Alle innlegg Sukkerforum

Ekte gaver

Vis siste innlegg
(mann 47 år fra Oslo) to. 10 okt. 2013 07:44 Privat melding

Man kan si hva man vil angående giverglede... Om man gir for å selv få en god følelse, eller for å selv få mer tilbake senere, eller andre egoistiske ting. Men jeg sier nei! EKTE giverglede er ikke for å få tilbake noe. (Selv om man får masse tilbake.) Det er en god sirkel. At man får en fin følelse ved å gi betyr ikke at man tenker bare på seg selv.

I går ble jeg gitt ekte gaver!
Jeg vet at de gjorde det for min skyld. Dette skjedde: Da jeg skulle inn på en buss ble døren øyeblikkelig lukket, og min arm hang fast i bussen imens den begynte å kjøre. Kroppen ble vrirklet rundt og bussen slepte meg 3 meter bortover. Jeg kunne vært død idag. De som fulgte bedre med enn busssjåføren ropte og skrek STOPP STOPP. Det gikk bra. Jeg lå på siden av bussen, venstre tommel ute av ledd, mistet lite blod, bare noen stygge kuler og skrubbsår. Passasjerene løp ut av bussen -rundt meg- for å hjelpe. Gode råd: "Hold armen oppe hvis du kan." (For å hindre blodtap i tommelen. Vi visste ikke om den var brukket eller ute av ledd.) "Ikke reis deg opp. Har ringt ambulansen. Ligg helt stille. Hvor har du mest vondt?" Osv.

Jeg var i fenomenalt god fysisk -og ikke minst psykisk- form i denne situasjonen. Jeg var heldigvis i klar bevissthet, og det gledet meg virkelig sterkt med de omtenksomme rundt meg. Det er fantastisk. Det er dette som skjer i mennesker når de berøres av Agape; den virkelige kjærligheten. Hevet over alt på jord. Dette høres kanskje crazy ut, men tro meg: Jeg hadde det faktisk godt der jeg lå sidelengs på ryggen med blod på hender og hodet, kanskje brukket tommel, og mildt vridd venstre kne. (Men det har gått helt bra. Er i topp form. Må bare bruke bandasje noen uker på tommelen.)

Må innrømme at jeg var irritert på sjåføren som kjørte uten å se seg om, samt 1 minutt før han skulle. (Jeg hadde nøyaktig klokke, og jeg dobbeltsjekka busstabellen senere. Kl 22:29 skulle han kjørt, men 22:28 slepte han meg etter seg.)

Men sjåføren er ikke poenget med dette skrivet. Jeg skriver om gavene fra dem rundt. Kanskje noen hevder: "Jammen det er vel ikke noe å skryte av at man tar seg litt av en som kanskje kunne dødd." Til et slikt argument ville jeg svart: Dette har overhodet ingenting med skryt å gjøre. Ingen kjente meg. De trengte å hjelpe meg. Ikke for å få poeng. Ikke for å hevde seg selv. De ville meg virkelig godt. Og det er en god sirkel. Jeg blir rørt av å skrive det.

Fortsettelse følger

Skjult ID med pseudonym tresnitt to. 10 okt. 2013 07:45

Og jeg måtte si det til dem der og da: "Dere er fantastiske. Takk skal dere ha, alle sammen". Og noen både smilte og lo da jeg sa det, for de skjønte alvoret i mine ord. Som kjent er latter noen ganger en måte å hindre at tårer flommer over.

Jeg kom hjem fra Legevakten for tre timer siden. Tusen takk til alle som hjalp til. Livet er herlig. Håper dere drømmer nydelig akkurat nå :-)

Skjult ID med pseudonym forvirret to. 10 okt. 2013 07:48

Er sikker på at de som fikk stoppet bussen og hjalp deg og hadde en super dag etterpå. Føles alltid godt å kunne være på rett stedctil rett tid!

(mann 58 år fra Oslo) to. 10 okt. 2013 08:21 Privat melding

Du spiller i en egen divisjon, Tresnitt. Og du har nettopp gjort min dag. Tusen takk.

Og god bedring.

(kvinne 40 år fra Hordaland) to. 10 okt. 2013 09:50 Privat melding

Veldig pent skrevet tresnitt! Det er vel naturlig å hjelpe i en slik situasjon er det ikke? Men like fullt pent skrevet - sitter litt med klump i halsen jeg nå! Og den bussjåføren - håper det får konsekvenser for ham!

Ønsker deg god bedring og en nydelig dag :)

(kvinne 40 år fra Hordaland) to. 10 okt. 2013 09:51 Privat melding

Veldig pent skrevet tresnitt! Det er vel naturlig å hjelpe i en slik situasjon er det ikke? Men like fullt pent skrevet - sitter litt med klump i halsen jeg nå! Og den bussjåføren - håper det får konsekvenser for ham!

Ønsker deg god bedring og en nydelig dag :)

Skjult ID med pseudonym tresnitt to. 10 okt. 2013 12:14

Tusen takk for fine ord, Mystique, Stevia og forvirret.
Har akkurat kommet fra byen igjen. Trengte visst en gips. Og nå trenger jeg søvn. Ha en fin dag alle.

