Alle innlegg Sukkerforum

Om utseende og personlighet

Vis siste innlegg
(mann 58 år fra Oslo) fr. 11 okt. 2013 09:44 Privat melding

Det er blitt sagt noe om at et godt utseende er til hinder for å utvikle en stor personlighet. Mulig det er noe i dette. Samtidig så er et godt utseende nå blitt er kriterium for å vurderes som personlighet, også her på sukker. I hvert fall for mange. Noen har likevel valgt å være mindre synlig, og får dermed mer fokus på hvem de viser frem skriftlig.
I tidligere tiders popstjernedyrking kom jo stemmene frem gjennom radioen. Og det var talentet som vistes. Nå kan middelmådige artister bli store fordi de er vakre og danser godt. Sangen deres ordner elektronikken. Sånn er vel hele samfunnet blitt.

Men for å være ærlig. Vi søker helst de som både oppleves som vakre / tiltrekkende og utfordrer oss intellektuelt. I hvert fall gjør jeg det. For å føle den såkalte gnisten, må hun treffe meg, og tenne en spenning i meg, både fysisk og intellektuelt.

Skjult ID med pseudonym Statistisk fr. 11 okt. 2013 10:08

Nå for tiden er det vel også sånn at helt middemådige blir betraktet som vakre, ved hjelp av tid og penger. I den grad skjønnhet er til hinder for utvikling av en god personlighet, tenker jeg det skyldes all energien som legges ned i å tenke på seg selv og hvordan man tar seg ut. Blir ikke så mye tid til å tenke på viktigere ting. Tviler på at naturlig skjønnhet er til hinder for en god personlighet, er vel nesten tvert i mot et resultat av personligheten...

(kvinne 50 år fra Oslo) fr. 11 okt. 2013 10:33 Privat melding

En fantastisk personlighet setter seg i utseende - når vi blir kjent med folk. Alle mine venninner er vakre, for eksempel. Og helt supre!

Skjult ID med pseudonym Stevia61 fr. 11 okt. 2013 10:41

Helt enig i at personligheten gjør en person vakrere. Det gjør at de man treffer i virkeligheten vurderes i større grad for annet enn sitt utseende. Her inne derimot vil et mer eller mindre godt bilde kunne blokkere for å oppdage en stor personlighet. Hvordan kan man klare å se personligheten bak bildene på sjekkesider? Og få frem sin egen personlighet?
Noen har valgt å ha bildeløse profiler, eller er totalt anonyme forumister. Er dette gode strategier?

Skjult ID med pseudonym Juicer fr. 11 okt. 2013 12:23

Jeg har valgt å ha bildeløs (og tekstløs) profil, og er totalt anonym forumist. Men det er selvfølgelig ingen strategi fra min side, bortsett fra en "strategi" for å unngå direkte kontakt. Tidligere hadde jeg både profilbilde, albumsbilder og lange tekster både om meg selv og om den jeg søkte, men altså ikke nå lenger.

(kvinne 47 år fra Buskerud) fr. 11 okt. 2013 12:38 Privat melding

Et ok utseeende blir blendende vakkert med god personlighet. Et vakkkert utseende blir mindre vakkert om personligheten er lite attraktiv.

Men det er kanskje noe i det, at vi som ikke er fotostjerne materiale, må bruke personligheten mer for å vise oss frem...

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt fr. 11 okt. 2013 12:43

Nja.. Ikke helt enig. Men personlighet er ikke akkurat med på å hjelpe på utseendet. :P

(kvinne 51 år fra Oslo) fr. 11 okt. 2013 19:04 Privat melding

Enig med deg ) Virker som om hele samfunnet har gått i retning hurtighet, lettvinthet og middelmådighet, samtidig er alt blitt veldig tilgjenglig. Før måtte det jobbes mer for å få, nå er kunnskap tilgjenglig med ett tastetrykk : Google. Man har ikke/ vil ikke bruke tid på å ressonere seg frem til noe.

