Alle innlegg Sukkerforum
Skjult ID med pseudonym ... fr. 11 okt. 2013 16:22

Noen her inne som tidligere har slitt med panikkangst eller lignende?

Hadde et angstanfall for en liten stund tilbake, som gjorde at jeg ikke ville dra på jobb, ville bare holde meg hjemme, og det å være på store åpne plasser var et helvete. Jeg kunne ikke gjøre verdens enkleste ting, som å ta trikken eller oppholde meg på Oslo S. Sist gang jeg var da jeg var 12-13 år, og skulle finne frem i Oslo for aller første gang.

Har noen her andre erfaringer med denne lidelsen?

Skjult ID med pseudonym forvirret fr. 11 okt. 2013 16:31

Gikk på røykeslutt tabletter for en stund tilbake siden. Bivirkninger der kunne være det, og de fikk selvsagt jeg. Ble fin igjen etter å ha kuttet ut tablettene og gått litt tur. Forferdelig opplevelse. Klarte ikke å stå i kø i butikken eller noe...

Skjult ID fr. 11 okt. 2013 16:37

Min mor hadde det sånn da hun var deprimert, da fikk hun også angst for folkemengder osv.
Men ble heldigvis kvitt både depresjonen og angsten

Skjult ID med pseudonym Zolla fr. 11 okt. 2013 20:59

Jeg har hatt angst og deprisjoner.Det ironiske er att jeg har hatt angst for angsten.Takket være hjelp så er angsten borte også panikken er borte.
Kunne srivet mye mer om det ,men jeg lar være.

Skjult ID med pseudonym KårefraÅre fr. 11 okt. 2013 21:49

Har selv angst for kø i butikken og store kjøpesentre. Sliter desverre med slikt, mest om høsten/vinteren, det er vel noe som heter vinterdepresjon eller noe sånt. På store plasser med folk sånn som på kjøpesenter o.l føler jeg bare for å gå fortest mulig ut. Ganske sært egentlig, men sånn er det.

(kvinne 39 år fra Rogaland) fr. 11 okt. 2013 21:52 Privat melding

Ah.får veldig vondt når jeg leser slikt,fordi mange sliter me slikt. Lån deg en bok som heter Tenk deg glad :)

Kognitiv terapi er genialt hjelpemiddel!!!

Skjult ID fr. 11 okt. 2013 22:09

Nja…har noen kompiser som føler på angsten av og til…men jeg har jobbet og bodd i tre forskjellige krigssoner, og det samme har disse, så kommer neppe fra ”røykeslutt- tabletter”! Eneste som funker, som med alt annet, er å fike til seg selv!!! Uansett hvilke indre problem man har – så starter det og slutter med en selv!! Og selv om dette kan høres brutalt og lettvint ut så er det VELDIG mye sannhet i det!

Skjult ID med pseudonym allo fr. 11 okt. 2013 22:12

Har hatt panikkangst i noen år som tenåring. Nå er jeg en mann på 38.

Sluttet på skolen i åttende klasse. Nektet å gå, og ble værende hjemme. Mistet selvsagt kontakt med venner og var for det meste alene, bortsett fra foreldrene mine som jeg bodde med.

Er man alene så mye, så begynner nok hjernen fort å bli litt rar...hehe.. Husker det begynte med litt depresjoner og tvangshandlinger. Så husker jeg veldig godt en formiddag jeg satt i stua alene og jeg fikk en tanke i hodet som sa "du blir gal". Deretter steg pulsen kraftig, ble varmere og hjertet slo fort. Så var det over etter noen sekunder.

Etter det fikk jeg det med ujevne mellomrom over noen år. I dag er jeg ikke plaget i det hele tatt med panikkangst.

Panikkangst kjennetegnes ved sin korte varighet, mens mer generell angst kan vare i mye lenger tid.

Det er i hvert fall en ekkel følelse. Håper det ordner seg for deg.

PS: Kognitiv terapi kan være nyttig selvsagt, men å tro at noen med angstlidelser plutselig skal begynne å tenke seg glade gjennom å lese en selvhjelpsbok. Vel, så enkel er nok ikke menneskesinnet.

Skjult ID med pseudonym Mumle fr. 11 okt. 2013 22:15

Røykeslutt tabletter kan gi både depresjoner, angst og til og med selvmords tanker og er i flere land trukket fra markdet pga dette. Er forøvrig helt enig i at det ligger veldig mye i å ta seg sammen og gi seg selv en mental ørefik.
For de som sitter dypt i det er det viktig å sette i gang enkle hverdagslige ting som man kan lykkes i og med mange bekker små som det heter, så vil selvfølelsen og mestringsfølelsen komme tilbake.

(kvinne 39 år fra Rogaland) fr. 11 okt. 2013 22:23 Privat melding

Lese et par sider i boken før man uttaler seg..??

