikke spesielt i stil med antall år på skolebenken? NAV-lønna er vel ikke så fantastisk når det man kan vise til er en mastergrad i visvas og ettermiddagsjobb på Rema?
I en del andre land er det å ha lang utdannelse et tegn på at man er målrettet ettersom man må bekoste alt selv, i Norge not so much, man får jo støtte fra onkel Stat uansett hva slags retning man går.

Dersom man ønsker seg en intelligent/rik/målrettet/karriereorientert partner er det vel like greit å skrive dette i klartekst? Og forresten så gidder jeg ikke røre temaet angående hva slags intelligens man søker ettersom vitenskapen egentlig ikke er enig med seg selv hvor mange typer som finnes.

Newsflash: Bygdetullinger finnes i alle samfunnslag. Det finnes lavt utdannede med høy inntekt. Det finnes meget intelligente mennesker med lav inntekt. Det finnes sågar høyt utdannede autistiske bygdetullinger, med lav intelligens og lav inntekt, men med stort hjerte og hyggelig fremtoning, selv om de har 44 katter innendørs.

Troll warning/disclaimer: Jada jada, jeg gikk aldri ferdig barneskolen, har null inntekt og lever på sosialen, er bygdetulling, stokk dum, kan ikke formulere en setning og langt mindre føre en samtale, ordet 'målrettet' har sikkert noe med fotball å gjøre og karriere er noe man hører om på TV mens man sitter og spiser seg god og feit på junkfood i sofaen - nå som vi har dette på det rene kan vi heller prøve å holde oss til tema?

(mann 47 år fra Rogaland) ti. 8 okt. 2013 21:58 Privat melding

Høy utdanning? Er ikke det noe en får i Himalaya eller Amsterdam?

Skjult ID ti. 8 okt. 2013 22:00

Dette skulle jeg gjerne svart på, men er litt for lat for å lese hele det lange innlegget nå. Hva er kortversjonen? Om det er viktig for damer at mannen er smart?
Svaret er definitivt JA! for denne damen.

Skjult ID ti. 8 okt. 2013 22:03

@modus
Smørbrødlistehaverne i ett ord!
Ehhh....kremt...kanskje har du ett poeng? ;)
Forutenom at jeg ikke ser etter en som Banderas....tror ikke han er smart nok.

Skjult ID med pseudonym Analysen ti. 8 okt. 2013 22:13

Kompliment til TS: Du virker som en veldig fin fyr! Og så er du så velformulert....liker :)

(mann 58 år fra Oslo) ti. 8 okt. 2013 22:13 Privat melding

Det er ikke alltid sammenheng mellom utdanningens lengde og inntekten. For mange akademikere er offentlig ansatt. Hvis inntekt teller,så gå etter en håndverker med mange ansatte.
Men om du vil analysere og kverulere, så er det greit med akademikere.

Skjult ID med pseudonym ThisOne ti. 8 okt. 2013 22:14

TS - genialt innlegg :) jeg ser det er mange som søker etter de med høy utdanning, og de om det. Personlig kan jeg ikke bry meg mindre. Enten om min kommende har gått 7 års høyere utdanning eller bare gikk ferdig vgs- who cares teddybears. Det sier ikke nødvendigvis noe om intelligensnivået - eller noe om emosjonell utvikling. Har man det rette inni hodet og hjartet på rette staden, og man finner hverandre på de rette punktene er det viktigere enn all verdens utdanning :)

Skjult ID med pseudonym blindebukk ti. 8 okt. 2013 22:27

trur faktisk eg før hadde valgt ei i kassa på rema enn ei som er høgt utdanna i vas og viss....:) men det er vel fordi eg er ein bygdetulling...

Skjult ID ti. 8 okt. 2013 22:30

TS

Ikke sjelden at det også står i profilen til menn, at de ønsker damer med høyere utdanning

(mann 42 år fra Sør-Trøndelag) ti. 8 okt. 2013 22:31 Privat melding

@ Analysen

Takker! Jeg bor forresten i en liten bygd og har 44 katter (tror jeg, antallet er sterkt økende), og alle innbyggerne i bygda sier jeg er så søt når jeg raper, og jeg fremstår som ganske hyggelig hvis jeg har spist dagens pilledose. Pillene får meg forresten til å rape, det er veldig sjarmerende, du vil ikke tro hvor mange bestemødre som har klappet meg på kinnet.