Her inne blir man vurdert utifra bilde og noen linjer med tekst og -matchtall og i en date blir man vurdert utifra hvor flink man er til -selge- seg etter ett møte .. er ikke alltid like lett å henge med )
Men det er klart viktig at det er -noe- der, så må ma selv vurdere om man vil finne ut hva det er..det verste er vel att man ender opp med en venn )

Skjult ID med pseudonym mr sofus fr. 11 okt. 2013 22:10

Damer er fantastiske vesner, jeg liker nesten alle, men omvendt er det værre...... Mangel på erfaring ?

(kvinne 39 år fra Rogaland) fr. 11 okt. 2013 22:15 Privat melding

Alle burde sett en episode av undateables..

Det er sånn burde dating vært..personlighet fysst..

Skjult ID med pseudonym arneand fr. 11 okt. 2013 22:51

@ts
Shit, jeg burde med andre ord hatt en fantastisk personlighet...? 0.o
Hvor gikk det galt tro -.-

Akk ja, om ikke annet kan man være ett eksempel til skrekk og advarsel ;p

Skjult ID med pseudonym Gilia73 lø. 12 okt. 2013 11:32

Hva som er tillttrekkende er en blanding av trekk ved utseende og personlighet... Kan være en skjev tann som kun vises når det smiles på en bestemt måte, kan være energien en utstråler når en snakker om noe en brenner for, kan være varmen i blikket... Ingenting av dette er lett å formidle via en profil på nettet.. En får bare bruddstykker til puslespillet...i mine øyne har ofte mennesker på min vei forandret tiltrekningsgrad enormt etter at en har fått tid til å bli kjent med de.. Det "vakre" har noen ganger mistet sin glans, og andre ganger utviklet seg til å bli helt nydelig... Samme med de en kanskje ikke følte visuell tiltrekning til i begynnelsen kan bli så utrolig vakker gjennom en personlighet som gløder.. Selv håper jeg at jeg blir sett for den jeg er og ikke bare et ansikt , en kropp..,

Skjult ID med pseudonym hemmelig lø. 12 okt. 2013 12:59

Former utseende personligheten? Ikke direkte vil jeg tro, men at utseende påvirker hvordan verden oppfører seg mot en er nok hevet over en hver tvil. Da ender en fort opp med litt overvekt av enkelte personlighetstyper alt etter den utseende baserte attraktiviteten. Jeg blir like overrasket hver gang jeg møter smellpene damer som er både smarte og empatiske. De er i mindretall rett og slett. (Nei, det er ingen vitenskapelig påstand, men min personlige oppfattelse av verden). Jo mindre pene damer jo større utviklet register for selvironi og humor.

Det er min sort hvitt versjon av verden om vi skal snakke utseende.

Skjult ID med pseudonym Juicer lø. 12 okt. 2013 13:47

Hva kan en egentlig lese utfra kun et bilde? Og hvor feil kan en ta? I og med at jeg ikke er på sjekker'n lenger, så er det ufarlig for meg å prøve på å svare på det første spørsmålet.

Men ikke ta dette for seriøst, da. Jeg gjør dette mest for morro skyld. Det er tross alt lørdag i dag! So here goes. Dette leser jeg i bildene overfor her (i noen tilfelle riktignok farget av vedkommendes bidrag på forumet over tid):

@Stevia61: "Jeg er forståelsesfull og tolerant. Jeg vet at du ikke er perfekt, og jeg forventer det heller ikke. Ingen av oss er det. Guttungen i meg lever i beste velgående, men jeg har også en moden og erfaren mann i meg - som også lever i beste velgående. Mann søker moden kvinne." Passende låt: "You are so beautiful" http://bit.ly/bzzToe

@Melissen: "Jeg har lyst til å forstå deg. Jeg er oppriktig interessert i å bli kjent med deg. Hvem er du? Møt meg med vennlighet og åpenhet, så skal jeg gi deg bakoversveis med min dybde og ærlighet - og hvem vet, kanskje til og med med min kjærlighet." Passende låt: "Make you feel my love" http://bit.ly/buZS8j