Sa jeg det var enkelt? Angst, panikk går på sin egen tankegang og da er det ikke feil å få et annet perspektiv. I Norge skriver man ut piller og psykolog. I andre land skriver de ut"denne boken" på resept..

(mann 43 år fra Vest-Agder) fr. 11 okt. 2013 22:48 Privat melding

Ikke la frykten / angsten ta makten over livet ditt. Prøv å bagatelliser /avdramatiser det du frykter...le av stemmen som skremmer deg.. Men noe frykt er naturlig, som høydeskrekk ol. som redder folk fra å skade seg.

Skal man forandre noe i seg selv, så er Reiki å anbefale!

(kvinne 39 år fra Rogaland) fr. 11 okt. 2013 22:49 Privat melding

Enig me Draumar, ikke la angsten vinne!!

Skjult ID med pseudonym gruff fr. 11 okt. 2013 22:54

Dette er ikke tull, men etter jeg ble skilt og fikk alle utgiftene både mine og hennes over flere måneder, så utviklet jeg en form for postkasseangst, turte ikke se oppi der før neste lønna kom! gikk heldigvis over!

Skjult ID med pseudonym allo fr. 11 okt. 2013 23:27

Har lest nok selvhjelpsbøker, Makasun.

Du må gjerne tro det fungerer. På enkle psykiske plager hjelper det nok med litt positiv tanketrening.

Ingen som vel har som mål at angsten skal vinne. Å tro dype depresjoner og angstanfall blir borte hvis man "ler" av det, snakker til stemmen eller andre lettvinte løsninger så tviler jeg på dere i det hele tatt vet hva dere snakker om.

(kvinne 31 år fra Oslo) fr. 11 okt. 2013 23:43 Privat melding

Jeg vil anbefale boken "trange rom og åpne plasser" som handler om angstmestring.

Skjult ID med pseudonym 8910 fr. 11 okt. 2013 23:59

Privat psykolog, ikke noe å vente med. Det koster mye, men om panikkangsten får total kontroll er du fucked. Det vil koste uendelig mye mer. Bare gjør det.

Skjult ID med pseudonym Angst lø. 12 okt. 2013 00:01

Få hjelp om du kan. Kom deg ut. Tren. Bit tennene sammen og hold ut.

Det virket for meg, verdt et forsøk...

Skjult ID med pseudonym Fylleangst lø. 12 okt. 2013 00:06

Jeg har angst etter å ha drukket alkohol. Så vet det er selvforskyldt. Men dagen derpå, orker jeg ikke se mennesker. Redd for å gå i søpla, kan jo møte naboen, og tenk om telefonen skulle ringe, uff. Den putter jeg i skuffen. Passer meg for å gå forbi vinduene. Da kan jo noen se at jeg er hjemme og komme på besøk. . . . Så drikker sjeldent. Men syns virkelig synd på dem som har det slik uforskylt og hele tiden

Skjult ID med pseudonym ... lø. 12 okt. 2013 00:12

En ting vet jeg, og det er at jeg gruer meg til vinteren. For da blir det fortere mørkt, og det er da det er lettest å få en depresjon.

Skjult ID med pseudonym Mann32 lø. 12 okt. 2013 01:09

Opplevd dette i jobb sammenheng..sluttet i ny jobb etter kun 1 dag. Hadde i forkant sliti noe psykisk.
Men ting er bedre nå =)

Skjult ID med pseudonym angstus lø. 12 okt. 2013 11:36

Jeg har diagnostisert panikkangst. Det er en lidelse som i stort sett varer livet ut. Det er ikke noe du bare kan "spasere av deg". Når det er sagt finnes det en god del kognitive teknikker som hjelper (pusteteknikk etc). Antideprepressiva har også god effekt. Jeg har tatt dem i åtte år uten særlige bivirkninger.

Skjult ID med pseudonym Sliten lø. 12 okt. 2013 16:14

Har hatt angstanfall noen ganger, sist var det så ille at jeg trodde jeg måtte ringe etter ambulansen pga ekstreme brystsmerter. Jeg sliter med depresjon, og har fått bipolar 2 diagnose. Medisiner hjelper meg for det meste igjennom dagene, men det går opp å ned. Perioder sover jeg ekstremt mye, så det eneste jeg gjør er egentlig jobb, så sove. Det er tungt, spesielt da jeg ikke orker å treffe venner osv. Heldigvis har jeg mange forståelsesfulle venner. Jeg får også veldig god hjelp med psykolog igjennom sykehuset.

Jeg prøver mye med å jobbe med meg selv, men det er ikke så enkelt som noen får det til å høres ut. Har hatt mye traumer i livet, men jeg står på beina, og jeg kommer meg på jobb hver dag, det er jeg jævlig stolt av, da jeg helst vil bo i senga.