Av og til gjentar jeg meg selv, men noen ganger så repeterer jeg på en annen måte, bare for å variere litt. Det er viktig at ikke alle dagene er like.

Dessuten er jeg veldig glad i reteprågramer på interwebs, de hjelper masse på dette med å være velformulert.

---

Jeg kjenner en kar som er høyt utdannet og tjener (tilsynelatende) mye, dvs han er businessman to the bone, en kynisk jævel rett og slett. Intelligent som bare det innenfor sitt fagfelt, lite interessert i alt annet. Tildels morsom å omgås inntil du kjenner ham, da ender han opp med å være slitsom, kan vel kalle ham en overfladisk sjarmør. Alle forhold havarerer etter kort tid.
Er vel her det vises tydelig at det finnes flere typer intelligens, de sosiale intelligensantennene hans er skjeve, eller veldig korte, alt ettersom.

Eller så er det bare fordi han er en selvgod drittsekk og det hele har nada med intelligens å gjøre.

(mann 42 år fra Sør-Trøndelag) ti. 8 okt. 2013 22:38 Privat melding

@ skjult id

Jeg ser ut fra ditt innlegg at du utsetter ting, og du vil ha en smart mann, og er for lat til å lese noen linjer?

Smarte menn bare ELSKER late damer som utsetter ting & tang. Det har noe med evolusjon å gjøre, og det finnes garantert en eller annen statistikk som kan bevise det.

Dette er ikke ironi.

(mann 42 år fra Sør-Trøndelag) ti. 8 okt. 2013 22:48 Privat melding

@ thisone

Prefuckingcisely my point - vi er helt enige!

Utdanning er bare en av svært mange fasetter hos et menneske, den gjør ingenting fra eller til dersom mennesket det er snakk om i utgangspunktet er råttent innvendig og mangler den ballasten mennesker bør ha.

Men nå driver jeg og gjentar meg selv på andre måter - igjen. Because I can.

Skjult ID ti. 8 okt. 2013 22:53

@ LeoM 22.38
Du er morsom :)
Og smart ;)

(mann 42 år fra Sør-Trøndelag) ti. 8 okt. 2013 22:55 Privat melding

@ hemmelig

I Amsterdam får man i utgangspunktet lav utdanning, under nullpunktet enkelte steder faktisk, men med sentralstimulerende hjelpemidler som selges i coffeeshops - høye som hus - kan den lave utdanningen økes til middels.

I Himalaya er utdanninga høy, men også for det meste ganske tynn, dette har med luftkvaliteten å gjøre. Men så er det vel ikke uvanlig å være høy og tynn samtidig? 2/3 kinderegg.

Skjult ID ti. 8 okt. 2013 22:58

@TS
Nå har jeg lest.
Du har et poeng.
Men jeg har jo også skrevet som kriterie at jeg vil ha en reflektert mann. Det henger sammen med intelligens. Kanskje derfor jeg får så få meldinger? ;)

Skjult ID med pseudonym hemmelig ti. 8 okt. 2013 23:01

@(Skjult ID ) - ti. 8 okt. 22:58

En reflektert mann, er ikke det bare et speilbilde det da?

Skjult ID ti. 8 okt. 2013 23:05

@hemmelig
som i: Han speiler meg fordi jeg er reflektert
eller
som i : Jeg leter etter én med samme meninger som meg selv ;)

Mulig det er en blanding av de to, men ekstra kult når noen får meg til å forstå noe nytt :)

Skjult ID med pseudonym Mystique_ ti. 8 okt. 2013 23:07

LeoM - du kan iaf formulere deg - det er sikkert og visst - så det at du har 44 katter hehe har tydeligvis ikke gått utover hjernen din (selv om en tidligere kollega av meg ville hevdet at alle de som har katt blir hjerneskadet av å ha katt ...).

Er mye enig i det ThisOne sier - hjelper F*^# all om man har aldri så høy utdannelse, intelligens eller inntekt om en ikke fungerer sammen. Eller om denne personen ikke kan føre en samtale på mer enn enstavelses ord og tre stavelses setninger...

Men det at mange sier de ønsker seg en med høyere utdannelse henger jo gjerne sammen med at man ønsker seg en partner med like interesser som en selv? Det er jo ikke særlig forskjellig fra alle de som ønsker seg en fjellgjeit til å sprette på alle mulige tinder og topper til partner?