@majaB71: "Jeg er en ærlig, uhøytidelig og rett-fra-levera type dame. What you see is what you get. Jeg hater falskhet og games. Hvis du skal vekke min interesse må du rive alle fasader og møte meg ansikt til ansikt og hjerte til hjerte." Passende låt: "What am I to you" http://bit.ly/16O209

@Frøken-O: "Ikke sår meg. Ikke kødd med meg. Ikke tenk på det engang. Jeg har kanskje en sped og skjør liten kropp, men jeg har bein i nesen. Hvis du vil ha meg, må du først vise oppriktighet og noble intensjoner. Men hvis du først passerer det nåløyet, vil du finne en varm, kjærlig og ikke minst trofast kvinne for livet." Passende låt: "Stop!" http://bit.ly/QuLhu

@Makasun: "Vis meg hvem du er. Klarer du å finne MEG? Jeg er ikke noen hvem-som-helst, og jeg leter ikke etter en hvem-som-helst. Hvis du vil ha meg, må du legge ned litt innsats. Du må vise at du virkelig mener noe med "oss". Hvis jeg åpner mitt hjerte for deg, så skjer det litt etter litt." Passende låt: "If you don't know me by now" http://bit.ly/17wLMHg

Så.... er dette skivebom eller? :)

(kvinne 47 år fra Buskerud) lø. 12 okt. 2013 13:52 Privat melding

Du traff i alle fall på bedømmelsen av meg...

Skjult ID med pseudonym Juicer lø. 12 okt. 2013 13:59

@majaB71
Seriøst? ;)

(kvinne 47 år fra Buskerud) lø. 12 okt. 2013 14:15 Privat melding

Seriøst. Jeg er ei rett-fra-levra dame som forventer ærlighet tilbake. Tror du jeg da ville si at du tok rett hvis du ikke gjorde det ;-)

Skjult ID med pseudonym Juicer lø. 12 okt. 2013 14:17

How cool is that?!? :))

(kvinne 47 år fra Buskerud) lø. 12 okt. 2013 14:20 Privat melding

Veldig kult faktisk. Betyr jo to ting...
1. Jeg har rett profilbilde
2. Du er god til å lese folk

Skjult ID med pseudonym Stevia61 lø. 12 okt. 2013 14:21

@Juicer
Jeg synes du treffer bra her, både på meg og enkelte andre. :-)

Skjult ID med pseudonym Juicer lø. 12 okt. 2013 14:28

Det var en ganske artig øvelse, det å lete i et blikk, i et smil og i det hele tatt. Jeg "så" ting jeg ikke har sett der tidligere. :)

(kvinne 47 år fra Buskerud) lø. 12 okt. 2013 14:32 Privat melding

Tror du er en spennende person å reflektere rundt mangt med...

(kvinne 51 år fra Oslo) lø. 12 okt. 2013 15:57 Privat melding

Det stemmer det Juicer.. bortsett fra at jeg har latt noen passere nåløyet litt for lett :)
Som igjen gjør at man passer ekstra godt på seg selv, selv om man har lyst å gi f... og la hjernen ligge igjen hjemme mens man tar seg en tur ut på vift ;)

Forfriskenede og morsomt resonne foresten.. ( smiler)

Skjult ID med pseudonym Juicer lø. 12 okt. 2013 16:05

Ikke selg deg billig, Frøken-O :)

Skjult ID med pseudonym frøken-o lø. 12 okt. 2013 16:09

..ingen fare for det ;;

(kvinne 39 år fra Rogaland) lø. 12 okt. 2013 23:03 Privat melding

@Juicer
Den er ganske så riktig, og den sangen ei fin:-)
Sett en episode nå?

(kvinne 39 år fra Rogaland) lø. 12 okt. 2013 23:04 Privat melding

Nei nei, den sangen er så fin!!