(kvinne 55 år fra Akershus) to. 10 okt. 2013 14:44 Privat melding

Halleluja!! Takk for rørende ord tresnitt!!
Man kan tro på menneskene, bli god i hjertet og føle seg levende ved å lese ditt innlegg...
God bedring til deg!

Skjult ID med pseudonym tresnitt fr. 11 okt. 2013 13:12

Dere er herlige. Det gikk bra. Halter, men det vil ordne seg til sist. Da det skjedde og jeg lå på bakken tenkte jeg at jeg er så heldig som bor i et land som har råd til å hjelpe i slike situasjoner. Men tankene strakk seg også videre. Selv om dette medførte her og nå endel upraktiske og smertefulle ting så fører det også til ytterligere takknemlighet for alt jeg har fått, samt medfølgende givertrang til andre steder i verden hvor folk ikke er så heldige som oss. Husker at jeg følte dette veldig sterkt da jeg lå på bakken. Og det vil jeg ikke glemme! Halleluja!! *
Idag skinner solen. Nå skal jeg til familien for å slappe av.

(kvinne 55 år fra Akershus) fr. 11 okt. 2013 14:58 Privat melding

Nå kom jeg på en historie som har noe med det du skriver, tresnitt.
Jeg har feriehus på Sørlandet. Der er det en gammel mann som alle kjenner. Alle sier hei til ham men han har nå blitt litt senil og dårlig til beins og har fått seg en slik "doning" som han kjører rundt med.
Denne dagen hadde han gåstolen sin. Satt som vanlig på utestedet midt i byen og som vanlig sammen med en gjeng. Plutselig fikk han det litt travelt... Travet avgårde, over brua, på vei hjem... Det viste seg at han hadde kommet i skade for å tisse på seg, sittende i stolen. Vi rundt skjønte hva som hadde skjedd, og en av oss stakk bort til ham med gåstolen, et klapp på skulderen og vi ses senere. Bare skjønne folk... Ingen slengbemerkninger. Bare folk som ville ham vel.
Så sjanglet han hjemover, over brua...
Er det ikke deilig...
Hadde han bodd i Oslo hadde det vel ikke gått slik... Eller?

(mann 47 år fra Oslo) lø. 16 mai 2015 14:14 Privat melding

Henviser til tråden 'Hva har skjedd?' av @corsair

(mann 55 år fra Sogn og Fjordane) lø. 16 mai 2015 14:23 Privat melding

@tresnitt: bra du tok denne frem fra glemselen. :)

(mann 36 år fra Akershus) lø. 16 mai 2015 14:47 Privat melding

Wow. Der fikk jeg bittelitt mer tro på menneskeheten igjen.

Satser på at plagene er over nå? :)

(mann 47 år fra Oslo) lø. 16 mai 2015 19:32 Privat melding

:-) Så godt å høre. Store ord.
Plagene er over for lengst. Kunne kommet under bussen vet du :P Men heldigvis er jeg ikke redd for å dø :-|

Skjult ID med pseudonym Wille lø. 16 mai 2015 19:44

Det var jo skremmende og flott historie tresnitt. Godt at alt gikk bra, og ingen varige men. Fikk du snakket med busselskapet? De må jo ta lærdom av slike historier.

Skjult ID med pseudonym Wille lø. 16 mai 2015 19:45

Eller ulykkeshendelser er vel et bedre ord. En hendelse som kunne drept en passasjer.

(mann 47 år fra Oslo) lø. 16 mai 2015 20:08 Privat melding

@Willie
Bussselskapet (Ruter) trakk seg bort fra ansvaret. Og jeg har ikke kapasitet til formaliteter som sådan. Man må være mester i det faget for å slå gjennom. Men det er 'greit' (i dette tilfellet), for det gikk jo bra.

Skjult ID med pseudonym Wille lø. 16 mai 2015 20:23

Ok, de tok ikke ansvar for hendelsen. Synd. Forstår godt du ikke ville sloss mot Ruter. Det blir bare energisluk. Bra du ikke gjorde det tenker jeg. Av og til er det beste bare å gå videre, ikke ta opp noen kamp.

(kvinne 42 år fra Oslo) lø. 16 mai 2015 20:42 Privat melding

@ Tine2222

Jeg er redd det aldri hadde skjedd i Oslo.

Jeg har nå selv måtte løpe et godt stykke for å redde en gammel mann i rullestol på isen midt i trikkesporet. Mange mennesker var langt nærmere den gamle mannen enn det jeg var. Mannen var tynt kledd og utslitt. Han var på vei mot akuttmottaket, så da rullet jeg han dit.

Jeg har også sittet på en buss i Carl Berner krysset og sett ut av vinduet 30 fotballpøbler banke opp 2 andre. Jeg tok opp mobilen for å ringe politiet, men ikke ett eneste ett menneske på bussen, utenom meg, hevet et øyebryn.