Ofte er det jo også slik at man har sine preferanser og ønsker, men når man blir kjent med en person og kjemien stemmer så spiller ikke det noen rolle lenger.

Skjult ID med pseudonym Vår ti. 8 okt. 2013 23:27

Interessant tema.

Min mann må være intelligent, veltalende, skrive godt (om jeg treffer ham via det skrevne ord, i alle fall), være utadvent, kontaktsøkende og initiaivrik, ha en grunnleggende god selvtillit og fullstendig mangle arroganse. I profilen min har jeg lagt vekk på humor og selvironi - noe som rommer en god del av dette. Jeg ser for meg at han har høyere utdanning, men det er bare hvordan jeg ser ham. Jeg ville aldri droppet en mann jeg likte godt fordi at han ikke har riktig utdanning, jeg har sansen for "på tross av" i kjærlighet og relasjoner. Drit i "på grunn av".

Vi formulerer ikke absolutte krav, gjør vi? Det gjør i alle fall ikke jeg. Men for alle som ikke er den riktige, kan vi legge det på feil høyde, et utseende vi ikke faller pladask for eller på utdanning. Når kjærligheten kommer, er det ikke så nøye.

(mann 44 år fra Rogaland) ti. 8 okt. 2013 23:32 Privat melding

Intelligens kan måles på utrolig mange måder og samtidig, så tror jeg, at vi alle har forskellige måder at måle intelligens på, men dette har TS jo allerede skrevet :)

Jeg tror også, at en del krav herinde, fra pigernes side, er sat op fordi de har så utrolig meget pågang af mænd og hvad sker der, når man kan vælge på alle hylder? Hvis man skal se en film og har 100 at vælge imellem? tjaa.. så bliver man kræsen og kan ikke bestemme sig :)

(mann 42 år fra Sør-Trøndelag) ti. 8 okt. 2013 23:32 Privat melding

@ mystique

Ikke enig i din sammenlikning ang. klovdyr og utdanning. Jeg vil påstå du forveksler en banan med agurk. Iht en eller annen EU-standard har begge en viss krumning og på litt avstand i et nesten helt mørkt rom er både størrelse og form meget lik, men både på overflaten og under panseret er det store forskjeller.
Det er som jeg sier om biler og 50/50 regelen - dersom bilen kjører i 50 kmt og du observerer den på 50 meters avstand uten at noe virker feil, så kan den være full av feil, spesielt dersom den er 50 år gammel. Og dette tror jeg muligens var en i overkant utbrodert digresjon, men det får dere lesere avgjøre.

La oss si at jeg hadde som krav at potensiell partner skal ha samme lengde på utdanninga som meg. So what? Dersom hun er utdannet i noe som jeg anser som fjollete, unyttig tøv (uten at jeg kommer på noe konkret fagfelt i farta) har vi ingenting å prate om - og det er for øvrig god sjans for at vi er alt for forskjellige i utgangspunktet til at vi har en fremtid i lag.

Nå snakker vi bare lengde på utdanninga. Er derimot innholdet på utdanninga forståelig for meg (og med forståelig mener jeg ikke at jeg fatter hva fagfeltet innebærer, men at jeg skjønner poenget med å ta en slik utdanning), da har vi kanskje noe å konversere om i de sene nattetimer. Like barn leker antagelig best i det lange løp, vi må forstå hverandre.

For all del, treffer jeg drømmedama som tilfeldigvis har en latterlig lang men akk så ubrukelig utdannelse skal hun få all verdens anledning til å forklare meg hvorfor hun valgte feil studieretning =) Kanskje hun får meg til å skifte mening? Da er det fordi vi er på samme nivå og snakker godt sammen, noe som betyr langt mer enn hvor mange år man har trasket rundt på Blindern.

Skjult ID med pseudonym Mystique_ ti. 8 okt. 2013 23:53

@ pinnemand: nok en gang så er dette noe som går begge veier - har lest utallige profiler der det søkes etter en smart, oppegående jente, med høyere utdannelse osv osv.

@ Leo: Tror du skal lese hva jeg skriver en gang til - så innser du kanskje at vi ikke er SÅ uenig ;)

Det handler om preferanser - men til syvende og sist hjelper det ikke det spøtt om kjemien ikke stemmer og man trives i hverandres selskap.