Skjult ID med pseudonym Juicer sø. 13 okt. 2013 11:10

@Kiara
Vis oss hvem du er så skal du også få din personlighetsanalyse ;)
Men spøk tilsides. Selv om dette mest var på skøy så VAR det virkelig et interessant eksperiment. Nå har de andre bildene scrollet av skjermen min, men ta et blikk på @Makasun f.eks. (jeg kan fremdeles se hennes bilde mens jeg skriver dette), så synes ihvertfall JEG at hun blir et mer levende og ekte menneske når jeg tar meg "bryderiet" med å virkelig SE henne. Og det jeg ser er et par vakre øyne og et herlig smil med en viss bakenforliggende forsiktighet, men også bredd-fult av forventning. Og en forespørsel om å ta det litt rolig. "Gi meg litt tid så skal dette gå bra, skal du se."
Det er selvfølgelig bare MITT inntrykk av et bilde, men øvelsen i seg selv levendegjorde henne i mine øyne på en helt merkelig og virkelig måte. Nå er hun langt utenfor mitt aldersområde, men jeg tror faktisk at man kan finne en eller flere dype strenger (som senere kan bekreftes eller avkreftes på date) ved å gå inn i et bilde på denne måten. Og ikke bare kaste et blikk på og stemple med "godkjent" eller "forkastet" på sekundet.

(mann 38 år fra Vestfold) sø. 13 okt. 2013 11:21 Privat melding

Et bilde sier mer enn tusen ord...

Skjult ID sø. 13 okt. 2013 12:43

Saftmannen server sjelden tynt øl :)

(kvinne 55 år fra Akershus) sø. 13 okt. 2013 12:49 Privat melding

Utrolig bra, juicer!!
Man blir jo sittende slik, og se på disse ansiktene... Men det du skriver får meg til å tenke; jeg må gi meg selv mer tid til å SE på disse ansiktene... Være mindre kjapp og "dømmende"...

Skjult ID med pseudonym Juicer sø. 13 okt. 2013 14:03

@Tealc Ja, ikke sant?

@Kiara Semianonym? Analysen er ikke det viktigste, ikke sangene heller! :) Men selve prosessen.

@sø. 13 okt. 12:43 Jeg velger å tolke det som en kompliment, og ikke en beskyldning. :)

@tine2222 Anbefales! ;)

(mann 38 år fra Vestfold) sø. 13 okt. 2013 14:26 Privat melding

@Juicer: Utfordringen er at det er vanskelig å få riktig budskap noen ganger med bilder. Siden de kan si så mange ord med et enkelt bilde så kan de fort si veldig mye feil. På den andre siden kan de si utrolig mye riktig. Hva sier bildet mitt?

Skjult ID med pseudonym Juicer sø. 13 okt. 2013 15:29

@Tealc
Det er vanskelig å ikke bli farget av det lille jeg vet om deg, men her er det JEG ser:
Du "strekker" deg ut av bildet, og kommer veldig nært. Øynene dine lyser ærlighet, åpenhet, ydmykhet og undring. Og intensitet og imøtekommenhet. Og den spesielle formen for uskyldsrenhet og naivitet som er så typisk for intellektuelle. Øynene ser mye, og forstår mye. Og de vil så mye. De sier "Jeg har tenkt på dette og har sett det fra 1000 forskjellige vinkler, men hva synes DU om dette?" Dessuten har du et småfrekt og skøyeraktig smil; selvironisk, avvæpnende og upretensiøst. Kanskje en liten antydning til erotisk "frekkhet" der også? Vanskelig for meg å si, som selv er mann. ;)

Skjult ID med pseudonym Juicer sø. 13 okt. 2013 15:38

@Kiara
Analysen er nødvendigvis kun en hypotese - inntil den eventuelt kan bekreftes eller forkastes på et senere tidspunkt. Det du sier om at analysen i stor grad kanskje reflekterer sider ved meg selv, er noe jeg også har tenkt på. Kanskje jeg leter etter spesielle ting i et ansikt, og finner eller oppkonstruerer nettopp det jeg håper å finne der. Det er vel god nok grunn til ikke å ta selve analyseresultatet for alvorlig. Men prosessen er interessant. Unyttig kanskje, men interessant. Men i alle fall er det et ærlig FORSØK på å yte kvinner en rettferdig og fair behandling og "evaluering".