(mann 42 år fra Sør-Trøndelag) ti. 8 okt. 2013 23:59 Privat melding

@ pinnemand

Det kan være nettopp det du sier om er årsaken til smørbrødlistene, pågangen er så stor at man må gjøre silen veldig finmasket for å oppnå ønsket resultat. Dersom man mottar 50 meldinger om dagen er det stor sjans for at de fleste går uåpnet i søpla. Antar jeg, med mindre man har uendelig med tid og kan touch-metoden.

For øvrig, dersom jeg skal se en film og har 100 å velge blant, da sjekker jeg IMDB og/eller tips fra venner som har omtrent samme filmsmak som meg, men merkelig nok finnes ikke tilsvarende oppslagsmulighet her inne på Sukker =)

(mann 38 år fra Sør-Trøndelag) ti. 8 okt. 2013 23:59 Privat melding

"Dersom man ønsker seg en intelligent/rik/målrettet/karriereorientert partner er det vel like greit å skrive dette i klartekst? "

Dette vil ikke være det samme.
At en person ender opp i ønsket yrke er et resultat av de evnene du nevner.
At en person påstår at han innehar de samme evnene er en påstand.

Det blir litt det samme som overvektige menneskene som påstår at de trener og spiser sunt.

Skjult ID med pseudonym Statistisk on. 9 okt. 2013 00:00

@LeoM, Jeg har definitivt ikke skrevet i profilen min at jeg ønsker en mann med høyere utdannelse, bare så det er sagt. Men jeg tror det er stor sannsynlighet for at den jeg ser etter har høyere utdannelse. Så jeg vil svare for å si litt om hvorfor jeg tror det.

Det er ikke fordi han skal ha bra inntekt, det skyldes egentlig heller det motsatte - at han skal ha brukt en del viktige år av livet med å ikke ha så altfor mye saker og ting slik at han fortsatt kanskje er lite materialistisk. Jeg tror folk som har jobbet det meste av tiden siden videregående eller før, ofte har en litt annen innstilling til materielle verdier enn en som har tilbrakt store deler av tjueårene uten å ha hatt råd til å kjøpe seg alt mulig. Jeg tror en som har studert og hatt en viss frihet til å styre hverdagen sin selv, har en litt annen innstilling til livet enn en som har jobbet åtte til fire hver eneste dag. Jeg tror en som har investert masse tid i å sette seg inn i andre tanker og ideer, har et litt annet syn på livet enn en som heller har vært mer opptatt av praktiske ting.

Vel vitende om hva høyere utdannelse har bidratt med i mitt eget liv, kan jeg bare anta at det samme gjelder for mange andre. Også den jeg søker. Om det er intelligens jeg vil ha, ja definitivt, men jeg har sett nok eksempler på at intelligens ikke trenger henge sammen med utdannelsesnivå til at jeg ikke vil oppgi utdannelse som et "krav" i profilen. Men jeg tror på at det er større sannsynlighet for at et forhold vil vare dersom man har litt liknende verdier, erfaringer og syn på livet.

Om andre har de samme grunnene for å ønske en med høyere utdannelse, aner jeg ikke. Men jeg synes det er vesentlig å få fram at det ikke trenger å handle om penger, og heller ikke om intelligens, "vellykkethet" eller målrettethet. Utdannelse trenger ikke være en indikasjon på noe av dette, enig med deg der. Tror heller det handler om at like barn leker best, at man prøver å finne noen som betrakter verden på noenlunde samme måte som en selv

Skjult ID med pseudonym gruff on. 9 okt. 2013 00:12

Jeg vil ha ei som tjener godt, sånn at jeg kan være boytoy!

(mann 42 år fra Sør-Trøndelag) on. 9 okt. 2013 00:23 Privat melding

@ statistisk

Du nevner noe veldig viktig her, at du faktisk har gjort deg helt klare tanker om hvorfor du synes utdanning er viktig - jeg vil tro svært mange har en eller annen ullen oppfatning av begrepet og bare krysser i vei etter innfallsmetoden under profilutfyllinga.

Når det er sagt kan det godt hende jeg har gått i samme fella på andre felter, at jeg uten overveielse har gjort meg opp en eller annen mening som ikke holder vann, og heller ikke er klar over at jeg har en dårlig fundert oppfatning. Men det er vel slik vi mennesker i stor grad fungerer, vi gjør ting basert på antagelser, fordommer, og ikke minst innfall og magefølelse. Synd vi ikke kan ta i bruk den eksakte vitenskapen som heter 'etterpåklokskap' med en gang.