Skjult ID med pseudonym tealc sø. 13 okt. 2013 16:19

@juicer: hehe, synd at du er mann... hehe. Jaja, jeg får håpe at det er ei her inne som ser noe av det samme :)

Skjult ID med pseudonym frøken-o sø. 13 okt. 2013 18:17

Juicer / tealc : Fantastisk beskrivelse ) ...og så blir jeg så glad når jeg ser noen har språket i behold. Skriver du ellers noe? Hva jobber du med..jeg blir kjempenysgjerrig.. ( ikke ett sjekketriks dette altså )

Skjult ID med pseudonym Juicer ti. 15 okt. 2013 19:58

@frøken-o

Takk for det. :) Nei, jeg skriver ikke noe særlig til vanlig. Jeg jobber som teknisk rådgiver for et oljeselskap i Abu Dhabi. Jeg er matematiker av utdannelse, men har jobbet nesten hele mitt yrkesaktive liv innen reservoir engineering i "oljå".

*sukk* synd at det ikke var et sjekketriks, da :(

akk ja ;)

Skjult ID med pseudonym mann35 ti. 15 okt. 2013 20:18

Jeg er helt uenig i påstanden om at et godt utseende er til hinder for å utvikle en stor personlighet. Jeg kjenner flere veldig vakre jenter som er minst like flotte på innsiden som på utsiden. Sporty, smarte, morsomme, empatiske, hyggelige, sterke og modige. Så den påstanden tror jeg ikke noe på i det hele tatt.

Skjult ID med pseudonym frøken-o ti. 15 okt. 2013 23:26

Juicer : Jøss! Det kunne jeg ikke tenke meg at du jobbet med ..
men hyggelig å bli overrasket ) Glad du bruker innsikten og -språget- ditt her inne da )

(kvinne 46 år fra Buskerud) on. 16 okt. 2013 00:19 Privat melding

Nydelige observasjoner og analyser Juicer. Kan du ha fått med deg litt av kulturen fra midtøsten? Det er ikke fremmed å lese/ tolke ansikter og utrykk bare en kommer til litt sydligere strøk. Som min etiopiske
"storesøster" sa til meg når jeg var tennåring. Lær deg å se dypt inn i blikket til mennesker. Forbi fasaden, inn til lengselen, sorgen og håpet. Da kan du etterhvert bli god på å forstå andre og være der for de. Jeg har stor tro å dette, selv om så klart all tolkning vil bli farget av egen erfaringshorisont. Samtidig er undringen og nyskjerrigheten noe jeg har tatt med meg videre som en kostbar gave fra " storesøster"

Skjult ID med pseudonym Juicer on. 16 okt. 2013 01:31

@Gilia73 Takk. Var ikke klar over at du hadde etiopisk "storesøster". Høres spennende ut. For meg er du, og vil alltid være, min egyptiske prinsesse. Du husker vel det? :)
Tror ikke jeg har rukket å lære så mye i midtøsten enda, har ikke bodd her så veldig lenge enda. Men jeg suger til meg inntrykk, da. Prøver så godt jeg kan.

Skjult ID med pseudonym Gilia73 on. 16 okt. 2013 07:39

Joda Juicer vet du ser meg slik:))Har masse påvirkning fra Midtøsten og etter blant annet flere år med jobbing der nede... Men Afrika var mitt første hjem utenfor Norge og der fikk jeg lov til å bli kjent med to søskenbarn som begge ble mine " storesøstre " i sjelen om enn ikke i blod..
Så ikke derfor du har den gaven/ interessen.. Men om du får mulighet til å drikke tchai og røke vannpipe, spise søte kaker og filosofe om alt og ingenting med de lokale se hva de tenker om ansiktet , uttrykket, øynene... Jeg tror du vil finne resonans i deg selv i deres bilder og poesi:))

Skjult ID med pseudonym Juicer on. 16 okt. 2013 08:12

Du verden, Gilia! Alt det der om deg har gått meg totalt hus forbi! Du har nok mange interessante historier å fortelle.
Joda, det er rikelig anledning til både å drikke tchai og røyke shisha, spesielt denne uken (ettersom alle har fri og feirer Eid Mubarak - de slakter et lam og gir det til de fattige). Folk sitter i parkene, med vannpiper, mat og drikke og prater og koser seg til langt inn i tropenatten. Det er en helt spesiell stemning og lukt over byen. Nesten sånn "1001 Natt" aktig. :)

Skjult ID med pseudonym Theon on. 16 okt. 2013 09:17

http://www.youtube.com/watch?v=KM4Xe6Dlp0Y

Summerer det fint.