Men jeg tror også at den du søker og kanskje finner har en utdannelse som er noenlunde i samme retning som deg, kanskje den er kortere, kanskje den er lengre, men tipper den er omtrent i samme hovedkategori, samme gren på treet. Noe annet vil kanskje tilsi at dere er alt for forskjellige og ikke ser likedan på de store tingene i livet?

Utdanningslengde som eneste kriterium er alt for snevert, spør du meg.

Skjult ID med pseudonym Ellan on. 9 okt. 2013 00:25

De menn jeg har vært tiltrukket av så langt i livet, har ikke hatt akademisk utdanning

(mann 42 år fra Sør-Trøndelag) on. 9 okt. 2013 00:27 Privat melding

@ mystique

Jeg gikk visst i min egenkonstruerte snublefelle, og tilla deg meninger du ikke har. Det var altså jeg som sammenliknet pærer med epler da jeg sammenliknet bananer med agurker, hvis du skjønner hva jeg mener.

Men nok salatprat, det kulinariske tåkesnakket gjør seg best over en middag. God natt for i dag!

Skjult ID med pseudonym Mystique_ on. 9 okt. 2013 00:31

natt natt @ LeoM ;) - sånn går det vet du når man ikke spier ordentlig - da går man gjerne litt i ørska og tråkker i salaten istedet for å spise den ;)

Skjult ID on. 9 okt. 2013 00:34

Heheho:j

(mann 42 år fra Sør-Trøndelag) on. 9 okt. 2013 00:38 Privat melding

@ mystique

Tråkke i salaten, tråkke ut i et minefelt, sykle på tynn is over et dypt vann med egg i bagasjen... same difference =)

Skjult ID med pseudonym judas on. 9 okt. 2013 00:44

Nå er iaf jeg trøtt @Mystique..........

Skjult ID med pseudonym filosofen2 on. 9 okt. 2013 00:45

Nå er iaf jeg trøtt @v Mystique..........

Skjult ID med pseudonym filosofen2 on. 9 okt. 2013 00:46

tjihi :)

Skjult ID med pseudonym Mystique_ on. 9 okt. 2013 02:49

@ Judas og fiosofen2: ? Trøtt av meg dere mener? Jaja, det kan jeg dessverre ikke gjøre noe med... men om ikke annet får dere kanskje sove da siden dere er så trøtt av meg ;)

(kvinne 41 år fra Sør-Trøndelag) on. 9 okt. 2013 09:58 Privat melding

Nå måtte jeg inn og se hva det var jeg hadde skrevet ;)
Under drømmemann hos meg står det:
"Må være en mann med humor og positivitet, som evner å være raus og generøs.
Bør ha utdannelse, være selvstendig og ha trygg økonomi. Er ikke feil om han kan det å overraske heller, eller å være litt romantisk. Han må iallefall være glad i nærhet og kos."

Jeg kan stå for den kjenner jeg :)

Skjult ID med pseudonym judas on. 9 okt. 2013 10:08

Ja, jeg fikk iaf sove @Mystique...

(mann 58 år fra Oslo) on. 9 okt. 2013 10:51 Privat melding

Å gjennomføre et lengre studium gjør noe med deg. Fordi læring er prosess.

Ellers har jeg sett at noen av de sukker har gitt meg best match med har vært sykepleiere. Mener sukker at det er en knallmatch for jurister? Eller at menn med embetseksamen bør matches med damer som har minst høyskoleeksamensnivå? (For all del, forrige sukkerpause skyldes en sykepleier.)

Skjult ID med pseudonym Mystique_ on. 9 okt. 2013 11:04

@ Stevia - jeg blir så aldri matchet med sykepleiere ;) men gjerne med enten folk innen jus/ revisjon, ingeniører eller håndverkere ;)

Skjult ID med pseudonym Stevia61 on. 9 okt. 2013 11:27

Det er kanskje flest menn innen jus/ revisjon, ingeniører eller håndverkere ;)

Skjult ID med pseudonym tremannen on. 9 okt. 2013 21:03

En ting som jeg synes er merkelig,er att jeg pleier og ha høy mach med audjunker ?
Jeg er ikke audjunk men jeg er veldig filosofisk og reflektert ,å snill .
Kansje det er personligheten som gjer mach ??