Skjult ID med pseudonym oyma on. 16 okt. 2013 09:43

http://t.co/3RRNwaRp22

Det er vanskelig men kanskje ikke så ille allikevel.

Skjult ID med pseudonym Gilia73 on. 16 okt. 2013 13:58

Blir nesten litt misunnelig på deg nå Juicer. Savner den tiden, luktene, folket, varmen... og den deilige i nuet tidsforståelsen. Kos deg nyt, å se om du kan bli kjent med hvermansen. Det er da en får det virkelige bildet....

Skjult ID med pseudonym Juicer on. 16 okt. 2013 15:17

@Gilia73
Jeg koser meg, jeg :))

Skjult ID med pseudonym Serena on. 16 okt. 2013 15:25

For min del skal det mer til enn et attraktivt ytre for at jeg skal kunne kalle en person vakker. Personlighet og utstråling kan gjøre en person til verdens vakreste, og motsatt. Det som er så hemmende med nettdating er at det er vanskelig å se en persons utstråling gjennom bilder og tekst, det må oppleves! Jeg tror det gjør meg litt mer overfladisk i min leting enn hva jeg faktisk er i virkeligheten.

Jeg tror ikke at utseendet er et hinder for å utvikle en god personlighet. Men jeg tror det kan være problematisk å ha et fint utseendet som man kan høste komplimenter for dersom man har en veldig dårlig selvfølelse. Det kan nok føre til at man blir overdrevent fokusert på hvor pen man er siden man i bunn og grunn føler seg lite verdt.

(kvinne 50 år fra Oslo) on. 16 okt. 2013 19:11 Privat melding

Juicer, jeg kan med velvilje kjenne meg igjen. Mye morsommere enn astrologi!

Er det plusspoeng å hente for at jeg er matematikkstudent..? ;-)

Skjult ID med pseudonym Juicer on. 16 okt. 2013 19:24

Du kommer sent, Melissen, men du kommer godt! Takk for at du viser velvilje :))
Plusspoeng? Matematikkstudenter rykker fram en hel klasse! ;)
Sååå... fortell meg: hvilken overraskelse er det du skjuler med det blikket ditt? For noe er det! ;)

Skjult ID med pseudonym Realista on. 16 okt. 2013 19:38

En av grunnene til at jeg foretrekker å bruke skjult identitet med bare pseudonym, er at man får tilbakemelding utelukkende på det man skriver og ikke hvordan man ser ut. Utseende kan noen ganger ta oppmerksomheten vekk fra selve budskapet man ønsker å formidle. Vi har alle med oss positive og negative forestillinger knyttet til utseende til et menneske. Jeg liker å eksponere meg for det jeg skriver og mener, men ikke for mitt utseende. Slik tenker jeg:). Men så må det sies at jeg har full respekt for de som velger å stille med bilder. Koselig å se noen ansikter :).

(kvinne 50 år fra Oslo) on. 16 okt. 2013 23:51 Privat melding

Juicer, det må være dybden... Eller lekenheten, kanskje..?

Skjult ID med pseudonym _________ on. 16 okt. 2013 23:52

Jeg vil ikke si godt utseende er et hinder for å utvikle personlighet, det bare reduserer/annullerer behovet for å utvikle det.

Skjult ID med pseudonym forvirret on. 16 okt. 2013 23:58

De som kommer heldigst ut tror jeg er de stygge andungene. De opparbeidet seg en god personlighet før de ble forvandlet til vakre svaner...